نماینده مردم تهران در پاسخ به این سوال که آیا طرح شفافیت برای نمایندهها مشکل آفرین میشود، گفت: به نظرم برعکس است، کسانی که با وعده شفافیت به مجلس آمدند اگر به وعده خود عمل نکنند مردم دیگر اقبالی به آنان نخواهند داشت.
گروه سیاسی جهان نیوز: یکی از مهمترین وعدههای نمایندگان در دوران رقابتهای انتخاباتی شفافیت آرا و عملکرد نمایندگان مجلس بود. به همین جهت طرح شفافیت آرا یکی از اولین طرحهای مجلس یازدهم بود. اما این طرح فقط به خاطر سه رای کمتر در مجلس تصویب نشد. پس از رد آن 50 نماینده مجلس در نامهای به هیئت رئیسه مجلس خواستار بررسی مجدد این طرح در صحن علنی مجلس شدند.
اخیراً هم بیش از 90 نفر از نمایندگان پیگیر بحث شفافیت آرا در نامهای به رئیس مجلس خواستار تسریع در روند تصویب این طرح و اجرای داوطلبانه مفاد این طرح شدند.
در همین رابطه جهان نیوز با دو تن از نمایندگان حامی طرح شفافیت گفتگو کرده است.
مردم به کسانی که درباره شفافیت خلف وعده کنند اقبال نشان نخواهند داد مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس درباره آخرین وضعیت طرح شفافیت آرا، اظهارداشت: طرح در دستور کار صحن مجلس است و نامهای توسط تعدادی از نمایندگان برای تسریع در روند طرح و اجرای داوطلبانه آن به رئیس مجلس داده شد.
وی با اشاره به اینکه هیئت رئیسی هنوز در این زمینه پاسخی نداده، بیان کرد: انشاءالله هفته آینده پیگیری میشود که تا هرچه سریعتر اجرا شود. طبیعتا اگر رای هم نیاورد مانند هر طرحی از دستور کار خارج میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس، در پاسخ به این سوال که آیا طرح شفافیت برای نمایندهها مشکل آفرین میشود، گفت: به نظرم برعکس است، کسانی که با وعده شفافیت به مجلس آمدند اگر به وعده خود عمل نکنند مردم دیگر اقبالی به آنان نخواهند داشت.
شریعتی در واکنش به برخی اظهار نظرها مبنی بر اینکه مجلس یازدهم قصد دارد این طرح را در آخرین روزهای فعالیتش، تصویب کند تا مجبور به اجرای آن نباشد، تصریح کرد: حالا که بیش از دوسال تا پایان مجلس مانده این گمانه زنیها، قضاوتها و پیش پیشداوریها منطقی نیست.
اگر رای نماینده در جهت منافع ملی باشد می تواند از نظر خود دفاع کند محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور نیز درباره طرح شفافیت آرا اظهار داشت: وقتی مجلس از خودش شفافیت را شروع کند دیگر نهادها هم از سطوح ملی گرفته تا شهرستانها، خود را ملزم به رعایت این شفافیت میکنند. از نظر عمل و رفتار هم این شفافیت باید وجود داشته باشد. در این صورت مردم هم بهتر میتوانند نظارت را داشته باشند و با رانت و فساد در جامعه کمتر مواجهه خواهیم شد.
وی با بیان اینکه شفافیت آرا برای نمایندگان مشکلی ایجاد نخواهد کرد، خاطرنشان کرد: اگر کسی بتواند از رای خودش دفاع کند و اقناع سازی را انجام دهد و پشتوانه منطقی برای آن داشته باشد چه اشکال دارد دیگران هم در جریان کار قرار گیرند.
نماینده مردم یزد در ادامه افزود: وقتی نماینده شدیم نباید مطابق میل خودمان حرکت کنیم، باید قانون و منافع ملی را درنظر بگیریم. متاسفانه این نگاه بخشی نگری وجود دارد و اجازه نمیدهد که آرا شفاف باشد. اما اگر منافع ملی لحاظ شود چه اشکالی دارد که برای مردم مشخص شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه نمایندگان باید به دنبال انجام وظیفه و منافع ملی باشند نه جمع آوری رای برای انتخابات، خاطرنشان کرد: اگر ملاک نماینده در رای دادن جلب نظر عدهای یا جمع آوری رای برای انتخابات باشد قطعا به منافع ملی ضربه میزند. باید نگاه نماینده به مصالح کشور، انقلاب، نظام و منافع عموم مردم باشد نه منافع بخشی از مردم. اگر رای نماینده از روی کارشناسی و منطق باشد قطعا از رای خودش میتواند دفاع کند.
این کار وظیفه نمایندگان مجلس است. اما مشکل اینجاست یه عده در کشور ماهستند که کلا" تن به هیچ قانونی نمی دهند و قانون را تا جایی قبول دارن که به نفع خودشون و قوم و قبیله و حزب و باندشون باشه !!
شفافیت رای در صورتی مقبول است که اگر مخالف خواسته جناح تمامیت خواه مجلس بود بلای جان آن نماینده نشود و طراحان این نظریه در مجلس ممکن است از آن بعنوان اهرمی برای خاموش کردن صدای مخالفین استفاده کنند.
با این که دراحراز صلاحیت انتخابات مجلس ورود نمایندگان طرفدار سیاست نظام مورد نظر است طرفداران این طرح کسانی هستندکه حتی حداقل تعداد صدای منتقد را نمی پذیرند .