پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۰
۸

فوتبال برای ۵۵ میلیون ایرانی اهمیت ندارد!

چهارشنبه ۱ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۰
کد مطلب: 803899
شما فکر می‌کنید تیم محبوب‌تان چقدر هوادار دارد؟ اگر شما هم مانند برخی مسوولان، بازیکنان و هواداران استقلال، پرسپولیس و تراکتور فکر می‌کنید که تیم محبوب‌تان ۴۰ تا ۵۰ میلیون هوادار دارد باید این مقاله را با دقت بخوانید چون در اشتباه هستید. نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که تنها حدود ۳۱ میلیون نفر از جمعیت ایران علاقه‌مند به فوتبال هستند.
فوتبال برای ۵۵ میلیون ایرانی اهمیت ندارد!
به گزارش جهان نيوز، اطلاعات و آمار و ارقام دقیقی درباره جمعیت فوتبالی در ایران وجود ندارد و هر کس مطابق با خواسته و هدف خود اظهارنظر می‌کند. البته اگر معیار، اظهارات مسئولان، مربیان، بازیکنان و برخی هواداران دو آتشه تیم‌ها باشد، ایران باید بیش از دو برابر جمعیت فعلی، جمعیت داشته باشد!

دست اندرکاران تیم‌های پرسپولیس، استقلال و تراکتور در این سال‌ها بارها هواداران تیم‌های خود را حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر بیان کرده‌اند که جمع این موارد به اضافه جمعیتی که طبیعتا علاقه‌ای به فوتبال ندارند، جمعیتی ایران را  حدود ۲۰۰ میلیون نفر می‌کند.

۵۵ میلیون نفر از جمعیت ایران فوتبالی نیستند!
اگرچه نمی‌توان برای این مقوله یک ترازوی دقیق در نظر گرفت ولی یک نظرسنجی‌ در ایران - که توسط ایسپا انجام شده است - حکایت از علاقه‌مندی حدودا ۳۷ درصدی مردم ایران به فوتبال دارد؛ یعنی فقط یک سوم جمعیت ایران فوتبال را دوست دارند و دنبال می‌کنند که بالغ بر ۳۱ میلیون نفر می‌شود.

جام جهانی برای ۴۶ میلیون نفر اهمیت دارد
به جز این طیف ۳۱ میلیون نفری، گروهی هم فقط هنگام بازی‌های تیم‌ملی در جام جهانی به علت عرق ملی و هیجان حاکم بر جامعه، بازی‌ها را دنبال می‌کنند. طبق نظرسنجی ایسپا، برای ۵۴.۵ درصد جمعیت ایران مسابقات جام جهانی فوتبال اهمیت دارد که تقریبا عددی معادل ۴۶ میلیون نفر می‌شود که این موضوع حداقل در سنوات گذشته قابل مشاهده بوده که جام جهانی و حضور ایران در این مسابقات، جو غالب در جامعه است.

از نکات جالب توجه در این نظرسنجی، تخمین حدودی علاقه‌مندان زن و مرد و حتی تفکیک میزان علاقه‌مندان در رده‌های سنی مختلف است. 

۲۳ میلیون مرد و ۸ میلیون زن علاقه‌مند به فوتبال در ایران
از میان جمعیت ۳۱ میلیون نفری هواداران فوتبال، ۷۴ درصد شامل مردان و ۲۴ درصد شامل زنان هستند؛ در واقع ۲۳ میلیون نفر از علاقه‌مندان فوتبال در ایران را مردان و ۸ میلیون نفر را زنان تشکیل می‌دهند.

تفاوت چندان معناداری در میزان علاقه‌مندی به پیگیری مسابقات فوتبال بر حسب گروه‌های سنی وجود ندارد. ۳۷.۴ درصد از افراد ۱۸ تا ۲۹ سال، ۳۷.۸ درصد از افراد ۳۰ تا ۴۹ سال و ۳۵.۹ درصد از افراد بالای ۵۰ سال گفتند که مسابقات فوتبال را پیگیری می‌کنند.

میزان علاقه‌مندی به مسابقات فوتبال در بین افراد ساکن در مراکز استان‌ها ۳۶.۳ درصد، افراد ساکن در روستاها ۳۶.۶ درصد و در سایر شهرها ۳۸.۶ درصد است.

درباره اطلاعات تکمیلی این نظرسنجی باید گفت، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران با جامعه آماری افراد بالای ۱۸ سال کل کشور (شهر و روستا) و تعداد نمونه ۱۵۷۰ نفر به شیوه مصاحبه تلفنی در تاریخ ۲۱ تا ۲۵ فروردین ۱۴۰۱، نگرش شهروندان پیرامون ورزش فوتبال و مسابقات جام جهانی را مورد سنجش قرار داده است.

مشخصات پاسخگویان
۵۰.۷ درصد پاسخگویان این نظرسنجی مرد و ۴۹.۳ درصد زن هستند. ۲۷.۷ درصد پاسخگویان در رده سنی ۱۸ تا ۲۹ سال، ۴۷.۱ درصد در رده سنی ۳۰ تا ۴۹ سال و ۲۵.۲ درصد در رده سنی ۵۰ سال و بالاتر قرار دارند. ۶۳.۲  درصد گروه نمونه فاقد تحصیلات دانشگاهی و ۳۶.۶ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. ۰.۲ درصد گروه نمونه به این سوال پاسخی ندادند. ۲۳.۸ درصد مجرد، ۶۹.۹ درصد متأهل و ۶.۳ درصد بدون همسر بر اثر طلاق یا فوت همسر هستند. ۷۴.۳ درصد پاسخگویان در نقاط شهری و ۲۵.۷ درصد در روستاها سکونت دارند.
مرجع : ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


آزاد
Iran, Islamic Republic of
حالا به حکم کدام قانون و وجدان و شرع و عقل باید بودجه ای که حق 63درصد دیگر از جامعه است برای مساله مورد علاقه این 37درصد خرج شود؟.
Iran, Islamic Republic of
وجدانا مقاله درستو بجایی بود . واقعا فوتبال دغدغه خیلی ها نیست و اگر تلویزیون و روزنامه های ورزشی اینقدر بهش نپردازن اصلا هیچ اتفاق مهمی نمی افته و هیچ خلائی پیدا نمیشه
معرفت
France
از تعداد علاقه مندان ۹۵ درصد تماشاچی هستند که برایشان شکستن تخمه برایشان بیشتر معنا دارد .والبته که درست فکر میکنند .هویت فوتبال یک بازی وسرگر می است که به اشتباه صنعت تعبیر شده.
Iran, Islamic Republic of
فوتبال یعنی لهو و لعب و عمل لغو در دنیا.
United States
حکومت اسلامی نباید برای فوتبال بیت المال را هدر کند.
Iran, Islamic Republic of
واقعا درست نیست از پول بیت المال برا کارهای تقریبا بی ثمر هزینه کنند!
Iran, Islamic Republic of
پول برا کسانی که یا سگ باز می شوند یا فردا زبان برای ما دراز می کنند!!
Iran, Islamic Republic of
فوتبال دغدغه ما نیست و استفاده از آن پول برای ورزشهای همگانی بهتره.