کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

صفار هرندی:

دولت با اجنبی لطیف است اما ناسزا نثار خودی می‌کند/ آقایان می‌گفتند 'ما بلدیم' پس چه‌شد؟

14 بهمن 1393 ساعت 9:50

وزیر ارشاد دولت نهم گفت: دولت با اجنبی‌ها با لطافت سخن می‌گوید؛ اما به خودی‌ها که می‌رسند فحش و ناسزا نثار می‌کند، این جای تاسف است که آِیه ی «اشداء علی الکفار رحماء بینهم» را زیر و رو می‌کنند.


به گزارش جهان، محمد حسین صفار هرندی، مشاوره فرمانده کل سپاه پاسداران در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، بیان داشت: گفتگو و مذاکره با کشورهای مختلف دنیا امری اختیاری است، برخی از کشورها برای ما خط قرمز هستند و موجودیتشان را به رسمیت نمی‌شناسیم مانند رژیم نامشروع اسرائیل و رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی. هیچ قدرتی چه در گذشته و چه حال، نمی‌تواند ایران را وادار به گفتگو و تعامل کند ما حتی با آمریکا و رژیم بعث عراق درحالی که مشغول به جنگ با ایران بود گفتگو می‌کردیم و سفارتخانه‌های دو کشور حداقل ارتباطات را حفظ کرده بودند.

دولت به گونه‌ای رفتار می‌کند که انگار سخن گفتن با غرب برای ما غنیمت است


وی به سوء نیت و بی‌اعتمادی مردم ایران به سیاست‌های آمریکا اشاره کرد و گفت: این احساس به یکباره و بدون هیچ دلیلی بر مردم کشورمان چیره نشده است بلکه در ارزیابی واکنش‌ها و عملکرد ایالات متحده در قبال ایران این شک به یقین تبدیل شده؛ زیرا این کشور ثابت کرده است که درپی رابطه عادلانه و منطقی نیست اما با این وجود، مذاکره را برای خود غیرممکن نمی‌دانیم، مذاکرات مذکور در دولت پیشین آغاز شد ولی در این برهه زمانی در سطح بالاتری از تعامل‌ها قرار گرفت.

وزیر اشاد دولت نهم مقبولیت شعارهای تعامل گرایانه‌ی روحانی توسط مردم و انتخاب ایشان به عنوان ریاست جمهور را علت سوق یافتن فضای فکری دولت به گفتگو با غرب عنوان کرد و افزود: رهبری نیز در حمایت از این دولت موافقت فرمودند که خط تعامل و مذاکره با کشورهای جهان تعقیب شود، تعبیر حضرت آقا از این تعامل، نرمش قهرمانانه بود یعنی ما متفاوت از گذشته منتهی نه از موضع ذلت بلکه از موضع عزت و بدون کوتاه آمدن از ارزش‌های اصولی و خطوط قرمزمان این نرمش را به خرج می‌دهیم، تا این نقطه از روند مذکور ایرادی وارد نیست زیرا هم دولت قبلی و هم دولت جدید مجاز هستند که مذاکره کنند.

صفار هرندی تصریح کرد: در تعاملات بین المللی در قبال چیزهایی که داده می‌شود امتیازاتی نیز باید ستانده شود اینگونه نیست که ما یکسره فقط طالب دریافت باشیم، کسی برنده‌ی این صحنه است که وقتی دستاوردها و از دست داده‌هایش را بررسی می‌کند احساس نکند کلاه بر سرش رفته و آنچه که داشته را به باد داده است، براساس شواهد، اشتهای دولت برای رسیدن به توافق آنقدر زیاد است که گاهی یادش می‌رود چرتکه بیندازد و ببیند که کدام کفه‌ی ترازو بر دیگری غلبه دارد، به گونه‌ای رفتار می‌شود که انگار به هر قیمتی سخن گفتن با آن‌ها برای ما غنیمت است.

وی با بیان اینکه هدف ما این بود که درب‌های بسته را با کلید باز کنیم بیش از یک سال است که کلید انداخته‌ایم اما در باز نمی‌شود، ادامه داد: این که با در بسته مواجه شده‌ایم باید تردید کنیم و ببینیم که آیا نوع گویش، ادبیات و سرمایه گذاری ما غلط نبوده است؟ آقایان می‌گفتند که قبلی‌ها بلد نبودند با غرب سخن بگویند اما ما بلدیم، اگر چنین بود پس چرا بعد از چند دور مذاکره، حرف‌هایی می‌شنوید که شما را عصبانی می‌کند، آقای ظریف در یکی از جلسات با عصبانیت به کری موقعیت ایران را متذکر می‌شود به گونه‌ای که صدای فریادهایش از پشت درب اتاق مذاکرات نیز شنیده می‌شد.

منشا قدرت ایران، لبخندهای فریبنده‌ غرب نیست


وزیر اشاد دولت نهم تاکید کرد: براساس معاهده NPT ایران می‌تواند اورانیوم غنی کند و هیچ کشور یا قدرتی نمی‌توانند جمهوری اسلامی را از این حق محروم کنند اما ما برای اینکه به جهان ثابت کنیم که فعالیت‌هایمان صلح آمیز است به صورت اختیاری و داوطلبانه ظرفیت تولید اورانیوم و دستگاه‌هایمان را محدود کردیم، ما باید با دست پر و قدرتمندانه با غرب گفتگو کنیم، مستندات تیم مذاکره کننده این باشد که ایران ۱۹۵۰۰ سانتریفیوژ و اورانیوم با غنای بالای ۲۰ درصد دارد اما براساس اختیار، میزان آن را کاهش داده است، حالا شما چه امتیازی قائل می‌شوید؟

صفار هرندی با انتقاد به سخنان روحانی مبنی بر اینکه خزانه‌ها خالی است و دولت با کمبود بودجه روبروست، گفت: این چه کاری بود که آقای روحانی در جمع عمومی فریاد برآورند که وضع اقتصاد ما مختل شده است و هیچ پولی در خزانه نداریم این سخنان دشمن شاد کن باعث شد تحمیل کنندگان تحریم و فشار از موفقیت طرحشان خوشحال شوند و بر بار تحریم‌ها اضافه کنند، منشا قدرت ایران، لبخندهای فریبنده‌ غرب نیست؛ بلکه زور بازو جوانان، اندیشه‌ نخبگان، دانش رو به گسترش ما است، منشا قدرت خودمان را اشتباه تشخیص داده ایم.

اینکه مردم را بی‌عقل یا بی‌سواد بخوانند چه تناسبی با شعارهای انتخاباتی دارد؟


وی با اشاره به اینکه تا در مجلس شورای اسلامی یک نفر از روند مذاکرات انتقاد می‌کند بر سرش می‌کوبند و وی را تحقیر می‌کنند، تصریح کرد: قرار بود این دولت، دولت اخلاق مداری باشد نه اینکه مردم را بی عقل یا بی‌سواد بخوانند، این اخلاق چه تناسبی با شعارهای انتخاباتی دارد؟ دولت با اجنبی‌ها با لطافت سخن می‌گوید اما به خودی‌ها که می‌رسد فحش و ناسزا نثار می‌کند، این جای تاسف دارد که مصداق آِیه ی «اشداء علی الکفار رحماء بینهم» در حال ملایمت به سوی دشمن و غلظت با دوستان شده است، کلام خدا را زیر و رو می‌کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این مطلب که عده‌ای به غلط می‌گویند دولت، عمدا زمان مذاکرات را کش می‌دهد، ادامه داد: آنچه که برای دولت مطلوبیت دارد این است که هرچه زودتر به توافق دست یابد؛ اما آنچه که براساس منافع غربی است کش و قوس دادن به جریان مذاکرات تا زمانی که جابجایی قدرت در ایران آن‌ها را به آرزویشان برساند، نائب رئیس مجلس آلمان بعد از دیدار با عارف در یک مصاحبه مطبوعاتی که در خاک آلمان تهیه شد به صراحت گفت: ما باید هوای دوستان اصلاح طلبمان را در ایران داشته باشیم و هر کمکی که می‌کنیم در راستای تقویت این حزب باشد.

عارف این شائبه را ایجاد می‌کند که اصلاح طلبان مایلند غربی‌ها عصا زیر بغلشان بگذارند


وی با انتقاد از ملاقات عارف با کلاویا رویت، مسئول آلمانی گفت: آقای عارف انسان متعهد و اخلاقمداری هستند من تعجب می‌کنم که ایشان که هم طراز و از نظر سیاسی هم رده با نائب رئیس آلمان نیست چگونه با ایشان ملاقات می‌کند! عمل زشت آقای عارف این شائبه را در اذهان مردم و سیاسیون داخلی و خارجی ایجاد می‌کند که اصلاح طلبان مایلند که غربی‌ها عصا زیر بغلشان بگذارند.

انتظار ملت ایران از دولتمردان در قبال شارلی ابدو فراتر از موضع گیری خانم افخم بود


وزیر ارشاد دولت نهم، کاریکاتور شارلی ابدو را بی‌توجهی به آزادی و مخدوش کردن عواطف بیش از یک میلیارد مسلمان در جهان اعلام کرد و اذعان داشت: امام خمینی ( قدس ره) در طول مدتی که در فرانسه زندگی می‌کردند هرچند وقت یکبار درب منزل همسایه‌هایشان را می‌نواختند و با اهدای کادو به آن‌ها، می‌گفتند: از اینکه با حضور ما در این منطقه، ترددها بیش از گذشته شده است و مخل آرامش شما شده‌ایم پوزش می‌طلبیم.

صفار هرندی با تاکید بر این مطلب که انتظار ملت ایران به عنوان مردمی که پرچم اسلامیت در دوره‌ی معاصر را به اهتزاز در آورده‌اند از دولتمردان در قبال محکومیت شارلی ابدو فراتر از موضع گیری خانم افخم بود، افزود: درست در همان روزها، آقای ظریف به فرانسه سفر کردند و مجری این اشتباه بزرگ شدند، باید تاسف خورد از اینکه گردش امور ما باید به این گونه باشد که با دل بستن به جریان جهانی، علائق و اعتقادتمان را لگد کوب می‌کنیم.

عده‌ای بیخ گوش رئیس جمهور می‌گویند باید کوتاه بیایم


وی بیان داشت: عده‌ای هستند که بیخ گوش رئیس جمهور و مقامات بلند مرتبه می‌گویند: از تک پریدن نفعی عاید شما نمی‌شود باید به آیین جهانی بپیوندید، ما به عنوان یک مهره از این جهان باید تقاضاهای خودمان را با مقدورات عالم تنظیم کنیم زیرا چاره‌ای نداریم و باید تحمل کنیم، ایستادن روی اصول اعتقادی برای ما نفعی ندارد بنابراین باید کوتاه بیایم. قاطعانه می‌گویم که این یعنی مرخص کردن نظام اسلام و عقب گرد از همان مسیری که بیش از ۳۵ سال طی کرده‌ایم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با خطاب قرار دادن افرادی که به فکر فشردن دست غرب هستند، گفت: فکر نکنید که اگر به این آرزویتان رسیدید از زمین و زمان بر شما برکات نازل می‌شود، کوچک‌ترین عقب نشینی از جانب من و شما باعث می‌شود آن‌ها فکر کنند ملت ایران ضعیف و بدبخت شده است؛ بنابراین آنقدر بر سرمان می‌کوبند تا از پا درآییم. فرزندان این ملت ممکن است اشتباه کنند؛ بنابراین باید اشتباهاتشان را به ایشان یادآوری کرد.


کد مطلب: 405331

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/analysis/405331/دولت-اجنبی-لطیف-اما-ناسزا-نثار-خودی-می-کند-آقایان-می-گفتند-بلدیم-چه-شد

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com