پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۰
۱۵

معاون آخوندی: قیمت بنزین خیلی ارزان است!

يکشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۵۶
کد مطلب: 633650
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای تحقق هدف کاهش تلفات سوانح رانندگی به ۹۰۰۰ نفر در ۱۰ سال بیش از ۲۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم داریم، گفت: خودروسازان هم با لابی‌گری قوی، مانع از اجرای بسیاری از قوانین می‌شوند.
معاون آخوندی: قیمت بنزین خیلی ارزان است!
به گزارش جهان نيوز، نشست خبری معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با حضور اصحاب رسانه بعدازظهر امروز در صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران استادیوی رادیو گفتگو برگزار شد.

در این نشست، مهرداد تقی‌زاده اظهار داشت: در کشور ما از ده‌ها سال پیش تاکنون اتفاقاتی در حمل و نقل برون و درون‌شهری رخ داده و منجر شده است شهر‌ها و کشور‌های ما خودرومحور شوند و این به معنای افزایش آلودگی هوا، افزایش ترافیک، افزایش سوانح رانندگی و رشد تلفات تصادفات است.

وی ادامه داد: اگر افراد جامعه‌ای برای سفر‌های خود اعم از درون و برون‌شهری حمل و نقل شخصی را بر حمل و نقل عمومی ترجیح دهند، این یعنی آن جامعه خودرومحور است که برای آن کشور یک خطر محسوب می‌شود.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: البته مردم ما بی تقصیرترین عامل در ایجاد خودرو محوری هستند؛ هنر مدیران کشوری در زمینه حمل و نقل باید به نحوی برنامه‌ریزی شود که مردم در سنجش‌های خود بفهمند اگر ناوگان عمومی را برای سفر انتخاب کنند موفق‌تر خواهند بود.

تقی‌زاده اظهار داشت: روزانه تعداد زیادی خودرو از شهر‌های اقماری به سمت شهر‌های بزرگ حرکت می‌کنند و موجب ایجاد ترافیک رفت و برگشت و همچنین افزایش ترافیک شهری می‌شوند.

وی ایجاد قطار‌های حومه‌ای را یکی از راهکار‌های کاهش ترافیک و کاهش سوانح رانندگی عنوان کرد و گفت: در ایران از سال ۹۲ حمل و نقل حومه‌ای مورد توجه قرار گرفت.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر پیش‌بینی افزایش و سوانح و تلفات رانندگی از سال ۹۷ و تبدیل سیر صعودی به سیر نزولی تصادفات و برنامه وزارت راه و شهرسازی در این حوزه اظهار داشت: در کارگروهی در حوزه معاونت حمل و نقل پیش‌بینی کردیم که از سال ۹۶ آمار جانباختگان سوانح رانندگی که تاکنون روند نزولی داشت ثابت می‌شود و از سال ۹۷ سیر صعودی به خود می‌گیرد.

تقی‌زاده افزود: با این حال از سال ۹۶ افزایش ۱.۵ درصدی سوانح رانندگی را شاهد بودیم و امسال هم تاکنون ۵ درصد افزایش تلفات سوانح رانندگی داشتیم.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در این راستا نقشه راه ایمنی راه‌های کشور را تهیه کردیم، در یک افق ۱۰ ساله تعداد جانباختگان سوانح رانندگی به ۹ هزار نفر کاهش یابد؛ اگر طبق برنامه پیش برویم، تعداد جانباختگان از ۱۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۶ به ۹ هزار نفر کاهش خواهد یافت.

وی توضیح داد: صنعت و معادن در کشور در حال گسترش هستند، میزان بار هم در حال افزایش است و در چند سال آینده ۲۴۰ میلیون تن بار معدنی و صنعتی داریم.

وی افزود: از سوی دیگر خودرومحوری در کشور ما افزایش یافته و امروز به ۳۰ میلیون دستگاه خودرو و موتورسیکلت رسیده‌ایم که این رقم در ۱۰ سال آینده ۵۰ میلیون دستگاه خواهد شد.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: هر چه کشوری خودرومحورتر باشد ریسک سوانح رانندگی در آن کشور افزایش می‌یابد.

تقی‌زاده افزود: به هر حال تلاش می‌کنیم این نقشه راه ایمنی راه‌های کشور در چند هفته آینده در کمیسیون زیربنایی دولت مطرح شود و سپس در دولت و مجلس مصوب شود.

وی اظهار داشت: بودجه مورد نیاز برای اجرای این نقشه راه در ۱۰ سال، ۲۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است که البته باید تورم سالانه هم مشمول آن شود.

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین عامل بروز سوانح رانندگی خطای انسانی است، گفت: البته موضوع نگهداری جاده‌ها هم قابل توجه است، وقتی ۲۰ درصد بودجه نگهداری یک راه اختصاص می‌یابد، قطعا سازمان راهداری هم در اندازه همان ۲۰ درصد بهسازی جاده‌ها انجام می‌شود.

* لزوم کاهش قیمت خودرو و واقعی‌سازی نرخ سوخت؛ خودروساز‌ها همه جا لابی می‌کنند
وی با بیان اینکه مطالعاتی در حوزه خودرو در معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی انجام شده است، گفت: به عنوان مثال عنوان شده است که پراید ارابه مرگ است و طبق مطالعات ما باید پراید در دسته‌بندی خودرو‌های شهری باشد و سرعت آن طبق خودرو‌های شهری تنظیم شود.

وی با بیان اینکه قیمت خودرو در کشور ما بسیار گران است، اظهار داشت: در آینده وضعیت خودرومحوری ما به همین وضعیت ادامه می‌یابد.

وی توضیح داد: وقتی قیمت هواپیما در مسیر تهران - مشهد برای یک خانواده چهار نفره، رفت و برگشت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باشد، یا قیمت قطار برای همان خانواده ۸۰۰ هزار تومان رفت و برگشت تمام شود، بنابراین این خانواده ترجیح می‌دهد با ۱۰۰ هزار تومان بنزین این مسیر را با خودروی شخصی طی کند و این ارزانی سوخت و گرانی خودرو در کشور ما فاجعه است.

وی تأکید کرد: ارزان نگه داشتن قیمت بنزین یعنی کمک کردن به مردم برای بیماری سرطان و آسم، بهتر است دولت‌ها برای کمک به مردم قیمت خودرو را کاهش دهند. اگر قیمت خودرو‌ها نصف شود، مردم با افزایش قیمت بنزین مشکلی نخواهند داشت.

وی ادامه داد: قیمت بنزین در کشور ما خط قرمز شده است، در همه دنیا سوخت گران و خودرو ارزان است، اما می‌خواهیم سوخت ارزان و خودرو گران بماند، زیرا می‌ترسیم اگر سوخت را گران کنیم به اعتراض مردم بینجامد، در حالی که اگر قیمت خودرو نصف شود و چند ماه بعد از کاهش قیمت خودرو، سوخت را به نرخ واقعی نزدیک کنیم، مردم رضایت هم خواهند داشت.

تقی‌زاده ادامه داد: متأسفانه خودروساز‌های ما لابی‌گری قوی‌ای دارند، می‌توانند ضوابط را تغییر دهند یا اجازه ندهند قانونی اجرا شود، می‌توانند به راحتی مسئولان را تغییر دهند، اما بالاخره یکی باید حرف حق را بگوید.
وی افزود: در دنیا همه تعجب می‌کنند که در کشور ما خودرو اینقدر گران و سوخت ارزان است، باید روش‌ها تغییر یابد، وگرنه خودرو محور باقی می‌مانیم.

* قیمت گران کامیون و تأثیر آن در افزایش قیمت بار
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: در کشور ما قیمت ناوگان سنگین هم بسیار گرانتر از دیگر کشورهاست و این موجب می‌شود این قیمت در حمل بار نیز مؤثر باشد و مالک کامیون هم دائما زیر بار قرض باشد.
وی گفت: در اغلب کشور‌ها خودرو ارزان و هزینه استفاده از خودرو گران است. خودرو‌ها عوارض سوخت، عوارض عبور از پل، عوارض عبور از آزادراه، هزینه بیمه و... دارند. ما معتقدیم که باید قیمت خودرو کاهش یابد.

* کاهش قیمت بلیط هواپیما در صورت اختصاص ارز دولتی به ایرلاین‌ها

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: پس از آنکه بانک مرکزی اعلام کرد نمی‌تواند ارز دولتی به شرکت‌های هواپیمایی بدهد، اعلام شد که شرکت‌ها باید امورات خود را بگذرانند یا تعطیل کنند.
وی افزود: در جلسه‌ای که با رئیس سازمان هواپیمایی کشور داشتیم، اعلام شد که اگر ارز دولتی به ایرلاین‌ها اختصاص یابد، نرخ بلیط به قیمت‌های قبلی برمی‌گردد.

* قرارداد ایرباس و بوئینگ با هما لغو نشده است
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی درباره قرارداد ایران‌ایر با کمپانی ایرباس و بوئینگ گفت: این قرارداد‌ها لغو نشده است و به قوت خود باقی است، اما به علت تحریم‌ها مسکوت مانده است.

* مهارت خلبان ATR تهران - یاسوج عامل بروز سانحه؛ خلبان به تذکر‌ها بها نداد
تقی‌زاده که عضویت شورای عالی هواپیما‌ها را نیز برعهده دارد، درباره علت وقوع سانحه هواپیمای تهران - یاسوج و موضوع خطای خلبان گفت: سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان مرجع نظردهی درباره علت سوانح اعلام کرده است که مقصر اصلی سانحه خلبان بوده است، البته خلبان مهارت داشته است، اما عنوان شد که همین مهارتش موجب بروز سانحه شده است.

وی توضیح داد: در بازخوانی نوار جعبه سیاه هواپیما، کمک خلبان به خلبان اعلام می‌کند که شرایط آب و هوایی مناسب نیست و بهتر است به فرودگاه جایگزین برویم یا به فرودگاه مهرآباد برگردیم، در حالی که خلبان اعلام می‌کند که به فرودگاه یاسوج می‌رویم.

* اعتراض مسئولان قم به عبور قطار سریع‌السیر تهران - اصفهان از داخل شهر و نزدیکی جمکران
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی درباره قطار سریع‌السیر تهران - قم - اصفهان اظهار داشت: این پروژه از سمت تهران و اصفهان در حال ساخت است، زیرسازی‌ها در حال انجام است،، اما در ایستگاه قم با مشکل مواجه شدیم.
وی توضیح داد:‌در اغلب کشور‌های دنیا وقتی قطار سریع‌السیر از جوار شهری می‌گذرد، شهردار آن شهر تلاش می‌کند این قطار را به درون شهر وارد کند، اما در قم، مقامات محلی مانع شدند که این قطار ایستگاهی درون شهر داشته باشد و این پروژه را به تعویق انداخته است.

وی افزود: قطعا برای وزارت راه و شهرسازی ساخت ایستگاهی در خ. ارج از شهر قم و عدم عبور قطار از داخل شهر قم کم‌هزینه‌تر است، اما در همه جای دنیا قطار سریع‌السیر از داخل شهر‌ها عبور می‌کند، بنابراین فعلا منتظر ماندیم و پروژه از تهران و اصفهان شروع کردیم.

* واگذاری خطوط ریلی به راه‌آهن و قدرت گرفتن شرکت ساخت در توسعه آزادراه‌ها
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: حدود ۲۵ سال پیش خطوط ریلی در راه‌آهن ساخته می‌شد، اما پس از آن بخشی و سپس معاونتی در وزارت راه و شهرسازی شکل گرفت تا احداث خطوط ریلی را برعهده بگیرد که همان شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل است.

وی ادامه داد: شرکت ساخت، چون فقط وظیفه ساخت را برعهده داشت، تلاش می‌کرد پروژه‌هایی که زودتر و ارزانتر تمام می‌شود در اولویت باشند، به عنوان مثال ایستگاه راه‌آهن همدان را ۱۵ کیلومتر خارج از شهر همدان ساختند، در حالی که وزیر راه معتقد است این ایستگاه‌ها باید به داخل شهر برود که بالاخره قرار شد ساخت برخی خطوط ریلی به راه‌آهن سپرده شود و شرکت ساخت بر ساخت آزادراه‌ها پررنگ‌تر باشد.

وی افزود: همچنین کمیته مکان‌یابی ایستگاه‌های راه‌آهن در وزارت راه و شهرسازی شکل گرفت.

* کاهش استفاده از حمل و نقل عمومی در سفر‌های برون‌شهری
وی با ابراز تأسف از کاهش استقبال از حمل و نقل عمومی در سفر‌های برون‌شهری طی سال‌های اخیر گفت: میزان جابجایی مسافر با اتوبوس برون‌شهری در سال ۸۸ عدد ۲۶۷ میلیون نفر بود که در سال ۹۶ به ۱۵۵ میلیون نفر کاهش یافت.

تقی‌زاده اظهار داشت: در بخش ریلی نیز در سال ۸۹ تعداد ۲۸ میلیون مسافر توسط قطار جابجا شدد که این رقم در سال ۹۶ به ۲۴ میلیون نفر رسید و در واقع تقاضای سفر به سمت جاده‌ای سوق یافت.

منبع: فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


ناشناس
Iran, Islamic Republic of
تنها چیزی که تا بحال گران نشدن نان و سوخت است. این دو را هم گران کنید تا هم خیال خودتان آسوده بشه و هم خیال مردم.
هر دم از این باغ بری می رسد/تازه تر از تازه تری می رسد؛
Italy
از آن وزیر برند باید انتظار معاون برند نیز داشت؛ ز کوزه همان برون تراود که در اوست.
بی سواد نجومی بگیز
Iran, Islamic Republic of
راست میگیه چون دلار خیلی گران شد .ریال ارزش پایین امد .نسبت به ان دلار بنزین ارزون ؟!نسبت به سطح عمومی درامدها گران .!
Iran, Islamic Republic of
وای زمزمه گرانی جدید ....هرجوری هست می خواهند مردم بریزند تو خیابان .
Iran, Islamic Republic of
برای مرفهین بی درد ارزان است و مفت .
سعید110
Iran, Islamic Republic of
من موندم اینا چطور با شکم سیر خوابشون نمی بره؟!
از بس که به فکر بنزین مردمن!
جواد
France
معاون آقای آخوندی چکاره باشند تومسائل اظهار نظر میدن اصلا آقازاده به فکر مردم وخدمت هستند یا دامن زدن به مسائل حاشیه ای میرند لااقل به فکر ساخت خانه مسکن مهر باشند مردمی 10سال پول شان واریز کردن منتظر تحویل خانه هاشون هستند هنوز ساخت نیبمه کاره ساختمانهای مسکن مهر بعداز گرانی ارز رها کردن بپردازند بعدش مردم از شوکه گرانی های اخیر بیر ون نیامدن حال با گران کردن بنزین ببین چیه میشه باز مشکل دیگری به نام گرانی دیگر اضافه میشه آقازاده میشه کمی فکر بکار بندازی جلو گرانی اخیر بگیر مردم توی گرانی له میشن کارگر بیچاره الان نان شب ندارن با شکم گرسنه روزی شون میگذارن یا جلو مفسدان اقتصادی بگیر اختلاس شون قطع بشه شماها با حقوق نجومی امثال تون خوش باشین با ساخت ویلا گران کردن خانه ها واجاره خانه ها خوش باشین لااقل با ساخت یک خانه برای خانه قشر مستضعف به فکر توشه آخرتان باشید خیر صلاح دنیا وخرت در آن است
حسین
Iran, Islamic Republic of
با توجه به افزایش قیمت ارز، قیمت بنزین هم اکنون ارزان به نظر می رسد. البته فقط در مقایسه با فوب خیلج فارس
چه باید کرد؟
آیا باید قیمت را بی مهابا افزایش داد؟ قطعا پاسخ منفی است. با دادن یارانه ناشی از افزایش قیمت حاملهای انرژی به مردم به مانند بار قبل، مردم را راضی به افزایش قیمتها نمود. این تنها راهی است که می توانند انجام دهند. نگویند اینکار درست نیست زیرا راهی دگر نتوانسته اند بیایند. این پول خود مردم است و باید به خودشان برسد. به مساوات نیز تقسیم کنند زیرا هر ایرانی به یک اندازه سهم می برد ولی اگر مصرف خود را بالا ببرد باید سهم بیشتری نیز پرداخت کند. قیمت را آزاد کنند و هر ماه محاسبه و بر اساس درآمد همان ماه یارانه را پرداخت کنند.
بنزین برای هر نفر روزی یک لیتر است به طور متوسط می شود ماهی 30 لیتر. پس براحتی می توانند مابه التفاوت را محاسبه نمایند و پرداخت کنند. نگویند اینکار مردم را تنبل می کند بیکاری را افزایش می دهد اینها حرفهای به ظاهر درست است که در پس آن نیاتی نامشخص خوابیده است.
علی
Iran, Islamic Republic of
جناب آقای مهرداد تقی‌زاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی لطفا اعلام نمایید حقوق دریافتی ماهانه شما چقدر می باشد ؟ آیال شما از وسایل حمل و نقل عمومی از منزل تا محل کار د استفاده می نمایید یا فقط شعار می دهید ؟ ضمناٌ میزان حقوق مردم در یک کشور خارجی چند برابر مردم عزیز ایران است ؟ بهترین راه
1- تعرفه صفر درصدی واردات خودرو جهت رقابت خودرو سازان داخلی با خودرو سازان خارجی .
2- افزایش حقوق کارگران ایرانی متناسب با یک کشور خارجی .
3- سپس افزایش قیمت بنزین .
Iran, Islamic Republic of
اين از مسكن سازي و اين هم از راه سازي .اين دارو دسته اخوندي تا مردمو بخاك سياه و فلاكت نكشن دست بردار نيستند
Iran, Islamic Republic of
در شرايطي كه گراني و تورم كمر مردم راشكسته است و از طرف ديگر بي عرضگي مسئوليني مثل وزارت راه و شهر سازي را هم مشاهده مي كنند كه تلاشي براي خدمت به مردم و رفع مشكلات آنهابعمل نمي آورند .
اين حرف ها ي مهندسي شده براي تحريك مردم و بنزين بر آتش ريختن است .
به نظر من قوه قضاييه و نيرو هاي امنيتي بايد دليل بيان اين حرف را دراين زمان و شرايط از شما جويا شوند .
حرف اين آقا دلسوزي براي نظام نيست . در پي فتنه و آشوب و چالش والتهاب در جامعه است .
چرا از مبارزه باا اختلاسگران از رانت خواران از اخلال گران اقتصادي از محتكرين از حقوق نجومي بگيران از قاچاقچيان شناسنامه دار حرفي نمي زني كه در دل مردم اميد شود . اعتماد مردم جلب شود .
هدف شما ها ضربه زدن به نظام است .همان ضربه اي كه به بهانه تقلب در انتخابات به نظام زديد حالا در قالب ديگر .
احمد
طبیعی است معاونین اقای اخوندی چنین نظری داشته باشند در مسکن هم اظهار نظر معاون ایشان جالب است.
خیاوی
Iran, Islamic Republic of
بلی برای تو وامثالت که میلیونی حقوق میگیری خیلی ارزانه ولی برای مردم بیچاره که برای یک باک مبلغ 70000تومان میدن کمرشکنه ویابرای اون کرایه کش بدبخت ! ...
Iran, Islamic Republic of
دارن زمینه سازی میکنن تاقیمت بنزین هم گران کنن واونایی که تابحال بیرون نریختن هم مجبوربشن بریزن خیابون
مهدی
Iran, Islamic Republic of
امان از بی تدبیری بعضی از اشخاص

ولی من فکر میکنم ایشون حقوقشون زیاده خیلی هم زیاده باید از حقوقشون بزنن و به سوپسیت بنزین اضافه کنن شاید برا ایشون هم بنزین گرون شه اونوقت البته باید ازشون پرسید راننده شخصیشون هم همین نظرو داره چون ایشون اصلا بنزین نمیزنن.
چطور ایشون دستش تو جیب مردم باشه اما مردم دستشون تو جیب این دلسوز مردم نباشه