پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۴
۲۳
رحیم پور ازغدی در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه تهران تشریح کرد

سه خطری که مانع تحقق اقتصاد مقاومتی است/ هشدار امام درباره بازگشت دو گروه به پست های کلیدی

بازار اسلامی و اقتصاد مقاومتی، موضوع سخنان هفتگی رحیم پور در نمازجمعه
جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۴۳
کد مطلب: 363710
حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: انقلاب با همان شعارها و با همان عزت بین‌المللی دوره امام پیش می‌رود.
سه خطری که مانع تحقق اقتصاد مقاومتی است/ هشدار امام درباره بازگشت دو گروه به پست های کلیدی
به گزارش جهان، حسن رحیم‌پور ازغدی عضو شورا عالی انقلاب فرهنگی در سخنرانی پیش از خطبه‌‌های نماز جمعه تهران در خصوص بازار اسلامی و اقتصاد مقاومتی سخنرانی کرد.

وی با اشاره به موضوع سلسله‌ نشست‌هایی که بنا است در سخنرانی نماز جمعه برپا شود گفت: در نشست‌هایی که در هفته های آینده نمازجمعه ادامه دارد مفهوم شناسی بازار اسلامی به صورت اعم آن در نظام تولید،‌توزیع و الگوی مصرف و ارتباط آن با اقتصاد مقاومتی گفت‌‌وگو می کنیم و همچنین تحولات بسیار مهمی که منجر به اقتصاد اسلامی می‌شود در حوزه نمادگذاری و اولویت‌بندی را بررسی خواهیم کرد.

پورازغدی ادامه داد: بحث اقتصاد اسلامی که در ذیل آن عباراتی چون توسعه و پیشرفت، عدالت اجتماعی و اقتصاد و فرهنگ درج می‌شود از مباحث مهمی اس که همیشه مغفول مانده است. اقتصاد و فرهنگ در موضوع عزم ملی مربوط به مردم می‌شود و در باب مدیریت جهادی در ارتباط با مسئولین و نهادهای حکومتی است که از یک طرف به احکام شرعی مستحدثه اقتصاد و بازار مرتبط است و از طرف دیگر به مسئولیت نهادهای حکومتی و به صورت خاص قوه مجریه وابسته است.

وی با اشاره به بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه گفت: بیشتر این مشکلات مربوط به مکاسب محرمه مستحدثه است که در بازار شکل گرفته است و روش کس حرام است که در بازار بوجود آمده است. تلاش داریم با دسته‌بندی آیات و روایاتی در مباحث پیش رو فرهنگ عمومی در بازار و خصوصیات فرهنگی و آموزشی برای بازار مسلمین را تبیین کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: یک نکته ای که کم‌کم نسبت به آن بی توجه شده‌ایم تفاوت بین بازار مسلمین و بازار اسلامی است. بازار مسلمین در همه کشورهای اسلامی است اما بازار اسلامی یک مناسبات حقوقی و اخلاقی دارد که اگر رعایت نشود آن بازار اسلامی نخواهد بود.

پورازغدی اضافه کرد: در روایات متعددی در مورد خصوصیات بازار اسلامی از پیامبر نقل شده است که، بازاری که در آن دروغ گفته نشود، دوم اینکه قسم نخورند و سوم چانه نزنند، یک بازار اسلامی خواهد بود. حالا شما در مورد بازار مسلمین نگاه بکنید که این ۳ خصوصیت را دارند و قضاوت با خود شماست.

وی افزود: اگر بین اصناف در روابط درون‌صنفی بازار و روابط نهادها با بازار و روابط بازار با مردم این خصوصیات رعایت شد بازار ما اسلامی است.

عضو شورا عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سرفصل جلسه اول به موضوع اقتصاد مقاومتی بر اساس تعابیر امام و رهبری گفت: در موضوع اقتصاد بیشترین اتکای امام به استعدادهای درون ملت بود و اینکه از دشمنان ملت برای پیشرفت مایوس باشند. تعبیر امام این بود که باید ظرفیت‌های درون کشور فعال شود و تولیدکنندگان داخلی را تقویت کنند. همچنین نظام توزیع از دست دلال‌بازی نجات پیدا کند و فضای سالم و امنی برای کسانی که قصد اقتصاد اسلامی دارند شکل بگیرد. اقتصاد اسلامی به معنای اینکه کالا از دست تولیدکننده به مصرف کننده با سودی حلال برسد.

رحیم پورازغدی با اشاره به بیانات امام گفت: بالاترین ضربه‌ای که در رژیم پهلوی به ملت ایران زده شد، تضعیف روحی متخصصین و تولیدکنندگان بود که کشور را وابسته به تولید‌کنندگان خارجی کرد. امام می‌گفت ما باید تصمیم بگیریم که در همه رشته‌ها در صدر باشیم و این ها با رعایت اقتصاد اسلامی در بازار محقق می‌شود.

وی ادامه داد: تعبیر دیگری که امام داشت این بود که نگذارید افراد متمکن و متمول به قدرت برسند. چون اینها مردم ایران را به حساب نمی‌آورند و در مقابل قدرت قدرتمندان مادی جهان متملق و خاضع خواهند بود چون آنها اعتماد به خدا ندارند و برای همین اتکال به نفس و مردم نخواهند داشت.

رحیم پورازغدی در بخش دیگری از سخنان پیش از خطبه نماز جمعه تهران گفت: امام نسبت به دو گروه هشدار دادند که پست های کلیدی و سرنوشت ساز کشور برنگردند یکی دسته ای که در منشور روحانیت امام آورده است انقلابی نماهایی که با ظاهر دین هستند و دیگری لیبرالهای مذهبی که شخصا مذهبی هستند ولی دل به مفاهیم غرب دارند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بیانات امام گفت: ملت ما دنبال اقتصاد و پیشرفت هست ولی این موضوع زیر سایه دشمن محقق نمی‌شود و باید به نیروی خود اتکا کند.

رحیم پورازغدی با اشاره به دوره رهبری پس از امام گفت: خیلی از افراد در دوره پس از امام جرات بیانات نظر امام را نداشتند اما رهبری حرف‌هایی را زدند که از جنس حرفها و راه امام در دهه ۶۰ بود.

وی با اشاره به خاطره دیدار خود با رهبری گفت: سال‌ها قبل خدمت رهبری رسیدیم و به ایشان گفتیم که ما در دوره جنگ جرات نمی‌کردیم انقلاب را بدون امام تصور کنیم و وقتی که امام رفتند خیلی از دوستان ترس این را داشتند که بعد از امام انقلاب چه خواهد شد و ما پیش خود فکر نمی‌کردیم که انقلاب با همان شعارها و با همان عزت بین‌المللی دوره امام پیش برود.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: در آن جلسه با همان جسارت و سادگی خود به ایشان عرض کردم بعد از شما انقلاب چه می‌شود و این انقلاب با این همه دشمنی و پیچیدگی رهبری چگونه اداره خواهد شد و رهبری به من گفتند همان خدایی که پس از امام انقلاب را پیش برد بعد از من بهتر از من را خواهد آورد و تا زمانی که مردم با خدا باشند خداوند هم با این انقلاب خواهد بود.

رحیم پورازغدی ادامه داد: از این جهت خدا را شکر می‌کنیم که حرف‌های رهبری همان مواضع امام است که در مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و عدالت اجتماعی این موضوع دیده می شود.

وی با اشاره به تعابیر رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی گفت: تمام پیشرفت‌های اقتصادی و علمی ما در شرایط تحریم صورت گرفت و رهبری در چند مورد مهمترین خطراتی که مانع اقتصاد مقاومتی است را برشمردند. از جمله گرایش مردم و مسئولین به دنیاطلبی است که متاسفانه بخشی از جامعه را گرفتار مادی‌گرایی و اشرافی‌گری کر ده است و در این زمینه توجیه مذهبی هم می‌ شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: خطر دوم که مانع اقتصاد مقاومتی است بحث مصرف‌زدگی است که هم در جامعه و دولت رتبه‌های بالای جهانی را به لحاظ مصرف داریم.

وی با اشاره به خطر سوم که نکته مهم و تاسف‌باری از سوی رهبری است گفت: متاسفانه پیشرفت‌های مادی جمهوری اسلامی از پیشرفت‌های معنوی بیشتر شده است در حالی که توقع از جامعه جمهوری اسلامی بیشتر از این است. روستاهای ما برق‌دار شده، موشک و تانک ساختیم، انرژی هسته‌ای داریم و سوال رهبری این است که آیا ما به همان اندازه که در حوزه آبادانی پیشرفت داشتیم به همین اندازه پیشرفت دینی هم داریم.

رحیم پورازغدی با خواندن روایتی از پیامبر در مورد امت اسلام در آخرالزمان گفت: پیامبر در روایتی احوال امت خود را در دوره آخرالزمان اینگونه بیان کرده است که ظاهرشان را مذهبی می‌کنند ولی باطن‌شان فاسد است و در بازارشان طمع می‌کنند و به وعده‌های خدا اعتنا ندارند،ریا می‌کنند و از خدا نمی‌ترسند. دروغ گفتن بین مردم عادی می‌شود و در بازار مسلمین ربا رایج می‌شود، ساختمانهای مذهبی محکم و تمیز است اما احکام و سبک زندگی قرآنی در جامعه تعطیل است و در این زمان است که امام زمان(عج) می‌آید تا دوباره مسلمانان را مسلمان کند.

وی در پایان سخنان خود گفت: ما باید آموزش دینی را در بین بازار و جامعه داشته باشیم. امروز برخی از مکاسب محرمه در بازار رایج شده است که خود بازاریان متدین هم این موضوع را نمی‌دانند که کسب حرام می‌کنند. ابتدا باید آگاهی کافی و آموزش ویژه در بازار صورت بگیرد تا بازار اسلامی درست شود چون اگر آموزش نباشد ممکن است بازاریان در ربا فرو بروند.

منبع: تسنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


ایشون از کی اقتصاد دان شدند ما نمی دونستیم!! همه چیز فرمایشی!!
صادق
United States
در شبکه های ماهواره ای مشتی مشکوک الحال خودفروخته ازبام تا شام در مورد همه چیز افاضات میفرمایند
هرکس و ناکسی در مطبوعات و فضای مجازی در مورد همه چیز حرف میزند و اباطیل پرتاب میکند
اما هرزمان حرف اهلبیت علیهم السلام برزبان کسی میاید مشتی ... مثل جنابعالی که اینگونه واقعیات را برنمیتابید زبان به شکوه میگشایید!
شما کی هستید؟
آقای فرمایشی دیگر اباطیل درج نکن!
شماباسوادید و ایشان و امثال ما بیسواد!
United States
ازهمون موقعی که شما دهان مبارکتان به چرندگویی بازشد!
آدمیزاد
Colombia
بازار بر مفتخوری و ربا و سودجویی واسطه گری بنا شده است، بازار جولانگاه شیطان است.
بجای بازار ،تولیدات کشاورزی و صنعتی را مستقیم به مردم از طریق فروشگاههای تعاونی عرضه کنید.
از جهان بعیده که اسم استاد رحیم پور با پسوند ازغدی را پورازغدی بنویسد
عرفی بود برادر!
عالی بود استاد
آدمیزاد
Colombia
حامی بازاری ها بودن عالی نیست.
اینهمه صدا و سیما هزینه کرد چه کاربردی داشت؟ تو چگونه زندگی می کنی و مردم چگونه ، پس قصه گوئی بیش نیست و نزدیک و نزدیکتر دارد می شود به مناصب دیگر ،پس درد جامعه و فقر و اعتیاد را کدام خاندانها و مدیران می بینند؟
چی اون عالی بود ایا خبر از زندگی مردم دارند و چقدر از این حرفها تثبیت شده و اجرا
این ظاهر اسلامی و باطن فاسد و درغ گویی هم اکنون بیشتر بین برخی مسئولین رواج دارد و دارند با اسم دین مردم را چپاول میکنند مثل خاوری و کسانی که در بیمه اختلاس کردند و کسانی که دادستان از آنان در مجلس گفت مثل ... و..... آقا رحیم بهتر بود به جای مردم اول میگفت در بین مسئولین
م.ساغشکی
بُزُرگَپ (21) طرح منال/ضمانت اعتبار برای تحول و اقتصاد مقاومتی

با مطالعاتی که کردم و نظرات مختلف این چند سال از جمله عقاید اقتصادانان محترم و دلسوز، ایده یی به ذهنم رسید:
من پیشنهاد طرحی به نام منال داده ام. بر اساس این طرح جایگزینی پول نقد با ضمانت اعتبار است.
طرح منال/ضمانت اعتبار ،در واقع نوعی پول مجازی است که دارای مزایای زیادی است. البته در نهایت متخصصان و اقتصادانی مثل جناب احمد تولکی بایست طرح را پخته و اصلاح کنند و من فقط ایده داده ام.

ایده من این است بجای دادن پول واقعی به مردم نیازمند مثل درخواست کنندگان وام ازدواج یا یارانه و امثالهم، بجای وام یا یارانه، ضمانت اعتبار بگیرند. البته کاملاً اختیاری. معادل بیست برابر وجه واقعی.
یعنی اگر وام ازدواج پنج میلیون است، بجایش صد میلیون تومان ضمانت اعتبار بگیرند.


در واقع دولت/بانک مرکزی هیچ پولی به مردم نمیدهد. بلکه به اندازه مثلا صد میلیون تومان ضمانت اعتبار میدهد تا بتوانند در قالب برگه های پنج میلیون تومانی، آنها بعنوان وثیقه نزد بانک بگذارند تا وام بگیرند، یا ضمانت کالای قسطی، سرمایه یی ، خرید تجهیزات، لوازم منزل و جهزیه و غیره. با این کار مردم میتواند کالاهای مورد نیاز یا ملک برای زندگی و یا کارگاه و یا تجهیزات تولیدی و تجاری بخرند و بعد قسطهایشان را در طی پنج سال پرداخت کنند. فروشندگان نیز بواسطه این ضمانت اعتبار دولت/بانک مرکزی، میتوانند به نیازمندان اعتماد کرده پول و کالا را در اختیارشان بگذارند.
حال اگر کسانی دارنده ضمانت اعتبار بوده اند به تعهداتشان پس از پنج سال عمل نکردند، دولت پول و خساراتهای آنها را میدهد و در مقابل خود دولت از مردم دارنده ضمانت اعتبار این خسارات و مبالغ اصلی را میگیرد.
این تنها راه فوری و سریع تحول اقتصادی در راستای اقتصاد مقاومتی است.


نقل است از ادام اسمیت که گفته: اگر لازم شد، برای رونق اقتصادی و چرخش مالی، حتی شده عده‌یی از مردم را مامور کندن چاله کنند و عده‌یی دیگر را برای پر کردن آن استخدام کنند و بدانها پول بدهند!

یعنی چرخش مالی و ایجاد بازار کار و مصرف به قدری مهم است که حتی شده دولتها مفتی به مردم پول بدهند بایست این کار بشود تا اقتصاد رونق پیدا کند!


طرح پیشنهادی من به مراتب از گفته ادام اسمیت بهترست چون بالاخره دولت پول به کسی نمیدهد و در عمل فقط ضمانت اعتبار/پول مجازی تزریق میکند و در نتیجه نه دولت زیان میبیند و نه مردم و نه اقتصاد دچار تورم ناشی از ازدیاد نقدینگی میشود.

از فواید دیگر این طرح،

1- جلوگیری از افزایش نقدینگی مهارگسیخته
2- کاهش زمان جوانان برای ازدواج و در نتیجه کاهش سن ازدواج درراستای سیاستهای کلی نظام برای جمیعت است.

3- میتواند بار سنگین پرداختهای جاری چون وام ازدواج و یارانه و امثالهم از دوش دولت بردارد و منابع موجود صرف عمران و سرمایه گذاری در کشور شود.

4- باعث افزایش چرخش مالی و رونق اقتصادی میشود.

5- افزایش چرخش مالی و توسعه بازار مصرف داخلی، موجب رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخلص ملی شده و در نتیجه درامد سرانه مردم افزایش میابد و در کل موجب کاهش فقر و بیکاری در کشور خواهد شد.
Iran, Islamic Republic of
نقل قولی که گفتید مربوط به کینز است نه ادام اسمیت
Iran, Islamic Republic of
با این مشخصات سه گانه که باید یک بازار اسلامی داشته باشد معلوم است که بازارهای ما اسلامی نیست همه دنبال دروغگویی و چپاول مردم مظلوم هستند .
احمد
خداوند این تجسم شخصیتی اتحاد حوزه و دانشگاه را برای این انقلاب و رهبری و مردم حفظ و تایید فرماید .
امام ناراحت بودند که مبادا یک ...هایی مثل احمدی نژاد به روی کار نیایند که متاسفانه شد انچه نباید می شد!!!! واقتصاد وروحیه کشور وجوانان وهمه را غالبا از بین بردند!!
خدايا ما را از دست این استادها راحت بگذار
قاسم
Iran, Islamic Republic of
خط 16 از بالا را تجدید نظر بفرمایید
مهران دبیرسپهری
Iran, Islamic Republic of
تا دخالت دولت در اقتصاد کم نشود به اقتصاد کارآفرین و بالنده و با بهره وری بالا و عاری از فساد نخواهیم رسید و این معنا نیز حاصل نشود الا به سه شرط: 1- استخدام اقتصاددان در دولت ممنوع شود زیرا آنها آموزش دیده اند که در اقتصاد دخالت کنند. در این خصوص پیشنهاد می کنم دانشگاه امام صادق، رشته اقتصاد را از دروس آموزشی خود حذف کند زیرا تصور عمومی این است که یک فارغ التحصیل از این دانشگاه دارای علم اسلامی است و همین موضوع بسیار خطرناک است به طوری که ضرر یک اقتصاددان این دانشگاه بیشتر از دیگر اقتصاددانان است زیرا رنگ اسلامی دارد و خود این فارغ التحصیلان هم بدون آن که بدانند در حوزه ویژه قدرت خداوند متعال وارد می‌شوند و تصور می کنند می توانند به جای خدا رزق و روزی مردم را کم یا زیاد کنند. 2- انتشار پول در بانک مرکزی متوقف شود 3- دولت از منابع بانکی نه برای خود و نه برای بخش خصوصی به صورت دستوری استفاده نکند.
حسن آقا کجایی!
Iran, Islamic Republic of
سلام به بزرگ مردی که هنوز نظراتش در شورای عالی انقلاب فرهنگی تأثیری نداشته، همچون بسیاری دیگر از دلسوزان...
1. تا وقتی آقازاده‌ها بر مسندند وضع همین است.(همان خانزاده‌های قدیم!)
2. تا وقتی در تمام رده‌های مسئولیتی، فقط با لابی و معرفی آقایان امکان گرفتن پست وجود دارد همین است.(همان نورچشمی‌های قدیم)
3. تا وقتی نقش زن و مرد به‌درستی تبیین نشده و مفهوم مشارکت زنان تعریف درستی ندارد، وضعیت همین است و خانواده متلاشی. ظاهراً همه در خانواده‌ایم ولی اگر بنشینیم یک روز از بالای سر یک جمع یک ساعت مطالعه کنیم خواهیم دید. خانواده یعنی دیدن سریال در یک ساعت معین همراه با خوردن شام!
4. تا وقتی تلویزیون، ماهواره، کوچه، نقش پررنگ‌تری نسبت به پدر و مادر، روحانی و شیخ مؤمن و امین (که دیگر در محله و در کنار مردم نیست)
5. تا وقتی بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری به ... و ... تبدیل شده‌اند، اثر وضعی آن همین خواهد بود.
6. تا وقتی که یک دنیا مرجع و سازمان و نهاد فرهنگی از بودجه دولتی کار هم‌عرض می‌کنند و کسی هم متوجه این هزینه‌کرد نمی‌شود همین است.
7. تا وقتی بسیاری از اساتید دانشگاه(انواع و اقسامش را می‌گویم) و بسیاری از معلمان نیت و اخلاص در علم‌ و آموزش آن ندارند و صرفاً امرار معاش، رخوت و بزرگی و...
مستور از جاسب
...... و رهبری به من گفتند همان خدایی که پس از امام انقلاب را پیش برد بعد از من بهتر از من را خواهد آورد و تا زمانی که مردم با خدا باشند خداوند هم با این انقلاب خواهد بود.
محمد
United Kingdom
خدا را شکر که این همه ازغدی تو جمهوری اسلامی تربیت شده که همه واقعا به نوعی صاحب نظر اند و شایسته سخنرانی در نماز جمعه ، اما انچه همه این پتانسیل ها را همگرا خواهد کرد تا راهکار نهایی عرضه شود خیلی ساده ودم دستی می باشد .
ایجاد سامانه ارائه ایده و راهکار زیر نظر هیاتی از متخصصان که هیچ وابستگی دولتی ندارند آن هیاتهای تخصصی نیز زیر نظر جمعیتی از روسای دانشگاهها و حوزه و نهایتا رهبری معظم ورییس محترم جمهور فعالیت می نمایند
معتقدم اگر قرار است جدولی که امام ره ایجاد کرده کامل شود
مجلس باید حتما پشتش به چنین صاحبان ایده وطرح علمی قوی گردد واز حالت مجلس عوام به مجلسی که عوام جامعه از خواص اهل علم به یک نسبت در تشکیل ان موثر اند اینگونه تقویت گردد
ولي الله از لنجه
اصلا خودت فهميدي چي نوشتي
بازي با كلمات