دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۰
۲۶
ايران چه نيازي به اين مذاكرات دارد كه ناچار به شركت در آن باشد؟!

شریعتمداری: در مذاکرات بعدی شرکت نکنید

شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۴:۵۳
کد مطلب: 224992
ايران اورانيوم 20 درصدي كه خود توليد كرده است را به حريف واگذار كند و آنها در قبال اين اقدام، راههاي خريد دوباره آن را براي ايران تسهيل كنند! مسخره نيست؟! اين درخواست به اندازه اي مضحك است كه داد روزنامه آمريكايي كريستين ساينس مانيتور را نيز درآورده ...
به گزارش جهان، حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان نوشت:
از اجلاس دو روزه بغداد و مذاكرات فشرده تيم هسته اي كشورمان با نمايندگان 1+5 اگرچه هنوز گزارش رسمي و اطلاعات دقيقي منتشر نشده است و طرفين درباره نتايج به دست آمده و يا بن بست هاي احتمالي به كلي گويي بسنده كرده اند ولي شواهد موجود و برخي از اظهارنظرهاي پيراموني حكايت از آن دارند كه آمريكا و متحدانش- مخصوصا انگليس- از اجلاس بغداد و پيش از آن، اسلامبول 2 و نيز مذاكرات بعدي در مسكو تامين نياز سياسي خود در شرايط بحران زده كنوني غرب را دنبال مي كنند تا آنجا كه مي توان گفت برخي از كشورهاي گروه 1+5 مذاكره را فقط براي مذاكره مي خواهند و نه حل مسائل فيمابين و يا ذوب شدن «يخ هاي مصنوعي» كه طي 10 سال گذشته در فضاي چالش هسته اي با ايران اسلامي پراكنده اند. اگر ماجرا اينگونه باشد- كه شواهد نشان مي دهد اينگونه است- موافقت ايران با ادامه مذاكرات در مسكو و يا هر نقطه ديگر جهان نياز به بازنگري و تجديدنظر جدي دارد و بيم آن مي رود كه ادامه مذاكرات، دستكم بدون تنظيم و تدوين يك چارچوب كاري -MODALITY- و الزام طرفين به حركت در بستر آن، بازي در زمين دشمن باشد. چرا...؟!

1- گروه كشورهاي 1+5 و پيش از آن تروئيكاي اروپايي شامل فرانسه، آلمان وانگليس براي اولين بار بعد از نزديك به 10 سال چالش هسته اي با ايران- از سال 2003 تاكنون- در اجلاس «اسلامبول2» برخي از خطوط قبلا قرمز! اعلام شده خود را تغيير دادند. به عنوان مثال با اظهارنظرهايي محتاطانه و بعضا دوپهلو، غني سازي اورانيوم تا 5 درصد را بخشي از حق هسته اي ايران دانستند و خانم اشتون كه نمايندگي 1+5 را برعهده داشت، از هرگونه اظهارنظري كه فضاي تفاهم و همكاري را تحت تاثير قرار بدهد جلوگيري كرد تا آنجا كه يادداشت «ژاك اوديبر» نماينده فرانسه را كه به روند نرم نشست، اعتراض داشت با بي اعتنايي محسوس ناديده گرفت و نماينده روسيه كه ظاهرا از توافق قبلي همكاران آمريكايي و اروپايي خود بي خبر بود و در آغاز نشست، سازي ناسازگار با روند اجلاس كوك كرده بود! بعد از پايان جلسه در ملاقات با آقاي دكتر جليلي عذر تقصير آورده و اظهاراتش را تاكتيكي! دانست.

اين جا به جايي خطوط قرمز كه با توجه به مقاومت سرسختانه و پرصلابت ايران در مقابل باج خواهي و زورگويي غرب دور از انتظار به نظر نمي رسيد در محافل ديپلماتيك و از جمله در ايران اسلامي نشانه هايي از تغيير راهبردي- و نه تاكتيكي- آمريكا و متحدانش در برنامه هسته اي كشورمان ارزيابي شد و اين تلقي را در پي داشت كه 1+5 در اجلاس بغداد نيز روندي مشابه اجلاس اسلامبول2 را دنبال خواهد كرد.

2- درباره اهميت جابه جايي خطوط به اصطلاح قرمز! آمريكا و متحدانش در نشست اسلامبول2 بايد توجه داشت كه طي نزديك به 10 سال گذشته هرگاه حريف غربي بر ضرورت «اعتمادسازي» از جانب ايران تاكيد مي كرد، منظور و ترجمه اعلام شده آن، اين بود كه جمهوري اسلامي ايران تمامي فعاليت هسته اي خود را متوقف كند. اين درخواست باج خواهانه در اجلاس 2004 لندن از سوي تروئيكاي اروپايي -انگليس، فرانسه و آلمان- با صراحت از تيم هسته اي وقت كشورمان خواسته شده بود! و در پي اعلام همين درخواست بود كه جمهوري اسلامي ايران فعاليت هاي هسته اي خود را كه بعد از اجلاس اكتبر 2003 تهران به حالت تعليق درآورده بود با فعال كردن كارخانه UCF اصفهان -تبديل كيك زرد به هگزا فلوئور اورانيوم UF6- از سرگرفت. بعد از اين اقدام كه به درستي نشان دهنده بي اعتمادي به حريف و ترفند فريب غرب در مذاكرات بود، آمريكا و متحدانش پرونده هسته اي ايران را برخلاف نص صريح بند «C» از ماده 13 اساسنامه آژانس به شوراي امنيت سازمان ملل فرستادند.

3- اجلاس بغداد با خوش بيني ياد شده و برگرفته از اجلاس اسلامبول 2 برگزار شد و هر چند كه طرفين با تفاوتي كم و بيش از كليات آن ابراز رضايت كرده اند ولي شواهد و قرائن موجود و اظهارنظر برخي از ديپلمات هاي حاضر در اجلاس و مقامات عالي رتبه كشورهاي متبوع آنها حكايت از آن دارد كه؛ آمريكا و اعضاي اروپايي گروه 1+5 علي رغم تظاهر به همكاري و حركت در بستر NPT و پادمان هاي مربوطه كه در اجلاس اسلامبول2 وعده داده بودند، بار ديگر درخواست هاي غيرقانوني و باج خواهانه پيشين را- اين دفعه با ادبياتي تقريبا متفاوت- مطرح كرده اند و در سوي ديگر، تيم هسته اي جمهوري اسلامي ايران با صلابت مثال زدني و درخور تحسين و با ارائه دلايل و اسناد مستحكم فني و حقوقي بر حقوق و بايسته هاي هسته اي ايران اسلامي تاكيد ورزيده و كمترين اجازه باج خواهي به حريف نداده است.

4- يكي از اصلي ترين مباحث مطرح شده در اجلاس- به قول دكتر جليلي، ناتمام مانده- بغداد كه طرفين با ادبياتي متفاوت به آن پرداخته اند بحث درباره غني سازي 20 درصدي اورانيوم بوده است.

خانم كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا كه مديريت -ظاهري- نشست را برعهده دارد بعد از پايان اجلاس به خبرنگاران مي گويد؛ «ما درباره غني سازي 20 درصدي مذاكره كرديم و البته حالا نمي خواهم دراين زمينه وارد جزئيات شوم». اما برخي ديگر از ديپلمات هاي آمريكايي و اروپايي مرتبط با 1+5 دراين باره توضيح بيشتري داده اند كه روزنامه آمريكايي «لس آنجلس تايمز» و روزنامه انگليسي «ديلي تلگراف» در شماره ديروز خود به آن اشاره كرده اند. روزنامه لس آنجلس تايمز به نقل از «ديپلمات هاي دست اندركار مذاكرات بغداد» مي نويسد؛ «گروه 1+5 خواستار توقف غني سازي 20درصدي اورانيوم از سوي ايران شده و در مقابل اعلام كرده است كه چنانچه ايران با اين پيشنهاد موافقت كند، 1+5 سوخت راكتور تحقيقاتي تهران را تامين خواهد كرد» روزنامه انگليسي ديلي تلگراف خبري با همين مضمون را از قول ديپلمات ها نقل مي كند با اين تفاوت كه مي نويسد «چنانچه ايران غني سازي 20 درصد را متوقف كند كشورهاي 1+5 راههاي تامين سوخت راكتور تهران را تسهيل- و نه تامين- خواهند كرد»!

اين پيشنهاد در حالي ارائه مي شود كه پيش از اين، جمهوري اسلامي ايران خواستار خريد اورانيوم 20درصد غني شده براي تامين سوخت راكتور تهران بود ولي گروه 1+5 از آن امتناع كرد و دانشمندان هسته اي كشورمان براي تامين نياز دارويي بيماران خاص ناچار به توليد اورانيوم 20 درصدي شدند.

اكنون بايد از 1+5 پرسيد؛ آيا معاهده NPT و پادمان هاي مربوطه توليد اورانيوم 20 درصدي را براي كشورهاي عضو ممنوع كرده است؟ پاسخ اين سوال منفي است. جالب -بخوانيد تأسف آور و نشانه پررويي- آن كه كشورهاي 1+5 توقف توليد اورانيوم 20 درصدي را گامي از سوي ايران در راستاي «اعتمادسازي»! مي دانند كه نيازي به گام متقابل ندارد! به بيان ديگر؛ ايران اورانيوم 20 درصدي كه خود توليد كرده است را به حريف واگذار كند و آنها در قبال اين اقدام، راههاي خريد دوباره آن را براي ايران تسهيل كنند! مسخره نيست؟! اين درخواست به اندازه اي مضحك است كه داد روزنامه آمريكايي كريستين ساينس مانيتور را نيز درآورده و مي نويسد؛ «اميدي به پيشرفت در مذاكرات بغداد ديده نمي شود» و توضيح مي دهد كه؛ «كشورهاي غربي فهرستي از درخواست هاي خود را به ايران ارائه كرده اند ولي در مقابل حاضر به دادن هيچ امتيازي نيستند و درباره كاهش تحريم ها هيچ تعهدي نمي دهند»!

5- بخش ديگري از مذاكرات بغداد كه از سوي ديپلمات هاي غربي به بيرون درز كرده و بعضا با صراحت از جانب مقامات بلندپايه كشورهاي متبوع آنها مطرح شده است را مي توان در اظهارنظرهاي جداگانه خانم «هيلاري كلينتون» وزيرخارجه آمريكا و «ويليام هيگ» وزير خارجه انگليس، ديد؛كلينتون مي گويد؛ «واشنگتن در تلاش است تا ضمن حفظ فشار بر ايران، در مذاكرات ژوئن اختلافات هسته اي خود با اين كشور را كاهش دهد»! و ويليام هيگ نيز اظهاراتي مشابه خانم كلينتون دارد. ترجمه صريح تر و بيرون از تعارفات ديپلماتيك اين اظهارات كه كاترين اشتون نيز با ادبيات ديگري در اجلاس بغداد به آن اشاره داشته، آن است كه تحريم هاي ناشي از قطعنامه هاي شوراي امنيت به اين شورا مربوط است و در حوزه مذاكرات نيست و تحريم هاي يكجانبه نيز به آمريكا مربوط مي شود و بيرون از محدوده مذاكرات است!! كه بايد پرسيد؛ پس مذاكرات براي چيست و ايران چه نيازي به اين مذاكرات دارد كه ناچار به شركت در آن باشد؟!

6- گروه 1+5 آشكارا از تن دادن به يك چارچوب كاري براي مذاكرات - مداليته- طفره مي رود، زيرا اين چارچوب در صورت تدوين كه تيم هسته اي كشورمان با هوشمندي اصرار بر آن دارد، مذاكرات را در بستري تعريف شده پيش مي برد. توضيح آن كه مداليته در فرهنگ سياسي و روند شناخته شده مذاكرات از دو ويژگي تعيين كننده برخوردار است. اول اين كه در مقابل هر گام يكي از طرفين مذاكره، ما به ازاء و گام متقابل را تعريف مي كند و دوم آن كه هدف نهايي يعني فرآيند مذاكرات را به وضوح روشن كرده و آدرس مي دهد. 1+5 اما از آنجا كه مذاكره را فقط براي مذاكره مي خواهد تاكنون به تدوين مداليته كه قانون شناخته شده مذاكرات است تن نداده است. گفتني است كه از اجلاس اكتبر 2003 تهران تا اجلاس لندن، مذاكرات ايران و غرب تابع هيچ چارچوب تعريف شده اي نبود و به همين علت، حريف غربي هر بار، ساز جديدي كوك مي كرد (فقدان تعريف گام هاي متقابل) و در حالي كه موضوع مذاكرات حل مسائل فيمابين بود، در اجلاس لندن با صراحت اعلام كرد مطمئن ترين تضمين ايران، آن است كه به طور كامل از فعاليت هسته اي دست بردارد (فقدان تعريف مشخصي از هدف نهايي و فرآيند).

7- و اما چرا آمريكا و متحدانش، مذاكره را فقط براي مذاكره مي خواهند؟ پرسشي است كه پاسخ آن در اين محدوده نمي گنجد و نوشته جداگانه اي مي طلبد و در اين وجيزه تنها مي توان به نياز آمريكا و متحدانش براي كنترل قيمت نفت، پيشگيري از ورود شوك ويرانگر به اقتصاد در حال سقوط غرب، يافتن راهي براي برون رفت و يا كاستن از آسيب جدي و شوك سنگيني كه انقلاب هاي اسلامي منطقه و از دست رفتن عقبه استراتژيك آمريكا و متحدانش در پي داشته است، انتخابات ماه نوامبر رياست جمهوري آمريكا و... اشاره كرد.

8- و بالاخره، با اين روال كه فقط به بخشي از آن اشاره شد، از هم اكنون مي توان حدس زد كه مذاكرات مسكو نيز، دستاوردي به دنبال نخواهد داشت و اگر قرار باشد مذاكرات در اين بستر صورت پذيرد- كه شواهد اينگونه نشان مي دهند- حضور ما در مذاكرات مسكو، تامين نياز دشمن به «مذاكره» است و بهتر آن كه در مذاكرات بعدي- چه مسكو و چه هر نقطه ديگر- شركت نكنيم.
در اين باره، باز هم خواهيم نوشت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
سلام . کاملا صحیح است ایران نیاز به مذاکراتی که آمریکا فقط می خواهد به سایر کشور ها نشان دهد که ما را به میز مذاکره کشانده و با در خواستهای خارج از عرف به این کشور ها نشان می دهد باز ما سر میز مذاکره هستیم به نوعی در حال القاء کم آوردن ما به کشورهای در حال انقلاب می باشد که اصلا این طور نیست . در ضمن برای گرفتن ماهی با قلاب هیچ وقت قلاب را ناگهانی نمی کشند یواش می کشند و ول می کنند تا ماهی را بگیرند (کشیدن ،حرفهای قبل از مذاکره و درخواستهای بیان شده می باشد و ول کردن فقط حضور پای میز مذاکره است) اما ماهی برای رهایی باید یک تکان ناگهانی و دور از انتظار ماهی گیر و در همان زمان اولیه گیر افتادن باشد و آن هم خروج ایران از مذاکره با یک حرکت تبلیغاتی گسترده می باشد که این هم می بایست در هین مذاکرات انجام می شد که نشد اما باز هم دیر نشده است .
Norway
فقط بدنبال تاثیر گرانی ها و تحریم هستند. نتیجه بدهد به همین وضع ادامه می دهند
Iran, Islamic Republic of
به نظر من بهتر است ما کار خودمان را بکنیم و کاری هم به این مذاکرات نداشته باشیم .
Iran, Islamic Republic of
اقای محترم مردم ایران باید چقدر بابت این هسته ای هزینه بدهند شما ها که صدایتان از جای گرم در میاد نمی دانید فقر چیست پس خواهشمندم اظهار نظر نکنید
Iran, Islamic Republic of
این اجلاس بهترین وسیله جهت خرید زمان برای انجام و پیشبرد اهداف غیر نظامی هسته ای است .
Germany
"اقای محترم مردم ایران باید چقدر بابت این هسته ای هزینه بدهند شما ها که صدایتان از جای گرم در میاد نمی دانید فقر چیست پس خواهشمندم اظهار نظر نکنید"


باز بعضیا اومدن تا گودرز شقایقی رو به شقایق گودرزی ربط بدن. آخه آدم حسابی فقر مقوله ای هست که باید طی فرآیند های مختلف مدیریتی از بین بره نه اینکه مثلا مبارزه با بدحجابی و تلاش برای حفظ دستاوردهای هسته ای و سایر مسائل تعطیل بشه تا اول فقر رو ریشه کن کنیم بعد سراغ سایر مقولات بریم. خوب بود خودتون که سر از اولویت های یک جامعه در نمیارید اظهارنظر نمی کردید
Iran, Islamic Republic of
از اينكه نتيجه اي عايد كشور ما از راه مذاكره با كشور هاي 5+1 نمي شود مطمئنم ، اما مذاكراه بايد ادامه داشته باشد اما شيوه آن تغيير كند مثلا سطح مذاكرات را پايين بياوريم ، بازديد ها رامحدود كنيم ، درخواست هايمان را همانند آنان سركاري و غيرمنطقي ارائه كنيم و.. اما درعين حال فعاليتهايمان را گسترش دهيم .
Iran, Islamic Republic of
بهتراست ايران اسلامي توجهي به مسايل مربوطه نداشته باشد و باقدرت به كارهاي تحقيقاتي هسته اي ادامه دهد و هر زمان كه لازم باشد سلاح هسته اي را امتحان كند تا ديگر حساب كار دستشان باشد .
United States
1-آنقدر به ما گفته اند که شما باید اعتماد سازی کنید که اینگونه تصور شده که گویا ما به آنها اعتماد داریم.
2-این عدد نحس جدید {1+5} که از گفتنش اجتناب می شود را چرا با مذاکره به رسمیت می شناسیم؟ آیاشورای امنیت است ؟ آیا شورای حکام است؟ آیا با ادامه مذاکرات با آن گروه خودمان دستی دستی دممان را به تله آنها گیر نداده ایم؟
Iran, Islamic Republic of
مذاکره برای مذاکره برای غرب و اعلام تمایل برای حل مشکلات از طریق مذاکره برای ما مقوم تداوم مذاکره است . ایستادگی بر روی مواضع مغایرتی با شرکت در گفتگوها ندارد البته تنظیم سطح گفتگوها در این مرحله با حضور مقامی پایین تراز سطح آقای سعید جلیلی می تواند تاثیر گذار باشد
United States
"باز بعضیا اومدن تا گودرز شقایقی رو به شقایق گودرزی ربط بدن. آخه ....."
مرد مومن اگر یک روز مجبور بودی کاسه قابلمه خونتو به نون نمکی بفروشی که یک دونه هندونه برای بچت بخری و نبینی اون روزی که بچه ات داره پوست هندونه توی سطل زباله رو می خوره این حرفا رو تحویل هم وطنت نمی دادی.
آدرس این آدم رو از بزرگ های مسجد پامنار بگیر و برای خودت آسمون ریسمون نباف.
Germany
دوستان دعوا نکنید و در کمال آرامش حرف بزنید و استدلال کنید.
اولا مبارزه با فقر در بعد داخلی از اولویت های سیاست داخلی هست
ثانیا مذاکرات هسته ای در بعد خارجی هم در اولویت ماست
لذا ما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید بپذیریم که باید مسائل هسته ای را به دور از احساسات دنبال کنیم. و از طرفی اگر ما هم بی خیال مسائل هسته ای باشیم غرب بی خیال نیست پس باید تا آخر دنده به دنده آنها برویم و کم نیاوریم و از طرف دیگر در این مورد کوتاه بیاییم در موارد بسیار دیگری که جکم آینده‌نگری برای ما دارد باید کوتاه بیاییم مثل فرستادن ماهواره به فضا و پیشرفت در نانو تکنولوژی و سایر علوم مهم دیگر
بهتر است به جای تخریب یک دستاورد به فکر برنامه ریزی برای بدست آوردن سایر پیشرفتها باشیم
United States
"دوستان دعوا نکنید و در کمال آرامش حرف بزنید و استدلال کنید."

هم وطن گرامی من با نظر شما موافقم و در این برهه حساس یک قدم عقب گذاشتن جایز نیست و لو .... و با توجه به تمام فشار ها و تحریم ها امیدوارم که نتیجه این مذاکرات به نفع ملت ایران تمام بشه.
ولی این رو فراموش نکنیم که توی این شرایط سخت تحریم، فشار اقتصادی و روانی بر روی قشر خاصی از جامعه است و قشر دیگر در رفاه نسبی و کامل به سر می برند که البته این جزء حقوق اجتماعیشان محسوب می شود و منکر آن نیستیم. ولی انتظار می رود که به موازات سیاست خارجی ، دولت در کنترل وضعیت اقتصادی داخلی و توازن سرمایه و درآمد ها کوشش جد نماید که شاهد دلخوری این ملت صبور نباشیم.
" مرد مومن اگر یک روز مجبور بودی کاسه قابلمه خونتو به نون نمکی بفروشی ....."

فقر و بی پولی همیشه بوده و خواهد بود ، آیا بنظر شما با متوقف کردن فعالیت هسته ای کشورمان فقر از بین می رود؟
Iran, Islamic Republic of
اگر مذاکره نکنیم مداخله همه جانبه میکنند.
Iran, Islamic Republic of
در جواب " اقای محترم مردم ایران باید چقدر بابت این هسته ای هزینه بدهند ... "

اگه يه مرور مختصر در تاريخ كشورهاي توسعه يافته‌اي كه الان در امنيت و رفاه نسبي به سر ميبرن بياندازيم مي‌بينيم كه اكثر اونها ( مثل ژاپن و آلمان ) در گذشته يك يا دو نسلشون فداكاري كردن و سختي‌هاي زيادي رو تحمل كردن تا نسل فعلي ثمره اون رو ببينه ، ما هم اگه دوست داريم كه نوادگانمون بهتر و آسوده‌تر از ما زندگي كنن ، بايد اين ازخودگذشتگي رو انجام بديم و سختي‌ها رو تحمل كنيم تا نسل‌هاي بعديمون هم مقتدر و سرافراز و آسوده‌تر زندگي كنن و هم به داشتن پدران و اجدادي مثل ما افتخار كنن، من خودم به خاطر آينده فرزندانم آماده استقبال از وضعيتي به مراتب بدتر از وضع فعلي هستم ،‌هرچند معتقدم در مقايسه با ساير كشورهاي دنيا ، وضع ما خيلي هم بد نيست
بنام خدا
انان كه تصور ميكنند كه با متوقف كردن برنامه هسته اي و يا حتي مذاكره با اين جنايتكاران غربي انها دست از سر ايران بر خواهند داشت بسيار در اشتباه اند . چون انوقت انها تازه قدرت خود را موثر دانسته و گام به گام جلو خواهند امد تا جائيكه حتي نفس كشيدن براي ما را منوط به مجوز خود خواهند كرد . تنها يك راه براي هر ازاده اي وجود دارد و ان استقلال وروي پاي خود ايستادن و عدم وابستگي از هرگونه تعهد به اين جنايتكاران است . روزيكه چين انقلاب خود را اغاز كرد هرگز كسي تصور خلق اينچنين قدرتي را در ان كشور مملو از مواد مخدر و فحشا نميكرد . انها با ايستادن بر پاي خود و توليد ابزار اوليه و پر از ضعف و نقص و تحمل گرسنگي ؛ ولي كار زياد و بنيادي اكنون كاري كرده اند كه دنياي غرب را وادار به كرنش در برابر قدرت سياسي و اقتصادي و نظامي حود كرده اند . ما ايرانيان مسلمان با اينهمه هوش و استعداد و داشتن منابع عظيم خدائي چرا نتوانيم با كوشش و ممارست روزي قدرت بزرگ جهان نشويم . هرگونه كوتاه امدن در برابر غربيهاي جنايتكار مملكت را به دوران قهقرائي قاجاريه باز خواهد گرداند .
Iran, Islamic Republic of
با سلام
در مقابل آنها قرص و محکم و در عین حال با منطق روشن مذاکره کنیم . و تکلیف خود را انجام دهیم . تا آیندگان این مرز و بوم مارا وطن فروش نخوانند .
Czech Republic
با هم مثل همیشه سخن از سر عزت.باید مذارکه با استکبار را کنار بگذاریم.ما مذاکره ای با دشمنان نداریم.استراتژی ما باید نابودی آنها باشد نه مذاکره با آنها.این است استراتژی بدر و احد.باید بدری رفتار کردن را از حمله به آل خلیفه و آل سعود شروع کنیم
United States
هرکای می کنید بکنید ولی راه خائنین به وطن و ملت را چون خاتمی نروید
Iran, Islamic Republic of
با سلام
با اقتدار در جلسات شركت كنيد
با تدبير و منطق خواست ملت بزرگ ايران و رهبر عزيز را به آنها تحميل كنيد
نهايتا با صلاحديد رهبري عزيز مصلحت كشور را هم در نظر بگيريد
كشور هميشه از تند روي هاي عده اي آسيب ديده است
Iran, Islamic Republic of
و لن ترضی عنک الیهود و لاالنصاری حتی تتبع ملتهم
اینها از ما راضی نخواهند شد مگر آنکه اسیر دست آنها و بازیچه آنها شویم
من هم با نظر آقای شریعتمداری موافقم
ولی مصلحت بزرگ رو مسلما خود حضرت آقا میدونن واگر لازم باشه از ادامه مذاکرات جلوگیری میکنن
Iran, Islamic Republic of
سیاست گفتگو و مذاکره بر اساس رعایت حق طرفین کاملا در این برهه صحیح و کارآمد است. آن کسی که باید از گفتگو و استدلال بترسد و فرار کند بیگانگان و دشمنان هستند نه ما که بر اساس اصول پذیرفته شده حقوقی و بین المللی مذاکره می کنیم. از منش و رفتار و شخصیت مودب و منطقی و هوشمندانه آقای جلیلی متشکر بوده و برای ایشان سلامتی و برای نظام جمهوری اسلامی سربلندی و سر افرازی را از خدای منان خواستاریم .
مسلما دیدگاه اقای شریعتمداری دیدگاه درستی است اما در عمل امام خامنه ای هر چه مصلحت بدانند باید عمل بشود.
Iran, Islamic Republic of
صحبتهای شریعتمداری هوشمندانه و تاثیرگذار است. زمان این را ثابت کرده.