جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱

مرگبارترین سونامی تاریخ ژاپن

جمعه ۲۳ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۵۶
کد مطلب: 681254
پس از زلزله سال ۲۰۱۱ ژاپن سونامی که ارتفاع امواج آن به حدود ۱۵ متر می‌رسید به سمت چند شهر ساحلی این کشور روانه شد و تعدادی از مناطق این کشور را نابود کرد.
مرگبارترین سونامی تاریخ ژاپن
به گزارش جهان نيوز، 11 مارس ۲۰۱۱ بود که زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۹ ریشتر در نزدیکی سندای در استان میاگی در شمال شرقی ژاپن رخ داد. مرکز سطحی زمین‌لرزه ناحیهٔ توکوهو بود. این زمین‌لرزه موجب خسارات بسیار زیادی شامل تخریب شدید جاده‌ها، راه‌آهن، ایجاد آتش‌سوزی در برخی مناطق در ژاپن شد.

پس از این زمین لرزه برق حدود ۴٫۴ میلیون خانوار در شمال شرقی ژاپن قطع شد و ۱٫۴ میلیون نفر نیز از دسترسی به آب آشامیدنی محروم شدند. همچنین منفجر شدن سه راکتور هسته‌ای در پی انباشته شدن گاز هیدروژن موجب از کار افتادن تعدادی از ژنراتور‌های الکتریکی در این کشور شد. پس از این زمین لرزه بود که نائوتو کان، نخست وزیر وقت ژاپن از آن به عنوان بدترین و سخت‌ترین بحران ژاپن پس از پایان جنگ جهانی دوم یاد کرد.
اما این زمین‌لرزه تمام ماجرا نبود. پس از وقوع این زمین لرزه بزرگ یک سونامی عظیم در برخی نواحی ژاپن ایجاد شد. امواج این سونامی بزرگ و بی‌سابقه در ژاپن به ارتفاع ۱۵ متر می‌رسید. بلافاصله در ژاپن بالاترین درجه هشدار خطر سونامی اعلام شد و توسط بلندگو‌ها و رادیو و تلویزیون از مردم خواسته شد که به سرعت نواحی نزدیک دریا را تخلیه کرده و به نواحی بلند پناه ببرند.

اثرات این سونامی مرگبارتر و مخرب‌تر از زمین‌لرزه بود. تصاویر پس از سونامی شهر می‌نامی‌سانریکو نشان می‌داد که هیچ آثاری از وجود شهر باقی نمانده است. در شهر ریکوزنتاکاتا نیز تا طبقهٔ سوم ساختمان‌ها به زیر آب فرو رفتند. خسارت در سه استان فوکوشیما، میاگی و ایواته ژاپن بسیار گسترده بود. بنا بر اعلام آژانس پلیس ملی ژاپن در اثر این زمین لرزه مهیب و سونامی بزرگ ۴۵۷۰۰ ساختمان نابود شد و به ۱۴۴۳۰۰ ساختمان نیز خسارت وارد شد. همچنین به ۲۳۰۰۰۰ خودرو و کامیون نیز خسارت وارد شد. در ادامه می‌توانید ویدئوی تکان دهنده از این سونامی وحشتناک را مشاهده کنید.

دریافت فیلم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *