کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

افشانی چندماه دوام می آورد؟

وقتی شورای سیاسی، شهردار سیاسی انتخاب می کند/ افشانی، شهرداری که اصلاح طلبان حتی محسن هاشمی را زیر پایش ذبح کردند/ نزول مدیریت پایتخت از قالیباف به یک مدیر درجه ۲

23 ارديبهشت 1397 ساعت 13:23

افشانی در حالی پس از چالش های فراوان شورا برای انتخاب شهردار بر روی صندلی مدیریت پایتخت تکیه زد که شهر تهران با انواع و اقسام مشکلات در این 9 ماهه دست و پنجه نرم کرده است.


گروه سیاسی جهان نیوز: شورای شهر تهران پس از کش و قوس‌های فراوان سیاسی با وجود تعدد کاندیداهای شهرداری، یک اصلاح‌طلب را به عنوان شهردار جدید تهران انتخاب کردند. شورای شهری‌ پایتخت در حالی پس از 9 ماه دومین شهردار را انتخاب کرد که به نظر می رسد ملاک اصلی این شورا «اصلاح طلب» بودن «سید محمد علی افشانی» بوده است؛ البته اصلاح طلبی که مورد وثوق این جناح سیاسی بود.

به گزارش جهان نیوز، در این حیطه نگاهی به ترکیب آرای امروز شورا نشان می دهد که 19 نفر متفق القول به افشانی رای دادند و رقیب وی تنها یک رای را کسب کرده است. اینکه شورای شهری ها افشانی را با اقتدار شهردار کردند نشان دهنده نوعی هماهنگی از قبل نیز دارد. شورایی که اصلاح طلبان خود آن را وراثتی و رفاقتی می‌نامند و بیان می کنند از بیرون از پارلمان شهری اداره می شود.


اصلاح طلب بودن شهردار تا جایی به شورا دیکته شده بود که حتی «محسن هاشمی» نیز در این حیطه با اینکه بسیاری وی را فرد با صلاحیتی می دانستند، به بهانه میثاق نامه‌ای که رئیس شورای شهر تهران آنرا امضاء نکرده، کنار گذاشته شد.

در این رابطه کار حتی به هشدار فعالان اصلاح طلب از جمله «غلامحسین کرباسچی» و « محمد عطریانفر» هم کشیده شد. پشت پرده‌های مختلفی درباره شورا مطرح شده است. حتی عطریانفر با هشدار تمام رئیس دولت اصلاحات را خطاب قرار داد که مبادا سیاست بازی سبب بی اعتباری جریان اصلاحات در آینده شود.


«حجت نظری» در پیامی توییتری به برخی لابی ها در خارج شورا برای انتخاب شهردار اشاره کرده و با هشتک شورای اول، اختلافات سیاسی شورای اول را یادآوری کرده است. در پیام این عضو شورا آمده است: « اقدامات خطرناکی خارج از شورا برای زدن به زیر میز انتخاب شهردار تهران از میان ۷ گزینه موجود در حال انجام است.باید بدانیم که خودخواهی و در نظر نداشتن منافع عموم مردم در نهایت دامن همه را خواهد گرفت.اگر شهردار از میان ۷ گزینه نهایی انتخاب نشود پشت پرده را بی پرده خواهم گفت.» البته این عضو شورا تنها به همین موضوع بسنده کرد و با وجود شعار شفاف سازی اصلاح طلبان موضوع برای افکارعمومی روشن نشد!


در ادامه، «محمد رضا عارف»، رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات نیز چندین بار نسبت به سهم خواهی در شورا تذکر داد و آنرا برای آینده اصلاحات خطرناک توصیف کرد.

حتی صادق زیباکلام نیز مطرح کرد بسیاری با توجه به کارنامه ضعیفی که عارف در مجلس داشته با شهردار شدن وی مخالف هستند و مطرح شدن وی به عنوان گزینه شهرداری بو دار است. وی حتی بیان کرد که کسانی چون شکوری راد خواسته‌اند جلوی شهردار شدن هاشمی را بگیرد که عارف را بعنوان گزینه مطرح می‌کنند. عارف نیز به بیان روزنامه‌های اصلاح‌طلب به طور تلویحی با شهردار شدن هاشمی مخالف بود.


اما به هر حال به نظر می رسد چندین عامل در شهردار شدن افشانی مطرح بود. نگاهی به سوابق افشانی نشان می دهد که وی در دولت نیز فعالیت زیادی داشته و مورد اعتماد بوده است.  در دولت یازدهم استاندار فارس بود و  معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در دولت دوازدهم شد. از این رو می‌توان بیان کرد که افشانی گزینه دولت هم برای این پست بوده و از این رو شانس بیشتری نسبت به مکارم برای تصدی این پست داشته است.

به هر جهت وی بعد از 9 ماهی که از شورای پنجم می گذرد سومین فردی است که بر این مسند تکیه می زند. مدیریت هفت ماه اول را «محمد علی نجفی» که اصلاح طلبان بسیار از او تعریف و تمجید می کردند، بر عهده داشت که شهر تهران با انواع و اقسام مشکلات روبه رو شد. در انتها نیز وی به بهانه مریضی از سمت خود مانند سمت‌های گذشته‌اش استعفا کرد تا خود اصلاح طلبان وی را «آقای استعفا» بنامند.

در این شرایط اصلاح‌طلبان برای اینکه افکارعمومی را نسبت به مشکلات اقناع سازند و فشارها را نسبت به خود کم کنند، بیان می کردند که دستاورد 7 ماهه شهرداری نجفی «شفاف سازی » موضوعی که بیشتر حمله به رقیب سیاسی برای تخریب آن در نزد افکارعمومی بود تا افشاگری‌های اصلاح گرانه.

چراکه همین اصلاح طلبان حسینی مکارم را که در لیست املاک نجومی بود به عنوان معاون شهردار و سپس سرپرست شهرداری تهران در فقدان نجفی و در انتها گزینه رقیب افشانی برای تصدی پست شهرداری تهران معرفی کردند.

موضوعی که بطلان ادعاهای اصلاح طلبان و تناقض آنان در چیزی که «فسادستیزی» عنوان می کردند، را به خوبی نشان داد. اینک شهرداری تهران به دست اصلاح طلب دیگر افتاده است و باید دید وی چگونه در فضای سیاسی عمل می‌کند.

نزول مدیریت تهران از سکان داری شخصی در رده و جایگاه محمدباقر قالیباف که کارنامه جهادی و عمرانی دوازده ساله اش، اصلاح طلب و اصول گرا را به تحسین و اعتراف واداشته بود به فردی همچون نجفی که هفت ماه مدیریت او بهترین دلیل برای ناکارآمدی اش است و در نهایت انتخاب افشانی که یک مدیر درجه دو است، به خوبی رویکرد سیاسی و برگزیدن منافع حزبی اصلاح طلبان را برای مدیریت تهران با بیش از 10 میلیون جمعیت را به خوبی نشان می دهد.

امیر حمزه نژاد


کد مطلب: 611540

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/611540/وقتی-شورای-سیاسی-شهردار-انتخاب-می-کند-افشانی-شهرداری-اصلاح-طلبان-حتی-محسن-هاشمی-زیر-پایش-ذبح-کردند-نزول-مدیریت-پایتخت-قالیباف-یک-مدیر-درجه-۲

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com