جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۴

جزئیات سفر فامیلی احمدی نژاد به نیویورک

دوشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۳۲
کد مطلب: 289219
پرونده سفر محمود احمدی نژاد به نیویورک که با همراهی تعداد پرشماری از جمله اعضای خانواده و فامیل های رئیس جمهور صورت گرفت ، هر چند در آن زمان مورد انتقاد رسانه ها قرار گرفت و کسی به این انتقادات توجهی نکرد ولی در بین نمایندگان مجلس ، یک نفر به این حیف و میل بیت المال توسط رئیس جمهوری ساده زیست واکنش نشان داد و علیه او به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شکایت کرد. البته رئيس کميسيون اصل ۹۰ مجلس می گوید که تعداد شاکیان بیش از یک نفر بوده است ولی تا کنون نامی جز "نادر قاضی پور" نماینده ارومیه نبرده است.
به گزارش جهان به نقل از عصر ایران، به گفته "محمدعلي پور‌مختار" رئیس کمیسیون اصل ۹۰ ، «به جز هزينه هواپيما، هزينه هر اتاق كه درهتل محل اقامت رييس‌جمهور در اختيار همراهانش قرار گرفت شبي ۴۰۰ تا ۷۰۰ دلار بود و بسياري از همراهان خانواده و اقوام مسوولان دولتي بودند.»

قرار است در صورت احزار نهایی تخلف صورت گرفته ، مراتب جهت رسیدگی به قوه قضاییه ارسال شود تا کسانی که باپول بیت المال ، خانواده و دوستانشان را به نیویورک بردند ، علاوه بر تحمل مجازات قانونی ، خسارت وارده را از جیب خودشان جبران کنند. البته باید منتظر بود و دید که آیا نهایتاً کار بدانجا می کشد و چنین رأیی علیه مسوولان دولتی دست اندرکار این سفر صادر و اجرا می شود؟!

جالب اینجاست که مقامات دولتی ، در آن زمان رسانه هایی مانند عصرایران را که به این بریز و بپاش معترض بودند را متهم به دروغگویی و تشویش اذهان عمومی می کردند.

از این رو بد نیست ، نامه زیر راعیناً منتشر کنیم که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در جواب شکایت قاضی پور از احمدی نژاد، نوشته است:

جناب آقای قاضی پور

نماینده محترم ارومیه در مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم

بازگشت به نامه شماره ۵۵۱۷۷۰۴۲ مورخ ۹۲/۱۱/۲ موضوع «سفر سال گذشته رئیس جمهور و همراهان وی به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل»، علیرغم عدم همکاری معاونت امور مجلس ریاست جمهوری در ارسال اطلاعات مورد نیاز کمیسیون، نکات ذیل به استحضار می رسد:

۱- تعداد ویزاهای درخواستی ۱۷۵ عدد بوده است.

۲- ویزاهای درخواست شده شامل حدود ۵۰ عدد برای گروه پرواز و ۱۲۵ عدد برای باقی افراد بوده است.

۳- در مجموع ۸۴ نفر از ۱۲۵ عدد ویزای درخواست شده (به غیر از کادر پرواز)، در سفر هیات اعزامی همراه رئیس جمهور بودند که شامل هیات اصلی، هیات همراه، اعضای خانواه، گروه خبری، گروه حفاظت و سایر عوامل دست اندرکار می گردد.

۴- از ۸۴ نفر مسافر نیویورک، ۲۷ نفر با گذرنامه سیاسی و ۵۷ نفر با گذرنامه خدمت اعزام شده اند.

۵- از ۵۷ نفر اعزامی با گذرنامه خدمت، حدود ۴۳ نفر از مدیران و کارکنان ریاست جمهوری و ۱۴ نفر از بستگان و اعضای خانواده رئیس جمهور ، معاونین و دیگران مدیران ارشد بوده اند.

۶- سفر افراد غیر مسئول در هیات اعزامی ضرورت نداشته و حضور همسران و اعضای خانواده آنان نیز فاقد توجیه می باشد.

۷- حضور زنان مقامات همراه رئیس جمهور در حالی صورت گرفته است که طبق عرف بین المللی تنها همسران رئیس جمهور در چنین اجلاس هایی حضور می یابند.

۸- از میان همراهان رئیس جمهور ، اسامی افراد زیر دیده می شود:
- خانم اعظم السادات فراحی همسر رئیس جمهور،
- خانم طیبه ترکستانی همسر بقایی،
- خانم شهربانو ذبیحان لنگرودی همسر رحیم مشایی،
- خانم قصری ضرغامی ثابت همسر ثمره هاشمی،
- آقای علیرضا احمدی نژاد فرزند رئیس جمهور،
- خانم حسنا احمدی نژاد فرزند رئیس جمهور،
- آقای رضا رحیم مشایی فرزند رحیم مشایی،
- آقای امیر رضا بقایی فرزند بقایی

۹- رئیس جمهور و همراهان در سفر سه روزه به نیویورک، در دو طبقه از هتلی در نیویورک مستقر شده بودند. هزینه هر شب اقامت هر اتاق ۲ تخته از این هتل ۴ ستاره در ماه سپتامبر ۲۰۱۲، از ۴۰۰ تا ۷۰۰ دلار اعلام شده بود.

۱۰- با توجه به تنگناهای اقتصادی و مشکلات ارزی ناشی از تحریم ها که از سال ۱۳۹۱ کشورمان با آن مواجه می باشد، تحمیل هزینه های کلان ارزی و غیر ضرور، کاری غیرعادلانه و تحمیل فشار مالی سنگین بر مردم است و با شعار عدالت و مهرورزی دولت منافات دارد.

۱۱- سفرهای غیرموجه در حالی صورت می گیرد که در نهاد ریاست جمهوری از تیرماه ۱۳۸۷، هیاتی متشکل از نماینده رئیس جمهور، معاونان وزارتخانه های اطلاعات و امور خارجه و همچنین دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر بر سفرهای خارجی کارکنان دولت نظارت می نماید.

۱۲- هیچ یک از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس جمهور را در این سفر همراهی نکرده اند.

محمدعلی پورمختار

رییس کمیسیون اصل نود
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *