چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 8 May 2024
 
۰

نقش مهم حاج قاسم در پیاده‌روی اربعین

پنجشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۴۹
کد مطلب: 850150
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درباره نقش مهم حاج قاسم سلیمانی و یاران او در هموار کردن مسیر پیاده‌روی اربعین و جهان‌بینی این شهید توضیحاتی داد.
نقش مهم حاج قاسم در پیاده‌روی اربعین
به گزارش جهان نيوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، در این سال‌ها و پس از شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی و یارانشان این حقیقت آشکار شده است که آن‌ها نقش مهمی برای هموار شدن مسیر پیاده روی اربعین ایفا کردند و در کتابی تحت عنوان «معمار حرم» نوشته بهنام باقری به این موضوع اشاره شده است که شهید حاج قاسم سلیمانی در به وجود آمدن ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات نقش مهمی داشته است چراکه این شهید بر این باور بود اربعین می‌تواند باعث تمدن سازی اسلامی شود و به همین خاطر، دغدغه زیادی برای اربعین داشت تا جایی که در بخشی از گفته‌های خود تأکید کرد که در هیچ کجای دنیا نمی‌توان چنین جمعیتی را برای یک هدف دور هم جمع کرد؛ حتی با پای برهنه و در سرما و گرما، در حالی که هتل و مکان و امکاناتی وجود نداشته باشد و زائران بدون غر زدن بتوانند این سختی‌ها را تحمل کنند که این فقط نشان دهنده عشق آقا امام حسین علیهم السلام است. بنابراین، نقش این شهید وارسته و ابومهدی مهندس و یارانشان و تمامی شهدایی که مسیر امن پیاده روی اربعین را به زوّار حضرت سیدالشهداء علیهم السلام هدیه دادند، انکار ناپذیر و حقیقت است. 

سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، درمورد تعبیر شهید حاج قاسم سلیمانی تحت عنوان «ما ملت امام حسینیم» و تلاش‌های این شهید و ابومهدی مهندس و ادای دین به این دو چهره که اگر تلاش‌های افرادی، چون آن‌ها نبود راهپیمایی اربعین به شکل باشکوه برگزار نمی‌شد، بیان کرد: در یک کتابی به نام «عقل سرخ» که در چهلم حاج قاسم سلیمانی منتشر شد و به این شهید و جهان پس از شهادت او پرداختیم، سعی کردیم درمورد نسبت این شهید با مکتب امام حسین (ع) و انقلاب اسلامی از منظر علوم انسانی بنویسیم. زیرا یکی از بزرگ‌ترین وجوه شخصیت و مکتب و ایده حاج قاسم سلیمانی که رهبری تعبیر مکتب را به کار برد و به نظرم خیلی عالمانه بوده، این است که این شهید بزرگوار به اربعین فقط به عنوان موسم زیارتی نگاه نمی‌کرد. این در حالی است که عزیزانی در ایران و عراق هستند و اربعین را فقط یک بازه زمانی ۲۰-۱۰ روزه می‌دانند؛ آن هم زیارت ساده، ارزان و عاشقانه‌ای که در روایات ما از جمله کتاب شریف کامل الزیارات آمده است و می‌توانند از این فضای معنوی استفاده کنند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار کرد: زیارت اربعین جزء اسرار آل محمد صل الله علیه وآله والسلم است. با توجه به متن زیارت اربعین که الان می‌خوانیم این زیارت از اهل بیت (ع) به ما رسیده است و این نشان می‌دهد یک سرّی در زیارت اربعین نهفته است. 

امامی با اشاره به نگاه شهید حاج قاسم سلیمانی به اربعین مطرح کرد: نگاه حاج قاسم سلیمانی به اربعین را می‌توان در ماجرای سیل سال ۹۸ خوزستان مشاهده کرد. به این خاطر که اولین کسی بود که به ما یاد داد وقتی در مدیریت کشور درمانده می‌شوید مراقب باشید که دولت و همه چیز عاریه است و چیزی که می‌تواند باعث نجات مردم شود خود مردم هستند و این موضوع نشأت گرفته از فرهنگ اربعین است. 

او یادآور شد: شهید حاج قاسم سلیمانی با استفاده از همان موکب‌های اربعین در ماجرای سیل ۹۸ خوزستان نشان داد که کربلا همان جا بود چراکه روستا و خانه‌ها زیر آب بودند و باید با قایق تردد می‌کردیم و همین موضوع باعث شد که مواکب وارد میدان شوند. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: اگر امروز می‌خواهیم نگاه شهید قاسم سلیمانی را به پیاده روی و زیارت اربعین بدانیم باید متوجه باشیم که اربعین؛ زیارتی است که باید شیرین برگزار شود و به همین دلیل، ما وظیفه داریم آن را شیرین‌تر برگزار کنیم و درواقع، پیاده روی اربعین دارای یک سطح تحلیلی عمیق تری است. 

امامی گفت: ما به اتفاق همکارانمان در انجمن علمی اربعین که از سال ۹۲-۹۱ تشکیل شد بر این باور هستیم هر استاد دانشگاهی که نگاه این چنینی به اربعین دارد با هر دین و ملت و تئوری و سلیقه و جناحی به این سطح باور از اربعین رسیده است. چون سطح دوم تحلیلی اربعین، الهام بخش است که می‌تواند برای توسعه، مدیریت، سیاست، اقتصاد و... کمک کننده باشد. مثلاً مردم استان ایلام می‌گویند که مفتخر به میزبانی زوّار اربعین امام حسین (ع) هستند و خوزستانی‌ها خودشان را پایتخت موکب‌ها می‌دانند چراکه اصل موکب‌ها به عنوان فناوری عراقی از این استان راه اندازی شد و عرب‌های خوزستان این فناوری را داشتند و به کل ایران اشاعه پیدا کرد. این در حالی است که دو استان خوزستان و ایلام با وجود ظرفیت‌های زیاد و مهمان نوازی که برای زوّار اربعین دارند جزء استان‌های کم برخوردار کشور هستند. 

او عنوان کرد: بنده در جریان پیاده روی اربعین در کوت عبدالله خوزستان بودم و موکب‌ها را دیدم که چگونه به زوّار اهل بیت (ع) خدمات رسانی می‌کنند، ولی نباید فراموش کنیم که محرومیت این استان‌های کم برخوردار باید برطرف شود و الگوی آن با اربعین قرابت دارد. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: اگر می‌خواهیم راهپیمایی زیبای اربعین به ظهور حضرت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف منتهی شود باید این الگوبرداری را در مرحله اول برای توسعه کشور و سپس، دنیا انجام دهیم و موضوع ملت امام حسین (ع) هم به این خاطر است تا جایی که اگر جامعه‌ای به درجه‌ای از معنویت الهی و فنای منیّت در جمع برسد این اتفاق خواهد افتاد. یعنی اگر در جمع فانی شویم بسیاری از مشکلات توسعه حل خواهند شد و امیدوارم هر یک از ما در هر لباسی که هستیم این منیّت‌ها را کنار بگذاریم و یک ما واحد به نام ملت امام حسین (ع) را تشکیل دهیم.
https://jahannews.com/vdcgnz97zak9nq4.rpra.html
jahannews.com/vdcgnz97zak9nq4.rpra.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *