جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۸
۱۹

زنگ هشدار بحران ناباروری به صدا درآمد/ ناباروری ۱۱ میلیونی

يکشنبه ۶ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۴۱
کد مطلب: 382682
شاید این جمله که «جمعیت ثروت اصلی یک کشور» است تا پیش از این چندان برای ما با اهمیت نبود اما با تغییر هرم سنی جمعیت در کشور و حرکت جمعیت جوان کشور به سمت کهنسالی، صدای آژیر پیری جمعیت هم به صدا درآمده است و بیشتر از پیش متوجه ثروتی به نام جمعیت و بویژه نسل جوان برای کشور هستیم.
زنگ هشدار بحران ناباروری به صدا درآمد/ ناباروری ۱۱ میلیونی
به گزارش جهان، پتانسیلی که می‌تواند به عنوان موتور محرک پویایی تولید و اقتصاد و همچنین تکیه‌گاه و پشتوانه‌ای برای ثبات جامعه در عرصه بین‌المللی مطرح باشد. جمعیت جوان هر کشور در واقع منبع انرژی است که هم توان تولید نسل را دارد و می‌تواند زمینه بقای جامعه را فراهم سازد و هم اینکه به دلیل توانایی بدنی و فیزیکی می‌تواند عزم‌ها را جزم کند و وارد فعالیت‌های گوناگون تولیدی و اقتصادی شود بر همین اساس لازم است این قشر از جامعه مورد توجه ویژه قرار گرفته و به عنوان قلب تپنده کشور به آنها نگاه شود.

اما شرایط اجتماعی- اقتصادی امروزی جامعه ما به نحوی تغییر یافته است که استفاده از نیروی عظیم و پتانسیل جوانی در کشور در حال به حاشیه رفتن است و شواهد نشان می‌دهد به این قشر از جامعه که می‌تواند با توجه به تاکیدهای صورت‌گرفته درباره جمعیت نقطه عطفی را در هرم سنی جامعه ایجاد کند، چندان توجه نمی‌شود.

۱۱ میلیون جوان در مرز ناباروری


در شرایطی که بارها درباره تهدید پیری جمعیت در ایران و وضعیت جمعیت هشدارهای بسیاری داده شده است اما رئیس مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت خبر از وجود ۱۱میلیون جوانی را اعلام کرده است که به دلیل شرایط نامناسب مسکن و اشتغال درحال از دست دادن فرصت ازدواج و به تبع آن فرزندآوری هستند، چرا که شرایط بد اقتصادی و نبود شغل مناسب باعث بالا رفتن سن ازدواج در جامعه شده و دیگر نمی‌توان برای فرزندآوری روی این لشکر ۱۱میلیونی حساب باز کرد در حالی که اگر شرایط برای ازدواج بموقع آنها فراهم شود با یک حساب سرانگشتی اگر هرکدام از این زوج‌ها حداقل یک فرزند داشته باشند می‌توان متصور بود که این گروه از جامعه به راحتی ۱۱میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه می‌کنند، البته این در حالی است که تمام این زوج‌ها تنها یک فرزند داشته باشند، حال به فرض اینکه هر کدام ۲ یا چند فرزند داشته باشند، در این صورت حداقل ۲۰ تا ۲۲ میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه می‌شود.

تهدید جمعیت با ۲ عامل خطر

محمد اسماعیل مطلق، رئیس مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت در کنگره ملی راهکارهای ارتقای سلامت و کاهش مرگ‌ومیر مادری گفته است: آمار مرگ‌ومیر مادران در ۲ استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان بالای ۲ است. به گفته وی، همچنین ۲ اتفاق دیگر در کشور در حال وقوع است که برای جمعیت تهدید محسوب می‌شود، یکی تعداد ازدواج و دیگری میزان طلاق است؛ ۱۱ میلیون زوج داریم که جوان بوده و در آستانه ازدواج هستند اما به دلیل بالا رفتن سن ازدواج زمان باروری‌شان را از دست می‌دهند بنابراین لازم است مشکل مسکن و شغل در کشور حل شود تا آنها بتوانند ازدواج کنند.

مشکل مسکن و اشتغال


جالب اینجاست که رئیس مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت نیز بر وجود مشکل اشتغال و مسکن برای جوانان تاکید دارد و رفع این دو عامل را برای ازدواج جوانان ضروری می‌داند.

به هر حال شرایط جامعه ما در حال حاضر به نحوی است که ازدواج را به عنوان یکی از مشکلات اصلی جوانان شکل داده است اما باید این نکته را هم از یاد نبریم که شرایط امروزی جامعه از نظر سنی قابل مقایسه با دهه گذشته نیست و در حال حاضر با تهدید جمعیتی مواجه هستیم بنابراین در این زمان توجه به نیروی بارور در کشور و افزایش موالید در جامعه به اندازه حتی تولد یک نفر هم مهم و حیاتی محسوب می‌شود، چه رسد به اینکه ۱۱میلیون نیروی مولد در کشور وجود داشته باشد و کم توجهی به آنها موجب محرومیت کشور از این توان شود.

بر این اساس لازم است هم‌اینک که این قشر در اوج جوانی و از نظر فیزیولوژیکی در بهترین شرایط برای فرزندآوری هستند به آنها توجه خاص شود تا شرایط ازدواج آسان آنها فراهم آمده و با یک تیر ۲ نشان هدفگیری شود چرا که با ازدواج این ۱۱میلیون نفر علاوه بر اینکه از آسیب‌های اجتماعی تاخیر در ازدواج جلوگیری می‌شود بلکه زمینه تقویت جمعیت کشور و افزایش موالید در جامعه هم فراهم می‌آید.

برنامه‌ریزی برای ارتقای سلامت مادران


البته تمام مباحث مطرح شده در این کنگره ملی به موضوع جوانان و عبور از سن باروری این جمعیت در اثر مشکلات اقتصادی اختصاص نداشت و بحث بهبود خدمات بیمارستانی و ارتقای سلامت مادران و همچنین آمارهایی از میزان سزارین هم به میان کشیده شد.

مطلق در این باره بیان داشت: برنامه‌هایی که اداره سلامت مادران تدوین کرده‌ است با مراقبت‌های ادغام یافته مادری ایمن، بیمارستان‌های دوستدار مادر، نظام کشوری مراقبت مرگ مادری، تربیت نیروها برای مناطق محروم، آموزش جامعه، آموزش و اطلاع‌رسانی به متخصصان زنان از طریق برگزاری کارگاه‌ها، اورژانس مامایی و سایت اداره سلامت همراه است.

همچنین در ادامه این نشست معاون وزیر بهداشت نیز با اعلام کاهش مرگ مادران ایرانی؛ آمار سزارین بیشترین و کمترین استان‌های کشور را عنوان کرد و گفت: بیمارستان‌ها به دارو و ملزومات فوریت‌های مامایی و زایمان مجهز می‌شوند.

خونریزی نخستین عامل مرگ مادران


علی اکبر سیاری در کنگره ملی راهکارهای ارتقای سلامت و کاهش مرگ و میر مادری با اشاره به ماموریت وزارت بهداشت در کاهش مرگ و میر مادران ناشی از بارداری و زایمان، اظهار داشت: هر قدر یک جامعه عقب مانده‌تر باشد میزان مرگ‌ومیر مادران در اثر بارداری و زایمان بیشتر است.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در ۶ ماه اول سال جاری ۱۵۷ مورد فوت ثبت شده است، افزود: در سال ۹۲، بالغ بر ۲۹۱ مادر در اثر بارداری و زایمان فوت کردند. وی نخستین عامل مرگ مادران باردار را خونریزی عنوان کرد و گفت: مادر بارداری که کم‌خونی دارد خطر مرگ آن ۸ برابر می‌شود، بنابر این لازم است همه مادران قرص آهن مصرف کنند.

کاهش ۲درصدی سزارین


سیاری در بخش دیگری از سخنان خود، بر جلوگیری از سزارین‌های بی‌مورد و رسیدن به شاخص مطلوب ۲۵ تا ۳۰ درصد تاکید کرد و افزود: براساس ثبت سامانه کشوری، میزان سزارین در سال ۹۲، بالغ بر ۵۴ درصد بوده است و در سال ۹۳ میزان سزارین در کشور به ۵۲ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: در سال ۹۲ شهر زابل با ۲۱ درصد سزارین، کمترین و بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و استان گیلان با ۷۵ درصد سزارین بیشترین میزان سزارین را در کشور به خود اختصاص داده‌اند.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت یکی دیگر از بزرگ‌ترین تحولات برنامه سلامت مادران را توجه به تجهیز و تدارک بیمارستان‌ها به دارو و ملزومات برای فوریت‌های مامایی و زایمان عنوان کرد و اظهار داشت: شناسایی بموقع و جلوگیری از تاخیر در تصمیم‌گیری و ارجاع موارد پرخطر، تاخیر نینداختن در ارائه خدمات درمانی به مادران در بیمارستان‌ها و مراکز زایمانی و بهبود کیفیت خدمات بیمارستانی از دیگر برنامه‌های تحول سلامت مادران است.
منبع: وطن امروز
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
اوضاع آب، خراب
اوضاع جمعيت، خراب
به جاي فكر اساسي، آقايان همچنان به فكر راضي كردن آمريكاي جنايتكار هستند !!
م
United Kingdom
گاهی بچه ها ی خردسال دور هم جمع می شوند و برای بازی کردن سنگهایی را روی هم می چینند و از آن برج مانندی می سازند بعد از ان منتظر می مانند تا بالاخره نسیمی بوزد و برج را متزلزل کند آنها کمی قبل از اینکه برج سنگی خراب شود در حالیکه تزلزل ان مشهود همگان است از ان فاصله می گیرند و همه با هم می گویند افتاد افتاد
Iran, Islamic Republic of
من نمی دونم چرا جهان نیوز به این مساله واکنشی نشون نمی ده و حتی به خودش زحمت نمیده از کارشناسان سووال کنه که ایا قرض ضد بارداری به صیفی جات تزریق م یکنند یا نه و اگر تزریق میشه که میشه روی نابراوری اثر داره یا نه .
اگر به تیتر خودتون حساس هستید این موضوع رو بررسی کنید نه سانسور کنید.
Iran, Islamic Republic of
مجلس الان چند سال که دنبال اصلاح قانون اما هنوز هیچ.
از این دولت که اساسا از اول هم انتظاری نبود.

خدا پدر و مادر آن مرد بزرگ رو بیامرزه که هم مشکل رو فهمید و هم راه حل براش داد اما همه بهش خندیدند و مثل معمول مسخرش کردن.
حسين
من هم جز همين 11 ميليونم 12 ساله فقط يه چيزي مي خوام بگم كه اونهايي كه بعد از ازدواج سريع اقدام به بچه دار شدن نميكنند خودبخود نابارور مي شوند .از كساني كه مشكل دارند بپرسيد مي گويند ما چند سال جلوگيري مي كرديم
یه دلیلش هم فاصله زیاد بین دو بچه است. خیلی وقتا طرف می ذاره بچه اش 7 سالش بشه و بره مدرسه و به قول معروف از آب و گل در بیاد تا بعدی رو بیاره اما وقتی می خواد اقدام کنه می بینه دیگه نمی شه، اینا رو که نمی گن فقط می گن وای وای جمعیت کمه!
ش
مانع ازدواج مسکن و اشتغال نیست مانع اصلی فرهنگی هست آیا پدران ما همه وضعیت اقتصادی خوبی داشتند؟ تازه اون موقعه وضعیت اقتصادی با وجود مشکلات اوایل انقلاب و جنگ خیلی بیشتر بود.
مسئله فرهنگ و سطح بالای توقعات خانواده ها و جوان هاست.
United States
خدایا خداوندا خودت همه رو کمک کن فرزندار بشن
مصطفی
"اگر هرکدام از این زوج‌ها حداقل یک فرزند داشته باشند می‌توان متصور بود که این گروه از جامعه به راحتی ۱۱میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه می‌کنند"
دانشمند خودت میگی زوج!
یعنی میشه نصف 11 میلیون یا همون 5.5 میلیون
Iran, Islamic Republic of
تازه مرگ و میر رو هم در نظر نگرفته، یعنی حتی اگه 5.5 میلیون بچه به دنیا بیاد با احتساب مرگ و میر، جمعیت کشور شاید حدود 3 میلیون اضافه بشه
ایرونی
آقایون مسئولین لطفا یه سری به مراکز درمان ناباروری بزنین و جمعیت رو ببینین. اونوقت شاید باورتون بشه مشکل ناباروری و نازایی به مرز فاجعه رسیده. حالا مشکلات دیگش که نگو!
United States
روحانی لا مچکریم
رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
اگر مافياي مسكن و چه بسا خودرو را شناسايي و دستگير كنند و محاكمه معلوم ميشه كه كار اونها از كجا سرچشمه گرفته اينا پياده نظام دشمن هستند كه همان اسب تروا هستند براي فروپاي نظام از داخل طي يك برنامه خزنهده طولاني مدت .
United States
۱- آب و هوا آلوده و کسی به قکر نیست
۲- استرس و فقط خبرهای بد و تشویش فکری
۳- فشارهای دیگر اجتماعی (از اینکه اگر در خیابان رفتی برای لباس یا همراهت میگیرند و میبرند کلانتری و …..)
۴- فضای کشور حدود ده سال است منتظر بهبود سیاسی و رفع تحریم ها و بلاتکلیفی جوانان
۵- مواعید بی ثمر دولت به ملت و ملت به همدیگر
…..

خب با این همه دغدغه بعلاوه تورم و این چیزها البته که مردم تحت فشار روانی غیر متعارف هستند و به سلامتشان صدمه وارد میشود. صد البته…. این فشارها معمول و نرمال نیست….
ما که اینهمه می بینیم طرف با لباس اتاق خواب میاد بیرون و نمی گیرنش!! اصل صدمه به روح آدما داره می خوره که خیلی وقتا بازتاب فیزیکی هم داره و خودشون هم در درجه اول مقصرن.
Iran, Islamic Republic of
سلام طبق تحقیقات من اولین ماده که باعث ناباروری می شود نوشابه است که باید بصورت کامل از سبد غذایی حذف شود و بعد پفک و چیپس و این گونه تنقلات
اما انچه که به باروری کمک می کند دو چیز است شیر و دوغ و گوشت شتر که هر روز دو وعده نصف لیوان دوغ شتر خورده شود
و دوم گرده گل که باید در یخچال نگهداری شود و هر روز یک قاشق مرباخوری با شیر سرد یخچالی و یک قاشق عسل و چند عدد خرما در مخلوط کن ریخته شود و خورده شود
امواج گوشی همراه و ماکروویو رو از قلم انداختی
نميبخشم كساني را كه در دهه هفتاد امثال منرا كه از سلامت كامل برخوردار بوديم را مجبور به عقيم كردن ونقص عضو كردند!!!و...
Latvia
ما هم جزء همون 11 میلیونیم. کار کار کار . باید اشتغال ایجاد کرد.جلوی طلاق را باید گرفت.ناباروری که جدا تو جامعه زیاد شده.از هر کی میپرسی چرا بچه ندارین میگن میخوایم ولی بچه دار نمیشیم.مسئولین باید کار فرهنگی کنن.خودشون کاری کردن که حتی زنان روستایی هم یه بچه دارن.