سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۰

شریک جدیدآبی ایران با یک متر باران در سال

يکشنبه ۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۷
کد مطلب: 458399
در حالی هلند به عنوان جدیدترین شریک آبی ایران قرار است در بخش اصلاح و افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی ایران به انتقال دانش و تجربیات و همکاری اقدام کند که تفاوت های معناداری در میزان دسترسی به آب و روند توسعه کشاورزی در دو کشور وجود دارد.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، در روزهای گذشته «اسکندر زند» رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی دیداری با «هنک کامپ» وزیر امور اقتصاد هلند داشت. در این دیدار صحبت هایی بر روی همکاری ایران و هلند و انتقال تجربیات در زمینه تولید بهینه محصولات کشاورزی و بهره وری آب در کشاورزی شد و وزیر هلندی از افزایش بهروه وری آب، اصلاح نباتات، مدیریت آفات و بیماری ها و تولید گل و گیاه به عنوان زمینه های خوب همکاری دو کشور نام برد.

رئیس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این خصوص گفت: جمهوری اسلامی ایران و هلند با توجه به سابقه طولانی بخش تحقیقات کشاورزی زمینه های زیادی برای همکاری در بخش شناسایی و مبارزه با آفات ، تولید ارقام جدید زراعی و باغی، تحقیقات بیولوژیک، مرفع داری و آبخیزداری و تولید هسته های اولیه بذر دارند و ظرفیت ها و توانمندی های علمی و پژوهشی فراوانی برای توسعه روابط مشترک دو کشور وجود دارد.

وزیر امور اقتصاد هلند همچنین در دیدار با «محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی ایران تصریح کرد: ایران و هلند در زمینه بهینه‌سازی مصرف آب می‌توانند تعاملات مشترکی داشته باشند زیرا یکی از تخصص‌های کشور ما بهینه‌سازی مصرف آب است.

در حالی هلند به عنوان جدیدترین شریک آبی ایران قرار است در بخش اصلاح و افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی ایران به انتقال دانش و تجربیات و همکاری پژوهشی و شاید اجرایی در آینده اقدام کند که تفاوت های معناداری در میزان دسترسی به آب و روند توسعه کشاورزی در دو کشور وجود دارد.

متوسط بارش های سالانه در ایران در حدود ۲۰۵ تا ۲۴۵ میلیمتر است در حالی که متوسط بارش های سالانه در کشور هلند ۱۰۰۰ میلیمتر است. روند توسعه کشاورزی در هلند نیز بر پایه تجهیزات و تکنولوژی های نوین پایگذاری شده، در حالی که در ایران علاوه بر توسعه کشاورزی مکانیزه و کشت گلخانه ای، شاید رونق و توسعه کشاورزی سنتی و غرقآبی نیز در برخی نقاط کشور هستیم.

با وجود این اختلافات فاحش باید دید آیا انتقال تجربیات بهره وری آب کشاورزی در کشوری پرآب می تواند موجب بهبود بهره وری آب در کشاورزی کشوری خشک و نیمه خشک مثل ایران باشد؟
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *