دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۱
۱۴۶
شکارچی شنبه؛

رئیس ستاد تبلیغاتی روحانی در انتخابات ۹۲ و ۹۶ چگونه لباس اپوزیسیون پوشید؟

شنبه ۹ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۵۳
کد مطلب: 709227
جدی‌ترین نگرانی خاتمی و اصلاح‌طلبان برای انتخابات اسفندماه، نه شورای نگهبان، نه لیست و کاندیداها و نه حتی استراتژی انتخاباتی است؛ نگرانی اصلی آنها درحقیقت ناشی از عملکرد دولتی است که به‌واسطه حمایت آنها در دو انتخابات 92 و 96 بر سر کار آمده و حالا این عملکرد در افکارعمومی خواه‌ناخواه به‌پای آنها نیز نوشته می‌شود.
رئیس ستاد تبلیغاتی روحانی در ۹۲ و ۹۶ چگونه لباس اپوزیسیون پوشید؟
به گزارش جهان نيوز، رئیس دولت اصلاحات بعد از دو هفته که زیربار نقد افکارعمومی درخصوص سکوت سنگینش نسبت به گرانی ناگهانی بنزین و تورم حاصل از آن بود، آخر هفته گذشته در جمع تعدادی از فعالان سیاسی و اجتماعی اظهار عقیده کرد و حرف‌هایی زد که بیشتر از آنکه پاسخگوی افکارعمومی معترض نسبت به اقدام عجیب و غریب دولت باشد، از طرفی پیش‌برنده موضع سیاسی خودش در فضای پیش از انتخابات مجلس بود و از طرف دیگر مجددا ارسال‌کننده پیامی به خارج بود که در این فقره ممکن است با ارسال یک پیام کذب و دروغین به خارج، مبنای عملی علیه کشور پدید آید.

به گزارش فرهیختگان، خاتمی در این سخنرانی نکات سیاسی و قابل نقدی را مطرح کرد، ازجمله اینکه در ابتدای متنی که منتشرشده، می‌گوید: «از جان‌باختن عده‌ای از هموطنانم متاسف و دردمندم» و در ادامه عنوان می‌کند: «آنچه اینک قابل ذکر است اینکه: هیچ حکومتی حق ندارد در مواجهه با معترضان به خشونت و سرکوب متوسل شود.» این عبارات شاید مهم‌ترین و به‌نوعی شاکله و قابل‌توجه‌ترین بخش اظهارات اوست که البته مسبوق‌به‌سابقه هم هست و این فعال سیاسی قبلا نیز با موضوعات مختلف به این نحو مواجهه داشته است. اولین مساله این است که اساسا این نوع مواجهه درخصوص وقایع اخیر، ذکر عبارت «جان‌باختگان» بدون اشاره به هویت آنها و اندکی بعد زدن برچسب «سرکوب» بر عملکرد دولت و نیروی انتظامی، تکمیل‌کننده یک پازل سیاسی است و نتیجه آن ایجاد ابهام در جامعه با خلط‌کردن موضوعات، متهم‌کردن کلیت نظام و حتما پیش از نظام، دولت حسن روحانی و دست آخر تشدید التهابات و ایجاد فاصله میان جامعه و حاکمیت. واضح است که  نگفتن اینکه اغتشاش‌گران چند شهید از مردم عمومی گرفتند و چند تن از نیروهای انتظامی و بسیج را به شهادت رساندند، یا اینکه در جریان اغتشاشات، چگونه اسلحه میان اغتشاش‌گران توزیع شد و بسیاری از افراد از درون همین اعتراضات و بیشتر از پشت توسط دیگر آشوبگران مورد حمله واقع شدند، یا حتی اینکه حمله به پایگاه پلیس و اسلحه‌خانه‌های آنها دقیقا یک جنگ تمام‌عیار شهری است و وظیفه هر حکومتی جلوگیری از موفقیت چنین عملیاتی به‌شمار می‌آید، دقیقا مصداقی از خلاف‌گویی و ذهنیت‌سازی کذب برای جامعه و تشویش اذهان آنهاست.

در این خصوص اگر حتی نخواهیم از هیچ کجای دیگر شاهدی به میان بیاوریم، فقط توضیحات وزیر کشور در برنامه نگاه یک کافی است، چنانکه رحمانی‌فضلی در این برنامه با ذکر مثالی توضیح داده بود: «ما در این مواقع با تاکتیک‌هایی مواجه بودیم که مثلا همه زیرساخت‌های اساسی کشور را نشانه رفته بودند، امکان خدمات‌رسانی مردم را محدود می‌کردند، بزرگراه‌های کشور را در جاهایی حساس مثل تهران-کرج را دو، سه‌بار بستند یا مسیر تهران- مشهد را در مازندران بستند. جاده ماهشهر به بندر امام‌خمینی را سه روز بستند، جاده جم به ماهشهر را بستند و سنگربندی کردند و در برخی موارد با تیربار شلیک کردند. با شورای امنیت کشور تماس گرفتند که در یکی از شهرها انبار استراتژیکی‌ که هزاران تن شکر و برنج در آن است اگر تا نیم‌ساعت دیگر نیرو نفرستید، از بین می‌رود. اشرار در یکی از شهرستان‌ها اقدام کردند تا بزرگ‌ترین مخزن بنزین شهرستان را منفجر کنند. اگر آن مخزن منفجر می‌شد، نصف شهرستان می‌سوخت.» یا آنجا که او می‌گفت: «دو، سه ساعت بعد از اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین با بعضی از نیروهایی در صحنه‌ اعتراضات مواجه شدیم که در هسته‌های چهار، پنج‌نفره بودند؛ یک خانم معمولا با آنها بود و دعوت به اعتراض و تهییج مردم می‌کردند و با کوکتل‌مولوتوف، چوب، قمه و سلاح سرد اقدام به درگیری و آتش‌زدن اموال عمومی و خصوصی مردم می کردند.»خلاصه امر اینکه خاتمی با ترفندهایی که بیشتر اهالی رسانه از آن یاد می‌کنند یا در مواقعی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، تلاش کرد از وقایع اخیر بهره‌برداری متفاوتی کند و ماهی خود را از این آب بگیرد، اقدامی که البته بازهم دود آن به چشم مردم خواهد رفت. البته این مساله ابعاد دیگری هم دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

از مرزبندی با روحانی تا عبور  از  روحانی
پربیراه نیست اگر بگوییم جدی‌ترین نگرانی خاتمی و اصلاح‌طلبان برای انتخابات اسفندماه، نه شورای نگهبان، نه لیست و کاندیداها و نه حتی استراتژی انتخاباتی است؛ نگرانی اصلی آنها درحقیقت ناشی از عملکرد دولتی است که به‌واسطه حمایت آنها در دو انتخابات 92 و 96 بر سر کار آمده و حالا این عملکرد در افکارعمومی خواه‌ناخواه به‌پای آنها نیز نوشته می‌شود. هرچه باشد اصلاح‌طلبان از همان ابتدا خود را دندانه‌های کلید روحانی خواندند و همه کوپن‌هایشان را خرج او کردند.اظهارات اخیر خاتمی را در همین چارچوب باید فهم کرد. او در انتقاد از سیاست بنزینی دولت درآمده و تلاش می‌کند ضمن مرزبندی جدی با آن دامن خود را از تبعات این اقدام و هزینه‌های سیاسی آن کنار بکشد. آن‌طور که رئیس دولت اصلاحات متوجه شده درمورد افزایش قیمت بنزین، می‌شد مسئولان تدبیر مناسب‌تری اتخاذ کرده و در اجرای این تصمیم به‌نحو بهتری عمل کنند و حالا هم دولت باید برای کاهش فشار به اقشار محروم فکری چاره‌ای باشد.این البته تنها تلاش مرد عباشکلاتی اصلاحات برای مرزبندی با کاندیدای ایداه‌آلش در دو انتخابات 92 و 96 نیست و او پیش‌تر هم از این جنس موضع‌گیری‌ها داشته است. خاتمی طی ماه‌های اخیر در چند وعده جداگانه کیسه‌های محکمی به تن دولت کشید که عمل‌نکردن به وعده‌های انتخاباتی، فصل مشترک همه آنهاست. او که این عملکرد را موجب ناامیدی بدنه اجتماعی می‌داند، معتقد است رویه کنونی، کار را برای انتخابات بعدی مشکل می‌کند.رئیس دولت اصلاحات شفاف‌ترین اظهارات در این خصوص را اسفندماه سال گذشته در جمع اعضای فراکسیون امید مطرح کرده و در اعترافی تلخ تاکید کرد: «دیگر خیلی سخت است به مردم بگوییم بیایید رای بدهید» و «آیا فکر می‌کنید در دور آینده انتخابات به حرف من و شما مردم پای صندوق‌ها خواهند آمد؟»

او چندی‌بعد قدری تندتر هم شد و مردادماه امسال در دیدار با جمعی از خبرنگاران و اهالی رسانه شدیدا از رئیس‌جمهور و فراکسیون امید انتقاد کرد که چرا از اختیارات قانونی استفاده نمی‌کنند و کار موثری انجام نمی‌دهند.خاتمی با ابراز شگفتی از سکوت و بی‌عملی دولتی که برای استیفای حقوق ملت روی کار آمده و مجلسی که داعیه دفاع از ملت و حقوق اساسی آن‌ را دارد یا دست‌کم اصلاح‌طلبانی که به مجلس راه یافته‌اند، تصریح کرد که مجلس و دولت  باید نسبت به کم‌کاری‌ها، خلف وعده‌ها و کاستی‌ها به مردم گزارش دهند و مردم حق بازخواست دارند.اعلام رسمی پایان ماه‌عسل اصلاح‌طلبان با دولت البته از جایی کلید خورد که تصور بازگشت آنها به قدرت با نردبان دولت روحانی از موضوعیت افتاد. خاتمی و رفقا تا نخستین ماه‌های بعد از انتخابات 96 همچنان با این تصور که دولت مورد حمایت‌شان زمینه بازگشت آنها به ساختار را فراهم می‌آورد همچنان به این حمایت‌ها ادامه و ترجیح دادند هر نقدی به عملکرد دولت را فاکتور بگیرند.این رویه اما به‌مرور تغییر کرد. حوادث دی‌ماه 96، تشدید تحریم‌ها و شکست برجام، تعمیق بحران اقتصادی و مجموعه ناکارآمدی‌های دولت، کار را بر ادامه رویه قبلی سخت کرد و در شرایط پدیدآمده، در بوق و کرنا کردن چسبندگی اصلاح‌طلبان به روحانی و مردانش و حمایت بی‌دریغ‌شان از کارنامه آنها اساسا سبد اصلاح‌طلبان را از رای منفی روحانی لبریز کرده و عملا هدف اولیه –بازگشت به ساختار قدرت- را نقض می‌کرد. این‌گونه شد که او با انتشار نقدنامه‌ای زرورق پیچ‌شده عملا سنگ بنای مرزبندی با دولت را بنا نهاد و تصریح کرد «ضعف‌ها، بی‌برنامگی‌ها و حتی عدم اجرای برنامه‌های مصوب را نمی‌توان گردن رقیب انداخت».کار اما حالا از مرزگذاری گذشته و به‌نظر می‌رسد خاتمی با اظهارات رادیکال جدیدش اعم از تاکید بر «لزوم بهبود شیوه‌های حکمرانی برای کاهش ریشه‌ای نارضایتی» و «بازنگری در بسیاری از سیاست‌ها و رویکردهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بین‌المللی که منجر به این وضعیت شده»، از مرحله مرزبندی عبور کرده و وارد فاز جدیدی از مواجهه با دولت شده است؛ فاز جدیدی که گویا روحانی و دولتش در آن ماهیتی کاملا متفاوت و متمایز از اصلاح‌طلبان دارد و با این وصف راه برای عبور از آن باز است.

خاتمی شریک آشوب و اغتشاش و...
این نوشته طنز نیست ، هرچند اصلا تکرار است، اما باید گفت، باید گفت تا در تاریخ ثبت شود. باید از سیاسی‌کاری گفت، از وعده‌های غیرواقعی و از... .شرایط امروز کشور برای همه آشکار است، هرچند برای بسیاری از کارشناسان هم در سال 92 و هم در سال 96 آشکار بود که با دست‌فرمان حسن روحانی آینده کشور به چه سمت‌وسویی خواهد رفت.در سال 92 سیدمحمد خاتمی که توانسته بود محمدرضا عارف را از عرصه انتخابات بیرون بکشد و زمینه پیروزی حسن روحانی را فراهم کند، چند روز مانده به برگزاری انتخابات با صدور نامه‌ای ضمن تقدیر از محمدرضا عارف، از روحانی حمایت کرد. او در این نامه ذکر کرد حسن روحانی «فرزند توانمند ملت» و اهل «اندیشه و تدبیر در صحنه است» که البته باید می‌دانست حسن روحانی فردی است که ممکن است روزی در قامت ریاست‌جمهوری و در توجیه اینکه چرا باران نمی‌بارد بگوید «هرچه درخت و مرتع بیشتر باشد ابر بیشتر می‌بارد، وقتی شما آنجا را خشک می‌کنید ابر از آنجا رد می‌شود، ابر به پایینش نگاه می‌کند و می‌بیند خبری نیست و کویر است، می‌رود جای دیگر می‌بارد» یا اینکه روزی دیگر به مردم بگوید که از زمان افزایش قیمت بنزین خبر نداشته است.

سیدمحمد خاتمی در سال 96 و با آنکه ناکارآمدی حسن روحانی در راس دولت در همان سال هم بروز کرده بود، دوباره نامه نوشت و اقدام قبلی خود را تکرار کرد. او در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم در حمایت از حسن روحانی نوشت که برای آینده بهتر باید به روحانی رای داد و تاکید کرد: «می‌آییم و به روحانی رای می‌دهیم، برای آزادی در اندیشه ، منطق در گفت‌وگو ، قانون در عمل و استیفای حقوق شهروندی و پیاده‌شدن عدالت اجتماعی و اقتصادی در جامعه‌مان و این‌بار این شمایید که باید تکرار کنید، تکرار رای به روحانی عزیز، برای تقویت امید به آینده بهتر.»

این مواضع بدون استدلال که از قضا بخشی از موفقیت حسن روحانی هم مدیون همان‌ها بود، نهایتا کشور را به اینجا کشاند که دولت با یک اقدام شتابزده و ناگهانی مردم را به شوک فرو ببرد و در توجیه آن هم رئیسش بگوید که اصلا خبر نداشته است. همان حمایت‌های بدون استدلال و صرفا با هدف اینکه ممکن است با حضور روحانی در قدرت، اصلاح‌طلبان به دایره حکمرانی برگردند هم باعث شد توافقی بی‌پشتوانه با خارجی‌ها امضا شود و به طرفه‌العینی نه‌تنها تحریم‌ها برگردد که بیشتر از هر زمان دیگر این تحریم‌ها علیه ایران اعمال شود. واقع ماجرا آن است که «تکرار می‌کنم»، تکرار حمایت از بی‌توجهی به اقتصاد بود، بی‌توجهی به توان داخل و حمایت از بی‌احترامی به مردم و بی‌توجهی به آنها حتی برای اعلام خبر گرانی بنزین. «تکرار می‌کنم» در سال 96، دقیقا حمایت از مسیری بود که نشانه‌هایش از همان سال وجود داشت، تورم 42 درصدی، رشد منفی 9.5 درصدی، کاهش ارزش پول ملی و حتی پراید 55 میلیونی و حالا اقدامی که اعتراض مردم را برمی‌انگیزد، بسترساز خسارت‌های سنگینی به کشور و باعث می‌شود در جریان آن جان‌های بسیاری گرفته شود. البته وقاحت زمانی به نقطه اوج خود می‌رسد که مسببان پدید آمدن چینین وضعیتی با فراموشی اینکه خودشان زمینه‌ساز این فضا بوده‌اند، بازهم سیاسی‌کاری می‌کنند و با دروغ حاکمیت را به سرکوب متهم می‌سازند.

نسخه اصلاح‌طلبانه مواجهه با اعتراض
خاتمی در حالی نوع مواجهه با معترضان و به‌طور کلی مدیریت اعتراضات در حوادث اخیر را به باد انتقاد گرفته و تصریح کرده «هیچ حکومتی حق ندارد در مواجهه با معترضان به خشونت و سرکوب متوسل شود» و ایضا اینکه صدای اعتراض معترضان را باید شنید و از آنها دلجویی کرد، که کارنامه او و دولتش در مواجهه با اعتراضات حکایتی متفاوت از آنچه امروز می‌گوید، دارد.

 آدم باشید والا می‌گویم بیرون‌تان کنند
مراسم روز دانشجوی سال 83 را نشانه‌ای روشن از این واقعیت می‌توان تلقی کرد. 16 آذر آن سال که خاتمی برای آخرین‌بار به دانشگاه رفت، در حالی که فضای تالار اجتماعات دانشکده فنی دانشگاه تهران در نقطه جوش به‌سر می‌برد و حامیان دیروزش داد انتقاد سر می‌دادند، عاقبت از کوره در رفت و آن روی چهره خندانش را نشان داد. در شرایطی که عده‌ای از طرفداران دولت اصلاحات اعتراض‌شان را با هو کردن سخنران ابراز می‌کردند، خاتمی با چهره‌ای برافروخته گفت: «این خلاف دموکراسی است، این چه وضعی است که ایجاد کرده‌اید، مگر شما چند نفر هستید که هو می‌کنید؟ کاری نکنید که بگویم بیرون‌تان کنند، آدم باشید، گوش دهید و تحمل کنید.» او در نهایت بعد از روبه‌رو شدن با شعارهای تند دانشجویانی که خواستار پاسخگویی‌اش بابت وعده‌های بر زمین مانده دولت اصلاحات بودند، به حالت قهر مراسم را ترک کرد و این تصور را پدید آورد که دولت اصلاحات حتی طاقت تحمل انتقاد طرفداران خود را هم ندارد چه رسد به آنکه مجالی به منتقدان و مخالفان خود بدهد!

سوءتفاهم بود!
چهارشنبه هفتم شهریور1380 در پی انتشار خبر تقسیم استان خراسان به سه استان و اعلام نشدن نام سبزوار به‌عنوان مرکز یکی از سه استان تازه‌تاسیس، اعتراضات در این شهر آغاز شد؛ اعتراضاتی که خیلی زود به خشونت کشیده شد و ورود نیروی انتظامی به درگیری‌ها را به‌همراه داشت. در این اعتراضات یک نفر جان خود را از دست داد و 37 نفر نیز مجروح شدند. فارغ از ابعاد امنیتی و اجتماعی ماجرا اما نوع مواجهه رئیس‌جمهور وقت با این حادثه تا حد زیادی تامل‌بر‌انگیز بود. خاتمی در نخستین مصاحبه خبری خود بدون دلجویی از آسیب‌دیدگان ابراز امیدواری کرد «سوءتفاهمی که برای مردم این شهر رخ داده، برطرف شده باشد».

غائله سمیرم
این اگرچه روشن‌ترین فعالیت خاتمی در مواجهه با معترضان است اما همه‌چیز محدود به آن نیست و حالا که صحبت از مدیریت اعتراضات در کف خیابان‌ها و انتقادهای رادیکال در این رابطه به میان آمده، بازخوانی نوع مواجهه دولت اصلاحات با غائله سمیرم خالی از لطف نیست؛ غائله‌ای که در خلال نوع مدیریت دولت وقت در آن هشت نفر از هموطنان در این شهرستان کوچک جان‌شان را از دست دادند و 150 نفر زخمی شدند.۲۷ مرداد ۸۲ خبری روی تلکس خبرگزاری‌ها قرار گرفت مبنی‌بر اینکه هشت نفر در درگیری ماموران نیروی انتظامی استان اصفهان با مردم سمیرم کشته شده‌اند. آنچه مردم سمیرم را به اعتراض واداشته بود، مصوبه پنج روز قبل هیات دولت درباره جدایی دهستان وردشت و سمیرم و الحاق آن به شهرستان تازه‌تاسیس دهاقان بود.علی افشاری، عضو شورای شهر وقت سمیرم چند روز بعد از حادثه در گفت‌وگویی با فارس گفت: «اعتراض مردم سمیرم به جدایی دهستان وردشت از شهرستان‌شان در آغاز، کاملا عاری از خشونت بوده و خشونت‌ها پس از سه، چهار روز تحصن آرام در فرمانداری سمیرم و پاسخگو نبودن هیچ‌یک از مسئولان استانداری یا وزارت کشور دولت اصلاحات آغاز شده است.»
این شاید دقیق‌ترین صورت‌بندی‌ای بود از آنچه در این مقطع اتفاق افتاد، بحرانی که شاید اگر از همان اول به‌گونه دیگری مدیریت شده بود کار به ریخته‌شدن خون مردم نمی‌رسید. هرچه بود اگرچه محمود میرلوحی، معاون حقوقی و امور مجلس وزیر کشور، از تصمیم انتزاع وردشت از سمیرم دفاع کرد و عامل درگیری رخ داده را کسانی دانست که به گفته او همیشه سعی می‌کنند بر موقعیت‌ها و مشکلاتی که پیش می‌آید موج‌سواری کنند، اما در نهایت به‌دنبال این اغتشاشات پیشنهاد تغییر مرزهای منطقه‌ای در استان اصفهان پس گرفته شد و وزارت کشور پس از این درگیری‌ها اعلام کرد وردشت همچنان در شهرستان سمیرم باقی می‌ماند.

مواجهه دولت اصلاحات با معترضان نتیجه انتخابات
دوم اسفندماه 1382 در پی اعلام نتایج انتخابات مجلس هفتم در حوزه فیروزآباد، تعدادی از اهالی شهر در اعتراض به نتایج اعلام‌شده به سمت فرمانداری حرکت کردند. این اقدام با برخورد نیروی انتظامی همراه شده و در خلال درگیری و تیراندازی شکل‌گرفته یک نفر کشته شد؛ اتفاقی که تشدید اعتراضات و درگیری‌ها در روزهای بعد را به‌دنبال داشت و ضمن بالا گرفتن حجم تخریب، در نهایت به کشته شدن چهار نفر انجامید.مشابه همین حوادث البته در ایذه نیز اتفاق افتاد. در اعتراضات انتخاباتی این شهرستان هم که در همان روز رقم خورد چهار نفر کشته شدند و نزدیک به سه‌میلیارد تومان خسارت مالی به اماکن دولتی این شهرستان وارد آمد.کشته‌شدن هشت نفر از معترضان در انتخاباتی که وزارت کشور دولت خاتمی مسئول اجرای آن بود بیش از هرچیز پرستیژ منتقدانه امروز رئیس دولت اصلاحات و همه شعارهای آزادی‌خواهانه این دولت را زیر سوال می‌برد.

همزبانی با شیرین عبادی و نانسی پلوسی
رئیس دولت اصلاحات که در فرستادن پالس‌های غلط به خارج ید طولایی دارد، این‌بار هم با اظهارنظر عجیب خود دوباره هم پیام غلطی به خارج داد و هم اینکه خطای راهبردی بزرگی را مرتکب شد که ممکن است بعدها مورد بهره‌برداری سوء قرار گیرد. قبل از آن اما به این عبارت توجه کنید: «پاسخ خشونت‌بار به تجمعات مردمی در اعتراض به گرانی بنزین طی دو روز گذشته در چندین شهرستان متاسفانه تاکنون فاجعه به‌همراه داشته و به قرار اطلاع منجر به جرح و حتی قتل نفس شده است. شلیک بی‌محابای تفنگی که از محل بیت‌المال برای دفاع از مردم فراهم شده به‌سوی شهروندان عادی و غیرمسلح که برای ابراز اعتراض یا خشم خود به خیابان آمده‌اند، مطلقا و فارغ از موضوع اعتراض غیرقابل توجیه و جنایت است.» این عبارت بخشی از بیانیه معروف 77نفره اصلاح‌طلبان رادیکال و فعالان ملی- مذهبی است که هفته گذشته و در اوج آشوب‌ها و اغتشاشات منتشر شد، بیانیه‌ای که هرچند در داخل بازتاب گسترده‌ای نداشت اما رسانه‌های معاند به‌خوبی از آن استفاده کردند و حاکمیت را به سرکوب متهم کردند.

این دو اظهارنظر داخلی را حالا در کنار این جملات بگذارید: «گزارش‌ها درباره کشته‌شدن بیش از ۱۰۰ معترض توسط نیروهای امنیتی ایران مایه نگرانی‌های جدی است» یا این عبارت که «دل‌مان با خانواده تظاهرات‌کنندگان ایرانی است که هفته پیش جان باختند. ایرانیان، مانند مردم در همه‌جا، (باید) این حق را داشته باشند که بدون آنکه به‌طور وحشیانه مورد حمله دولت خود قرار بگیرند و اینترنت چندین روز قطع باشد، به‌طور مسالمت‌آمیز تظاهرات کنند.» یا حتی این یکی: «ما از شنیدن گزارش‌های مربوط به کشته‌شدن بیش از ۱۰۰ نفر شوکه هستیم و عملکرد نامتناسب نیروهای امنیتی ایران را محکوم می‌کنیم.»

بگذارید یک سوالی از شما بپرسیم. آیا بین این سه اظهارنظر آخری با آن دو اظهارنظر رئیس دولت اصلاحات و بیانیه 77نفره تفاوتی وجود دارد؟ پاسخ به‌عهده شما، اما فقط می‌خواهیم بگوییم که سه واکنش اخیر، اولی مربوط به نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا، دومی اظهارنظر جو بایدن، سناتور آمریکایی و کاندیدای انتخابات آتی ایالات متحده و سومی واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان به حوادث اخیر ایران بود.واقع ماجرا این است که باید از اصلاح‌طلبان پرسید چه شده با وجود آنکه خودشان در مرکزیت اداره کشور یعنی قوه مجریه هستند و بخش قابل‌توجهی از مجلس را هم در دست دارند، واکنش‌هایی دقیقا مشابه دشمنان غرض‌ورز مردم ایران نسبت به وقایع اخیر دارند و همنوا با آنها هم دروغ می‌گویند، هم قلب واقعیت و هم به گسترش دشمنی‌ها کمک می‌کنند؟

مگر سازمان‌های حقوق بشری با توسل به کدام وسایل علیه ایران اقدام می‌کنند؟ و مگر سازمانی از اقداماتی که علیه ایران شکل‌گرفته و در حال توسعه است، چه امکانی برای پیشروی دارد؟ واضح است که همین چند روزه سازمان به‌اصطلاح عفو بین‌الملل و برخی مجموعه‌های حقوقی که افراد معلوم‌الحالی چون شیرین عبادی در آنها حضور دارند، با اتکا به همین اظهارنظرهای داخلی که نام افرادی چون سیدمحمد خاتمی به‌عنوان رئیس‌جمهور اسبق ایران یا شهیندخت ملاوردی، دستیار رئیس‌جمهور کنونی ایران  در آنها به چشم می‌خورد،  امیدوار به ایجاد فشار به ایران شده‌اند و حتی فردی چون مایک پمپئو نیز از ایرانیان می‌خواهد برایش عکس و فیلم بفرستند.  
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
خاتمی خار چشم شماست تحلیلش در ست است حالا شما هر فکری می خواهید بکنید شما دلتان به حال ملت نمی سوزد دلتان به حال صندلیهای مجلس و ریاست جمهوری می سوزد
ب2
Iran, Islamic Republic of
.....
اصغر
Iran, Islamic Republic of
نه اینکه این دلش به حال ملت می سوزد.
همه بچه هاش را فرستاده امریکا و اروپا برای ما هم دلسوزی میکند.
کلا فکر می کند مملکت برای اینهاست و همه مردم باید از او اجاز بگیرند....
Iran, Islamic Republic of
هیچ کس دلش به حال منو تو نمی سوزد همه به فکر مقام و ثروت و.... هستن ,از اینکه مردمم چند دسته بشن اینجوری بهم بپرن کیف می کنن ,بیخودی اوقات همو سر چند تا مسئول بی عرضه تلخ نکنیم
اصغر
Iran, Islamic Republic of
من اوقات کسی را تلخ نمی کنم.در انتخابات مجلس قبل هم بدون توجه به سخنان این و آن به کسانی که فکر می کردم عملا برای مردم مفید هستند از هر دو لیست و لیستهای دیگر رای دادم. چون نتیجه انتخاب لیستی همیشه مجلسی بی خاصیت بوده است. خاتمی هم اگر دلسوز بود اینطور تکرار نمی کرد که چنین مجلسی دنباله روی دولت رای بیاورد. ....
اصغر
Iran, Islamic Republic of
...
شاکی
Iran, Islamic Republic of
خاتمی باید درباره فروختن دریای خزر پاسخگو باشد پذیرش سهم 11 درصدی ایران در دولت خاتمی اتفاق افتاد و در دولت روحانی قطعی شد.
احسان
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبان فقط بفکر منافع حزبی و جناحی خودشان هستن و اصلا" بفکر مردم نیستن .
Iran, Islamic Republic of
آخی نه که اصولگراها فکر منافع حذبی وجناحی نیستن؟
Iran, Islamic Republic of
اصولگرا هرچی که هستند ، وطن فروش . منافق و دزد نیستند
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبها نه دزدن نه منافق ،اینا ساخته ذهن شماهاست،ضمنا اصولگرایانی که دزدی و نفاق دارند کم نیستن
Iran, Islamic Republic of
آره اصولگراها همین که صبح تا شب ازهر افترا و دروغی به جناح مقابل برای رسبدن به پست و مقام دریغ نمبکنند نشون میده که نه دورو هستن نه اهل دزدی!!!!
امین
Iran, Islamic Republic of
مردم چوب انتخاب غلط شون در سال های 92 و 96 را می خورند.
Iran, Islamic Republic of
این انتخاب کاملا هم درست بوده بین دوگزینه
Iran, Islamic Republic of
وقتی یک اصولگرا میاد مناظره تلویزیونی بازم 92 و 96 تکرار میشه.اشتباه از طرز استدلال و اتهام زنی و حرفهای اون اصولگراست که حتی کسانی که اهل رای هم نیستند میرند به طرف مقابلش رای میدند. مثلا بعضی مطالب کیهان را دوست دارند ولی همان نوع تیتر اولش به چشم دیگران مغرضانه است.این تنویر افکار عمومی نیست.دلایلش همینهاست.
Iran, Islamic Republic of
الان به نتیجه رسیدیم که هیچ کدوم عملا برای مردم مفید نیستن.سنگ خودشونو به سینه مزنن
Iran, Islamic Republic of
2 میلیارد دلار که اوباما بعد از برجام غارت کرد در دولت اصلاحات سپرده گذاری شده بود خاتمی باید پاسخگو باشد.
Iran, Islamic Republic of
انتخاب بین بدو بدتر بوده خاتمی چکار کنه خوب؟
شاکی
Iran, Islamic Republic of
خاتمی فتنه گر باید در مورد غائله سمیرم و کشته و زخمی شدن عده ای از هموطنان در دولت اصلاحات پاسخگو باشد.
Iran, Islamic Republic of
کهریزک رو اون دوستتون بگید اول پاسخ بده بعد
Iran, Islamic Republic of
جهت اطلاع شاکی مسائل امنیت ملی کشور مربوط به دوره این و اون نیست.یک موضوع کلی است توسط شورای امنیت کشور و نظام است.وگرنه منافقین هم که خودشان سردسته تروریست ها بودند به هر کسی تهمت زدند تو سال 67 و دوره نخست وزیری فلانی چنین و چنان شد.آیا این مسائل بدیهی را باید یک آدم عادی به شما تفهیم کند!؟
Iran, Islamic Republic of
انتخابات لیستی قبل از خاتمی هم از جناح اصولگرایان بود و اگر قرار بود در دوران خاتمی هر کاندیدی مستقل بیاید در مقابل اتحاد لیستی اصولگرایان شکست میخورد.الان هم مجلس از طیف کمتر تندروی هر دو جناح است.
اکبر
Iran, Islamic Republic of
ببخشین بدون اجازه شما رفتن خارج دفعه بعد میگم ازتون اجازه بگیرن
خخ
Iran, Islamic Republic of
مردم رو به تکرار می کنم دعوت می کنند اما وقتی اوضاع اقتصادی خراب شد خودشون اول از همه به خارج فرار می کنند !
Iran, Islamic Republic of
همه چی رو راست و دروغ ازاینور اونور به هم چسبوندید که مثلا خاتمی رو تخریب کنید ؟اونم سر اینکه گفته سرکوب نکنید
اصغر
Iran, Islamic Republic of
نفهمیدی چی گفتم. ناراحت نباش برادر هادی!
Iran, Islamic Republic of
...
مهدی
Iran, Islamic Republic of
خاتمی باید درباره قتل های زنجیره ای دولت اصلاحات پاسخگوی افکار عمومی باشد.
Iran, Islamic Republic of
شما بفرما از اول چگونگی و نحوه و جزئیات قتل های زنجیره ای را بازگو کن ما هم بدونیم.چون ما چیز دیگه ای شنیده بودیم.
تکرار سی بر صفر بزودی
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
فقط محاکمه
اول هم ممد خاتمی
بعد زنگنه
فقط محاکمه علنی و آزاد
Germany
...
Germany
...
Iran, Islamic Republic of
یه سوال با کدوم معیار بفهمیم دل شما به حال ملت می سوزه و به مجلس و دولت نگاه نمی کنید
معترض
Iran, Islamic Republic of
دلار 13000 تومانی و گوشت 120 هزار تومانی و بنزین 3000 تومانی و پراید 50 میلیونی نتیجه تکرار میکنم شیخ تکرار است.
هوشنگ
Iran, Islamic Republic of
شما چرا فکر می کنی که نظر من یا شما باعث انتخاب رئیس‌جمهور یا نماینده اصلاح طلب یا اصولگرا می شود. .....
Iran, Islamic Republic of
یه معیار ساده هر کی گفت یارانه بیشتر میدم یعنی میخواهد رای بخره.چون یارانه عوارض تورمی مضاعف سوخت و دیگر کالا ها را داره.بعد طوری وانمود میکنه که انگار اتفاقی نیافتاده روی تحریم ها سواره.
Iran, Islamic Republic of
بخاطر چی خار چشمه؟؟؟
ببم جان در دولت خاتمی ات هر 9 روز یه فاجعه به بار می اوردند یه کم فارغ از خط و خطوط سیاسی ات فکر کن. ببین این خاتمی ات چه به بار اورده و چه گلی به سر مملکت زد.
اگر دین نداری لااقل آزاده باش.
مسعود
Iran, Islamic Republic of
مفاسد عظیم کرسنت و توتال و استات اویل و اختلاس شهرام جزایری و فروختن دریای خزر دستاورد !!! دولت خاتمی بود.
Iran, Islamic Republic of
خدا را شکر که جز کرسنت و استات اویل اشتباه دیگری نبود.وگرنه گزارش بودجه احمدی نژاد به مجلس چند برگ بیشتر نبود ولی مفاسدش خروارها پرونده است.
منصور
Iran, Islamic Republic of
رکورد فساد با رقم بی سابقه 15 هزار میلیارد تومان در صندوق ذخیره فرهنگیان در دولت یازدهم شکسته شد.
Iran, Islamic Republic of
این اعداد رو ازکجا درمیارید که هیچ کجا سندیت نداره،آهان کیهان ؟
دروغ بس
Iran, Islamic Republic of
لطفا یه چیزی بگید با عقل جور دربیاد ،اگه یه همچین ارقامی بود بااون قیمت نفت باید گرانی و تورم بیداد میکرد درحالیکه کم تورم ترین خاتمی بود
Iran, Islamic Republic of
یه جا بگید 4 یه جا 8 یه جا 15 ،بی سند از خودتون رقم بدید ،دروغ که حناق نیست
بهرامی
Iran, Islamic Republic of
عمو چرا چرت و پرت می گی. احمدی نژاد تموم شد تو مثل اینکه کوری روحانی رو نمی بینی
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
اگه احمدی نژاد تمام شد کرسنت و سوروس و دریای خزر و بقیه مزخرفات را از کجا درمیاری هی میگی.اون 2 میلیاردی هم که روحانی گفت هم که یه داستان دیگه بدون مدرک و درج نام و امضا و تاریخ و تقدم وتاخر از قول فلان دیپلمات از خودتون ساختید.جمع کن این داستانهای خیالیت رو.
Iran, Islamic Republic of
وقتی میگید دریای خزر یقین پیدا میکنم بقیه موارد دیگر هم ساختگی یا غلو کردن است.چون موضوع خزر اظهر الشمس است.
هیچ توقعی از برادر غضنفر نیست
Iran, Islamic Republic of
...
برادر غضنفر غرق در توهمات
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
پذیرش سهم 11 درصدی ایران از دریای خزر دستاورد !!! دولت اصلاحات بود.
.
Iran, Islamic Republic of
همچین چیزی هرگز نبوده....
Iran, Islamic Republic of
با این چیزها مثل 11 در صد خزر باورم شد که واقعا هر 9 روز یک بحران برای خاتمی میساختند.
Iran, Islamic Republic of
فاجعه برای خاتمی درست میکردن براش ،ازبس چشم نداشتن این اصولیها ببیننش
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
لابد اصلاح طلبان با این وضع کارکردن دلشان به حال ملت میسوزد..!!!
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبان اقتصاد کشور را نابود کردند.
Iran, Islamic Republic of
عدالتخواهان خار چشم خاتمی شده اند. چون ثروت اندوخته در اردکان یزد به خطر افتاده .....
Iran, Islamic Republic of
چی اردکان یزد؟!ثروت؟! من فکر کردم منظورتون تمام برجها و زمینهای جردن و کیشه !!
Iran, Islamic Republic of
عدالتخواه دیگه چیه !؟مردم از اصول گراها خسته اند و همون مقدار عملکرد مثبت را در خاتمی دیدند و رای دادند.حالا بشینید و واژه سازی کنید.
Iran, Islamic Republic of
خاتمی.... منفور ترین رئیس دولت ایران
Iran, Islamic Republic of
خاتمی محبوبترین رییس جمهور ایران
Iran, Islamic Republic of
از دید یک اقلیت منفور و اکثریت مردم محبوب.ما به همان تدارکات چیش هم راضی ایم.
طناب پوسیده خاتمی
Iran, Islamic Republic of
اگر تدارکاتچی هستن چرا زمان انتخابات وعده های رنگارنگ به مردم می دهند ؟!
Iran, Islamic Republic of
تدارکاتچی یعنی کاری ازش برنمیاد ولی وعده و وعید میده.ما هم میدونیم ولی رای بهش میدیم که یکی به اسم یارانه بیشتر نیاد که همه بنیان های اقتصادی و معیشتی مردم را سر اصولگرایی به فنا بده و راست ببره تو دل تحریمها و ذوق هم بکنه.
Iran, Islamic Republic of
من هر روز و روزی صد مرتبه می گویم جرج سروس از ذهنم فراموش نشده
..
Iran, Islamic Republic of
این را کیهان گفته.مدرک بدید کی و کجا ملاقات صورت گرفته و نتیجه ملاقات و گفتگو و توافق سر چی بود.وگرنه شنیده شده که خاتمی در سازمان ملل برای فرار از کلینتون به دستشویی پناه برده بود.
...
Iran, Islamic Republic of
سیروس جوجه!!!
Iran, Islamic Republic of
پس همچنان به داستان خیالی که تو ذهنت کردن ادامه بده!!!!!
Iran, Islamic Republic of
ما خاریم در چش خاتمی چون خیانت های او را نمی توانیم تحمل کنیم
ثروت باد آورده خاتمی فتنه گر از کجا آمده ؟
Iran, Islamic Republic of
اردکان یزد جولانگاه اشرافی گری ممد خاتمی
Iran, Islamic Republic of
آخه اشرافی گری اونم تو اردکان؟!مرغ پخته هم خندش میگیره
Iran, Islamic Republic of
شنیده ام در لواسان ویلای میلیاردی زیاده.باید اجازه و حوصله داشته باشیم ببینیم چه کسانی آنجا ملک اعیانی دارند یا از کی به کی منتقل شده.
هوشنگ
Iran, Islamic Republic of
اگر اینها خوب کار کرده باشند، نباید ترسی بابت از دست دادن کرسی ریاست جمهوری و نمایندگی های مجلس را داشته باشند!!!
Iran, Islamic Republic of
خوب کار کردن باید شرایط محیا باشد.وگرنه با آمدن یک اصولگرا یا یک رییس جمهور در آمریکا بازار و اقتصاد به هم میریزه و وضع معیشتی مردم هم بدتر میشه.
...
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
حالت خیلی خوشه مواظب باش از بین نره
Iran, Islamic Republic of
باور نمی کردم که هنوز ادمهایی مثل تو در کشور باشند که ما با انها 80 میلیون شدیم مرد حسابی وفاداری به یک فتنه گر وابسته چه معنی داره
Iran, Islamic Republic of
داداش اینا چشم ندارن خاتمی رو ببینند چون محبوبیت داره ،نه مثل اینا که با اینهمه سمپاشی علیهش بازم رای نمیارن
عمار
Iran, Islamic Republic of
خاتمی خائن خارچشم ملت رنجورودردکشیده ایران وامیدآمریکاوصهیونیست هایت این سیدجدکمرزده منحرف والتقاطی درتمام تصمیم گیریهای دولت بی تدبیر روحانی شریک جرم است واولین متهم خوداوست حالا اومده ژست مردمی گرفته این خائن بالفطره لعنت الله علیه
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
مهره اصلي بازي كي بود كي بود من نبودم
Iran, Islamic Republic of
....
رستمی
Iran, Islamic Republic of
تمام کاسه کوزه ها روی سر آقای خاتمی ست ...
شاهین
Iran, Islamic Republic of
خاتمی باید در مورد تورم 400 درصدی فعلی و کوچک شدن سفره های مردم پاسخ بدهد.
Iran, Islamic Republic of
ریشه این 400 درصد ها به دوران احمدی نژاد برمیگرده که سخنی ازش نیست.حالا هر کی رییس جمهور بشه هم نمیتونه از آن تابویی که درست کرد فرار کنه.
Iran, Islamic Republic of
خاتمی بیگناهه این دلواپسان که همش در حال تخریب دولت هستن به جای کمک
محسن
Iran, Islamic Republic of
مقصر اوضاع فعلی خاتمی و اصلاح طلبان هستن و لاغیر.
Iran, Islamic Republic of
به جای اینکه بخواید علیه خاتمی طومار درست کنید ببینید اشکالتون کجاست که رای نمیارید
Iran, Islamic Republic of
هر چند مجلس دیگه مهم نیست ولی بازار آنقدر آشفته است که اگه اصولگرایان برنده انتخابات اسفند بشند به همین بهانه سود جویان بازار میگند جنگ یا تحریم بیشتر تو راهه و بازم افزایش قیمت. اونم نزدیک عید. ببین چه شود.
Iran, Islamic Republic of
خاتمی یکی از سران فتنه است
مجید
Iran, Islamic Republic of
دو فرزند خاتمی در المان و کانادا زندگی می کنند خواهش می کنم دیگر برای بچه های ما تصمم نگیر و نگران نباش.فتنه دیگر هم نکن .....
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
.....
Iran, Islamic Republic of
بچه های اصولگراهای دوآتیشه هم خارجن برو به تحقیق بکن ،جهان سانسور میکنه اینو
Iran, Islamic Republic of
اگر خاتمی تصمیم بگیره که به چه جناحی رای بدیم و مردم هم رای بدهند حتما مشکل از شیوه عملکرد جناح اصول گراست که از دستشان به آنها پناه میبرند.مشکل در خودتان است نه او یا مردم.
امیر
Iran, Islamic Republic of
موز اگر قوت داشت کمر خودش را راست می کرد.
خاتمی اگر حرفش برو داشت ممنوع التصویری خودش را لغو می کرد !خخ
Iran, Islamic Republic of
ممنوع التصویر اگه قدرت نداشت انقدر ازش نمیترسیدن
Iran, Islamic Republic of
خدا‌پدرت رو بیامرزه خاتمی که دوره تو داشتیم راحت زندگیمونو میکردیم که بعد تو اومدن این یارانه و تحریمها رو آوردن بیچارمون کردن
ننگ بر فتنه گر
Iran, Islamic Republic of
هیلاری کلینتون: تحریم های بانکی و نفتی جمهوری اسلامی در حمایت از سبزها و اصلاح طلبان بود.
Iran, Islamic Republic of
حتما یارانه هم درحمایت ازجنبش سبز بود که با گران شدن همه چی بیچاره شدیم!!
Iran, Islamic Republic of
اگه رای مردم پایمال نمیشد هیچ اتفاقی نمیفتاد!!!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
....
دمشون گرم
Iran, Islamic Republic of
...
اکبر
Iran, Islamic Republic of
بدون اجازه نباید میرفتن اخه مملکت واس ماس
Iran, Islamic Republic of
جنابعالی خودت هم جز یک رای دستت به جایی بند نیست چه برسه به مال مملکت.همین ها رو میگی و رای نمیاری بعد میگی چرا مردم بهمون رای نمیدند.
Iran, Islamic Republic of
خاتمی را پدرش بهتر از ما میشناخت و ایشان در باره او گفته بود به او نباید پست بدهند او\غرب گراست. تازه زمانی که او برای اولین بار میخواست وزیر ارشاد شود.
Iran, Islamic Republic of
مستند حرف شما کجاست؟ ....
مستند
Iran, Islamic Republic of
پدرش گفته فرزندم غربگراست.
سند برادر غضنفر
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
هیچ سندی ندارید ازاین حرف
Iran, Islamic Republic of
بالاخره غربگرا یا شرق گرا ؟یه دفعه داستان میسازید خزر رو فروخت به روسها یه دفعه میگید آمریکاییه خلاصه هرچی گیرتون میاد میگید ولی مردم میدونن این قصه هابرای چیه
Iran, Islamic Republic of
با گوش خودتون حرفهای پدرش رو شنیدید؟ یا یکی داستان ساختگی تعریف کرده؟
Iran, Islamic Republic of
اگه اینطور بوده چقدر خاتمی پابند به نظام بوده که حتی نزاشت پسرش پست و مقام بگیره
Iran, Islamic Republic of
بازم خوبه که شرق گرا نشد وگرنه خزری که هنوز تکلیفش معلوم نیست اون 11 درصد سهم مدعی روسها را هم نداشتیم.روس ها یا اشغال میکنند یا دنبال کشورهای مشترک المنافع هستند.
Iran, Islamic Republic of
مهم اینه که زمان اون تنش تورم و گرانی خیلی کمتر بود و راحت تر بودیم کاری به شرق و غربش نداریم
Iran, Islamic Republic of
یادمون نرفته برای خاتمی هر روز یه جریان درست میکردید که بندازید گردنش ماها یادمون‌هست اون‌روزها رو ،الانم‌همون راه رو پیش گرفتید
Iran, Islamic Republic of
حالا فرض که پدرش هم گفته باشه که چی!! پسرش راهی نشان داد و مردم پذیرفتند و 76 و 80 رای دادند.موضوع خانوادگی در نزد اصولگرایان خیلی مهمه که انقدر اقا زاده پرورند.
Iran, Islamic Republic of
...
خاتمی ننگ بر تو و و رفقای خائنت
Iran, Islamic Republic of
جدی‌ترین نگرانی خاتمی و اصلاح‌طلبان برای انتخابات اسفندماه، نه شورای نگهبان، نه لیست و کاندیداها و نه حتی استراتژی انتخاباتی است؛ نگرانی اصلی آنها درحقیقت ناشی از عملکرد دولتی است که به‌واسطه حمایت آنها در دو انتخابات 92 و 96 بر سر کار آمده و حالا این عملکرد در افکارعمومی خواه‌ناخواه به‌پای آنها نیز نوشته می‌شود.
Iran, Islamic Republic of
جورج سروس را بیاد داریم
ملاقات با دشمنان ایران برای بر اندازی ایران از دستاورد های خاتمی خائن است. امید وارم روزی محاکمه شوی و داغ تمام آشوبگری ها را بدلت بگذارند
Iran, Islamic Republic of
....
جوج سیروس یا سیروس جوجه
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
یا سروس یا سیروس هر کی که باشه ، حکایت از ... خاتمی داره
فقط جوج سیروس
Germany
سیروس جوجه تو خیابون سیروس عجب جوجه ای داره
Iran, Islamic Republic of
کشورهای دنیا سر خطوط مرزی و منابع و اقتصاد داخلی نگرانند بعد این نگران جرج سروس هست که جز خودش برای کسی اهمیت نداره.
Iran, Islamic Republic of
مشکل بیشتر از اینکه از دیگران باشه از امثال منه که بجای عقل، افسارمون رو دست احساساتمون میدیم.
بیشتر حب و بغضمون ریشه در تعصب منهای تفکره.
ایراد اینجاست که اصلاح رو بجای خودم، میخوام از دیگران شروع کنم.
تکبیر ا...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
شاکله فکری و شخصیتی خاتمی آمیخته با نفاق و دورویی و تدلیس و آمیختن حق با باطل میباشد....
Iran, Islamic Republic of
...
خاتمي
United States
سالمترين فرد در بين حلقه ٥٧ خاتمي بود...
خخ
Iran, Islamic Republic of
بود و حالا دیگر نیست.
Iran, Islamic Republic of
وقتی جمله رو نصفه میندازن شما یه چیزی به نفعتون برداشت میکنید
Iran, Islamic Republic of
....
بود هست و خواهد بود
Iran, Islamic Republic of
خاتمی محبوب همیشگی
Iran, Islamic Republic of
.....
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالی
خاتمی یک مرده متعفن سیاسی است . وخائن خداوند خودش وهمفکرانش وطرفدارانش را عذابی درد ناک دچار کند در دنیا وقبر وقیامتشان.آمین
Iran, Islamic Republic of
خداوند دشمنانش را به عذاب الیم دچار کند در دنیا و اخرت آمین
Iran, Islamic Republic of
...
روح
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلب و اصول گرا نافشون با دروغ بسته ست..
کلا سیاستمدار یعنی دروغگو..
مردم چه گناهی کردن بازیچه دست شماها هستن..؟
شماها هم گلو پاره نکنید واسه این آقایون که مردم رو به فلاکت انداختن...چه غلطی کردیم به شماها رای دادیم..
نفرین بر کسانی که فقر رو به ملت ایران دیکته کردند چه دشمن چه خودی..
یادت بخیر ایران
خلط مبحث نکن
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
مردی برای تمام فصول
خاتمممممممممممممممممممممی
Germany
...
Iran, Islamic Republic of
مرگ بر فتنه گر مرگ بر خاتمی