کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نقد اظهارات روحانی/ قسمت دوم

مگر قرار نبود برجام مشکل آب خوردن، محیط زیست و اشتغال جوانان را حل کند؟/ چرا رئیس جمهور منتظر استعفای مدیرانش است؟

2 ارديبهشت 1397 ساعت 9:59

این نوع گلایه‌های رئیس جمهور تقریبا در دیگر سخنرانی ها نیز ذکر شده است و تازگی ندارد و نشان دهنده نارضایتی روحانی از برخی از مدیرانش است اما تاکنون عملکرد دولت نشان داده که بیشتر صبر و تجدید نظر با مدیران را ترجیح می دهد.


گروه سیاسی جهان: حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان امروز در حالی در میان مدیران دولتی حاضر شد که سخنرانی پرحاشیه و قابل تامل در این مراسم ایراد کرد.

به گزارش جهان نیوز، درحالی روحانی از سیاست ارزی انتقاد کرد که این سیاست ارزی را خود دولت در پیش گرفته است و هیچ نهادی در این زمینه دخالتی ندارد.

رئیس جمهور در این حطیه بیان می کند: «من در اینجا به صراحت می‌خواهم بگویم که از سیستم ارز  در چهار سال گذشته راضی نبودم از سیستم ارزی فعلی هم راضی نیستم و باید به یک سیستم سوم دست پیدا کنیم.»

دولت در این زمینه و موارد دیگر درحالی ژست انتقادی به خود می گیرد که قوه مجریه و بازوی اجرایی است و بایستی اقدامات لازم را در این چند سال برای بهبود این وضعیت انجام می داد.

این درحالی است که رییس دولت تدبیر و امید در همین سخنرانی تاکید کرد: «ما در صندلی وظیفه و قانون نشسته ایم، قانون اساسی به ما اختیارات داده است. بالاترین قدرت در کشور قدرت اجرایی و بالاترین مسئولیت بر دوش بخش اجرایی است، قدرت را هم قانون اساسی به او داده است.»

این در شرایطی است که بعد از چند سالی که از کار دولت روحانی می گذرد، مردم در انتظار گزارش عملکرد دولت در تحقق وعده‌هایش هستند. دولت در این عرصه اما خود را به عنوان منتقد اصلی حوادث کشور و نه به عنوان مدیر اجرایی نشان می‌دهد. این رویکرد دولت درحالی بوده است که برخی منتقدان بیان کردند که هنوز دولت با اینکه در دور دوم خدمت رسانی است، فکر می کند انتخابات تمام نشده است.

رئیس جمهور همچنین در سخنان کنایه آمیز دیگر افزود: «مدیران دولتی نباید نصیحت‌ کنند و منبر بروند، چرا که برای نصیحت کردن، علما و ائمه جمعه و خیلی‌های دیگر هستند، بلکه مدیر اجرایی کشور، باید برنامه‌ریزی داشته باشد.»

رئیس جمهور در حالی مدیران خود از نصیحت کردن و منبر رفتن بر حذر می کند که در چندسال اخیر دولت با حرف درمانی سعی کرده کشور را اداره کند. برجام یکی از موارد اصلی حرف درمانی بود که با وعده های مختلف و اسامی پرطمطراق نامیده شد تا مردم به دولت امیدوار شوند.

مگر قرار نبود برجام مشکل آب خوردن، محیط زیست و اشغال جوانان را حل کند؟

حسن روحانی همچنین در ادامه اظهارات داشت: «می‌دانیم که کشور در کم‌آبی قرار دارد و مردم ممکن است نگران برخی رفتارهای دشمن باشند و می‌دانیم که در کشور مشکل محیط زیست، بیکاری و عدم اشتغال جوانان و زنان را داریم، اما همه اینها با اراده و تصمیم‌مان و اتکای به خداوند، حل شدنی است.»

سخنان تازه رئیس جمهور درباره بی آبی، محیط زیست و اشتغال جوانان در شرایطی است که در گذشته وی در وعده‌های برجامی بیان داشت: « ما وقتی می‌گوییم باید تحریم‌های ظالمانه رفع شود بعضی‌ها چشمان‌شان زیاد نچرخد. تحریم‌های ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیط زیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانک‌ها احیا شوند. آنها که ملت ما را تحریم کرده‌اند ظلم بزرگی مرتکب شده‌اند اما عده‌ای در داخل هم نمی‌دانستند تحریم چیست.»

حرف درمانی تا کی؟ 

امروز روحانی با بیان اینکه باید در مسایل و موضوعات مختلف کشور از جمله ارز، صادرات غیرنفتی، اشتغال و مقابله با توطئه‌های دشمن پشتیبانی مردم را داشته و مردم را همراه کنیم، افزود: «ما باید اول خوب به مردم توضیح بدهیم تا آنها مشکل را بداند. اگر توضیح ندهیم و مردم درست مشکل را لمس نکنند و دیگران راه‌های انحرافی را پیش پای آنها بگذارند، می‌توانند مردم را تحریک کرده و ما را با مشکل مواجه کنند چرا که مسئولان، توضیح کافی را به مردم ندادند و آنها بدون در نظر گرفتن برنامه‌های آینده فقط مشکل فعلی را می‌بینند.»

درحالی که مردم منتظر به ثمر رسیدن برجام که به بزرگترین دستاورد دولت تعبیر می شد، هستند، روحانی اعلام می‌کند: « برجام باشد یا نباشد، با آمریکا و بدون آمریکا ثبات ارزی خواهیم داشت.»
حسن روحانی در چند سال گذشته، برجام را با تعابیر افسانه‌ای مانند « آقتاب تابان»، « فتح الفتوح»، «ابر باران زا» و ... خوانده و امید دولت تدبیر و امید بیشتر برجام بوده است و مردم منتظرند تا میوه های برجام را این روزها بچینند.

چرا روحانی منتظر استعفای مدیرانش است؟

امروز روحانی خطاب به مدیرانش موضوعات بسیاری را مطرح کرد. در همین حیطه وی از مدیرانش خواست تا با شجاعت به کار خود ادامه دهد و اگر می بینند از عهده شرایطشان بر نمی آیند خود کناره گیری کنند. در این رابطه لحن و کلام روحانی بیشتر کنایه آمیز و حاکی از این موضوع بود که مدیران دولتی اجازه دخالت درکارشان را به احدی ندهد.

وی با کنایه به مسئولان دولت خود گفت: «ما مسئولیم و باید کشور را اداره کنیم و بار اصلی کشور بر دوش ماست و بقیه کنار گود هستند و معمولاً کنار گودی‌ها حرف و کف می‌زنند و نکاتی را پیشنهاد می‌کنند، اما نمی‌دانند درون گود چه خبر است.»

رئیس جمهور درحالی بیان می کند که هر کسی از مدیران نمی تواند کار اجرایی کند کنار برود که به نظر نمی رسد با این سبک و سیاق مدیران اجرایی خود از کارشان استعفا دهند. با این شرایط مشخص نیست که چرا دولت اگر طرح و برنامه‌ای در این عرصه دارد که چنین مدیرانی نمی توانند آنرا عملیاتی کنند چرا اقدام به برکناری آنان نمی کند و اصرار دارد این مدیران خود را اصلاح کنند.

از نوع سخنان رئیس جمهور مشخص است که دولت از کار برخی از مدیران خود راضی نیست اما با کدخدامنشی سعی دارد این موضوع را حل کند. این نوع گلایه‌های رئیس جمهور تقریبا در دیگر سخنرانی ها نیز ذکر شده است و تازگی ندارد و نشان دهنده نارضایتی روحانی از برخی از مدیرانش است اما تاکنون عملکرد دولت نشان داده که بیشتر صبر و تجدید نظر با مدیران را ترجیح می دهد.


کد مطلب: 605756

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/605756/مگر-قرار-نبود-برجام-مشکل-آب-خوردن-محیط-زیست-اشتغال-جوانان-حل-کند-چرا-رئیس-جمهور-منتظر-استعفای-مدیرانش

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com