جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۳
۲۵
آقای راننده! ما رو ایستگاه نکن

قفل کردن زندگی مردم در تهران؛ مطالبه‌گری یا زیاده‌خواهی؟

چهارشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۱۸
کد مطلب: 800389
بعد از اعتراضات یکی دو روز گذشته، فیش‌های حقوقی برخی رانندگان شرکت واحد در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد و برخی مسئولان هم در ارتباط با این فیش‌ها توضیح دادند که بازه دریافتی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی از بیش از 10 میلیون تا ماهیانه بیش از 25 میلیون تومان است.
قفل کردن زندگی مردم در تهران؛ مطالبه‌گری یا زیاده‌خواهی؟
به گزارش جهان نيوز به نقل از فرهیختگان، دو روز پیش لابه‌لای مجازی‌گردی‌های پشت‌سرهم و تماشای عکس و استوری‌های دوستان، چند پست و استوری از ناراحتی برخی دوستان به‌خاطر نبود اتوبوس در بعضی خطوط اتوبوسرانی پایتخت جلب‌توجه کرد. ماجرای صف‌های نسبتا طولانی و معطلی‌های طولانی‌تر در ایستگاه‌های اتوبوس و مترو ماجرای تکراری برای ما تهرانی‌هاست و اصلا غیرطبیعی نیست. منتها وقتی این معطلی‌ها آن‌قدر زیاد می‌شود که به گلایه و شکایت می‌رسد، یعنی ماجرا از حالت طبیعی خارج شده و کارد مسافران منتظر به استخوان رسیده که این‌طور در صفحات‌شان هم آن را علنی می‌کنند. پیگیر بودیم که شاید اتفاقی رخ داده باشد که قبل از حصول نتیجه خبر اعتصاب رانندگان اتوبوس‌های شرکت واحد در تهران رسانه‌ای شد و چند صفحه و خبرگزاری هم آن را منتشر کردند. ماجرایی که حسابی حمل‌ونقل عمومی در پایتخت را دچار مشکل کرد و چند ساعتی به دیر رسیدن‌های خیلی‌ها اضافه کرد.

  مطالبه افزایش 57درصدی حقوق
ماجرا آن‌قدر اهمیت داشت که تمام شهر و سازمان‌های مختلف بسیج شدند تا ببینند علت این اعتصاب چیست و چه چیزی باعث شده که رانندگان اتوبوس‌ها را رها و مردم را در ایستگاه‌ها معطل کنند. به‌خاطر تغییرات اقتصادی این چند وقت اخیر و گرانی‌ها و تنش‌های متعدد موجود در بازار، تا حدی می‌شد پیش‌بینی کرد که این اعتصاب و اعتراض هم ریشه در مسائل معیشتی و اقتصادی دارد و کمی بعدتر هم مشخص شد که واقعیت همین بود. رانندگان اتوبوس‌های شرکت واحد اتوبوسرانی در تهران، خواهان افزایش حقوق خود به همان میزان اعلام‌شده توسط وزارت کار بودند؛ همان 57درصد که البته گویا در برخی ادارات و سازمان‌ها قرار است که اعمال نشود و نشده است، یکی‌اش همین شرکت واحد اتوبوسرانی تهران!

واکنش شهرداری تهران به اعتراض رانندگان اتوبوس
بعد از اعلام و اثبات تجمع، اولین پاسخ از سوی شهرداری تهران بود و علیرضا زاکانی، شهردار تهران با لغو سایر برنامه‌های روزانه و کارهای قبلی، در محل اعتراض حاضر شد و ابتدا با نمایندگان این صنف و بعد هم با باقی اعتصاب‌کنندگان چند دقیقه‌ای گپ زد که مشروح آنچه گذشت، مدیر مرکز ارتباطات شهرداری تهران در چند توئیت منتشر کرد. عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران در رشته توئیتی نوشت: «حدود ۲۰۰ نفر از رانندگان در اعتراض به نحوه محاسبه افزایش حقوق خود در سال جدید در مقابل در سازمان اتوبوسرانی تهران تجمع کردند و مطالبه معترضان افزایش حقوق برمبنای مصوبه وزارت کار به میزان ۵۷درصد بود؛ موضوعی که در تصمیم جدید شورای وزیران برای شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی تعلیق شده و به کمیته‌ای ۶نفره محول شده است. شهردار تهران با لغو بازدید خود از پروژه‌های منطقه ۱ و دیدار با نخبگان منطقه، به سازمان اتوبوسرانی رفت و ابتدا با چند گروه از نمایندگان معترضان گفت‌وگو کرد. نمایندگان معترضان به افزایش ۵۷درصدی بدون هیچ قید و شرطی اصرار داشتند و شهردار تهران تاکید داشت که قبل از مصوبه قانونی کمیته ۶نفره هیچ تصمیمی در این زمینه نمی‌توان گرفت و شهرداری هم تابع تصمیم نهاد قانونی بالادستی خود است. بعد از این دیدارها، شهردار در جمع معترضان حضور یافت و بیش از یک ساعت با آنها گفت‌وگو کرد. شهردار در جمع معترضان به مصوبه ابتدای سال خود در قرارگاه حمل‌ونقل برای افزایش حمایت‌های معیشتی و رفاهی اشاره کرد و گفت که پیش از این اعتراضات، شهرداری برای رفاه رانندگان اقدام کرده است. شهردار تهران در جمع معترضان، حرف خود در دیدار با نمایندگان رانندگان را تکرار کرد و گفت که درباره نحوه افزایش حقوق تابع تصمیم کمیته ۶نفره است و متناسب با تصمیم در سطح ملی درباره همه سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری تهران اقدام خواهد کرد و پس از گفت‌وگوی بیش از یک ساعت شهردار و رانندگان، عده‌ای از آنها محل تجمع را ترک کردند اما برخی دیگر از معترضان که از ابتدا هم شعارهای تندتری سر می‌دادند بر ادامه تجمع در خیابان به جای حیاط اتوبوسرانی اصرار داشتند. شهردار تهران بلافاصله پس از حضور در جمع معترضان با حضور معاونان و مدیران مرتبط در شهرداری تهران و برخی دستگاه‌ها جلسه فوری تشکیل داد. در این جلسه برای تامین نیاز حمل‌ونقل شهروندان تهران در خطوط اتوبوسرانی و سایر بخش‌های حمل‌ونقل عمومی تصمیماتی گرفته شد. نگاه ما به اعتراضات صنفی، سیاسی و امنیتی نیست و در تمام دنیا گره‌های صنفی با گفت‌وگو و تعامل برطرف می‌شود، برای همین شهردار تهران به‌شخصه در جمع رانندگان معترض حاضر شد و درباره فرآیند قانونی افزایش حقوق و حل مشکلات معیشتی رودررو با رانندگان صحبت کرد.» روز گذشته همین‌طور طبق اطلاعی که کسب کردیم، عنوان شد تا شب حقوق رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی با حدود 40درصد افزایش واریز خواهد شد. اما این اعتراض و واکنش‌ها و نوشداروی بعد از آن، نکاتی را گوشزد می‌کند که اطلاع از آن قبل از هر نوعی از بازخوردها، الزامی است.

رانندگان اتوبوس با این حقوق بالا هم اعتراض دارند؟
نکته اول اینکه بعد از اعتراضات یکی دو روز گذشته، فیش‌های حقوقی برخی رانندگان شرکت واحد در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شد و برخی مسئولان هم در ارتباط با این فیش‌ها توضیح دادند که بازه دریافتی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی از بیش از 10 میلیون تا ماهیانه بیش از 25 میلیون تومان است و این یعنی عدد دریافتی رانندگان عدد کمی به‌خصوص در مقایسه با بسیاری از مشاغل نیست و همین مساله به نظرم اصل این اعتراض را زیر سوال می‌برد که در شرایط موجود کشور، ولو با تمام سختی‌ها، این‌که صنفی، در اینجا رانندگان اتوبوس‌های شرکت واحد مردم را معطل و در فشار بگذارند که بخواهند حقوق نه‌چندان پایین‌شان را بالاتر ببرند، در خوش‌بینانه‌ترین حالت نوعی زیاده‌خواهی است. به‌هرحال اعتراض حق تمام مردم و اصناف در شرایط سخت و نابرابری است، اما در جامعه‌ای که معلمان و پرستاران و بسیاری دیگر از اصناف، اعدادی به‌مراتب پایین‌تر از رانندگان اتوبوس‌های شرکت واحد دریافت می‌کنند، این‌طور تنش‌آفرینی‌ها کمی بودار به نظر می‌رسد. خلاصه که آقای راننده ماها رو ایستگاه نکن! ناگفته نماند، سعی در ارتباط با مسئولان شهرداری و شرکت واحد اتوبوسرانی داشتیم اما به هر دلیلی که شاید از سر ترس و نگرانی هم باشد، موفق به گفت‌وگو با آنها نشدیم.

زیاده‌خواهی را به جای مطالبه‌گری غالب نکنید
نکته بعدی اما معطوف به واکنش‌هایی است که بعد از این اعتراضات شکل گرفت. بعد از این واقعه در اقدامی خوب، شهردار تهران در جمع معترضان حاضر شد و انتقادات و اعتراضات آنها را شنید و نکاتی را هم گفت، منتها بعد از آن، خبر رسید که شهرداری قرار است حقوق جدید را با افزایش 40درصدی برای رانندگان واریز کند. این اقدام با توجه به انتقاد اولی که طرح کردیم، خود می‌تواند پایه‌گذار اعتراضات جدید بین فعالان سایر مشاغل و اصنافی باشد که حداقل روی کاغذ و در فیش‌‌های حقوقی، محق‌تر و مستحق‌تر از رانندگان اتوبوس‌های شهری تهران باشند. پس با این اقدام احتمالا شهرداری تهران از این بحران عبور خواهد کرد، اما باید دید مواجهه با بحران‌های احتمالی بعدی چه خواهد بود. این نوع مواجهه با اعتراض، نوعی چراغ‌سبز نشان دادن به سایر افراد جامعه در نوع مطالبه‌گری‌های آنهاست و احتمالا نوعی بدعت هم خواهد بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
دقیقا
همه طلب کار شدن
Iran, Islamic Republic of
انباشت مطالبات مردم و صنف های مختلف در دولت روحانی، در دولت رئیسی به خاطر اعتمادی که مردم و اصناف به دولت جدید دارند، دیده می شود. باید مواظب بود و مدیریت کرد.
Iran, Islamic Republic of
باید افزایش حقوقها با افزایش تورم برابر باشد تا حقوق بگیران ضرر نکنند.
Iran, Islamic Republic of
ده درصد افزایش حقوق و دها درصد افزایش تورم مشخصه نارضایتی ایجاد میشه
Iran, Islamic Republic of
ببینید این اعتراض در این وضعیت از کجا نشات» ی گیرد؟.
سیدمحمد
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
بدبخت ما کارکنان هستیم که قرار بود 10 درصد آن هم با حقوق های زیر 10 میلیون تومان افزایش پدا کند که افزایش پیدا نکرده است
Iran, Islamic Republic of
از ادمهای منفعت طلب بدم میاد
ا این وسط میخان از آب گل آلود ماهی بگیرن و حقوقشون را ببرن بالا . از این به بعد تو قراردادشان قید کنید اعتصاب مساوی با استعفا و سریع نیروی جدید استخدام کنید
۱۴ میلیون میگیرن همیشه هم با مردم دعوا دارن
Iran, Islamic Republic of
از این به بعد یکی از راننده های بی ارتی باهاتون بد رفتاری کنه حقوق ۱۵ میلیونیش را بیارید جلو چشمش
Iran, Islamic Republic of
بابا خوب حق دارن
کارشون سخته
Iran, Islamic Republic of
خوب هر کاری سختی خودش را داره. میتونن برن چندصد میلیون بدن تاکسی بخرن و راننده تاکسی بشن
رحیمی
Iran, Islamic Republic of
کسی که به خاطر چند میلیون زن و بچه مردم رو تو خیابان رها می کنه اصلا نباید کارمند شهرداری و دولت باشه.
Iran, Islamic Republic of
یه حقوق متداول بدن
یه فراخوان بزنن برای جذب راننده
هر کی باز بازی در آورد عذرشو بخوان
ذوالفقار
Iran, Islamic Republic of
اگه گزارش شما مبنی حقوق بین 10 تا 25 میلیون تومان درست باشه، این دیگه زیاده خواهی است. و شهردار نیاید به این افراد بیش از ده درصد افزایش حقوق بدهد. بهتره شهرداری فراخوان استخدام راننده بدهد و زیاده خواهان را اخراج نماید.
Iran, Islamic Republic of
اینقدر آدم هست پایه یک دارن و بیکارن، با همین حقوق فعلی هم کار میکنن
Iran, Islamic Republic of
زندگی در تهران برای فرد متاهل با یک بچه یک حقوق حداقل ۱۵ میلیونی میخواهد وگرنه با ماهی ۵ تومان کرایه خانه در پایین شهر و هزینه ۵ میلیونی خوراک خانوار و هزینه های سرسام آور پوشاک و درمان و آموزش و ... نمیشه نه ازدواج کرد و نه بچه دار شد
Iran, Islamic Republic of
عزیز جان ما با ماهی 10 میلیون و دو تا بچه و مستاجری داریم زندگی میکنیم و این حرفی که این راننده ها زدن بیشتر بازی سیاسیه تا حق خواهی
Iran, Islamic Republic of
علاوه بر حقوق چند میلیونی هم از کرایه نقدی گیرشون میاد
نم حقوق بگیرم
Iran, Islamic Republic of
دولت هرچه زودتر باید سامانه یکسان سازی حقوق کارکنان که در دست دارد را عملیاتی کنه که یک عدالت حقوق ودستمزد که اکنون در سازمانهای مختلف حقوقهای ناهمگون وجود دارد...
United Arab Emirates
مطالبه گری ، زیاده‌خواهی.....؟
دستگاههای امنیتی مشخص کنند
Iran, Islamic Republic of
....!!!!
Iran, Islamic Republic of
باید راهکاری اندیشه شود هر صنفی چه بی منطق با منطق برای افزایش حقوق دست به چنین کاری میزنند بنظر میاد به یک رویه تبدیل شده و عواقب خوبی برای اقتصاد و امنیت کشور ندارد.....
Iran, Islamic Republic of
عزیزم.. این یک رویه معمول و مرسوم در کشورهای آزاد و پیشرفته س...
Iran, Islamic Republic of
اگرحقوق 25 میلیونی صحت دارد فیش های خقوقی رانندگان اتوبوس را انتشار دهید .
بنده خدا
Iran, Islamic Republic of
ای کاش به جای رانندگان فیش حقوق مسئولانشان منتشر بشه تا ببینیم اعتراض به چی هست و زیاده خواهها چه کسانی هستند.
اللهم عجل لولیک الفرج