جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۲
۱۶
عراقچی در نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس:

برجام سند محرمانه‌ ندارد/نگرانی بازرسی از مراکز نظامی‌برطرف‌شد/حضور۱۵۰بازرس‌آژانس‌با تأییدایران

پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۳
کد مطلب: 436036
عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای گفت: وزیران خارجه اروپا برای سفر به ایران صف کشیده‌اند اما این به آن معنا نیست که هر چه بخواهند تقدیم می‌کنیم ‌بلکه انتخاب‌کننده ما هستیم ضمن اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد انزواگرایانه نیست.
برجام سند محرمانه‌ ندارد/نگرانی بازرسی از مراکز نظامی‌برطرف‌شد/حضور۱۵۰بازرس‌آژانس‌با تأییدایران
به گزارش جهان به نقل از فارس، سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در نشست اخیر خود با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که امروز (پنج‌شنبه) از شبکه خبر پخش شد گفت: وزیران امور خارجه اروپا برای سفر به ایران صف کشیده و به ترتیب ایستاده‌اند، اما این به آن معنا نیست که هر چه آنها بخواهند تقدیم می‌کنیم، ‌بلکه انتخاب‌کننده ما هستیم.
عراقچی افزود: ما هستیم که براساس منافع ملی تصمیم می‌گیریم که با کدام‌یک چگونه برخورد کنیم.

در این نشست که حدود چهار و نیم ساعت به طول انجامید، عراقچی عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای به سوالات آقایان اسماعیلی، شفیعی، کامران، محسنی ثانی، دواتگری، جوکار، جهانگیرزاده، آقامحمدی، حاجی دلیگانی، کوثری، وحید احمدی، شوهانی، سوری، کریمی قدوسی، منصوری آرانی، موسوی نژاد، کارخانه و بخشایش اردستانی در مورد موضوعاتی همچون شرایط لغو تحریم‌ها، بازرسی از مراکز نظامی، اظهارات ضد و نقیض غرب درباره برجام، توافق محرمانه ایران با آژانس، شرایط تامین سوخت ۲۰ درصد برای فعالیت راکتور تهران، نحوه بازرسی بازرسان از تاسیسات هسته‌ای، نحوه بازگشت تحریم‌ها، استفاده ابزاری آمریکا از حقوق بشر و مساله حمایت از تروریسم، ابهام درباره لغو و یا تعلیق تحریم ها، تحریم‌های موشکی و تسلیحاتی، تحریم سوئیفت و تحریم‌های مالی و بانکی پرداخت.

*برجام سند محرمانه‌ای ندارد

عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای گفت: در این تصمیم‌گیری قطعا گذشته هیچ یک از آنها را و اینکه هر کدام با ملت ایران چگونه رفتار کرده‌اند، فراموش نخواهیم کرد.

عراقچی افزود: قطعا برخی از رفتارهایشان را در مذاکرات از یاد نخواهیم برد، ‌اما در عین حال اجازه خواهیم داد که حرفشان را بزنند اما بعد خودمان انتخاب می‌کنیم.

وی گفت: رویه ما اقتصاد مقاومتی است، اما اقتصاد مقاومتی به این معنی نیست که تعاملمان را با دنیا قطع کنیم.

معاون وزیر امور خارجه افزود: اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب تعامل با دنیا را به گونه‌ای تجویز می‌کند که هیچ کشور یا قدرتی اجازه نیابد اقتصاد ما را تحت فشار قرار دهد و به این معنا نیست که تعامل اقتصادی‌مان را دنیا قطع کنیم.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با اشاره به انعقاد قراردادی بین صالحی و آمانو با عنوان نقشه راه همکاری گفت: این تفاهم و اسناد مربوط به آن بین ایران و آژانس محرمانه است و براساس قوانین بین المللی، آژانس وظیفه حفاظت از این اسناد را دارد.
عراقچی گفت: در برجام و ضمایم آن هیچ سند محرمانه‌ای وجود ندارد.

سید عباس عراقچی گفت: قطعا در بررسی توافق وین ( برجام ) و تبعات آن باید به صورت یک تصویر کلان نگاه کنیم و سپس مسائل و جزئیات بررسی شود.

وی خاطر نشان کرد: نخست باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که چه اتفاقی رخ داده که ۶ کشور بزرگ برای اولین بار در تاریخ با جمهوری اسلامی وارد مذاکره می‌شوند و حتی در این مذاکرات جان کری وزیر خارجه آمریکا ۱۸ روز را در وین برای به سرانجام رساندن مذاکرات می‌ماند و وزرای خارجه ۵ کشور نیز به صورت مداوم به وین سفر کرده و برای ملاقات با وزیر خارجه ایران صف می‌کشند.

عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان افزود: چرا شورای امنیت در گذشته ایران را به خاطر غنی‌سازی هسته ای به زیر قطعنامه فصل هفت می‌برد اما همان شورا در برنامه اخیر خود ایران را از زیر این فصل خارج کرده و حق غنی‌سازی را به جمهوری اسلامی می‌دهد.

وی افزود: به نظر من علت این اتفاقات و اقدامات این است که ایران به یک قدرت بزرگ تبدیل شده و توان بازیگری در عرصه بین الملل و منطقه را دارا بوده و از ثبات سیاسی داخلی برخوردار است، همچنین جمهوری اسلامی ایران به توانایی علمی و توانایی دفاعی دست پیدا کرده است.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در پاسخ به سوال درباره احتمال نقض عهد آمریکا بعد از انجام اقدامات اولیه ایران براساس برجام مبنی بر محدود کردن فعالیت هسته‌ای خود تصریح کرد: در شرایط کنونی ایران قدرتی نیست که کسی بتواند با آن شوخی کند.

وی تصریح کرد: البته براساس برجام باید گفت که در حوزه تحریم‌ها وقتی مراحل قانونی تصویب توافق در کشورها طی شود نخست روز توافق محقق می‌شود که در آن روز قرار است کشورها همزمان به تعهدات خود عمل کنند.

عراقچی گفت: البته در این رابطه یک مشکل وجود داشت زیرا انجام تعهدات طرف غربی مدت زمان کوتاهی طلب می‌کرد اما ایران برای انجام تعهدات خود به ۲ یا ۳ ماه زمان نیاز داشت از این رو در مذاکرات مقرر شد که در روز توافق قبل از اینکه ایران اقدامی برای انجام برجام صورت دهد اتحادیه اروپا تحریم های خود را لغو کرده، همچنین رئیس جمهور آمریکا حکم توقف تحریم‌ها را انشاء می‌کند تا اینکه ایران به تعهدات خود عمل کرده و آژانس بعد از راستی آزمایی این اقدامات را تائید می‌کند.

عراقچی ادامه داد: البته تائید و راستی آزمایی اقدامات ایران به صورت کمی بوده و قضاوت آن به صورت کیفی نخواهد بود به طوریکه در آن روز آژانس به مراکز مربوطه رفته و براساس توافق اعداد و میزان‌ها را بررسی کرده و تائید می‌کند.

وی افزود: حال فرض را بر این بگیریم که ایران به تعهدات خود عمل کرده اما غرب در لغو تحریم‌ها بازی در بیاورد، که به نظر من قدرت جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد که غرب به ویژه آمریکا از این کارهای سبک انجام دهد.

عراقچی تاکید کرد: اگر آمریکا به تعهدات خود پایبند نباشد ایران ظرف چند سال به حالت قبل خود برمی‌گردد. در آن زمان شاهد خواهیم بود که دیگر ساختار تحریم‌ها شکست خورده و دیگر به حالت قبل بر نمی‌گردد.

عضو تیم مذاکره کننده‌ هسته‌ای کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی با اتکاء به توانایی‌های ملت ایران و حمایت رهبر معظم انقلاب یک قدرت بزرگ در عرصه منطقه و بین الملل است،‌ تصریح کرد: قطعا در صورت تحقق توافق هسته‌ای، ایران قدرتمندتر از گذشته خواهد بود.

* تمام نگرانی‌ها مربوط به بازرسی از مراکز نظامی برطرف شده است

عراقچی در پاسخ به سوالی درباره نحوه بازرسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از مراکز هسته‌ای و موضوعات مطرح شده درباره بازرسی از مراکز نظامی گفت: به نظر من این دغدغه‌ها و نگرانی ها در توافق برجام برطرف شده و ما خوشبختانه توانستیم که مانع از زیاده‌خواهی طرف غربی شویم و فراتر از قوانین بین المللی را نپذیرفتیم و اطمینان داریم در مسیر بازرسی‌ها به هیچ وجه بازرسان به اسناد نظامی و حساس ما دسترسی نخواهند داشت.

*تفاهم صالحی و آمانو با عنوان نقشه راه همکاری؛ برجام سند محرمانه‌ای ندارد

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در پاسخ به سوالی درباره موضوعات مطرح شده در رسانه‌ها درباره توافق محرمانه ایران و آژانس گفت: در چند سال اخیر آژانس سوالاتی را از ایران مطرح می‌کرد که در این رابطه ابتکارات و راه‌حل‌هایی بحث شده و چارچوب‌هایی پیدا شد و در نهایت دو طرف به یک راه‌حل و نقشه‌ راهی دست پیدا کردند که در مذاکرات اخیر نیز بین صالحی و آمانو یک تفاهم جدید با عنوان نقشه راه همکاری منعقد شد که براساس آن بین ایران و آژانس موضوعات غرب حل و فصل می‌شود.

وی افزود: البته این تفاهم و اسناد مربوط به آن بین ایران و آژانس محرمانه است و براساس قوانین بین المللی آژانس وظیفه حفاظت از این اسناد را دارد از این رو در اینجا اعلام می‌کنم در برجام و ضمایم آن هیچ سند محرمانه‌ای وجود ندارد.

* اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد انزواگرایانه نیست

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وی در پاسخ به سوالی درباره نحوه برنامه‌ریزی دستگاه‌ها برای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی بعد از لغو تحریم‌های اقتصادی ادامه داد: قطعا سیاست کشور باید براساس اقتصاد مقاومتی برنامه‌ریزی شود البته هم اکنون ما در موقعیتی هستیم که می‌توانیم شرکاء اقتصادی خود را انتخاب کرده و تعیین کنیم که با چه کشورهایی می‌خواهیم کار کنیم از این رو سفر هیات‌های غربی و مقامات اروپایی به ایران به معنای پذیرش آن‌ها برای همکاری‌ اقتصادی نیست، بنابراین جمهوری اسلامی در همکاری های پیش رو با کشورها گذشته و سوابق آن‌ها را از یاد نخواهد برد. از طرفی دیگر اقتصاد مقاومتی به معنای اقتصاد انزواگرایانه نیست بلکه این سیاست به معنای تعامل با کشورها بدون وابستگی به آنها است.

* تعهد ۱+۵ برای تأمین سوخت ۲۰ درصد راکتور تهران

معاون وزیر خارجه در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در توافق برجام برای تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران افزود: در این رابطه تمام تمهیدات اندیشیده شده است، زیرا کشور تا ۵ سال سوخت موردنظر ۲۰ درصد را دارا است همچنین در توافق برجام به صراحت آمده که ایران می‌تواند در بازار کار بین المللی سوخت ۲۰ درصد خود را خریداری کند اما در صورتی که کسی این سوخت را به ما نفروشد، براساس برجام اعضای ۱+۵ مکلف به تامین سوخت ۲۰ درصد برای راکتور تهران هستند.

* رمز ضمانت اجرایی برجام، توانایی هسته‌ای ایران است

وی درباره ضمانت اجرایی توافق برجام و احتمال عدم ارائه سوخت ۲۰ درصد از سوی کشورهای غربی به ایران برای راکتور تهران گفت: رمز ضمانت اجرایی برجام، توانایی هسته‌ای ایران است زیرا آنها در سال‌های گذشته تجربه کرده‌اند که عهدشکنی‌شان چه نتایجی را به بار خواهد داشت و قطعا دیگر حاضر به تجربه آن نیستند.

* حضور ۱۵۰ بازرس آژانس با تأیید ایران انجام می‌شود

عراقچی در پاسخ به سوالی درباره برنامه آژانس برای تعیین ۱۵۰ بازرس جهت بازرسی از مراکز هسته‌ای کشورمان گفت: این موضوع به این معنا نیست که ۱۵۰ بازرس یک جا به تهران می‌آیند بلکه آژانس در فرآیند قانونی ۱۵۰ نفر را به جمهوری اسلامی معرفی کرده و ما بعد از بررسی سوابق آنها در صورت لزوم این بازرسان را تایید کرده و آژانس برای بازرسی از بین آنها تعداد افرادی را به ایران اعزام می‌کند. البته در توافق ذکر شده که بازرسان باید از کشورهایی باشند که با ایران روابط دیپلماتیک داشته و به طور مثال بازرسان آمریکایی و کانادایی نمی‌توانند به ایران اعزام شوند.

* دلایل صرف نظر چین و روسیه از حق وتو در ماده ۱۲ قطعنامه برجام

وی در پاسخ به سوالی درباره موضوع بازگشت پذیری تحریم‌ها در ماده ۱۲ قطعنامه و لغو وتو چین و روسیه در این حوزه گفت: یکی از دلایل صرفنظر چین و روسیه از حق وتو در این مقوله این بود که فرآیند و روال ماده ۱۲ بسیار پیچیده و سنگین است و در صورتی که بهانه‌ای واهی در این حوزه مطرح شود آن کشور ضمن پرداخت هزینه سیاسی آن قطعا با عکس العمل ایران مواجه خواهد شد.

عراقچی با اشاره به سوالات مطرح شده از سوی نمایندگان درباره وجود کلمه «تعلیق» به جای کلمه «لغو» تحریم‌ها در توافق برجام تصریح کرد: موضوع لغو در توافق برجام در بحث اقتصادی و مالی بوده و براساس توافق صورت گرفته این تحریم‌ها یکجا در روز اجرای توافق برداشته می‌شود. در بحث تحریم‌های دیگر نیز رهبر معظم انقلاب فرمودند که بقیه تحریم‌ها در فاصله معقول برداشته شود که این در توافق محقق شده است.

* بهانه‌جویی آمریکا در موضوع حقوق بشر و تروریسم بعد از توافق ادامه خواهد داشت

عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان در پاسخ به سوالی درباره احتمال بهانه‌جویی آمریکا بعد از توافق هسته‌ای در رابطه با مسائلی مانند تروریسم و حقوق بشر گفت: به نظر من آمریکایی‌ها حتما در این حوزه مانور خواهند داد زیرا ما در مذاکرات تنها یکی از موارد اختلافی را مدیریت کردیم و این توافق به این معنی نیست که ما با آمریکا دوست شده‌ایم زیرا سیاست ما مخالف استراتژی سلطه‌گرایانه آمریکا و همچنین حمایت این کشور از تروریسم و اختلاف افکنی در منطقه است.

* نگرانی جامعه تجاری ایران از تحریم‌های سوئیفت درست نیست

عراقچی با اشاره به سوال مطروحه مبنی بر لغو تحریم‌های سوئیفت بعد از ۸ سال گفت: این تحریم‌ها علیه افرادی است که در لیست مربوطه قرار دارند و این نیست که سوئیفت به عنوان یک شرکت خصوصی کل ایرانیان را تحریم کند. از این رو هر شخصی که از لیست خارج شود تحریم‌های سوئیفت برای آن لغو می‌شود. بنابراین نگرانی جامعه تجاری از این نوع تحریم درست نیست.

عراقچی با اشاره به عصبانیت رژیم صهیونیستی از توافق هسته‌ای گفت: عصبانیت این رژیم از توافق واقعی است و مقامات و لابی‌های صهیونیستی برای به شکست کشاندن توافق مذکور و جلوگیری از تصویب آن در کنگره آمریکا بودجه هنگفتی را در نظر گرفته‌اند از طرفی دیگر شاهد هستیم که احساس روانی جامعه بعد از توافق وین بهبود یافته است.

* راکتور آب سنگین به هیچ وجه با بتن مسدود نمی‌شود

معاون وزیر خارجه در پاسخ به سوالی درباره موضوعات مطرح شده مبنی بر توافق ایران و ۱+۵ در رابطه با تزریق بتن به راکتور آب سنگین اراک افزود: براساس توافق راکتور آب سنگین به هیچ وجه مسدود نمی‌شود بلکه قلب کنونی راکتور از بدنه خارج شده و قلب جدید که میزان تولید پلوتونیوم آن بسیار کم است، جایگزین می شود که این را باید گفت که قلب جدید راکتور توسط دانشمندان خودمان ساخته شده و این مایه افتخار است. حال براساس توافق صورت گرفته بعد از جایگزین کردن قلب جدید، درون سوراخ‌ میله‌های سوخت قلب قبلی بتن ریخته می‌شود.

در آغاز این نشست چهار و نیم ساعته، حمید تخت روانچی عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان به سوالات آقایان کریمی قدوسی، جهانگیرزاده، جوکار، نقوی حسینی و آقامحمدی در رابطه با سفر معاون صدر اعظم آلمان و هیات اقتصادی این کشور به تهران و همچنین شرایط پیش رو برای سفر هیات‌های سیاسی و اقتصادی غرب پاسخ داد.

تخت روانچی در پاسخ به سوالات مطروحه گفت: سفر معاون صدراعظم آلمان به تهران، اولین سفر یک هیات بلندپایه اقتصادی اروپا به تهران بعد از توافق وین بود، البته پس از توافق ژنو، سفرهای مقامات سیاسی اروپا به تهران را شاهد بودیم. در رابطه با سفر اخیر لازم به توضیح است که این هیات بلندپایه متشکل از مقامات غیردولتی، روسای شرکت‌های بزرگ صنعتی مانند زیمنس، AEG، فولکس واگن و دیگر شرکت‌های برجسته بود و در مدت سفرشان جلسات متعددی را با وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها و بخش‌های خصوصی برگزار کردند.

معاون وزیر خارجه با اشاره به رویکرد تیم مذاکره کننده آلمان در جریان مذاکرات هسته‌ای گفت: در آن دوران شاهد بودیم که مواضع تیم آلمانی در طول مذاکرات از ۲ کشور دیگر اروپایی بسیار بهتر بود و تلاششان در این جهت بود که مذاکراتشان به نتیجه برسد.

وی افزود: البته آلمانی‌ها رابطه سنتی در حوزه تجاری و اقتصاد و صنعت با ایران داشتند و هدف اصلی هیات آلمانی در سفر اخیر به تهران ارزیابی از وضعیت اقتصادی ایران جهت سرمایه‌گذاری بود.

وی در تشریح برنامه‌های سفر هیات‌ها و مقامات اروپایی به تهران در هفته های پیش رو گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده وزرای خارجه و اقتصاد ایتالیا، رئیس جمهور و هیات اقتصادی اتریش، وزیر خارجه فرانسه و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هفته‌های پیش رو به تهران سفر می‌کنند.

بر اساس این گزارش، تخت روانچی نیز در این نشست در تشریح دستاوردهای سفر هیات آلمانی به تهران گفت: براساس توافق صورت گرفته پنجمین کمیسیون اقتصادی دو کشور بعد از ۱۴ سال بار دیگر برگزار می‌شود، همچنین قرار است کمیسیون مشترک بانک‌ها، نشست مشترک بازرگانی و برخی دیگر از اقدامات انجام شود.

همچنین موضوع حضور خودروسازان آلمان به ویژه شرکت فولکس واگن در مذاکرات اقتصادی اخیر مورد بررسی قرار گرفت. البته این موضوع روشن است که به علت برقراری تحریم ها هنوز نمی‌توان موافقتنامه اقتصادی بین دو کشور امضا کرد و سفر این هیات اقتصادی تنها برای ارزیابی وضعیت بود.

وی ادامه داد: قطعا یکی از سیاست‌های آتی جمهوری اسلامی در بحث تعاملات اقتصادی این است که کشورهایی که در زمان تحریم و سختی کنار ما بودند، آنها را در اولویت تعامل اقتصادی قرار دهیم و برنامه دولت بر این نیست که اروپا را جایگزین این کشورها کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محمد
بحث کارشناسی یک وتوافق یاقراردادبین المللی دردرجه اول؛شناخت ونوع اعتمادنسبت به رفتار وعملکردتاریخی ( سیاسی واقتصادی ) کشور طرف مقابل....است؛ آیاطرف مقابل درآینده؛ باداشتن خوی استکباری وباالقای نظرات ورفتارجنایکارانه اجباری خود،همچون تهدیدبه نظامی وغیره.... پایبنداین مهروامضاء یک برجام هست یانه...؟!!! آن شناختی که درطول تاریخ حدلاقل دراین صدساله گذشته پوشیده نبوده. دول غربی بالااخص آمریکا باپوشش ابزارها، سازمانهای وتشکیلات ورسانه های تبلیغاتی بین المللی (خوددرتأسیس آن نقش داشته ) فقط باجنگ ونسل کشی بدنبال منافع استکباری خودبودند. باوجوداینکه؛ هنوزبرجامی یاتوافقی امضای نشده، این خوی هفت تیرکشی وانسان کشی درگنگره،سناآمریکاو.... قابل رویت هست. وواقیعیت این است؛ نمی توان به آنهایی که لحظه ای ومتغییرتصمیم می گیرند، اعتمادکرد؟!!!وهمه اسراراقتصادی،وعلوم وتکنولوژی فنی ونظامی را بصورت غیرمستقیم یا مستقیم دراختیارآنهاقرارگذاشت؟!!!!
دردرجه بعدی آنچه درتلویزیون شبکه خبر؛ بحث بررسی وکارشناسی درکمیسیون امنیت ملی مجلس با حضورآقای عراقچی پخش شده!!!! به نظرآمد؛ موضوع عالمانه بررسی نمی شد، وقانع کننده هم نبود!! اگرواقع بینانه نگاه کنیم، ازطرف نمایندگان فقط اشکال مستقل چندبند محتوایی از برجام 95 صحفه ای مطرح شد(آنهم قابل بحث است)، ودرجواب آقای عراقچی باپرداختن موضوع حقوقی برجام باکلمات وباقدرت بیان وبالفاظی که کل گویی وهیچگونه ارتباط محتوایی حقوقی درمتن برجام وجود نداشت؛ جواب دادند!!! وهی تکرارمی کردن، ایران قدرتمندهست، وفلان وفلان....؛همه اینها درست.... اماسئوال اینجاست تعهدمحتوای قانونی وحقوقی بین المللی آن پس امضای این توافق چیست؟!!!! پس ازسی وشش سال تآمل سختی هاوشهیددادنها ومبارزاعتقادی با استکبار....آیاعزت واحترام این ملت حفظ خواهدشد ؟!!! یابازهم ملت دچارتکرارفشارمضاعف غرب همچون فتنه 88 خواهدشد؟!!! براستی چی میدهیم ...چه چیزی می گیریم...؟!!!!امیداورم باورمان امتیازگرفتن این خریدچندماشین و... نباشد، اونهم دلارش... ازماجلو جلوبگیرند!!
بهرحال؛ توقع رهبری وملت ایران ازمجلس شورای اسلامی امام (ره)فرمودند؛ مجلس رأس اموراست، وشورای عالی امنیت ملی این است، بدقت فصل به فصل بندبه بند وحتی بادقت بیشتری ارتباط جزئ به جزئ هربند بافصل یافصل به فصل بایکدیگربرجام....بررسی موشکافانه(بدون اشکال هم نیست) انجام دهند. ملت تاامروزایستاده، وخواهد ایستادباوجود تمام فشارها....
من امروز پاسخهای عراقچی را به دقت بررسی کردم.تمام پاسخهای ایشان بر اساس این بود که اولا: چون غرب به مدت دو سال وقت خودشو هزینه ی این مذاکرات کرده پس هیچوقت نمیاد زیر همه چیز بزنه.
ثانیا:چون ایران مقتدر هست پس آمریکا خواستار تعامل با ماست.
حرف ما با ایشون اینه که آمریکا تا بحال به کدوم تعهدات بین المللی خصوصا در قبال ایران پایبند بوده که جناب عراقچی مدام دم از خوشبینی میزنه.؟ ایشون چند سال بیشتر نیست که وارد عرصه سیاسی شده اند و فقط دم از حقوق و قوانین بینالملل میزنند.یعنی فقط از روی کاغذ صحبت میکنند ولی در عمل به این نکته توجه ندارند که آمریکا در عمل غیر قابل اطمینان است و برخلاف خوشبینی عراقچی و روحانی،رهبر انقلاب مدام از نقض عهد و بدبینی به غرب صحبت میزنند.
به قول رییس جمهمور عدالت مجلس در راس امور نیست ؟؟/////
سرور
نه اینکه الان در راس امور است.راس مجلس از نوبخت هم حساب می برد.
یکه
جناب آقای عراقچی طوری ازقوانین بین المللی حرف میزند که انگار سازمان ملل وآژانس وکشورهای اروپایی وآمریکا براساس قوانین بین المللی با ما رفتارکردند یعنی تحریمها ودیگر رفتار آنها طبق قوانین بین المللی بوده واز نقض قوانین ابایی دارند حال اگر ما به تعهدات خود عمل کردیم وآژانس به بهانه های واهی تایید نکردکه مسبوق به سابقه هم هست و بعید نیست هدف آنهاهم همین باشد آنوقت نه شورای منیت نه آمریکا نه اروپا نقض عهد کرداند حال ماباید 4سال تلاش کنیم ومیلیاردها دلار هزینه تابتوانیم به جاییکه الان هستیم برگردیم نوبروالله اگر نگاهی به قطعنامه ای که شورای امنیت برعلیه ملت یمن صادر کرد بیندازید به رفتار آنها پی میبرید
مونیز گفته که تمام بازرسان آژانس تربیت یافته آمریکا هستند و از ابزارهای ساخت آمریکا برای بازرسی استفاده میکنند!
هر وقت حاضر شدید با منتقدین در برنامه زنده مناظره کنید و به سوالات جواب دهید و قانع کنید اون موقع حرف های شما را باور می کنیم
( مثل کنگره و تیم مذاکره کننده امریکایی)
واقعا هر وقت تیم هسته ای حاضر به مناظره مستقیم. با افرادی مثل دکتر ایزدی و مهدی محمدی حسین شریعتمداری و... شد اونوقت این مباحث به یه. جایی میرسه.
وگرنه اینجوری عراقچی داستان میگه هیچ کس هم هیچی نمی گه.
"درباره بازرسی از مراکز نظامی گفت: به نظر من این دغدغه‌ها و نگرانی ها در توافق برجام برطرف شده و ما خوشبختانه توانستیم که مانع از زیاده‌خواهی طرف غربی شویم و فراتر از قوانین بین المللی را نپذیرفتیم و اطمینان داریم در مسیر بازرسی‌ها به هیچ وجه بازرسان به اسناد نظامی و حساس ما دسترسی نخواهند داشت."

عجب این که هر قرداد نظامی و تسلیحاتی باید با رضایت شورای امنیت باشد و از جزئیاتش مطلع باشد پس اسمش چیست؟
نمایندگان باید حداقل از دشمن یادبگیرند همانطور که انها در باطل محکم ایستاده اند وقذمی عقب نگذاشته وفک شیت امریکایی که در ایران آرزو میخواندند به منصه ظهور رساندند نمایندگان باید در حق ثابت قدم باشند وگوش به حرفهای توجیه کننده اعمال غرب ندهند مطالبات خود را مطابق خطوط ترسیم شده رهبری بیان کنند در 598 هم همین افراد بودند که با تحمیل تفکر یک قشر خاص شرایط تحمیلی راپذیرفتند اکر قرار است تحریم لغو نشود وغایر با فرمایش رهبری به موارد دیگری متوقف شود دیگری اجرای توافق معنا ندارد
آقای عراقچی شما ملت و نسل آینده را از خیلی از حقوق مسلم و خدادادی محروم کردید مثل فراوری پلوتونیوم
نمی دونم اینا مردم را چی فرض کردن!
با یه مطالعه ساده از برجام میشه فهمید چه کلاه گشادی سر تیم مذاکره کننده گذاشتن.
حداقل برای شعور مردم احترام بذارن.
Iran, Islamic Republic of
این فابیوس لعنتی که تو صف نبود !!!!!!!!!!خودتون دعوتش کردید !!!!!!!!!!!!!
داریوش
قلب تپنده راکتور را باسیمان پرکردید...اما قلب مقاومت هنوز می تپد
رضا
دیپلمات ... فکر میکند اگر بازرسان امریکایی نبودند دیگر برای امریکا جاسوسی نمیکنند!!!!!!!!!!!
مسعود دیپلمات
جناب آقای عراقچی - با سلام .
این ادعای جنابعالی مبنی بر اینکه موشک های ما برای حمل کلاهک هسته ای طراحی نشده اند، چگونه ثابت می شود . آیا غیر از این است که باید کل مدارک طراحی و نحوه ساخت و ساز آن ها را در اختیار آنها قرار دهیم تا به میزان برد و کارآئی آن ها پی ببرند. خوب، معنی این یعنی چی؟! آیا به صرف ادعای اینکه موشک های ما برای حمل کلاهک طراحی نمی شوند، قانع کننده است. شاید آقای جنابعالی طرف مقابل را زیادی دست کم گرفته اند. یا شاید منظور دیگری دارید. نمی دانم.