جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱
۳۱

وزیر آموزش و پرورش دولت رئیسی کیست؟

شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۷
کد مطلب: 771332
مروری بر گزینه‌های روی میز رئیسی برای سکانداری آموزش و پرورش نشان می‌دهد از نزدیکان به دولت روحانی و مدافعان وضع موجود تا نیروهای گمنام اما فعال در حوزه تعلیم و تربیت در این فهرست وجود دارد.
وزیر آموزش و پرورش دولت رئیسی کیست؟
به گزارش جهان نيوز، با توجه به ایام پایانی دولت روحانی و روی کار آمدن دولت جدید گمانه‌زنی‌هایی درباره وزارت آموزش‌وپرورش مطرح شده و تاکنون نام‌های زیادی برای صدارت در این وزارتخانه بیان شده است. پیگیری‌های خبرگزاری مهر حاکی از این است که گزینه‌های متعددی در دستور تیم ارزیاب این وزارت‌خانه قرار گرفته است. گزینه‌هایی چون محسن حاجی میرزایی وزیر فعلی آموزش‌وپرورش، حمیدرضا حاجی‌بابایی وزیر اسبق آموزش‌وپرورش، احمد حیدری معاون سابق وزارت آموزش و پرورش و… در بین گزینه‌ها قرار گرفته‌اند.

اهمیت عرصه فرهنگ در کنار برخی بی‌توجهی‌ها به این عرصه مدیریتی کشور، این خبرگزاری را بر آن داشت تا با بررسی مهمترین گزینه‌های پیشنهادی هریک از وزارتخانه‌های فرهنگی کشور، مقایسه‌ای در توانمندی‌ها و ویژگی‌های این افراد داشته باشد.

محسن حاجی میرزایی از یاران نزدیک روحانی و جهانگیری است که در سابقه او معاون مالی نهضت سوادآموزی به چشم می‌خورد و سال‌ها دبیر هیأت دولت بوده است و اکنون وزارت آموزش‌وپرورش را عهده‌دار است. پدیده‌های مختلفی در این دوره مسئولیت گریبان این وزارتخانه را گرفته که انتقادات تشکل‌های مختلف آموزش و پرورشی را در پی داشته است.

انتصاب برخی چهره‌های ناموفق مدیریتی با نگاه‌های غرب گرایانه در هیأت امنای سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش‌وپرورش و به کارگیری چهره‌های مدافع سند ٢٠٣٠ به دبیری شورای‌عالی آموزش‌وپرورش یکی از موارد انتقادی به این دوره مدیریتی بود. برخی منتقدان مدیریتی حاجی میرزایی معتقدند، در این دوره زیرنظام‌ها مطابق اهداف سند تحول تنظیم نشده و فرهنگیان در دوره وزارت وی رضایتی از عملکردش نداشته‌اند. با این وجود حاجی میرزایی با کمک برخی گروه‌های سیاسی تلاش دارد وزارتش در دوران جدید تداوم یابد.

دکتر حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی است که تجربه چند دوره نمایندگی مجلس و سکانداری وزارت آموزش‌وپرورش دولت دهم را در کارنامه کاری خود دارد. در زمان وزارت حاجی‌بابایی تلاش زیادی برای تصویب سند تحول آموزش و پرورش صورت گرفت. وی در حمایت از تنوع مدارس تلاش زیادی کرد ازجمله تکثیر مدارس تیز هوشان و مدارس نمونه دولتی. البته انتقاداتی به عملکرد وی نیز وارد شده است از جمله اجرای شتاب‌زده طرح ۶-۳-۳ که چالش‌های بسیاری را برای مدارس رغم زد که همچنان درگیر مسائل و چالش‌های آن هستند و همچنین واگذاری بیش‌از صد آموزشکده فنی‌حرفه‌ای با زمین و امکانات به وزارت علوم که پشتوانه هنرجویان هنرستانی بوده‌است و تعطیلی مدارس در روزهای پنجشنبه که صدها ساعت برنامه‌ریزی تعلیم و تربیت مدارس در ماه را از بین برد.

احمد حیدری که فردی کمتر شناخته شده‌ای در میان فرهنگیان است، در دولت یازدهم به‌عنوان مشاور قائم‌مقام وزیر کشور دولت روحانی مشغول به کار بوده است. وی و سیدمحمد بطحائی در تیرماه ۹۸ به سمت معاونین دانشگاه آزاد منصوب شدند. حیدری که دارای مدرک مهندسی عمران است، سابقه معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش‌وپرورش را در کارنامه خود دارد. علاوه‌بر فاصله هشت‌ساله وی از نظام تعلیم و تربیت و دارا بودن مسئولیت کلیدی در دولت روحانی، به‌نظر نمی‌رسد وزارت حیدری با اقبال فرهنگیان روبرو شود.

سید باقر پیش‌نمازی گزینه دیگری است که مطرح‌شده است؛ از مسئولیت‌های سابق او می‌توان به معاون پرورشی و تربیت بدنی وزیر آموزش‌وپرورش دولت نهم، مدیر شبکه قرآن و معارف صداوسیما، مدیرکل صداوسیمای استان فارس ' مدیرکل صداوسیمای خراسان‌رضوی و رئیس ستاد نماز جمعه تهران اشاره کرد. پیگیری تصویب قانون احیای معاونت پرورشی و تصویب آئین نامه اجرایی و اجرای قاطع آن و کیفیت بخشی به فعالیت‌های پرورشی و تربیت بدنی از اقدامات مؤثر وی بوده. او نگاهی تحول‌گرا به آموزش‌وپرورش دارد و با رویکرد خلاقانه‌ای که به مقولات فرهنگی و اجتماعی دارد قادر است ارتباط وسیع و پویایی با نیروهای جوان برقرار کند و زمینه ورود مدیران گام دوم انقلاب را به عرصه اداره وزارتخانه فراهم نماید.

سید علی یزدیخواه مدیرکل سابق آموزش‌وپرورش شهر تهران و نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم است.

دکتر سید بابک هاشمی نکو از مدیران آموزش‌وپرورش شهر تهران و چهره‌ای شناخته‌شده در بین تشکل‌های انقلابی آموزش‌وپرورش است و مطالعه تطبیقی برای بررسی آموزش‌وپرورش کشورهای موفق داشته است.

احمد قیومی دانش آموخته دکترای مدیریت رسانه، از مدیران سابق مناطق آموزش‌وپرورش شهر تهران و مشاور سابق مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران بوده است. وی در دوره‌ای مدیرکل آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور بوده و از مدیران اجرایی قوی، تحول‌گرا و جوان‌گرا است. از مهم‌ترین خصوصیت‌های قیومی، می‌توان به توان بالای مدیریتی، توانایی بسیج منابع و امکانات درون‌سازمانی و برون‌سازمانی در مسیر بهبود چالش‌های آموزش و پرورش و قدرت تعامل بالای وی اشاره کرد. قیومی که از فعالان حوزه رسانه و فضای مجازی نیز هست، آشنایی خوبی با تحولات و فناوری‌های رسانه‌ای و مجازی روز دارد.

دکتر محمد طیب صحرایی از فعالان عرصه تعلیم و تربیت و مدیر مجتمع آموزشی امام صادق شهر تهران است. وی متولد کرمانشاه و دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) است. از سال ۱۳۸۶ عضو هیئت علمی این دانشگاه بوده و در عین حال مسئولیت‌های فرهنگی و دانشجویی مختلفی مانند مسئولیت دفتر اعزام مبلّغ، مدیرکل فرهنگی و قائم مقام معاونت دانشجویی دانشگاه را داشته است. از وی فعالیت‌های دیگری نیز در فضای غیردانشگاهی در قالب فعالیت‌های پژوهشی و اجرایی در حوزه تعلیم و تربیت در دو مؤسسه فرهنگی اندیشه روح الله و مطالعات راهبردی حکمت صادق (ع) نیز وجود دارد. وی طراح طرح کشوری ایماوا (الگوی یک مدرسه ایرانی و اسلامی)، از مدرسین طرح بینش مطهر و طراح و مجری طرح شهید بهنام محمدی از طرح‌های موفق حوزه تربیتی در مدارس کشور است.

به نظر می‌رسد وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم باید توانایی حل مجموعه‌ای از مسائل کلیدی را داشته باشد. بخشی از این مسائل، به چالش‌های مزمن نظام آموزش و پرورش همانند مسائل مالی و منابع انسانی برمی‌گردد.

دومین دسته مسائل معطوف به اجرای پروژه‌های تحولی مبتنی بر سند تحول طی دوران چهارساله دولت است. دسته سوم از مجموعه مسائلی که باید توسط وزیر آینده آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد، به آینده نظام آموزش و پرورش مرتبط می‌شود. داشتن فهم آینده‌نگر و جوان‌گرایی به وزیر آینده کمک می‌کند توانایی ریل‌گذاری برای مواجهه با پارادایم‌ها و فناوری‌های جدید آموزشی را داشته باشد و بتواند با تربیت نسلی جدید از کارشناسان و مدیران، زمینه را برای تحول نظام آموزش و پرورش فراهم آورد.

افرادی که نام برده شدند از گزینه‌های اصلی و نام‌آور پیشنهادی صدارت وزارت مهم و زیر ساختی کشور بودند که در روزهای آینده دقیق‌تر مشخص خواهد شد کدامیک اعتماد حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس جمهور منتخب را برای این وزارتخانه جلب خواهند کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


ميلاد
Iran, Islamic Republic of
چرا همه وزيران پيش بيني شده پير هستند. پس دولت جوان و انقلابي چي شد
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
مشکلات آموزش و پرورش خیلی زیاد است و فکر نکنم به دست این افراد و امتحان پس داده حل و فصل گردد آزموده را آزمودن خطاست
Iran, Islamic Republic of
آقای دکتر امیر حسین قاضی زاده هاشمی را وزیر آموزش و پرورش کنید خداییش انسان وارست و درستی است و می تواند با افکار مثبتش بنیاد خوبی در اموزش و پرورش ایجاد کند .
Iran, Islamic Republic of
از لحاظ مدیریتی اینهای که اصول گرا هستند خیلی ضعیف هستند نمی توان به انها مدیریت داد!!!
Iran, Islamic Republic of
نمره هوشت خیلی پایینه چون ورقه مدیریت اصلاح طلبان همین الان توی دست شماست بصیرت کافی برای درکش را نداری.
Iran, Islamic Republic of
هيچ كدام از اين گزينه ها مناسب نيستند.افرادي با ميانگين سني بالا و وابسته به جناح هاي سياسي.
Iran, Islamic Republic of
وزیر آموزش و پرورش فقط آقای حاجی بابایی بهترین گزینه برای وزارت آموزش و پرورش ....
Czech Republic
اگر قرار باشد از مدیران قبلی استفاده شود نو آوری و خلاقیت و تغییر و تحول که شعار آقای رئیسی بود را باید به بایگانی تاریخ سپرد .....!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
دکتر حاجی بابایی بهترین شخص برای وزارت آموزش و پرورش و محبوب قلب هاست
Iran, Islamic Republic of
گزینه های بالا به ندرت خواهند توانست تغییرات اساسی و بنیانی را در ایجاد کنندد.
آموزش و پرورش احتیاج به یک خانه تکانی اساسی هست..
Iran, Islamic Republic of
فقط حاجی بابایی وزیر توانمند بای آموزش و پرورش
Iran, Islamic Republic of
امیدوارم هرکسی منصوب میگردد اولین مشکل را حل دغدغه های معیشتی معلمان بداند واقعا چند شغلی بدور از جایگاه معلمی است
Czech Republic
هیچ یک از نمایندگان نباید انتخاب شوند زیرا حضرت اقا در ملاقات با نمایندگان فرمودند تا اخرین روز به عهد خود با مردم وفادار باشید و نمایندگی را نردبان بالارفتن برای مناصب دیگر فرض نکنید ضمن اینکه وزیر شدن نمایندگان بد عهدی آشکار با مردم است
Czech Republic
آقای حاجی بابایی اصلا گزینه خوبی نیست و انتقادات فراوانی به دوره ایشان وارد است ازجمله اینکه در جریان سوختن دانش آموزان با بخاری در دوره ایشان وی در سفر خارج بودند و رسیدگی درستی نشد و قربانیان تا آخر عمر خود باید آثار شوم آن سوختن را تحمل کنند...!!
Iran, Islamic Republic of
حاجی بابایی امیرکبیر زمان است..بهترین گزینه
Czech Republic
قاضی زاده فوق العاده است اگر انتخاب شود
Czech Republic
نگاه حاجی بابایی به آموزش و پرورش به شدت سیاسی است..
Czech Republic
در آموزش و پرورش می توان از خانم های دانشمند استفاده کرد نمونه آن خانم علم الهدی همسر آقای رییسی است که هم تخصص دارد و هم می تواند از موقعیت خود برای ارتقای و پیشرفت آموزش و پرورش استفاده کند
Iran, Islamic Republic of
فقط حاجی بابایی،
Czech Republic
به نظرم آقای دکتر علی رضا کاظمی معاون فرهنگی وزیر فعلی آموزش و پرورش و مدیرکل سابق خراسان رضوی گزینه خوبی می باشد.
Czech Republic
حاجی بابایی بیست سال سابقه نمایندگی مجلس را دارد ولی در این بیست سال هرگز عضو کمیسیون فرهنگی و آموزش مجلس نبوده.
Czech Republic
سلام خانم دکتر رضوان حکیم زاده معاون فعلی آموزش و پرورش نیز انتخاب خوبی برای وزارت آموزش و پرورش است/
Czech Republic
بطحایی وزیر سابق آموزش و پرورش فرد خوبی بود که از همکاری با روحانی انصراف داد به نظرم ایشان را می توان به عنوان وزیر آموزش و پرورش معرفی کرد
Czech Republic
سید محمد کاظم حجازی نماینده اسبق مردم همدان در مجلس شورای اسلامی بهترین گزینه برای وزارت آموزش و پرورش است که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفته و مغفول مانده است
Iran, Islamic Republic of
فقط حاجی بابایی وزیر توانمند آموزش و پرورش
مینا
United Arab Emirates
به نظر من وزیران دوره قبل اصلا گزینه مناسبی نیستند باید یک تغییر و تحول در سیستم اموزش پرورش ایجاد شود
باید یک وزیر جوان و انقلابی که دلش به حال معلمان رسمی و غیر رسمی که در اموزش پرورش جوانیشان را گذاشتند بسوزد انتخاب کنند
مینا
United Arab Emirates
به نظر من همسر آقای رئیسی یا آقای دکتر پزشکیان گزینه مناسبی برای وزارت اموزش پرورش هستند
Iran, Islamic Republic of
......
Iran, Islamic Republic of
فقط و فقط حاجی بابایی
Iran, Islamic Republic of
چرا الکی می نویسید...اقای حاجی بابایی اگر پنج شنبه ها را تعطیل کردند ولی در روزهای شنبه تا چهارشنبه هم ساعات بیشتری بچه ها درس میخواندند و هم زنگ تفریح کمتر شد..در واقع از زمان اموزش کم نکردند و لطمه ای وارد نشد..بلکه ساعات پنجشنبه در بقیه روزهای هفته پخش شد...حاجی بابایی بهترین گزینه برای اموزش و پرورش است