کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اقدام عجیب دانشگاه خواجه نصیر؛

یک تصویر و چند سئوال؟!

+ جوابیه

22 آبان 1391 ساعت 13:16

اخیراً دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تهران در اعلامیه ای از دانشجویان مقطع دکتری این دانشگاه خواسته است تا ورود و خروج خود را از این دانشگاه با ثبت اثر انگشت اعلام کنند.


به گزارش خبرنگار جهان، همان گونه که در اعلامیه زیر مشاهده می کنید "طی تصمیم شورای معاونت پژوهشی دانشگاه (خواجه نصیر) از اول آبان 1391 ورود و خروج دانشجویان دانشگاه باید با ثبت اثر انگشت صورت پذیرد".


این اقدام دانشگاه مذکور که در نگاه اول شبه امنیتی به نظر می رسد چند سئوال را به ذهن متبادر می کند:

1. دانشجویان دوره دکتری معمولا نخبه ترین دانشجویان هر دانشگاه و الگوی سایر دانشجویان به شمار می آیند و قاعدتاً باید جایگاه ویژه ای در تصمیمات دانشگاه داشته باشند. الزام این دانشجویان به ثبت اثر انگشت این تلقی را می تواند ایجاد کند که دانشگاه اعتماد لازم را به این دانشجویان ندارد. آیا نمی شد حداقل به جای ثبت اثر انگشت، به شیوه "کارت زنی" دانشجویان را ملزم به ثبت زمان ورود و خروج کرد؟ آیا حقیقتاً اعتماد لازم به دانشجویان دکتری وجود ندارد و آنها به اجبار باید اثر انگشت خود را هنگام ورود به دانشگاه ثبت کنند؟ از طرفی اتخاذ چنین تصمیماتی آیا نمی تواند زمینه سوءاستفاده بدخواهان را فراهم کرده تا دانشگاه را "محیطی امنیتی" بخوانند؟

2. شاید هدف از این تصمیم این بوده که دانشجویان دوره دکتری زمان بیشتری را در دانشگاه بگذرانند در این صورت مسئولان دانشگاه باید پاسخ دهند که آیا واقعاً فضای لازم را برای کارهای تحقیقاتی و پژوهشی برای این دسته از دانشجویان فراهم کرده اند و آیا دانشگاه مورد نظر امکانات لازم را برای فعالیت دانشجوی دوره دکتری دارد که وی را الزام به حضور در دانشگاه می کند؟

3. تجربه نشان داده که تاکید بر کمیت بویژه در محیط های علمی نتایج مثبتی در پی نداشته است اینکه دانشجو را به روش کارمندی ملزم به ثبت اثر انگشت و حضور ساعتی در محل تحصیل کنیم آیا واقعاً موفقیت آمیز خواهد بود؟ آیا بهتر نیست به جای چنین روش هایی، مکانیسمی برای استفاده بهینه از دانشجویان تعریف کنیم؟ از سوی دیگر وقتی هزینه ای بابت گرفتن وقت دانشجوی دکتری و صرف وقت وی در دانشگاه به او پرداخت نمی شود چرا باید دانشجو را ملزم به حضور در دانشگاه کرد و مانع فعالیت های دیگر علمی و کاری وی شد؟

تردیدی نیست که هدف تصمیم گیرندگان از این اقدام رشد و تعالی دانشگاه بوده اما از مسئولان دانشگاه صنعتی خواجه نصیر به عنوان یکی از دانشگاه های موفق و پیشتاز در تولید علم انتظار می رود که رفتار معقولانه تری در قبال دانشجویان گرفته یا دلایلی قانع کننده برای این تصمیم خود عنوان کنند.

پاسخ روابط عمومی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر

با سلام                        
 
در زمينه خبر درج شده آن پايگاه خبري مبني بر "اقدام عجيب دانشگاه خواجه نصير" نكات زير قابل توضيح مي باشد. خواهشمند است اين موارد را در پاسخ خبر فوق درج نماييد:
 
۱- اصل موضوع كنترل ورود و خروج دانشجويان دوره دكتري بيشتر مورد توجه دانشجوياني است كه متقاضي دريافت پ‍ژوهانه دوره دكتري باشند. چرا كه مطابق قوانين وزارت علوم، تحقيقات و فناوري چنين دانشجوياني مي بايست تا سقف ساعت مشخصي در دانشگاه حضور داشته باشند تا بتوان معيار مناسبي براي ارزيابي پرداخت پژوهانه به اين دسته از دانشجويان لحاظ نمود.
 
۲- امكانات پژوهشي دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي به گونه اي بوده است كه آمار انتشار مقالات ISI در اين دانشگاه با نسبت مقاله به استاد در حدود ۲.۵ مي باشد كه گوياي نرم مطلوب يكي از شاخص هاي پژوهشي است. از طرف ديگر، آمار پروژه هاي ملي و منحصر به فرد در اين دانشگاه نشان دهنده وضعيت مطلوب پژوهشي در اين دانشگاه مي باشد. اگر چه كه محدوديت هايي به طور عمومي متوجه همه اقشار پژوهشي در دانشگاههاي دولتي مي باشد كه دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدین طوسی نيز از اين موضوع مستثني نيست.
 
۳- مدتهاست كه نحوه كنترل ورود و خروج كاركنان و ساير سيستم هاي مشابه به گونه اي در دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي شكل گرفته است كه با سيستم هاي جديد جايگزين سيستم هاي قديمي كارت زني شده است. لذا كنترل ورود و خروج دانشجويان دوره دكتري نيز مشمول اين نوع سيستم هاي جديد بوده است.
 
۴- بهتر بود پایگاه خبری جهان نیوز پيش از درج خبر فوق اطلاعات كاملي را از معاونت پژوهشي و فناوری دانشگاه در زمينه علت تدوين چنين ضوابطي استعلام مي نمود و سپس به رسانه اي كردن و نقد و بررسي آن مي پرداخت.


کد مطلب: 254375

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/analysis/254375/یک-تصویر-چند-سئوال

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com