سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 30 Apr 2024
 
۶
۱۱
پروژه تطهیر در رسانه ملی!

وقتی رسانه ملی خانواده متوسلیان را بایکوت ولی سینماگر خاطی را تشویق می‌کند

چهارشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۱
کد مطلب: 532833
قطعات پازل رويكردهايي را كه در رسانه ملي در حال اتفاق افتادن است كه كنار هم مي‌چينيم، ناخودآگاه وجود يك مافيا دور از چشم مديران سازمان به ذهن متبادر مي‌شود...
وقتی رسانه ملی خانواده متوسلیان را بایکوت ولی سینماگر خاطی را تشویق می‌کند
گروه فرهنگی جهان نيوز، جواد محرمي: قطعات پازل رويكردهايي را كه در رسانه ملي در حال اتفاق افتادن است كه كنار هم مي‌چينيم، ناخودآگاه وجود يك مافيا دور از چشم مديران سازمان به ذهن متبادر مي‌شود؛ مافيايي كه در پشت پرده شبكه‌ها و برنامه‌هاي سيما بيشترين تمركز خود را بر امور فرهنگي قرار قرار داده و ايام و ساعات پربيننده را به كانون اثرگذاري خود تبديل كرده است.
 
- منوچهر محمدي يكي از مبتذل‌ترين و بدترين فيلم‌هاي تاريخ تهيه‌كنندگي‌اش را ساخته و چند وقتي است از سوي اغلب افكار و سليقه‌هاي سينمايي با انتقاد مواجه است. او به يكباره از برنامه پربيننده «فرمول يك» سر در‌مي‌آورد و مانند قهرماني ملي كه مثلاً تازه قله اورست را فتح كرده يا در المپيك مدال طلا گرفته مورد تكريم و تمجيد قرار مي‌گيرد.
 
- بازيگري كه به تازگي به دليل الصاق نماد همجنس‌بازان در يك نمايش پر از ارجاعات دگرباشانه مورد انتقاد قرار دارد، نيز به سرعت به برنامه پربيننده خندوانه دعوت مي‌شود.

- فيلمسازي كه براي اولين بار در سينماي ايران رابطه جنسي محارم در يك خانواده مذهبي را دستمايه كار قرار داده و فيلمش تا ابد به زباله‌دان رفته و امكان اكران نخواهد داشت، به تلويزيون دعوت مي‌شود و در دوره بي‌پولي سازمان، دو سريال تلويزيوني خانوادگي را كارگرداني و نويسندگي مي‌كند.

- فيلمساز ديگري كه سال گذشته خبر شكايت دختري جوان از وي به اتهام تجاوز به عنف، رسانه‌اي شده نيز يك پروژه تلويزيوني را تحويل مي‌گيرد.

- فيلمسازي ديگر كه سريال ماه رمضاني او با انواع انتقاد جدي مواجه است جايي مصاحبه مي‌كند و از اعتقادات عميقش به سبك زندگي غربي و اينكه مديران سيما خيلي دموكرات و باحال هستند، سخن مي‌گويد.

به اينها اضافه كنيد صدها و هزاران مورد ديگر كه هنرمندان مسئله‌دار را که غالب آنها زندگی زرد و غیرقابل الگوبرداری دارند، در مكانيزمي تشويقي وارد بازي برنامه‌سازي براي سيما مي‌كند، ساختاري كه به سرعت افراد خاطي و مسئله‌دار را تطهير كرده و براي ادامه روش‌هاي ناصواب تشويق مي‌كند.
  
منافذ گشاد فرهنگي
اگر مكانيزم‌هاي مشوقانه براي به دست آوردن دل افرادي را كه در حال خيانت به مباني فرهنگي كشور هستند، كنار بايكوت برخي چهره‌هاي انقلابي بگذاريم با صحنه حيرت انگيزي مواجه مي‌شويم.
 
همين چند روز پيش بود كه برادر حاج احمد متوسليان در گفت‌و‌گويي مطبوعاتي به طور تلويحي به بايكوت خانواده‌اش از سوي صداوسيما اشاره كرده بود:«خيلي‌ها از ما سؤال مي‌كنند كه چرا خانواده حاج احمد متوسليان در برنامه‌هاي تلويزيوني شركت نمي‌كنند، من در جواب آنها بايد بگويم كه ما را دعوت نمي‌كنند! همين برنامه ماه عسل پارسال به من گفتند كه احسان عليخاني دنبال شما گشته و شما را پيدا نكرده، من فوراً با آقاي عليخاني تماس گرفتم و گفتم دنبال ما مي‌گرديد ما هستيم. كجا بايد بياييم؟ اما آنها گفتند حالا ان‌شاء‌الله در برنامه ديگري با شما مصاحبه خواهيم كرد. چرا در برنامه‌هايي كه درباره احمد متوسليان ساخته مي‌شود نبايد يك نفر از اعضاي خانواده او حضور داشته باشد؟»
 
 
اين درحالي است كه برنامه ماه عسل سال گذشته با وجود انتقادهايي كه خانواده حاج احمد از فيلم «ايستاده در غبار» داشتند پذيراي كارگردان اين اثر شد، سخن از اين نيست كه چرا مثلاً اشتهاي وصف‌ناپذيري براي دعوت از هنرمنداني چون حسين مهدويان يا نرگس آبيار در سيما وجود ندارد، سخن بر سر اين است كه چرا سازمان صداوسيما متوجه دست‌هاي پشت پرده‌اي نيست كه چهره‌هاي انقلابي را بايكوت و افراد خاطي و مسئله‌دار را بولد مي‌كند. مصداق‌هاي زيادي وجود دارد، مثلاً الهام چرخنده آخرين بار چه زماني در تلويزيون ديده شده است؟ چرا وقتي چهره‌اي انقلابي زير شديدترين حملات رسانه‌اي ضد‌انقلاب قرار بگيرد همزمان اثري از او در شبكه‌هاي داخلي هم ديده نمي‌شود؟ حرف اين نيست كه تريبون‌هاي يك طرفه به آدم‌هاي حزب‌‌اللهي و انقلابي داده شود اما حداقل انتظار اين است كه عدالت رسانه‌اي در رسانه ملي رعايت شود.
  
حداقل به چالش بكشيد
اگر قرار است مثلاً منوچهر محمدي در اين برهه زماني كه فيلم مبتذل و ضعيف او با انتقادهاي جدي رسانه‌هاي دغدغه‌مند مواجه شده به برنامه‌اي پربيننده دعوت شود، حداقل مجري برنامه درباره اين موضوع با او چالش كند نه اينكه از او مانند يك قهرمان تمجيد و تجليل نمايد. متأسفانه در عموم اين برنامه‌ها مجري به خاطر نفوذ و يكه‌تازي كه پيدا كرده است، بعضاً همه‌كاره برنامه مي‌شود.
 
 
يا اگر قرار است از فيلمسازي سكولار در سيما استفاده شود، حداقل سوژه‌هاي خانوادگي مربوط به سبك زندگي به او سپرده نشود. در اين موارد هم شنيده‌ها حاكي است كه رابطه فيلمسازان با مديران شبكه‌ها و مدير گروه‌ها باعث مي‌شود روي پيشينه و پرونده اين فيلمسازان خطي كشيده شود و به راحتي پروژه پشت پروژه به آنها داده شود.
 
درباره فيلمسازي كه به خود جرئت داده ارتباط جنسي محارم در خانواده‌اي مذهبي را سوژه فيلم خود كند كه اساساً بايد حجت تمام باشد و چنين فردي قاعدتاً به درون سازمان هم نبايد راه داده شود، چه برسد به اينكه كارگرداني يا نويسندگي سريال خانوادگي به او سپرده شود. چرا شخصي كه خودش اذعان دارد نه تنها به كمترين مباني فكري جامعه اعتقادي ندارد بلكه خلاف معيارهاي ديني و عرفي مي‌انديشد بايد براي ميليون‌ها بيننده‌اي كه عمدتاً هم از قشر مؤمن و مذهبي جامعه هستند، سريال مناسبتي بسازد؟
 
 
بخشي از اظهارات يك فيلمنامه‌نويس و كارگردان مورد علاقه تلويزيون كه سريال «زيرپاي مادر» در ماه رمضان از او روي آنتن بود، به فهم فاجعه‌اي كه در حال رخ دادن است، كمك مي‌كند: «يك دوره كار تدوين و فروش فيلم آن هم به صورت يواشكي! فيلم‌هاي غيرمجاز انجام مي‌دادم !يك روز به اين نتيجه رسيدم چون درآمدم از جاي ديگري است، اگر سراغ نوشتن بروم برايم اتفاق بدي نمي‌افتد، برخلاف آنچه هميشه مي‌گويند كه تلويزيون زياد دچار مميزي و سانسور مي‌شود بايد بگويم اينطور نيست، امنيت تلويزيون خيلي بيشتر است، خيلي‌ها به من مي‌گويند نگو من با تلويزيون، مشكل سياسي دارم، اما من مي‌گويم كه با تلويزيون مشكل سياسي دارم ولي مي‌توانم با بخش نمايش آن كار كنم، خوشبختانه همه آدم‌هايي هم كه ما با آنها كار كرديم آدم‌هاي دموكراتي هستند، همين آقاي ميرباقري، يكي از دموكرات‌ترين مديران تلويزيون است.

تا حالا مميزي به كارهاي من نخورده است! من آن چيزي را كه خواستم، نوشتم، دوست دارم يك روزي قصه عشق عروسي به پدر شوهرش را بنويسم! اگر سوييس بودم حتماً مي‌نوشتم، كار نمايش سرگرم كردن مردم است و هيچ رسالت ديگري به جز اين ندارد. به غير از خانواده، آدم‌هايي دارم كه نمي‌توانم اسم‌شان را بياورم، چون شما اجازه چاپ اسم آنها را هم نداريد! من با مرام و مسلك اين آدم‌ها جلو مي‌روم، خوشبختي تنها در اين است كه زندگي را به شيوه خود سپري كني، در مورد همسرم از بي‌اهميت‌ترين چيز كه پوشش اوست گرفته تا تفكراتي كه دارد، همه مال خودش است.‌»
  
خوره‌اي به نام اصالت سود
به نظر مي‌رسد مشكل اصلي نفوذ افرادي از اين دست در نهادهاي فرهنگي استراتژيك نظام بيش از همه قواعد و چارچوب‌هايي است كه از سال‌ها قبل به كسب سود و سوداگري و تجاري‌سازي بيش از دغدغه‌هاي فرهنگي اصالت داده است. ساختاري كه به پشتوانه ارتباط با برخي مديران و البته دور از چشم رأس هرم مديريتي سازمان يك مافياي پنهان تشكيل داده و ظاهراً از حاشيه امن و مصونيتي آهنين هم برخوردار است. اين بار اولي نيست كه جوان نسبت به وجود اين ساختارهاي در حال نهادينه شدن هشدار مي‌دهد و بار آخر هم نخواهد بود.
مرجع : جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
رموافقم. سانه ملی به نام اصولگراها ولی به کام اصلاح طلبان است!
Iran, Islamic Republic of
سینما و رسانه ملی از یک اتاق فکر فرمان میگیرن! مجری ها و بازیگرها و کارگردان های رسانه ملی همه با افتخار میگن اصلاح طلب و سبز و بنفش هستن و فقط بدنامی رسانه ملی مونده برا ابقیه!
مهموناش هم کاملا سفارشی در خندوانه و دورهممی و کتاب باز و حالا خورشید وفرمول یک جریان دارن از جمله خانم ابتکار و رهنما و...
چرا امین حیایی از همزمان با سینما از رسانه ملی حذف شد و ژوله در آن رژه میره؟ مگه رسانه ملی مال همه سلیقه ها نیست؟
محسن
Iran, Islamic Republic of
اگر هدف صدا و سیما جذب مخاطب باشد باید عرض کنم آن مخاطبانی که صدا و سیما خودش را برای آنها تلکه میکند ابدا" صدا و سیمای به قول آنها میلی را نگاه نمی کنندآنها فیلم و سریالهایشان را از جم و دهها شبکه فارسی و غیر فارسی می بینند اخبار را از بی بی سی و من و تو و صدای آمریکا دنبال می کنند ورزش را از شبکه های اروپایی و آمریکایی می بینند که هیچ سانسوری ندارد پس یقینا" هدف صدا و سیما جذب آنها نیست پس هدف چیست ؟ هدف واقعی صدا و سیما تغییر ذائقه فرهنگی و سبک زندگی مخاطبان واقعی صدا و سیماست که به سبب علاقه ای که به انقلاب اسلامی دارند با تمام ضعف ها و سوءمدیریت ها در صدا و سیما باز هم پیگیر برنامه هاتی صدا و سیما هستند ، به قاطعیت عرض می کنم که صدا و سیما در تصرف عوامل .... هست حتی اگر به ظاهر دارای مناصب مدیریتی نباشند این خط و این نشان ، در آینده خواهید دید که عوامل ... بیگانه در ارتباط با صدا و سیما دستگیر خواهند شد اما خدا میدونه تا اون موقع چه بلایی سر خانواده های ایرانی خواهد آمد .
Iran, Islamic Republic of
فقط کافیه یه نگاه به عکس یادگاری عوامل صدا و سیما با خاتمی و سید حسن و روحانی و ظریف بندازی تا بفهمی صدا و سیما توسط اصلاح طلبان اداره میشه فقط با زرنگی یعنی ادعای ممنوع التصویری خاتمی و ربنای شجریان وانمود میکنن صدا و سیما دست رقباشونه تا از این طریق هم مظلوم نمایی کنن هم از پاسخگویی به انتقادهای مردم از عملکد صدا و سیما فرار کنن!
Iran, Islamic Republic of
گل بود به چمن نیز آراسته شد !!
Iran, Islamic Republic of
اصالت سود نیست. اصالت فرهنگ زادیی تدریجی است که توسط این .... اجرا می شود
Iran, Islamic Republic of
آفرین، صدا و سیما به شدت در معرض نفوذ است. به داد صدا و سیما برسید.
عرفان
Iran, Islamic Republic of
وزارت فرهنگ دولت که وضعش روشنه
اینم از صداوسیما

تو هیاهوهای پرسروصدای سیاسی دارند خیلی بی سروصدا فرهنگمون رو ازمون میگیرند.
درست مثل همون قضیه پختن تدریجی قورباغه!
Iran, Islamic Republic of
سازمانی که در زمان سرافراز داشت به ریل باز می گشت که توسط عوامل دولت حذف شد
Iran, Islamic Republic of
به خاطر همینه که بهش میگن صدا و سیمای میلی
چون هم یکپارچه بنفش شده هم حسابی باب میلشون رفتار میکنه
الف ط
Iran, Islamic Republic of
کاملا موافقم.مدتهاست به نفوذ درصدا وسیما معتقدم.