چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۰
۱

جزئیات احداث بزرگترین پالایشگاه خاورمیانه

سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۲
کد مطلب: 388559
یک مقام مسئول در شرکت ملی پالایش و پخش نفتی با تشریح جزئیات احداث بزرگترین مجتمع پالایش میعانات گازی منطقه خاورمیانه، اعلام کرد: ۳۵ درصد سهام این هشت طرح پالایشگاهی به طور مستقیم از طریق بورس به مردم واگذار می‌شود.
به گزارش جهان به نقل از مهر، شمارش معکوس برای معرفی و تعیین سرمایه گذاران داخلی و بین‌المللی هشت طرح جدید احداث پالایشگاه‌های میعانات گازی آغاز شده است و به زودی قرارداد احداث این پالایشگاه‌ها با ظرفیت فرآورش روزانه ۴۸۰ هزار بشکه میعانات گازی با بخش غیر دولتی امضا می شود.

هزینه ساخت و راه‌اندازی هر پالايشگاه میعانات گازی ۲۶۵ ميليون دلار برآورده شده که با در نظر گرفته شدن هزينه‌هاي يوتيليتي مشترك بالغ بر ۳۰۰ ميليون دلار خواهد بود و نحوه تأمين خوراك از ميعانات گازي عسلويه، ظرفيت هر پالايشگاه ۶۰ هزار بشكه در روز است.

مدت زمان اجرای این طرح‌های پالایشگاهی پس از عقد تفاهم‌نامه با متقاضيان از آبان ماه ۱۳۹۳ به مدت سه تا ۴ سال خواهد بود که پیش بینی می‌شود از سال آینده عملیات اجرایی احت این مجتمع عظیم پالایشگاهی که از آن به عنوان بزرگترین مجتمع پالایش میعانات گازی خاورمیانه یاد می‌شود از سال ۹۴ آغاز شود.

شهاب الدين متاجي در تشریح جزئیات تازه از روند ساخت این ۸ پالایشگاه میعانات گازی، گفت: اين پالايشگاه‌ها طوري طراحي شده كه سرمايه گذاران بتوانند با حداقل سرمايه گذاري محصولات قابل مصرف و قابل عرضه در داخل و خارج از كشور را توليد كنند.

مدير برنامه‌ريزي شركت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام اینکه سرمايه‌گذاران با سرمايه اي متوسط مي توانند در اين طرح مشاركت داشته باشند، تصریح کرد: در آينده با سودي كه از سرمايه گذاري خود ايجاد مي شود پالايشگاه را توسعه داده و به محصولات ديگري كه مشتريان خاص خود را دارند دست يابند.

این مقام مسئول در تشریح سبد تولید محصولات این پالایشگاه‌ها، اظهار داشت: ظرفيت توليد ۶۰ هزار بشكه در روز بوده که تولید روزانه ۳ هزار بشكه گاز مايع، ۱۶ هزار بشكه نفتاي سبك، ۱۸ هزار و ۵۰۰ بشكه نفتاي سنگين، ۳ هزار و۷۰۰ بشكه سوخت جت و ۱۸ هزار و ۷۰۰ بشكه گازوئیل در دستور کار قرار دارد.

وی از نزدیکی به بندر صادراتي، کاهش هزینه احداث اسکله صادراتی وانتقال خوراک گاز، دسترسی به آب های آزاد خلیج فارس، استفاده از نیروگاه و آبگیر متمرکز منطقه عسلویه به عنوان مزیت‌های زیرساختی احداث این واحدهای پالایشگاهی یاد کرد و افزود: بر اساس مفاد فراخوان اعلام شده سرمایه گذاران بايد ۳۵ درصد سهام خود را حداكثر يكسال پس از راه‌اندازي از طريق بورس به مردم عرضه كنند، امكان مشاركت ايرانيان در این طرح پالایشگاه سازی فراهم می‌شود.

متاجی با یادآوری اینکه هزينه سرمايه گذاري براي ساخت تأسيساتي همچون دستگاه هاي تصفيه گاز و گوگردزدايي كاهش قابل ملاحظه اي خواهد داشت، تبیین کرد: با توجه به جذب سرمايه هاي بخش غير توليدي، تأثير بسيار مثبت روي تورم و وضعيت اقتصادي كشور خواهد گذاشت.

مدير برنامه ريزي شركت ملي پالايش و پخش نفتی با بیان اینکه پيش بيني شده كه در ۱۰ سال اول ساخت اين پالايشگاه يعني از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۷ ظرفيت توليد ميعانات گازي پارس جنوبي به حدود يك ميليون بشكه در روز افزایش یابد، تاکید ککرد: از این رو نگرانی کمبود خوراک میعانات گازی احساس نمی شود.

وي با اشاره به اینکه شركت های داخلی حتي مي توانند از سرمايه گذارهاي خارجي به عنوان شريك استفاده كنند و هيچ مانعي براي جذب سرمايه گذاري خارجي نيست، خاطرنشان کرد: زمان بهره برداري از اين پالايشگاه با توجه به مراحل انتخاب سرمايه گذاران و تامين مالي آن كه در شرف انجام بوده، نيمه دوم سال ۱۳۹۶ پيش بيني شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محمد
Iran, Islamic Republic of
حضرت آقا بارها فرمودند به جای خاورمیانه بگوییم غرب آسیا
از شما بعیده