چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۰
۹

عصبانیت اصلاح طلبان/ چرا رئیسی معیشت را به برجام گره نزد؟

پنجشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۰۶
کد مطلب: 799816
دولت روحانی با شعار چرخش همزمان چرخ کارخانه‌ها و سانتریفیوژ‌ها روی کار آمد، اما هم در قلب رآکتور هسته‌ای بتن ریخته شد، هم تعداد زیادی کارخانه و کارگاه تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل شد و هم سفره مردم کوچک شد.
چرا رئیسی معیشت را به برجام گره نزد؟
به گزارش جهان نيوز، افکار عمومی به یاد دارند که دولت برآمده از اصلاحات برجام را به این توجیه به کشور تحمیل کرد که در فرجام امضای آن همه تحریم‌ها بالمره برداشته خواهد شد. آن‌ها حتی در ضرورت امضای برجام تا آنجا پیش رفتند که آب خوردن مردم را هم به آن منوط کرده بودند، اما سرنوشت آن شد، آنچه نباید می‌شد تا جایی که دولتمردان تدبیر و امید یکی پس از دیگری از برجام به عنوان خسارت محض یاد کردند که نتیجه‌ای جز «هیچ» نداشته است. این تجربه تلخ، اما گویی به چشم کاسبان برجام نمی‌آید! روزنامه اعتماد در یادداشتی با عنوان «ناامیدی از احیای برجام؟» نوشته است: «باید به این واقعیت اشاره کرد که دولت سیزدهم از ابتدا اعلام کرده که مسائل کشور را به برجام گره نخواهد زد. با این فرض، باید گفت که وضعیت اقتصادی و معیشتی کشور به هیچ‌وجه مطلوب نیست و کفگیر اقتصادی دولت به ته دیگ خورده است. یعنی دیگر بودجه‌ای وجود ندارد که بخواهد توسط سوداگران و رانتخواران حیف و میل شود.»

نویسنده سپس با ناراحتی از این که دولت سیزدهم نمی‌خواهد روی برجام نافرجام شرط‌بندی کند و مصالح کشور را به آن پیوند بزند، پرسیده است: «اما چرا دولت صبر نمی‌کند تا روند احیای برجام محقق شود و بعد دست به این اصلاحات بزند؟ به نظر می‌رسد، دولت دیگر امیدی به گشایش از طریق تفاهم برجامی ندارد، بنابراین دست به کار شده تا اندک سرمایه‌ای را که برایش باقی مانده به نحوی مدیریت کند که طبقات محروم کمتر آسیب ببینند و اقشار برخوردار نیز هزینه‌های بیشتری پرداخت کنند. بر اساس ادله و نشانه‌ها، این احتمال قوی‌ترین احتمال موجود است. یعنی دولت پذیرفته که دیگر احیای برجامی در کار نخواهد بود، بنابراین تلاش می‌کند تا راهبرد مناسبی برای مواجهه با شرایط احتمالی فراهم کند.»

در حالی که باید به این مدعیان گفت: گره زدن معیشت مردم به برجام دیگر ترفندی نخ نما و کهنه شده است و افکارعمومی آن را نمی‌پذیرد. دولت روحانی با شعار چرخش همزمان چرخ کارخانه‌ها و سانتریفیوژ‌ها روی کار آمد، اما هم در قلب رآکتور هسته‌ای بتن ریخته شد، هم تعداد زیادی کارخانه و کارگاه تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل شد و هم سفره مردم کوچک شد.

در ابتدای آغاز به کار دولت روحانی قیمت هر دلار حدود ۳ هزارتومان بود. اما در همان دولت قیمت دلار تا آستانه ۳۲ هزارتومان افزایش یافت یعنی ما شاهد افزایش ۱۰ برابری قیمت دلار و افزایش دو برابری تعداد تحریم‌ها در دولت بودیم که مدعی «تعامل با جهان» بوده و تأکید داشت که به زبان دیپلماسی و مذاکره مسلط است. اما اکنون بدون برجام، هم فروش نفت افزایش یافته و هم صادرات نفتی و غیرنفتی بیشتر شده و هم شتاب تورم مهار شده است که ظاهراً این روند برای کاسبان برجام خوشایند و قابل قبول نیست.
مرجع : روزنامه جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
از خودتان خوشتان امده است
Iran, Islamic Republic of
حالا چی میشه برادر جهان؟
Iran, Islamic Republic of
چرا با اعصاب مردم بازی می کنید ؟ پس این همه گرانی از کجا امده .اگر از تحریم نیست پس خود دولت باعث این کار است
Germany
......
Iran, Islamic Republic of
جماعت اصلاح طلب ها خيلى وقته از رئيسى قطع اميد كردند!!!
Iran, Islamic Republic of
به قدری این کلمه برجام بر جان و روحمان سنگینی میکند که نگو و نپرس برای من تبدیل به یک کلمه زجرآور شده که روحم را آزار میدهد همچنین صاحبان برجام که بسیار ملال آورند و غیر قابل تحمل .
Canada
معیشتمون به جی گره خورده که اینقدر گره کوره؟
Iran, Islamic Republic of
خسته نمیشید از این مقالات ?
Turkey
نظریه منطقی نیست نویسنده مقاله عنوان می کند که آقای رئیسی کار خوبی کرده معیشت را به برجام گره نزده بله ایشان ۳۰۰ هزار تومان به حساب تعدادی از مردم واریز می کند مثلا بعنوان جبران گرانی اما این مبلغ ۶ ماه دیگر ارزش نصف را دارد.