کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وزیر ما یا نماینده شبکه‌های اجتماعی خارجی؟

وزیر جمهوری اسلامی: دسترسی ایرانی‌ها به توئیتر ضامن امنیت ملی است!/ آقای آذری جهرمی اگر وظیفه شما فیلتر نیست؛ رفع فیلتر شبکه های خارجی هم وظیفه‌تان نیست

9 شهريور 1398 ساعت 8:19

باید از ایشان پرسید که با این سطح نگرش و دغدغه ها، آیا شما وزیر ملت ایران هستید یا نماینده سخت کوش تلگرام، توییتر، اینستاگرام و فیسبوک که نه در ایران نماینده و دفتر دارند، و نه می دانیم به چه کسی باید پاسخگو باشند؟


گروه سیاسی جهان نیوز، رضا صفری: محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، در گفتگو  با لستر هولت، مجری شبکه NBC  آمریکا گفته است که: « استفاده خیلی خوب من از توییتر!  نشان می دهد که من  اعتقادی به محدود سازی یا فیلتر کردن شبکه های اجتماعی ندارم» و در پیغام اینستاگرامی خواسته که مردم نیز در این باره نظر دهند.

به گزارش جهان نیوز، قبل از بیان هر چیزی باید گفت که  عاقبت پی نبردن به اهمیت حوزه ICT و  توجه نکردن به جوانان نخبه  این حوزه  و گماردن فردی با ویژگی های آذری جهرمی بر مصدر وزارت، این می شود که به جای توسعه فناوری های ارتباطی در کشور، دغدغه ما بازگذاشتن شبکه های اجتماعی ای شود که آمریکایی ها به حضور آنها در ایران علاقه دارند و  به دلیل بسته شدن امثال آنها، برخی نهاد ها و افراد را  حتی تحریم هم می کنند!!!

سوال اصلی که وزیر باید از مردم بپرسد چیز دیگری است و مردم نیز حتماً جواب های مناسبی به وزیر خواهند داد:

قرار گرفتن در تراز کشورهای پیشرو یا عقب ماندگی جهان سومی؟  قرار گرفتن بر بام فناوری دنیا یا بردگی؟ استقلال اقتصادی و ارزآوری برای ایران یا وابستگی اقتصادی و ارزبری به نفع آمریکا؟  ملی شدن فناوری اطلاعات و ارتباطات یا تلف شدن منابع و  اطلاعات ملی؟ و ...

اماچند نکته بیشتر در این باره بخوانید:

1- وزیر ارتباطات بارها گفته است که مسئول فیلترینگ و یا عدم فیلترینگ نیست، و در نتیجه نخواسته که از جیب خود هزینه کند و به جای بیان استدلال و اقناع افکار عمومی، برای اینکه نمایش های منظم خود را به هم نزند، آن را به جاهای دیگر ارتباط می دهد. حال باید پرسید که اگر فیلترینگ به شما مربوط نیست و کمیته ای خاص بر اساس معیارها و ضوابط تعیین شده  در مورد آن نظر می دهد، بنابراین اظهار نظر و تلاش برای رفع فیلتر از یک شبکه اجتماعی خارجی، که خباثت و دشمنی آن با ملت ایران بارها ثابت شده است، هم وظیفه وزیر ارتباطات نیست! همچنین دولت نباید و نمی تواند شکست های سیاسی واقتصادی خود را  با دوپینگ و از طریق مخالفت با فیلترینگ و موضع گیری های  مثلاً شبه روشنفکری، که نزد کارشناسان آگاه به فضای مجازی ارزشی ندارد، جبران کند.

2- اگر دولت به همان اندازه که در این چند سال برای تلگرام حمایت های ویژه تدارک دید و یک فضای شبه انحصاری در اختیار آن قرار داد و آن را به بلوغ رساند و همچنین به همان اندازه که برای رفع فیلتر نوچه های آمریکایی – صهیونیستی تلاش کرد و نماینده آنها در داخل ایران شد، به توانمندسازی و تغییر مسیر اشتباه در حوزه ICT فکر می کرد و تبدیل به وارداتچی و دلال اینترنت و شبکه های اجتماعی خارجی نمی شد، اکنون فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران تا این اندازه از کشورهای پیشرو دنیاعقب نمی ماند.

3- کم کاری های صورت گرفته باعث شده که برای پاسخ گویی به نیاز های مردم، دولت مجبور شود سرویس دشمن را در کشور توسعه دهد و برای توجیه کار خود ادبیات تولید کرده و فلسفه بافی کند.
 
4- یادمان نمی رود که پیام های مرتبط با نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا توسط توییتر حذف می شد.

همچنین رهبر معظم انقلاب در مورد نقش توییتر در فتنه 88 فرمودند: «در فتنه‌ی ۸۸ یکی از این شبکه‌های اجتماعی] توییتر[- که می توانست عامل فتنه و فتنه‌گران قرار بگیرد - احتیاج به تعمیر داشت؛ دولت آمریکا از او خواست تعمیراتش را عقب بیندازد؛ امیدوار بودند که بتوانند با این کارهای رسانه‌ای و شبکه‌ی فیسبوک و توییتر و امثال اینها، نظام جمهوری اسلامی را براندازند؛ خیالهای احمقانه‌ی خام! لذا نگذاشتند تعمیراتش را در آن برهه انجام بدهد، گفتند تأخیر بینداز، فعلاً بِرِس به این کار واجب‌تر. همه‌ی وسائل و ابزارها را به خط کردند در مقابل نظام جمهوری اسلامی.»

بیانات در دیدار پنجاه هزار فرمانده بسیج سراسر کشور، 29/8/1392(1) موضوعی که هیلاری کلینتون در کتاب خاطرات خود با عنوان (hard choices)( انتخاب های سخت) به خوبی ماجرای آن را شرح داده است.

فارغ از این موارد، حتی با رصد کردن فعالیت های چند ماه اخیر توییتر، به نتایج خوبی می توان دست یافت:  به دنبال توقیف نفتکش‌ انگلیسی توسط نیروهای سپاه پاسداران و بالا گرفتن تنش سیاسی میان ایران و غرب، توییتر چندین حساب کاربری فارسی از جمله حساب سه خبرگزاری «ایرنا»، «باشگاه خبرنگاران» و «مهر» را از دسترس خارج کرد.

و جالب است که  توییتر حتی تصویر حضور یک پاسدار  بر روی عرشه نفتکش انگلیسی را به عنوان محتوای حساست برانگیز معرفی کرده بود!

خرداد ماه امسال نیز این شبکه اجتماعی  با انتشار اطلاعیه‌ای  اعلام کرد که ۴۷۷۹ حساب کاربری همسو با سیاست‌های ایران را حذف کرده است.

براساس این اطلاعیه، توییتر حساب‌های کاربری سه کشور روسیه، ونزوئلا و منطقه کاتالونیا اسپانیا را نیز به صورت هدفمند مسدود کرد. همچنین در این مسدودسازی هدفمند ۴ حساب کاربری رسمی آژانس تحقیقات اینترنتی روسیه (IRA) نیز بسته شد. (2)

در کنار همه اینها تعلیق حساب های کاربری اشخاص انقلابی را هم اضافه کنید. از سوی دیگر در چند روز اخیر نیز بسیاری از حساب‌های کاربری در شبکه اجتماعی توییتر از جمله صفحات 178 پاکستانی در حمایت از مردم کشمیر  به حالت تعلیق درآمدند.(3) و موارد متعدد دیگر که نشان می دهند امثال توییتر ابزارهای علی السویه برای همه نیستند، بلکه خود نوکران عده ای دیگرند.

اما گذشته از اینها، وزیری که پشت مردم باید به وجود او گرم شود و فرمانده شبکه ملی اطلاعات و نماد توانمندسازی  شبکه های اجتماعی در داخل کشور باشد، به گونه ای در کار خود فرومانده  است که در زمین اجاره ای توییتر – همان که برای مردم عادی فیلتر شده است -  مشغول توییت بازی به زبان فارسی  و عموماً  هم  نه برای مردم دنیا ، که خطاب به همان ایرانیانی توییت می زند که قرار است برایشان فناوری اطلاعات و ارتباطات را ملی کند!

و تأسف بارتر اینکه وزیر جمهوری اسلامی در مصاحبه با آسوشیتدپرس بگوید:  «دسترسی ایرانی ها به توییتر ضامن امنیت ملی است!»

باید از ایشان پرسید که با این سطح نگرش و دغدغه ها، آیا شما وزیر ملت ایران هستید یا نماینده سخت کوش تلگرام، توییتر، اینستاگرام و فیسبوک که نه در ایران نماینده و دفتر دارند، و نه می دانیم به چه کسی باید  پاسخگو باشند؟


پی نوشت:

 http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=31796
 https://www.yjc.ir/00TEHF
 www.tasnimnews.com/fa/news/1398/05/30/2080269


کد مطلب: 699482

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/699482/وزیر-جمهوری-اسلامی-دسترسی-ایرانی-ها-توئیتر-ضامن-امنیت-ملی-آقای-آذری-جهرمی-اگر-وظیفه-فیلتر-نیست-رفع-شبکه-های-خارجی-هم-وظیفه-تان

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com