پروتکلها طبق توصیه وزارت بهداشت عبارتند از: زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستن دستها و عدم حضور در اجتماعات. باید اعتراف کنیم امکان رعایت هیچیک از این چهار مورد در عزاداریها وجود ندارد.
گروه سیاسی جهان نیوز: در آستانه نزدیکی به محرم و ایام اربعین، موج تخریب عزاداری ها و مقابله با این سنت بسیار مهم و استراتژیک مذهبی از خارج کشور آغاز و با بازیگری عده ای در داخل کشور به اوج خود می رسد.
به گزارش جهان نیوز، در سالهای قبل یکبار نذری دادن برای امام حسین(ع) را زیر سوال می بردند و گاهی نیز به اشغال ریختن در مسیر پیاده روی اربعین گیر دادند!
نکته جالب اینکه عملیات تخریبی علیه محرم و عزاداری ها به صورت خیلی شفاف علاوه بر برخی سلبریتی ها توسط برخی چهره های سیاسی اصلاح طلب، اعتدالی و حتی برخی از مسئولین دولت تدبیر و امید نیز اتفاق افتاده است.
در همین حال سرمقاله مسیح مهاجری، از افراد مدعی اعتدالگرایی و حامی دولت حسن روحانی، می تواند آغاز یک موج جدید تخریب علیه محرم و امام حسین (ع) باشد.
مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی، خطاب به رئیس جمهور نوشته است: تعارف با این و آن را کنار بگذارید. در برگزاری مراسم محرم، هیچیک از اصول مبارزه با کرونا را نمیتوان رعایت کرد.به خاطر یک امر مستحب، سلامت جامعه به خطر میافتد.
در یادداشت مسیح مهاجری آمده است: دیروز رئیسجمهور روحانی، جمعبندی تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا درباره عزاداری محرم را اینگونه اعلام کرد: برگزاری عزاداریهای محرم حتماً و رعایت پروتکلهای بهداشتی قطعاً. اگر جمع کردن میان عزاداریهای محرم و رعایت پروتکلهای بهداشتی امکانپذیر باشد، این تصمیم را باید ستود، ولی متأسفانه چنین چیزی امکانپذیر نیست. این واقعیت را تجربه دو سه ماه گذشته در زمینه برگزاری عروسیها، مجالس ختم، مسافرتها، حضور در مساجد، نمازهای جمعه، رستورانها، تالارها، سفرهای درونشهری و برونشهری با مترو، اتوبوس و هواپیما، رفع محدودیت از پاساژها، بازارها و... به اثبات رسانده است. اینکه مهار کرونا بعد از موفقیتهای اولیه از کنترل ستاد ملی مقابله با کرونا خارج شد و مرگ و میرهای روزانه از ۳۴ نفر در پنجم خرداد به بالای ۲۲۰ نفر در تیرماه رسید به دلیل همین رفع محدودیتها بود.
این روحانی حامی دولت تدبیر و امید در ادامه نوشت: این روزها از یکطرف مسئولین وزارت بهداشت از مردم میخواهند به شهرهای زیارتی سفر نکنند، در تجمعات حاضر نشوند، مراسم عروسی برگزار نکنند، برای افراد فوتشده مراسم تشییع و تدفین و عزاداری جمعی برگزار نکنند و از طرف دیگر ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم میگیرد مراسم عرفه هرچه باشکوهتر برگزار شود و در محرم و صفر هم عزاداریهای پرشور داشته باشیم البته با رعایت پروتکلهای بهداشتی! همین سخن را هنگام برداشتن محدودیتهای کرونائی در خردادماه از آقای رئیسجمهور و سایر مسئولین ستاد ملی مقابله با کرونا بارها شنیدیم، ولی نتیجه عملی آن این شد که کنترل و مهار کرونا از اختیار ستاد خارج شد و آمار ابتلاء و مرگ و میر به رقمهای بیسابقه رسید بطوری که مسئولین بیمارستانها و مراکز بهداشتی اکنون از کمبود تخت، فرسوده شدن کادر درمانی و سایر مشکلات مربوط به درمان بیماران کرونائی سخن میگویند و اعلام خطر میکنند.
این یادداشت ادامه داده است: همین دیروز که آقای رئیسجمهور مجوز برگزاری عزاداری محرم را صادر کردند، وزارت بهداشت ۱۲ استان را در وضعیت قرمز و ۱۳ استان را در وضعیت هشدار اعلام کرد. به عبارت روشنتر، از ۳۱ استان کشور ۲۵ استان به صورت جدی درگیر کرونا هستند و اینطور نیست که بقیه استانها کاملاً سفید و بیمشکل باشند. در چنین وضعیتی معلوم نیست چرا آقای رئیسجمهور توصیه اکید میکند عزاداریهای محرم با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شود. پروتکلها طبق توصیه وزارت بهداشت عبارتند از: زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستن دستها و عدم حضور در اجتماعات. اگر بخواهیم بدون مجامله سخن بگوئیم باید اعتراف کنیم امکان رعایت هیچیک از این چهار مورد در عزاداریها وجود ندارد. بهویژه آنکه در هوای گرم تابستان استفاده از ماسک و تحرکات مربوط به عزاداری، با توصیههای اعلام شده سازگاری ندارند.
مهاجری می افزاید: نتیجه این میشود که به خاطر انجام یک امر مستحب، سلامت جامعه به خطر میافتد و بسیاری از مردم قربانی کرونا خواهند شد. آنچه موجب تأسف شدید است اینست که ما به نام دین و با انجام کاری که مربوط به دین است، برخلاف خواست دین که حفاظت از جان را در اولویت اول قرار داده است عمل میکنیم. در فقه اسلام غیر از مواردی معدود، جان انسان خط قرمز است و حتی آن موارد معدود هم مربوط به حیات شرافتمندانه انسان هستند. بنابراین، هیچ امری بالاتر از حفاظت از سلامت جامعه و جان انسانها نیست و اموری از قبیل: مراسم عرفه و نماز عید قربان و عزاداری محرم و صفر که همه ما با جان و دل به آن عشق میورزیم را میتوان موقتاً تعطیل یا به صورت فردی برگزار کرد و در سالهای بعد تمام آنها را جبران نمود.
مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه خطاب به روحانی نوشته است: آقای رئیسجمهور! شما به عنوان فرمانده کل ستاد مقابله با کرونا مسئول جان مردم هستید. کاملاً روشن است که تصمیمات جدید ستاد، دقیقاً همان بلائی را به جانها خواهد انداخت که لغو محدودیتهای کرونائی با خود آورده است. به این واقعیت تلخ فکر کنید که با این تصمیمات، پائیز سیاهی در انتظار کشور ما خواهد بود. لطفاً تعارف با این و آن را کنار بگذارید و با ایجاد محدودیتهای لازم بهویژه در زمینه تجمعات، کاری کنید که پائیز آینده مثل تمام پائیزها رنگارنگ و پر از خاطرههای شیرین برای مردم ایران باشد.
لازم به ذکر است براساس برآوردهای انجام شده، بیشترین رعایت پروتکل های بهداشتی برای مقابله با کرونا توسط قشر مذهبی انجام شده و همچنین بالاترین حد استاندارد رعایت مسایل بهداشتی نیز تاکنون مربوط به مراسمات مذهبی کشور بوده است.
مساله قابل تامل نیز اینجاست در حالیکه قرار است پروتکل های بهداشتی خاص و بسیار سختی برای برگزاری مراسم عزاداری دهه اول محرم توسط وزارت بهداشت تدوین و ارئه بشود، مسیح مهاجری پیشاپیش و بدون آگاهی از این پروتکل ها که توسط کارشناسان هنوز قطعی نشده، دستور تعطیلی محرم را داده است.
تلخ تر از همه نیز آنجاست که درحالیکه در تمام دنیا توجه به مسایل معنوی و مذهبی افزایش یافته و به عنوان یک موضوع آرامش بخش موثر توسط کارشناسان حوزه بهداشت و درمان مطرح می شود، در داخل ایران، مدیر مسئول روزنامه جمهوری، برگزاری مراسم عظیم و فوق العاده تاثیر گذار دهه اول محرم را غیر مستقیم ترس آور و دلهره آور جلوه داده اند.
به نظر می رسد که اینبار قرار است ترساندن مردم از مراسمات عزادری و ارائه آمارهای عجیب و غریب از احتمال ابتلا به کرونا در صورت حضور در عزادری دهه اول محرم، خط جدید رسانه ای و برنامه تخریب امسال عزاداری دهه اول محرم و هیات مذهبی کشور باشد.
گفتنی است، برابر برخی گزارش های منتشر شده توسط برخی نمایندگان مجلس، مبنی بر گزارش وزارت بهداشت در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، درآلودگی کرونا، حمل و نقل ۲۶% و اماکن عمومی ۲۵% و اماکن مذهبی کمتر از یک درصد دخیل بودند.
می توان رعایت کرد هم مردم رعایت می کنند به شعور مردم توهین نکنید انقدر شعور سیاسی و دینی مردم زیاده که امسال هم با شکوهتر از سالهای قبل برگزار خواهند شد . نمی دونم چرا ایشان نگران چی هستند
در زمان رضا شاه که قرار بر ممنوعیت مراسمات عزاداری محرم شد آیت لله حائری یزدی دستور به برگزاری این آیین مهم دینی را دادند و فرمودند عزاداری سیدالشهدا مستحبی است که هزاران واجب با آن اقامه میشود
مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین ع امسال با زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی پر شور تر برگزار میشود و نذورات امام حسین هم در قالب بسته های خشک غذائی یا غذای گرم فقط بین نیازمندان و مستضعفین تقسیم می شود.
مردم با شعورند و متدین
اما برادر من
ویروس کرونا متدین و کافر سرش نمیشه
من اگر دانسته یا ندانسته مبتلا باشم و برم مجلس روضه اهل بیت،نه تنها ثوابی نمیبرم بلکه حق الناس گردن من میفته به خاطر ابتلای دیگران و خطرات بعضا منجر به فوت یک مسلمان دیگه.
براساس برآوردهای انجام شده، بیشترین رعایت پروتکل های بهداشتی برای مقابله با کرونا توسط قشر مذهبی انجام شده و همچنین بالاترین حد استاندارد رعایت مسایل بهداشتی نیز تاکنون مربوط به مراسمات مذهبی کشور بوده است.
آقاجان کرونا جان فرد را فقط به خطر نمی اندازد حداقل موجب بیماری ۱۰ نفردیگر می شود وجان آنها را به خطر می اندازد اگر حفظ جان آنقدر مهم نبود اینقدر دراحادیث درباب سلامتی روایت وتوصیه نداشتیم آنچه که شما شنیدی درباب زیارت درشرایط خاص است.
احادیث رو باید مراجع بررسی و تفسیر کنند نه شما ، در حالی که مراجع تقلید حج رو برای افراد مستطیع واجب می دانند در حالی که درخصوص زیارت امام حسین علیه السلام قائل به وجوب نیستند.
اتفاقاً قائل به وجوب هستند
برای افراد فقیر حد اقل سالی یکبار و بر ماموریت حداقل سالی دوبار واجب است
جهت اطلاع بیشتر به کتاب کامل الزیارات ابن قولویه مراجعه کنید از معتبرترین کتب حدیثی است
برادر من احادیث نیاز به بررسی و تفسیر دارد، از لحاظ سند، از لحاظ تفسیر، از لحاظ شان صدور،... و فقط مراجع تقلید و علمای بزرگ قادر به استنباط احکام و تعیین وجوب یا استحباب هستند.
چطور تمام پاساژها و فروشگاههای زنجیره ایه بزرگ و تمام مترو و اتوبوسها با آن همه جمعیت در هم فشرده مشکل انتقال ویروس نیست اما یهو محرم و عزاداری ها میشه مشکل . تازه اونم هیاتهایی که بیشتر از همه رعایت میکنن
مگر نام حسین علیه السلام را ما شیعیان مطرح کرده ایم که بخواهد تعطیل شود . مراسم محرم تعطیل شودیا نشود حسین علیه السلام عزیز شده خداست بحث سر نوع وشیوه برگزاری مراسم است وحفظ جان شیعیان ومحبان اهل بیت علیهم السلام است واین روزهایی که درآن قرار داریم لطفا زود درمورد دیگران قضاوت نکنید .
آیا در پاساژها ومراکز ورزشی وخرید واماکن عمومی مثل اتوبوس کسی نظارت بر انجام پروتکلهای بهداشتی دارد که اینجا این اقا اینقدر !!!!!!!!! درد مسئولیت سراغش اومده ؟! در ضمن محرم مستحب نیست ،واجب است.میبینیم که زیارت ان حضرت حتی در صورت خطر جانی نباید تعطیل شود.
تمام بدبختیمون فاصله گرفتن از همین اهل بیته والا هر وقت تمام فروشگاههای زنجیره ای رو تعطیل کردن و تمام بازارها رو هم تعطیل کردن بعدا بیان و درباره محرم نظر بدن
آقای ما ابا عبدالله الحسین علیه السلام ،برای همیشه خطی در تاریخ کشید که حق وباطل را جدا کرد.هر نفاقی در برخورد با این خط ،خودبه خود ،آشکار میشود.یاد وقتی افتادم که ده میلیون ایرانی مسافر به خارج از کشور را نمیدیدند ،ولی برای دو ،سه میلیون زائر عتبات وحج را ،هزاران راه حل برای خرج کردن هزینه اش در جاهای دیگر داده میشد!
در برخی موارد تصمیم گیری درست واقعا دشوار است
تشخیص اولویت چیست و شیوه رعایت آن چیست ممکن است در طول زمان مشخص گردد
ولی بهر حال بهتر است روشهای نوینی ایجاد شود تا بتوان هم سلامت انسانها و هم برگزاری مراسمات مهم ارزشی را داشت با کمترین آسیب به هر دو
چون نه انسان سالم بدون معنویت معنا دارد و نه معنویت بدون انسان
با رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوان برنامة مزخرف «عصر جدید» با آن همه هیجانات و جنب و جوشهای بعضی شرکتکنندگانش و «دورهمی» را برگزار کرد، ولی نمیتوان مراسم عزاداری برای سرور و سالار شهیدان را که آرامشبخش دلهاست برگزار کرد..؟!
اینکه مهار کرونا بعد از موفقیتهای اولیه از کنترل ستاد ملی مقابله با کرونا خارج شد و مرگ و میرهای روزانه از ۳۴ نفر در پنجم خرداد به بالای ۲۲۰ نفر در تیرماه رسید به دلیل همین رفع محدودیتها بود.
چقدر ناراحت کننده است وقتی برخی پیام ها را می خوانیم چقدر ما معرفتمان کم است که فکر می کنیم این ماهستیم که نام حسین علیه السلام را زنده کرده ایم حسین وراه اوتوسط خدا تضمین شده است وما فقط وفقط وسیله ایم. .
بله من هم معتقدم معرفت برخی از ما کم است... اگر نه یادمان میآمد که چه کسی امیرالمومنین را 25 سال خانه نشین کرد و چه کسی امام حسین را تنها گذاشت...
بله همین مردم... اگر مردم وسط میدان نباشند و به موقع وظیفه خود را انجام ندهند قطعا اهل بیت تنها خواهند ماند
من نمی دانم چرا قشر مذهبی جامعه (خدم من هم مدذهبی هستم به شدت) اگر گفته ای بر خلاف اعتقادات مان باشد فوری موضع می گیریم. این بنده خدا می گه در مراسمات محرم نمی توان پروتکل های بهداشتی را رعایت کرد درست مثل مراسمات عروسی، عزا که در تالارها برگزار می شود. چون نمی توان پروتکل های بهداشتی را رعایت کرد مسابقات فوتبال در سراسر جهان بدون تماشاچی برگزار می شود. سینما ها تعطیل است و ...
به نظر من که درست می گه. چون من خودم در همین ایام در مراسمات مذهبی شرکت می کنم و می بینم که رعایت نمی شود هر چقدر هم که بخواهی رعایت کنی باز نمی شود.
با گوش کردن کوچکترین روضه ماسک ات خیس می شه و دیگه قابل استفاده نیست. حتی اگر روضه هم گوش نکنی در مکانی باشی که جمعیت زیادی حضور دارند عرق می کنی و ماسک زود خراب می شود. من فکر می کنم اگر می خواهیم مراسم برگزار کنیم باید از هیئت های کوچک با جمعیت های کم کار انجام شود.
خداوند ما را از شر این ویروس نجات دهد.
حرف شما متین و کاملا درست باور به اهل بیت باور قلبی همه ما است ولی ایا مگر خود اهل بیت دچار بیماری نمی شدند؟ مگر بعضی از امامان ما با سم به شهادت نرسیدن ؟ آیا پیامبر (ص) و ائمه (ع) رعایت نکات بهداشتی را نمی کردند ؟ !!!!!! اگر این ویروس در زمان حیات شخص پیامبر(ص) اتفاق می افتاد توصیه حضرت به مردم چه بود ؟ و خود ایشان چه نکاتی را رعایت می کردند ؟آیا میگفتند چون من نبی خداوند هستم محفوظ از این ویروس خواهم بود ؟!!!!!
آقا سلامتی مردم بازیچه سیاسی کاری های شما نیست
می دونید اگر برگزاری هیئت ها، امسال موجب گسترش کرونا بشه، چقدر روی نگرش مردم برای برگزاری و تعظیم شعائر دینی تاثیر منفی میگذاره؟
دوستانی که نگران سلامتی مردم هستند و حرفهای این آقا رو از سر دلسوزی می دونند لطفا یه سفر تشریف بیارند کیش تا ببینند همین مسوولین تدبیر و امید چطور بدون هیچ نگرانی آزادی کامل به مسافرین که روزانه حدود سه تا چهار هزار نفر به کیش سفر می کنند داده اند اما جالب اینجاست که فقط مساجد و حسینیه ها تعطیل می شود!!!!!!!!!!!!
حتما دستورالعمل بهداشتی باید در برگزاری مراسم دهه محرم رعایت شود اما مخالفان برگزاری مراسم همان کسانی هستند که علیرغم وجود بیماری در برخی از استانها به دروغ انتقال بیماری از قم را در بوق و کرنا کردند و پرواز هواپیمای شرکت ماهان به چین را عامل آن می دانستند.آنها برای بدنام کردن چند طلبه چینی تلاش کردند.این جریان رسانه دارد و بازی با افکار عمومی را بلد است.
هیاتها و عزاداری ها پایگاه حفظ و گسترش انگیزهای دیتی و انقلابی جامعه است و اگر از این زاویه نگاه کنیم؛ نمی توانیم بگوییم مثل سایر مستحبات است، خیر عزاداریها پایگاه حفظ قدرت نظام اسلامی است، اگر انقلاب اسلامی توانسته است در مقابل سیلهای عظیم بنیان کن مشکلات و فشارها و توطئه های داخلی و خارجی بایستد؛ به برکت همین عزاداریهاست، گریه بر امام حسین علیه السلام، به توده جامعه قدرت ایستادگی می دهد. لذا نباید به عزاداریها نگاه خرد کرد؛ خیر با نگاه کلان عزاداریها موجب گسترش اسلام است، چون به طور دائمی انگیزهای مقاومت را تقویت می کند.
همه جا باید پروتکل های بهداشتی اجرا بشه. اگر پاساژ بازه برای اینه که ممر درامد یه عده هست. یا مترو برای حمل و نقل و رفتن سر کاره. یا باید کشور رو مدتی تغطیل کنن که پول این کار رو ندارن یا باید مردم رعایت کنن و بی مورد بیرون نرن. حالا چون یه جاهایی از اجبار یا بی توجهی باز هست دلیل نمیشه بقیه تجمعات هم دایر بشن. اگر کسی از بی توجهی به بازار بره یا مراسم عزاداری یا هر کار دیگه و بیمار بشه و بیماری رو به چن نفر دیگه منتقل کنه و اونها هم به همین ترتیب و در این زنجیره کسی بمیره، اون شخص مسووله.
بجای توهین کردن منطقی و زمینی بیاین پاسخ بدین، دنبال معجزه نباشین و گرنه اینهمه بیکاری تورم دلار 25000 تومانی و اینهمه اختلاس و حقوق کارگر 80 دلار در ماه در این مملکت اتفاق نمی افتاد
ما در بحث کرونا خیلی از نیروهای ارزشی،جانبازان عزیز و ریش سفیدان عرصه ایثار رو از دست دادیم ما ملت شهادتیم ولی در زمانی هستیم که باید قبول کنیم خیلی از مردم رعایت بهداشت رو نمی کنند و نخواهند کرد.
ببینید ما شیعه ها باید تکلیفمون رو با خودمون روشن کنیم اگه معتقدیم که تمام کائنات به علت وجود مبارک پنج تن آفریده شده ( فرازی از حدیث کساء) پس بدونید که ویروس پاشو توی خیمه اباعبدالله علیه السلام نمیزاره
والسلام