چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۲
۱۲
زمانیکه مذاکره با واشنتگتن دیوانگی می شود!

چرا حسن روحانی درس عبرت شرق آسیا شد؟

سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۳
کد مطلب: 561782
درست است که رهبر انقلاب باب مذاکره عزتمندانه را باز گذاشته بودند و همچنان نیز بر آن نظر هستند، ولی بدبینی و عدم اعتماد به آمریکا، یک اصل پذیرفته شده و ثابت در نظام جمهوری اسلامی بود. حسن روحانی و تیم دیپلمات های وی که توانستند به پاستور راه پیدا کنند، داری تجربه و پشتوانه مذاکراتی طولانی در سیاست خارجی و پرونده های مختلف از دهه 60 به این سو بودند.
چرا حسن روحانی درس عبرت شرق آسیا شد؟
گروه سیاسی جهان نيوز: به نظر می رسد 4 سال زمان لازم بود تا خوشبینی به مذاکره با آمریکا تبدیل به بدبینی و تجربه ای هزینه ساز شود، تجربه ای که برای کشورهای شرق آسیا یعنی کره شمالی، در صورت وقوع دیوانگی محسوب می شود.

به گزارش جهان نيوز، حسن روحانی، در نطقی که در دفاع از وزرای نیرو و علوم در مجلس داشت، گریزی به مذاکرات و برجام زد و در یک چرخش آشکار، مذاکره با آمریکا را شکست خورده تلقی کرد.

وی در بخشی از نطقش عنوان کرده: به بعضی از کشورهای شرق آسیا پیغام می‌دهند که با ما مذاکره کن، این کشورها مگر دیوانه شده‌اند که با شما مذاکره کنند. شما علناً مذاکره دیروز را زیرپا می‌گذارید.

رئیس جمهور با لحنی تند آمریکا را خطاب قرار داده که قرادادی را که سازمان ملل نیز به تصویب رسانده و جنبه بین المللی دارد، زیر پا گذاشته و در عین حال به دنبال حل بحران شرق آسیا از طریق مذاکره مستقیم با کره شمالی است، امری که روحانی آن را به دیوانگی تشبیه کرده است.

به 24 اردیبهشت سال 1392 بازمی گردیم، زمانیکه حسن روحانی، رئیس مرکز مجمع تشخیص مصلحت به عنوان نامزد ریاست جمهوری در جمع دانشجویان دانشگاه شریف به اظهاراتی درباره روند مذاکرات هسته ای با اروپا و آژانس پرداخت و در نهایت مذاکره با آمریکا را راحت تر از اروپا دانست و اصطلاح معروف کدخدای ده را به کار برد : "هنر این است که ما تهدید را به آسیب و آسیب را به فرصت تبدیل کنیم از این رو مذاکره با آمریکا امکان پذیر و شدنی است اما سخت است هرچند بنده معتقدم مذاکره با آمریکا راحت تر از مذاکره با اروپاست چرا که اروپایی ها به دنبال آقا اجازه از آمریکا هستند. از این رو دولت آینده باید بتواند رابطه ایران و آمریکا را از حالت تخاصم به مرحله تنش که یک مرحله پایین تر است برساند. آمریکایی ها کدخدای ده هستند، با کدخدا بستن راحت تر است و حالا که رهبر انقلاب در سخنان اول فروردین امسال راه مذاکره را باز گذاشتند دولت بعد با رعایت خطوط قرمز می تواند این رابطه را برقرار کند."

درست است که رهبر انقلاب باب مذاکره عزتمندانه را باز گذاشته بودند و همچنان نیز بر آن نظر هستند، ولی بدبینی و عدم اعتماد به آمریکا، یک اصل پذیرفته شده و ثابت در نظام جمهوری اسلامی بود. حسن روحانی و تیم دیپلمات های وی که توانستند به پاستور راه پیدا کنند، داری تجربه و پشتوانه مذاکراتی طولانی در سیاست خارجی و پرونده های مختلف از دهه 60 به این سو بودند.

آنها در جریان کامل خباثت ها و بدعهدی های آمریکا در چندین موضوع قرار داشتند. از بدعهدی واشتنگتن بر سر قرارداد الجزایر، بدقولی بوش پدر، قرار گرفتن ایران در محور شرارت علی رغم همکاری در افغانستان و سنگ اندازی در مسیر پرونده هسته ای، همگی گوشه ای از پرونده قطور سابقه بد آمریکا در تقابل با ایران بود.

اما چرا همزمان با انتخابات سال 92، موضوع هسته ای وارد دو قطبی جنگ یا سازش، محاصره اقتصادی یا مذاکره شد؟ القای حس رسیدن ایران به بن بست در زمان هیجانات انتخاباتی، توقعاتی ایجاد کرد که مذاکره با آمریکا می تواند کشور را از شر تحریم ها و فشارها خلاص کند و با گشایش های اقتصادی، مردم به رفاه و میوه شیرین پایان مذاکرات هسته ای دست یابند. رویایی که پس از توافق هسته ای در تیر 94 اندک اندک به کابوس تبدیل شد و با کنار رفتن غبار تزویر و خباثت آمریکا و غرب، پرده ها فرو افتادند و نوبت زیر دبه زدن علنی آمریکا فرا رسید.

حال بر همگان روشن شد که قصد آمریکا از توافق هسته ای نه ایجاد صلح  و ثبات بین المللی و حل یک بحران بلکه شروع تازه ای بود برای خالی کردن دست ایران از توانمندی ها و دستاوردهایش. اولین گام با  صنعت هسته ای آغاز شده و فشار و تحریم و حتی تهدید به حمله نظامی تا خلع سلاح کامل ایران پیش خواهد رفت. خلع سلاحی که پس از آن حمله نظامی به ایران بسیار سهل و کم هزینه خواهد شد.

این راهبرد اصلی و همیشگی آمریکا بوده و از بین بردن قدرت دفاعی، موشکی، منطقه ای و گروهای مقاومت در سناریوی روشنی تعریف شده است. آمریکا نه تنها با ایران بلکه با عراق، لیبی و بسیاری از کشورهای رقیب و دشمن، به اینگونه رفتار کرده و ابتدا با دادن وعده هایی برای برقراری ارتباط و خروج از انزوا، کشورها را به دام خلع سلاح کامل کشانده و پس از آن نیش خود را فرو می کند.

دیوانگی مذاکره با آمریکا در حالی ثابت شده که هزینه های بسیاری بر کشور ایران تحمیل گردیده و تهران باید برای دو دهه از پیشرفت هسته ای محروم بماند. حال که مذاکره با غرب بر سر مسائل حیاتی و بنیادی کشور مانند قدرت دفاعی، هزینه ساز و دیوانگی محسوب می شود؛ دولت می بایست با تغییر جهت سیاست های خود از خوشبینی به مذاکره و ورود سرمایه های خارجی، کمر همت بسته و سیاست های اقتصاد مقاومتی را شتاب دهد و آن را از حالت شعار و پیوست به طرح های اقتصادی  برای خالی نبودن عریضه خارج سازد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
متهم پرونده صندوق ذخيره فرهنگيان با ۵۰۰ميليارد تومان بدهی فرار کرد. ...
Iran, Islamic Republic of
برای مملکت ما طبیعی
Iran, Islamic Republic of
چرا رئیس جمهور کشورمان را در برابر همنوعانش با ابن نوع مقالها تحقیر میکنید . اگر ما اسرار مگوی نظام را نمیدانیم پس بهتر است فقط انتقاد کنیم نه تحقیر چون دودش در چشم خودمان جمع میشود
Iran, Islamic Republic of
مذاکره باید همراه درایت، آینده نگری و شجاعت باشد که تیم روحانی متاسفانه نداشتند
Iran, Islamic Republic of
چه راحت بازی میخورید.
این بابا یه زمانی گفتک هیچ توافقی امضا نمیکنیم مگر آنکه همه تحریم‌ها لغو شود و بعد توافق شد و تحریم‌ها هم لغو که نشد هیچ، بیشتر هم شد.
حالا هم میگه مذاکره دیوانگیه بعد هم که شماها سر کار رفتید میره مذاکره و موشکیمونم میفرسته رد هسته ای مون.
منتظر
Iran, Islamic Republic of
اولا، اینکه روحانی مذاکره با آمریکا را دیوانگی بخواند ،طبق معمول تحمیق مردم وطرفند ساکت کردن انقلابیون ... وفقط مصرف داخلی دارد !پشت پرده این صحبتها هم بعدا مشخص میشود!
ثانیا ،گیرم که روحانی برای یکبار هم شده روراست شده وصادقا حرف زده باشد،تکلیف میلیاردها دلار خسارت نابودی تاسیسات هسته ای وسرکار گذاشته شدن مردم ومملکت طی این 4 سال چه میشود ؟!چه کسی به این ...ا رسیدگی میکند؟چه کسی خون جگر انقلابیون مالک اشتر صفت را تسکین میدهد؟
آیا اینکه این صحبتهای جناب رئیس جمهور وتیم هسته ای مدام تکرار شود ،جبران خسارت میشود؟!:مذاکره با آمریکا دیوانگی است،آمریکا بدعهدی کرد ،آمریکا قوانین بین المللی را نادیده گرفت،برجام یک تعهد نامه بین المللی است،جامعه جهانی(فرانسه،انگلیس،آلمان)!با آمریکا هم نظر نیست!و........
Iran, Islamic Republic of
خوبه خودشون گفته اند ما دیوانه بودیم که مذاکره کردیم.
کاظم
Iran, Islamic Republic of
خدارا شکر بالاخره به درد یکی خورد.!
Iran, Islamic Republic of
چه بسیارند عبرت دهنده وچه کم هستند عبرت گیرنده!!(نقل به مضمون از حیث حضرت علی (ع ) )
Iran, Islamic Republic of
چه بسیارند عبرت دهنده وچه کم هستند عبرت گیر ! (نقل به مضمون از حدیث حضرت علی (ع ) )....
ولی فکر نکنم ... درس گرفته باشه !!
Romania
کسیکه از دیگران درس عبرت نگیره خودش درس عبرت میشه لیبی در زمان قذافی به لحاظ هسته ای کشور در حال پیشرفتی بود سر ماجرای هسته ای و اتهاماتی که همیشه آمریکا به دشمنانش میزنه سالها تحریمش کردن سرآخر قذافی برنامه هسته ایش و پلمپ کرد اما طرف غربی به تعهداتش عمل نکرد به محض ظهور بهار عربی در لیبی هم ناتو به لیبی حمله کرد و از ۶ سال پیش تا حالا هنوز لیبی به وضع عادی برنگشته اتفاقا قذافی خودش در یک مصاحبه تلویزیونی چیزی شبیه این گفته بود که ایران و کره شمالی اشتباه ما رو تکرار نکنن .حالا آمریکد انقدر پررو شده در شرایطی که ۵۰۰ میلیارد دلار نه میلیون دلار ۵۰۰ میلیارد دلار سلاح به عربستان میفروشه در شرایطی که انگلیس و فرانسه و آلمان و آمریکا به کردستان عراق هزاران تن سلاح و موشک فروختن ایران و که تحریم تسلیحاتی کردن و سالهاست که تسلیحات نظامی به ایران نمیفروشن متخصصان خودمونم که سلاح تولید میکنن میخوان جلوش و بگیرن و توقع بازرسی از مراکز نظامی و دارن اونم تو خاورمیانه ای که همزمان ۳ جنگ در جریانه (عراق و سوریه و یمن ) و کشورهای دورو بر ما هزاران تن از مهمات و تسلیحات غربی دارن
Iran, Islamic Republic of
یه عده دوست دارند اسم خودشان را به هر نحوی، خوب یا بد در تاریخ ثبت کنند!!
ایشان باید بدانند که دقیقا مانند مرور تاریخ دولتهای گذشته برای ما، آیندگان درباراه اینان نیز قضاوت خواهند کرد