پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰
۱

هجوم دسته‌های ۷ کیلومتری ملخ‌ به مزارع خوزستان

چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۵۷
کد مطلب: 720766
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بر اثر هجوم ملخ‌ها ۲۰۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی دچار خسارت و آسیب جدی می‌شوند.
هجوم دسته‌های ۷ کیلومتری ملخ‌ به مزارع خوزستان
به گزارش جهان نيوز، کیخسرو چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در نشست ستاد هماهنگی، پیشگیری و پاسخگویی به بحران خوزستان با موضوع هجوم ملخ‌ها، اظهار داشت: وضعیت هجوم ملخ امسال متفاوت‌تر از سال گذشته بوده و هجوم ملخ‌ها با تعداد بیشتری صورت گرفته است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود که میزان هجوم و تعداد ملخ‌های مهاجم به خوزستان هفت برابر سال گذشته باشد.

رئیس‌ سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: سال گذشته دسته‌های ملخ مهاجم ورودی به استان یک تا یک و نیم کیلومتر طول داشتند اما امسال تعداد دسته‌های ملخ هفت کیلومتر تا 10 کیلومتر است.

وی افزود: مسئله هجوم ملخ‌ها به استان و خسارتی که آنها به کشاورزی استان می‌زنند باید جدی گرفته شود و فعلا جنوب کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر و سیستان و بلوچستان با هجوم ملخ‌ها درگیر هستند.

رئیس‌ سازمان جهاد کشاورزی خوزستان یادآور شد: در خوزستان نخستین هجوم دسته‌های ملخ را در هندیجان، بخبعله، شوش، دزفول و به صورت انفرادی در اندیمشک داشتیم.

چنگلوایی با تأکید بر هجوم ملخ‌ها به استان و تبعات جبران‌ناپذیر اقتصادی آن برای بخش کشاورزی خوزستان، گفت: هیچ راهی برای مقابله با هجوم ملخ‌ها و مهار آنها به جز راه شیمیایی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در نقاطی که امکان استفاده از هواپیما، پهپاد و یا سمپاشی دستی را داشته باشیم به همان روش عمل می‌کنیم.

رئیس ‌سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: در صورت وقوع اتفاقی ناگوار برای بخش کشاورزی خوزستان در اثر هجوم ملخ‌ها 200 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی دچار خسارت و آسیب جدی می‌شوند که محل ارتزاق آنها از کشاورزی است.

وی عنوان کرد: جهاد کشاورزی خوزستان به تنهایی قادر به مقابله با ملخ‌ها به دلیل گستردگی هجوم آنها نیست.

چنگلوایی ادامه داد: برخی اقدامات برای مقابله با مهارملخ‌ها انجام شده که از جمله این اقدامات استقرار هواپیما در دزفول و حضور خلبانان و گروه‌های فنی مقابله با ملخ در فرودگاه دزفول است.

وی افزود: برای مقابله با هجوم ملخ‌ها باید ستادی در هر شهرستان تشکیل و از امکانات شهرها برای مقابله با هجوم ملخ‌ها استفاده شود. همچنین از شهرداری و اداره راه شهرسازی برای ترمیم باندهای پرواز هواپیماها درخواست کمک داریم.

رئیس‌سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: برای پرواز هواپیماهای سمپاش نیاز به اعتبار مالی داریم و باید اعتباری برای آن درنظر گرفته شود.

چنگلوایی بیان کرد: ظرفیت بسیار خوبی در بخش پهپادهای نیروی هوافضای سپاه در استان وجود دارد و سپاه برای کمک به بحث سمپاشی و استفاده از یگان پهپادی خود اعلام آمادگی کرده است، از ارتش هم درخواست کمک داریم.

استاندار خوزستان با تأکید بر مقابله با هجوم ملخ‌ها به استان همه دستگاه‌های اجرایی را مکلف به همکاری با جهاد کشاورزی استان برای دفع هجوم ملخ‌ها کرد.

غلامرضا شریعتی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خوزستان درباره هجوم ملخ‌ها به استان و ضرورت مقابله با این مسئله و نقش آن در حیات کشاورزی و معیشت کشاورزان، تصریح کرد: موضوع هجوم ملخ‌ها، مسئله مهمی است چرا که ارتباط مستقیم با مواد‌غذایی دارد و علاوه‌بر این احتمال نابودی ماحصل زحمت چندین‌ماهه کشاورزان است که جزء اقشار آسیب‌پذیر جامعه هستند.

وی با انتقاد از غیبت فرمانداران شهرهای در معرض خطر ملخ افزود: آبادان، هندیجان، ماهشهر، بهبهان و شوش در معرض خطر حمله ملخ‌ها قرار دارند که اکثر این شهرستان‌ها فرماندارهایشان در جلسه حضور ندارند، گویا سطح و کلاسشان از این جلسه بالاتر است، عدم حضور فرمانداران، نشان‌دهنده این است که حمله ملخ‌ها به مزارع کشاورزی اهمیتی برای آنها ندارد و یا علم این را ندارند که موضوع بسیار حائز اهمیت است.

استاندار خوزستان گفت: ستاد مقابله با هجوم ملخ‌ها باید در استان تشکیل شود و در این راستا امکانات بسیج شود.

منبع: کیهان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
براي مقابله با اين بحران قيمت ملك و خودرو را در خوزستان چند برابر بنمايد مشكل حل ميشود همه ملخ فراموش ميكنند