جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۰

انواع بیماری‌های شغلی

سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۵۰
کد مطلب: 410535
بیماری‌های شغلی به آن دسته از ناخوشی‌ها و بیماریهایی گفته می‌شود که به علت شغل و حرفه‌ای خاص و در خلا انجام فعالیت‌های شغلی بروز می‌کند.
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران، دکتر بابایی متخصص طب کار درباره بیماریهای شغلی بیان کرد: به طور معمول هر نوع بیماری که تحت شرایط محیط کار ایجاد شود، در گروه بیماری‌های شغلی قرار می‌گیرد. از شایع ترین بیماری‌های شغلی که تقریبا در بین بسیاری از مشاغل رایج است شامل بیماری‌های اسکلتی- عضلانی، کمر درد، بیماری‌های پوستی، ریوی می‌باشد که بیشتر این بیماری‌ها با تغییر شرایط ارگونومیکی و رعایت ضوابط و معیارهای کار قابل پیشگیری است. برخی از بیماری‌های شغلی نیز وجود دارد که فقط در حرفه‌های خاصی ایجاد می‌شود مانند ناشنوایی ناشی از سر و صدا در محیط صنایع و کارخانه‌ها.

وی افزود: برخی دیگر از بیماری‌های شغلی نیز وجود دارند که در اثر افزایش مدت مواجه با عامل خطر و در نتیجه افزایش سن کارگران در طول سال های کاری آنان ایجاد می‌شود.

این متخصص طب کار در ادامه بیان کرد: بیماریهای شغلی قابل پیشگیری هستند در صورتی که با بررسی شرایط محیط و انتخاب افراد مناسب با شرایط کاری و اعمال قانون‌های موجود کارفرمایان اقدام به انجام فعالیت‌ کاری کنند.

بابایی درباره نقش طب کار در پیشگیری از بیماری‌های شغلی اظهار کرد: طب کار با انجام معاینات قبل از استخدام(برای هر شغلی) و انجام معاینات دوره ای با تشخیص زودرس بیماری‌ها قبل از بروز علائم جدی می‌تواند در کاهش بیماری‌های شغلی اثر گذار باشد.

شایان ذکر است آزمایشهای طب کار با انجام برخی آزمایشات که بر اساس سن و جنس انجام می‌گیرد توانایی افراد را برای شغل مورد نظر تعیین می‌کند.

بعضی از بیماری ها با افزایش سن تشدید می‌شود مانند بیماری‌های قلبی- ریوی، دیابت، فشار خون، چربی که می‌تواند در بروز بیماری‌های شغلی تاثیر گذار باشد و انجام آزمایشات طب کار می‌تواند این بیماری‌ها را شناسایی کند چرا که آزمایش‌های طب کار، افراد را با انجام آزمایشهای کامل اسکلتی، بینایی، شنوایی، آزمایش خون و...ارزیابی می‌کند.

بابایی در پایان بیان کرد: انجام آزمایش‌های دوره‌ای که برای نوجوانان کار (۱۵-۱۸سال) و خانم‌ها دفعات تکرار آن بیشتر است به کنترل و کاهش بیماری‌های شغلی کمک می‌کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *