شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۰
۳

هشدار لاریجانی درباره مقالات پژوهشی

يکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۱۸
کد مطلب: 372511
رئیس مجلس نسبت به کاهش تعداد مقالات پژوهشی در رشته علوم پزشکی هشدار داد.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار جمعی از پزشکان و پژوهشگران در خصوص کاهش تعداد مقالات پژوهشی در رشته علوم پزشکی، گفت: به هر حال توجه به پژوهش و افزایش اعتبارات این بخش از اهمیت بسزایی برخوردار است اما مشکلاتی وجود دارد چرا که در حال حاضر نسبت بودجه عمرانی به بودجه جاری کشور مبلغ نامناسبی است.

وی ادامه داد: مسئله‌ای که باید به آن توجه شود این است که گزارش کاهش تعداد مقالات پژوهشی در رشته علوم پزشکی باید به طور دقیق و مکتوب به مسئولان بخش‌های مختلف ارائه شود زیرا تصور همه بر این موضوع است که شیب این بخش با سرعت قابل توجهی در حال افزایش است، بنابراین بهتر است که این خطر را همه حس کنند.

رئیس مجلس تصریح کرد: البته بهتر است که یک نسخه از این گزارش به دولت و یک نسخه به مجلس ارائه شود همچنین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌تواند با حضور در صحن مجلس این گزارش را به صورت کامل به نمایندگان ارائه دهد، از سویی دیگر تمام بخش‌ها اعم از دولتی و خصوصی باید برای حل این مشکل مشارکت داشته باشند.

لاریجانی افزود: وزیر بهداشت، وزیر علوم یا معاونت علمی فناوری رئیس‌جمهور می‌توانند با حضور در مجلس این گزارش را تکمیل‌تر کنند تا لغزندگی به وجود آمده در کاهش مقالات پژوهشی مشخص شود، در این صورت است که تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان می‌توانند مشکلات را مرتفع کنند.

وی گفت: باید دید که در بخش‌های دولتی چگونه می‌توان سهم پژوهش را اصلاح کرد و افزایش داد، هر چند که در سایر بخش‌ها هم باید به این موضوع توجه شود، زیرا سهمی که در قانون برنامه نوشته شده تنها سهم دولت نیست، البته بخش خصوصی نیز بسیار ضعیف عمل کرده است و همین موضوع سبب شده که مشکلات ادامه پیدا کند.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه به دلیل عدم رقابت، سرمایه‌گذاری در پژوهش انجام نمی‌شود، تصریح کرد: اینکه عده‌ای از کشور خارج شده و برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر سفر می‌کنند تنها به دلیل پژوهش نیست، بلکه انگیزه‌های دیگری نیز دارند که باید به آنها توجه شود، زیرا این افراد سرمایه‌های کشور هستند و پس از اتمام تحصیل باید به وطن خود بازگردند.

لاریجانی ادامه داد: البته می‌توان در بودجه سال آینده به افزایش اعتبار برای بخش پژوهش توجه کرد و همچنین می‌توان با تشویق‌های گوناگون سرعت پژوهش‌های علمی در کشور را افزایش داد، البته نباید تنبیه را نیز نادیده گرفت.

وی تأکید کرد: در کشورهای دیگر اگر استادی در دانشگاه نتواند به وظایف و پژوهش‌های خود به درستی عمل کند به دانشگاهی با رده علمی پایین‌تر منتقل می‌شود اما متأسفانه در کشور ما شیوه کارمندی در دانشگاه‌ها اعمال می‌شود، در حال حاضر چون سیستم واحدی در هیئت امناها وجود دارد، مشکلات بسیاری در دانشگاه‌ها به وجود آمده است، از این رو باید گفت که ساختار اداری و استخدامی دانشگاه تهران می‌تواند متفاوت از دانشگاه‌های دیگر باشد.

رئیس مجلس با بیان اینکه به همه سازوکارهای افزایش پژوهش در کشور باید توجه شود، گفت: در بخش خصوصی برای افزایش و توجه به پژوهش مشکلاتی وجود دارد، زیرا بخشی از پژوهش‌ها هیچ ارتباطی به فن‌آوری و پیشرفت کشور ندارد و مسیر پژوهش‌ها باید به سمت و سویی باشد که نیازهای کشور در بخش‌های مختلف را مرتفع کند. البته به سهم پژوهش در بودجه کل کشور نیز باید توجه شود و می‌توان رقمی را به آن اضافه کرد.

لاریجانی تصریح کرد: از سویی دیگر بخش‌های مختلف نیز می‌توانند در پژوهش سهم داشته باشند و به عبارت دیگر مقداری از بودجه فلان وزارتخانه می‌تواند به بخشی از پژوهش‌ها اختصاص پیدا کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


خود لاریجانی که موافق این وزیر بود و براش سنگ تموم گذاشته بود.
حالا این وزیر و متاسفانه وزرای دیگه حتی نمی تونن روند پیشرفت گذشته رو حفظ کن پیشرفت پیشکش.
چند سوال:
طرح های متعدد مهر ماندگار که پیشرفت بالای 90 درصد داشتن چرا بایکوت شدن؟
سه ماهواره آماده لانچ چرا زمین گیر شدن؟
مانور سپاه چرا کنسل شد؟
روند پیشرفت علمی با کدام منطق بخاطر شرک دانستن مقالات متوقف شد؟
طره های عمرانی چرا تعطیل شدند؟
و ...
مجتبی ضیائی
مملکت این همه هزینه کرده و کلی پی اچ دی پزشکی تربیت کرده ولی خیلی از اونها بیکار موندن و مهاجرت می کنند یا برمی گردد با مدرک پایه خود کار می کنند. مراکز پژوهشی رنگارنگ هیچ کدام ما را به بهانه نبود بودجه و چارت جذب نمی کنند.
شما همون بودجه عمرانی مسکن مهرو تامین کنید منه پژوهشگر مسکن برای زندگیم داشته باشم، خودم از هزینه پژوهش برمیام