امروز  شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۱
به بهانه اقدام به خودکشی جوانی در خیابان سعدی تهران؛
بیش از 70 درصد بیماران روانی جوان هستند
دوشنبه ۱ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۲۹
 
خبر امروز یکی از خبرگزاری های کشور مبنی بر اقدام به خودکشی جوانی در خیابان سعدی تهران می تواند زمینه ساز بررسی علل و عوامل مربوط به این دست کارها باشد.

به گزارش خبرنگار جامعه جهان، بیش از 25 درصد از افراد جامعه به یکی از انواع بیماری ها و اختلالات روانی دچار هستند. این اختلالات شامل انواع بیماری ها مانند اسکیزوفرنی، مازوخیسم، سادیسم و انواع افسردگی ها در درجات گوناگون است.
بر اساس این آمار جمعیت جوان کشور بیش از 70 درصد از این بیماران را شامل می شوند. اما عوامل تاثیرگذار در این میان مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سرخوردگی ها و تبعیض در جامعه و نابرابری های اجتماعی از سوی مسئولان بیان شده است.

عوامل زيادي در بروز اختلالات رواني موثر هستند، ولي به‌ طور كلي زمينه ‌هاي ژنتيکي، برخي استرس‌ ها و مشكلات زندگي، بيماري‌ هاي جسمي، حوادث و بلاياي طبيعي و يا غيرطبيعي مي‌ توانند بيماري ‌هاي رواني ايجاد كند. اما براي بيشتر اختلالات رواني درمان‌ هاي مقرون به صرفه ‌اي وجود دارد كه اگر به ‌طور صحيح و به موقع استفاده شوند، مي‌ توانند سلامت روان را به فرد باز گردانند.

اما آنچه در این میان مهم است نحوه برخورد با اين بيماران و خانواده آن ها و خدمات ‌رساني درست به اين افراد است زیرا سلامت روان جدا از سلامت کلي فرد نيست و سال‌ هاست در تعريف سلامت، فقط سلامت جسم را در نظر نمي ‌گيرند.

شخصي که در رابطه با خود و با اجتماع و اطرافيان، احساس ناراحتي دائمي نداشته باشد و نسبت به مسايلي كه برايش اتفاق مي‌ افتد واكنش طبيعي نشان‌ دهد و از نظر عاطفي مشكلي را احساس نكند، داراي سلامت روان است.

از عدم بهداشت روان تا افسردگی
دکتر مجید ابهری، آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری درباره اقدامات لازم برای ایجاد بهداشت روان در جامعه در گفت و گو با خبرنگار جامعه جهان می گوید: مسائل متعدد روحی و محیطی همچنین صنعتی و مکانیزه شدن زندگی شهری، مشکلات ذهنی و فکری زیادی برای افراد در جامعه ایجاد می کند که بروز انواع بیماری های روانی از جمله آنست.

به گفته وی بر اساس تحقیقات به عمل آمده از سوی یک نهاد رسمی، مشخص شده است که میزان افسردگی زنان ایرانی بین سه تا چهار برابر بیش از حد معمول است و این در حالی است كه استاندارد افسردگی زنان در جهان بین پنج تا هفت درصد است.

وی ادامه می دهد: در این تحقیق همچنین آمده است که دلیل این میزان افسردگی نداشتن خودباوری و خودشناسی، ناسازگاری شخصیتی و الگوهای زندگی دختران امروزی و مغایرت آنها با وضعیت زندگی نسل گذشته در جامعه است.

چگونه به بهداشت روان خود کمک کنیم؟
در این حال به اعتقاد برخی از کارشناسان این زمینه، برای کاهش آسیب های ناشی از عدم بهداشت روانی افراد در جامعه و پیشگیری از بروز ناهنجاری های اجتماعی از این دست افراد بايد شكست‌هاي خود را بپذيرند، انعطاف پذير باشند، در زندگي هدف داشته باشند، خود كار آمدي و خود گرداني لازم را براي افزايش اعتماد به نفس و احساس كفايت و پختگي داشته باشند. به همین منظور و براي كمك به بهداشت رواني افراد بايد زمينه‌هاي آسيب پذيري خود را دريابند، زمان (استفاده بهينه از اوقات) خود را مديريت کنند، نه خود كم بين باشند و نه خود بزرگ بين، با انجام به موقع كارها از احساس درماندگي جلوگيري کرده و با ديگران روابط صميمانه برقرار کنند.

در عین حال کارشناسان براین باورند که والدين نیز به عنوان اولين معلم كودكان وظيفه خطيري نسبت به انسان سازي و حفاظت از بهداشت رواني و شخصيت فرزندان دارند. والدين باید در ابتدا نيازهاي اساسي فرزندان از جمله بازي، احترام، مسؤوليت و پذيرش در گروه را مورد توجه قرار دهند و زمينه را براي تأمين هر يك از آنها فراهم سازند. پدر و مادر بايد جو خانه خود را اصلاح و بهبود بخشند، يعني حالت گرم – پذيرا بر خانه خود حاكم كنند، زيرا ايجاد جوي از ترس، تهديد، اضطراب و فشار رواني بر سلامت رواني كودكان آسيب وارد مي‌كند.

والدين بايد سعي كنند در خانواده محيطي حاكي از صلح، صفا و صميميت را بوجود آورند، زيرا اگر فرزندان قبول داشته باشند كه خانواده آنها را مي‌پذيرد، احساس ارزش و احترام مي‌كنند. در يك كلام، والدين بايد الگوي نمونه عملي در مسايل عقيدتي، اجتماعي ، ديني و مذهبي باشند.
Share/Save/Bookmark
  کد مطلب : 145461  
بیش از 70 درصد بیماران روانی جوان هستند