پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
 
۱

رد پای صهیونیسم در بهشت آفریقا +عکس

چهارشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۸
کد مطلب: 415065
یکی از اهداف رهبران رژیم صهیونیستی از اعزام کارشناسان موساد به ساحل عاج ایجاد پایگاه اطلاعاتی در غرب افریقا بود تا از این طریق ضمن رصد فعالیت های اطلاعاتی رقبا ، تجار و بازرگانان شیعه لبنانی تبار که حضوری فعال در غرب افریقا داشتند را ترور کند.
به گزارش جهان، فارس نوشت: ساحل عاج کجاست؟ ساحل عاج با وسعتی برابر با ۳۲۲۴۶۰ کیلومتر مربع در غرب افریقا واقع شده و از غرب به لیبریا و گینه از شمال به مالی و بورکینا فاسو و از شرق به غنا و از جنوب به اقیانوس اطلس محدود می شود .

امکانات ارتباطی و راههای مواصلاتی در ساحل عاج بر اهمیت استراتژیک این کشور در غرب افریقا می افزاید ، در ساحل عاج حدود ۱۵۰۰۰ کیلومتر جاده اصلی وجود دارد علاوه بر این راه آهن ابیجان –نیجر تنها راه آهن این کشور است که از شهر بواکه گذشته و پس از عبور از بورکینافاسو به نیجر می رسد ، طول این خط آهن ۱۳۵۰ کیلومتر است و ساحل عاج در منافع و درآمد آن با کشور نیجر شریک می باشد و از این طریق به نیجر و بورکینا فاسو که به دریا ارتباط ندارند ، خدمات می دهد .

از سوی دیگر بنادر این کشور در سطح افریقا مطرح می باشند ، بندر ابیجان بعد از داکار بزرگترین بندر کشورهای غرب افریقاست و از تاسیسات مختلف مانند سرد خانه های مخصوص صدور میوه و ماهی و انبارهای مربوط به چوب برخوردار است . این امکانات و وجود مراتع فراوان و مزارع بزرگ کاکائو و جنگل های انبوه باعث شده که این کشور به بهشت سیاهان معروف شود و از اهمیت خاصی در غرب افریقا برخوردار باشد .

اهیمت ساحل عاج در غرب افریقا باعث شده که بسیاری از کشورهای جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران دارای روابط دیپلماتیک با این کشور باشند .

* آغاز روابط رژیم صهیونیستی و ساحل عاج

آغاز روابط رژیم صهیونیستی و ساحل عاج به دهه ۱۹۶۰ و سالهای اولیه استقلال ساحل عاج از فرانسه باز می گردد ، فیلیکس هوفونه بوآنی اولین رییس جمهور ساحل عاج بود که نقش مهمی در استقلال کشورش از فرانسه داشت ، وی جزو اولین روسای کشورهای افریقایی است که جهت تحکیم روابط کشورش و رژیم صهیونیستی عازم تل آویو شد ، بوآنی در اسراییل با بسیاری از مقامات عالی رتبه آن زمان رژیم صهیونیستی از جمله گلدامایر و بن گورین دیدارو گفتگو کرد .

در این سفر موافقت نامه های بسیاری در زمینه های مختلف اعم از کشاورزی ، بهداشت ، آموزش و پرورش ، فرهنگی و نظامی بین دو طرف به امضا رسید ، اهمیت ساحل عاج در غرب افریقا مقامات رژیم صهیونیستی را بر آن داشت تا بلافاصله تعدادی از کارشناسان خود در زمینه های مختلف را عازم ابیجان و آموزش کارشناسان ساحل عاج را در الویت برنامه های خود قرار دهند .

وجود راه آهن ۱۵۰۰۰ کیلومتری در ساحل عاج شرکتهای صهیونیستی را تحریک کرد تا ضمن فروش محصولات خود در این کشور براحتی به بازارهای بورکینافاسو و نیجر نیز دست پیدا کنند و از یک سو با فروش محصولات خود و از سوی دیگر با خرید مواد اولیه با نازلترین قیمت سود سرشاری را نصیب خود کنند ، نکته دیگر اینکه وجود مراتع پهناور و وسیع کاکائو در ساحل عاج تجار صهیونیست را برآن داشت تا خرید کاکائو خام از این کشور و فروش کاکائو صنعتی به سراسر جهان به ثروتی باورنکردنی دست یابند .

بوآنی در کنار گلدامایر و بن گورین

در سال ۱۹۹۳ بوآنی رییس جمهور ساحل عاج در اثر بیماری درگذشت و این کشور دستخوش هرج و مرج و تا آستانه جنگ داخلی پیش رفت . در سال ۲۰۰۱ لوران باگبو از احزاب مخالف ساحل عاج قدرت را در این کشور به دست گرفت ، چنین به نظر می رسید که روابط دو طرف به سردی گراییده و رهبر جدید ساحل عاج علاقه چندانی به تجدید روابط با رژیم صهیونیستی ندارد ، اما باگبو که از میزان نفوذ شرکتهای صهیونیستی در اقتصاد کشورش آگاه بود و از سوی دیگر می خواست تا از زیر فشار فرانسه –به علت وجود پایگاه نظامی این کشور در ساحل عاج- خارج شود دست دوستی به سوی رژیم صهیونیستی دراز کرد و از این رژیم خواست تا ضمن افزایش روابط اقتصادی ارتش ساحل عاج را تجهیز و آموزش دهد .

بر این اساس در سال ۲۰۰۴ گروهی از کارشناسان نظامی موساد جهت آموزش ارتش ساحل عاج عازم این کشور شدند ، رهبران رژیم صهیونیستی از اعزام کارشناسان موساد به ساحل عاج دو هدف را پیگیری می کردند ،هدف نخست آموزش و فروش تجهیزات نظامی به دولت این کشور بود از این رو یکی از شرکتهای وزارت دفاع اسراییل به نام Aeronoutics defence systems که دفتر مرکزی آن در شهر YAVNEH می باشد اقدام به تاسیس دفتری در ابیجان کرد و به طور مخفیانه سلاح و تجهیزات مورد نیاز ارتش ساحل عاج را فراهم می کرد ، همچنین فردی به نام موشه روچیلد Moshe rothchild که از وی به عنوان دلال سلاح یاد می شد معاملات سلاح های خاص از جمله پهباد ها را بر عهده داشت ، اما هدف دوم رژیم صهیونیستی ایجاد پایگاه اطلاعاتی در غرب افریقا بود تا از این طریق ضمن رصد فعالیت های اطلاعاتی رقبا ، تجار و بازرگانان شیعه لبنانی تبار که حضوری فعال در غرب افریقا داشتند را ترور کند.

در اواسط دهه ۲۰۰۰ میلادی و با افزایش حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه مسلمانان فلسطینی و حمایت حزب الله لبنان از این مسلمانان ، ترور تجار لبنانی ساکن غرب افریقا در دستور کار موساد قرار گرفت . در حقیقت در این زمان رهبران رژیم صهیونیستی و مخصوصا آریل شارون بر این باور بودند که بازرگانان شیعه در افریقا که در تجارت الماس اشتغال دارند مهم ترین منبع مالی حزب الله هستند ، از این رو ترور آنها جزو اولویت های جوخه های ترور رژیم صهیونیستی قرار گرفت . در اجرای این سیاست تروریست های موساد در کشورهای الماس خیز غرب افریقا نظیر سیرالئون ، لیبریا و ساحل عاج فعال شده و طی نزدیک به دو سال ۳۰ بازرگان شیعه در این کشورها را ترور کردند ، اما آنچه عجیب به نظر می رسد مشارکت عناصر لبنانی ارتش پیشین آنتوان لحد در عملیات تروریستی موساد بود . بر این اساس سازمان جاسوسی اسراییل طی سالهای آغازین دهه ۲۰۰۰ توانسته بود از میان شش هزار مزدور لبنانی که به فلسطین اشغالی گریخته بودند ، ۲۰۰ نفر را پس از آزمونهای طاقت فرسا گزینش ،استخدام و در ترور بازرگانان لبنانی تبار مورد استفاده قرار دهد .

سال ۲۰۰۵ ، سال اوج همکاری دولت باگبو و رژیم صهیونیستی بود ، در این سال ساحل عاج به عنوان اولین کشور غرب افریقا توانست تعدادی از هواپیماهای بدون سرنشین اسراییل را خریداری و در اختیار نیروی هوایی خود قرار دهد .علاوه بر این ساحل عاج مقادیر متنوعی سلاح و تجهیزات برای نیروی دریایی خریداری و آنها را در پایگاه دریایی خود موسوم به Attecoube مستقر کرد .

در سال ۲۰۰۶ به دنبال پیروزی حسن واتارا در انتخابات ریاست جمهوری و امتناع باگبو از انتقال قدرت ، جنگ داخلی در این کشور آغاز شد ، در این میان فرانسه که از سیاست های باگبو در افزایش روابط با رژیم صهیونیستی و آمریکا و کاهش نفوذ خود در صحنه سیاسی ساحل عاج خسته شده بود به حمایت از واتارا برخواست ، با افزایش درگیریها نظامیان فرانسوی مستقر در پایگاه این کشور در ساحل عاج به حمایت از نیروهای واتارا پرداختند از این رو باگبو از مستشاران نظامی اسراییلی درخواست کرد تا زمینه حمله به پایگاه نظامی فرانسه را مهیا کنند ، با پرواز پهبادهای اسراییلی بر فراز این پایگاه و بمباران آن تعدادی از نظامیان فرانسه کشته شدند ، در پی این اقدام دولت فرانسه رسما از رژیم صهیونیستی به سازمان ملل شکایت کرد و خواستار خروج سریع مستشاران این رژیم از ساحل عاج شد . با شکایت فرانسه و پیگیری سازمان ملل ، رژیم صهیونیستی مجبور شد تا مستشاران خود از ساحل عاج خارج کند ، به دنبال خروج نظامیان اسراییلی و با حمایت فرانسه دولت باگیو در نهایت سقوط کرد و حسن واتارا به عنوان اولین رییس جمهور مسلمان در ساحل عاج به قدرت رسید ، اما نکنه جالب اینجا بود که واتارا به عنوان یک رییس جمهور مسلمان دارای همسری یهودی بود .

در سال ۲۰۱۱ و بعد از انجام مراسمات رسمی حسن واتارا به عنوان رییس جمهور سوگند یاد کرد و همسرش دومینیک واتارا که فرانسوی و یهودی الاصل بود بانوی اول ساحل عاج شد .

دومینیک واتارا فرزند خانواده ای یهودی است که در الجزایر به دنیا آمد ، وی در سالهای دهه ۱۹۷۰ به همراه همسر اولش به ساحل عاج رفت و در آنجا با تاسیس یک شرکت ساختمانی به ثروت زیادی رسید ، وی پس از فوت همسرش با حسن واتارا ازدواج کرد ، زمانی که واتارا برای ریاست در صندوق بین المللی پول راهی واشنگتن شد ،دومینیک نیز از فرصت استفاده و با راه انداختن یک سالن زیبایی میلیونها دلار کسب درآمد کرد .

در سال ۲۰۱۲ حسن واتارا به همراه همسرش و عده ای از تجار ساحل عاج راهی تل آویو شد و ضمن دیدار با مقامات عالی رتبه رژیم صهیونیستی از موزه هولوکاست نیز دیدن کرد ، وی در این سفر صدها موافقت نامه سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و نظامی با رژیم صهیونیستی به امضا رساند.

حسن واتارا تنها رییس جمهور مسلمان جهان است
که همسری یهودی دارد

شیمون پرز در دیدار با واتارا خاطر نشان کرد که این رژیم آمادگی دارد که در امور کشاورزی ، دامداری و مسایل مربوط به تقویت و کیفیت محصولات زراعی و دامی به این کشور یاری رساند ، وی تصریح کرد که اسراییل طی سالهای اخیر به تعداد زیادی از کشورهای افریقایی در زمینه های یاد شده کمک کرده و ساحل عاج می تواند از همین طریق به رشد و شکوفایی برسد

رییس جمهور ساحل عاج نیز ضمن اعلام سپاس از برخورد و استقبال گرم رییس جمهور و مردم اسراییل ، رابطه با اسراییل را برای کشورش با اهمیت خواند و ابراز امیدواری کرد با ارتقای روابط و کمک گیری از اسراییل کشور در حال رشد ساحل عاج به شکوفایی برسد .

شیمون پرز و حسن واتارا

در اواسط سال ۲۰۱۳ آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه تندروی رژیم صهیونیستی در سفر دوره ای خود به افریقا عازم ساحل عاج شد .

لیبرمن سفر خود به پنج کشور افریقایی به منظور پیوستن اسراییل به عنوان عضو ناظر در اتحادیه افریقا را با سفر به رواندا آغاز کرد ، وی سپس به ساحل عاج ، غنا ، اتیوپی و کنیا رفت ، در این سفر ۵۰ تن از نمایندگان بزرگترین شرکتهای اقتصادی اسراییل با هدف توسعه اقتصادی وی را همراهی می کردند .لیبرمن در دیدار با رییس جمهور ساحل عاج گفت : افریقا هدف مهمی برای سیاست خارجی اسراییل است و ما در این سفر تلاش خواهیم کرد تا اسراییل به عنوان عضو ناظر در اتحادیه افریقا طی چند سال آینده پذیرفته شود .

به دنبال بهبود روابط دو جانبه بین ساحل عاج و رژیم صهیونیستی ، شرکت صهیونیستی لید کام که از معروفترین شرکتهای مخابراتی در سطح افریقا می باشد ، دفتر مرکزی خود در ابیجان را با ۷۰ کارمند بومی و اسراییلی افتتاح کرد . این شرکت نقش مهمی در گسترش تلفن همراه و اینترنت در افریقا دارد و در حال حاضر در ۱۴ کشور افریقایی مشغول انجام پروژه های مخابراتی است .

سفر لیبرمن به ساحل عاج

در اواخر سال ۲۰۱۳ حسن واتارا رییس جمهور ساحل عاج که همواره خود را در معرض خطر کودتا و نفوذ سرویسهای جاسوسی کشورهای همسایه می دید از دوست و همکار سابق اسراییلی خود استنلی فیشر درخواست کرد تا چند شرکت اسراییلی را برای بهبود وضعیت امنیتی ساحل عاج به وی معرفی کند .

استنلی فیشر اقتصاد دان بزرگ صهیونیست که سابقا رییس یکی از بانک های اسراییل بود ، ایهود باراک نخست وزیر سابق اسراییل را به واتارا معرفی کرد . در دسامبر همان سال واتارا و باراک با یکدیگر ملاقات کردند – دیداری که هرگز از سوی باراک تایید نشد- به گفته منابع مطلع ایهود بارک جهت آموزش نیروهای امنیتی ساحل عاج مبلغی حدود ۲۰۰ میلیون دلار از ساحل عاج درخواست کرد که مورد موافقت واتارا قرار نگرفت .

لازم به ذکر است که ایهود باراک در کنار فعالیتهای سیاسی خود ، اقدام به تاسیس چند شرکت امنیتی کرده و با استفاده از شهرت جهانی خود پروژه های امنیتی متعددی را عهده دار شده است . سایت اینترنتی کلکالیست به معرفی چند موسسه امنیتی در کشورهای آسیای مرکزی متعلق به ایهود باراک اشاره کرده است . این سایت به دوستی شخصی باراک با شخصیت های حکومتی این کشورها به عنوان مثال وزیر تجارت و وزیر دفاع قزاقستان اشاره کرده و می نویسد مهمترین عامل در نفوذ شرکتهای امنیتی تحت امر باراک در این کشورها همین ارتباطات شخصی وی و مسئولین دولتی می باشد .
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *