پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۶
۱۵
رکوردهای جدید بنزینی ایران؛

طرح خودکفایی بنزین متوقف شد/ فرش قرمز برای بنزین‌های وارداتی

چهارشنبه ۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۷
کد مطلب: 429796
آمارهای وزارت نفت در حالی از جهش جدید مصرف بنزین در سه ماهه نخست امسال حکایت دارد که با تاخیر در احداث طرح‌های جدید افزایش تولید بنزین در پالایشگاه‌ها، فعلا امکان خودکفایی از واردات وجود ندارد.
طرح خودکفایی بنزین متوقف شد/ فرش قرمز برای بنزین‌های وارداتی
به گزارش جهان، با وجود اعمال سیاست‌های مختلف قیمتی و غیر قیمتی از سوی دولت تدبیر و امید همچون ابطال بیش از ۶ میلیون قطعه کارت هوشمند سوخت، افزایش قیمت بنزین برای دومین سال متوالی و مخالفت با تخصیص سهمیه‌های ویژه بنزین، اما متوسط مصرف بنزین ایران به جای کاهش در سه ماهه نخست سال جاری با افزایش بیش از چهار درصدی همراه شده است.

آمارهای منتشر شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی حاکی از آن است که در سه ماهه نخست سال جاری متوسط مصرف بنزین ایران با رشدی بیش از ۴.۲ درصدی تا مرز ۷۲ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است.

بر این اساس در حالی متوسط مصرف بنزین در سه ماهه نخست سال گذشته حدود ۶۹.۴ میلیون لیتر در روز بوده که در بهار سال جاری متوسط مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی به حدود ۷۲ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است.

رمزگشایی از آخرین وضعیت بنزینی در ایران نشان می‌دهد که با وجود آزادسازی قیمت‌ها به لیتری ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ تومان اما تعیین ضرب الاجل برای مصرف سهمیه‌های بنزین ۷۰۰ تومانی از سوی دولت تا پایان شهریور ماه سال جاری، موج جدید افزایش مصرف این محصول پرطرفدار پالایشگاه‌های نفت را کلید زده است.

به عبارت دیگر، در حالی در سه ماهه نخست سال جاری مصرف گازوئیل، نفت سفید، نفت کوره و گاز مایع متاثر از افزایش تولید و عرضه گاز به مشترکان صنعتی و نیروگاهی با کاهش و سقوط مصرف روبرو بوده که مصرف بنزین رکوردهای جدیدی را به ثبت رسانده است.

هیات دولت مصوبه‌ای را اواسط خرداد ماه سال جاری به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ابلاغ کرده است که مطابق با این مصوبه پر سر و صدای بنزینی باید مردم حداکثر تا پایان شهریور ماه سهمیه بنزین ۷۰۰ تومانی ذخیره سازی شده در کارت‌های هوشمند سوخت را مصرف کنند.

در همین حال همزمان با ابلاغ این مصوبه، سید ناصر سجادی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به ذخیره بالای بنزین ٧٠٠ تومانی موجود در کارت‌های سوخت، گفته بود: براساس آخرین آمار در روز یکم خرداد ماه دو میلیارد و یکصد میلیون لیتر بنزین ٧٠٠ تومانی در کارت سوخت خودروهای سواری شخصی و موتورسیکلت ها وجود داشته است که هموطنان فرصت دارند تا پایان شهریور ماه امسال از آن بهره مند شوند.

از این رو مردم برای آنکه بتوانند از حداکثر سهمیه ذخیره شده بنزین ۷۰۰ تومانی خود تا پایان شهریور ماه استفاده کنند، باید به طور متوسط روزانه ۱۷.۵ تا ۱۸ میلیون لیتر بنزین ۷۰۰ تومان خریداری و مصرف کنند.

فرش قرمز برای بنزین‌های وارداتی


 هم اکنون پیشرفت اجرایی مهمترین طرح‌های افزایش ظرفیت تولید بنزین ایران از پیشرفت لاک پشتی برخوردار هستند به طوری‌که طرح توسعه، بهینه سازی و بنزین سازی پالایشگاه‌های نفت آبادان، اصفهان و بندرعباس و طرح احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تاخیری بیش از دو سال هنوز در مدار بهره برداری قرار نگرفته اند.

سال گذشته حجم واردات بنزین ایران به استناد گزارش‌های ارائه شده از سوی مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به طور متوسط روزانه ۴.۵ تا ۵ میلیون لیتر بوده است و پیش بینی می شود با بهره برداری از طرح‌های جدید بنزین سازی، پالایشگاهی و اعمال سیاست‌های متعدد قیمتی و غیر قیمتی همچون آزادسازی قیمت‌ها و ابطال کارت‌های سوخت در سال جاری با توقف واردات جشن خودکفایی از واردات بنزین برگزار شود.

این در حالی است که به نظر می رسد در سال‌جاری نمی توان به طور کامل بر افزایش ظرفیت تولید بنزین با بهره برداری از طرح‌های جدید پالایشگاهی حساب کرد و از طرف دیگر با اجرای سیاست‌های ضرب الاجلی و شتاب زده عملا دولت تدبیر و امید اقدامی به منظور فرهنگ سازی به منظور مدیریت در مصرف بنزین انجام نمی دهد.

هم اکنون به دلیل تعیین ضرب الجل برای مصرف بنزین‌های ۷۰۰ تومانی برای اتمام سهمیه موجود در کارت‌ها از یک سو و تعیین سهمیه ۳۰۰ تا ۵۰۰ لیتری برای بنزین ۱۰۰۰ تومانی از سوی دیگر، مردم از تمامی تاکتیک‌های مرسوم برای مصرف سهمیه ها استفاده می‌کنند و عملا امکان مدیریت مصرف وجود ندارد.

با ادامه این سیاست‌ها حتی در صورت عرضه تک نرخی بنزین از نیمه دوم سال جاری با قیمت ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ تومان برای بنزین معمولی و بنزین سوپر، به نظر می رسد متوسط مصرف این فرآورده نفتی نه تنها کاهش نیابد بلکه با القای فرهنگ «مصرف کنید، در غیر این صورت می‌سوزد» خودروسواران کماکان نسبت به مصرف و اتلاف سهمیه های بنزین خود اقدام کنند.

در این بین وضعیت قیمت گذاری سی. ان. جی هم در هاله ای از ابهام قرار دارد و دولت تنها برای کاهش ۱۰۰ تومانی قیمت این حامل انرژی به صورت موقت و تا شهریور ماه سال جاری موافقت کرده است و سیاست‌های قیمت گذاری سی. ان. جی برای نیمه دوم سال جاری در هاله از ابهام قرار دارد.
منبع: مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


این هم از تدبیر دولت است!!!
با توجه به اینکه من کمتر از خودرو شخصی استفاده میکنم ،لاجرم نمی توانستم تا شهریور ذخیره بنزین 700 تومانی ام را مصرف کنم و مجبور شدم آنرا بفروشم !!!!
Saeed
United States
خب چیزی رو که از دست ندادین !!
پولشو بزارین کنار تا شهریور صرف بنزین کنین ... مگه فرقی به حال شما میکنه ؟!
saeeded
United States
خییییلی خیلی بهتر از آلودگی های به یادماندنی ناشی از مصرف بنزین تولید داخل هست ...
United States
چه می کنند با کشور؟؟/
پول واسه واردات بنزین هست ولی خب خزانه خالیه دیگه میفهمید
محفوظ
بله خزانه خالی است و یارانه به ثروتمندان تعلق می گیرد و بنزین هم وارد میشود. عجب تدابیری؟
دولت تدبير؟!
حسینی
United States
در هر کشور دیگر اینها را با اعدام جواب میدادند
Germany
اصلا ناراحت نباشيد ، چون خزانه خاليه نميتونن وارد كنن
محسن
Iran, Islamic Republic of
بابا چرا نمی فهمی خزانه برای این کارا خالی نیست برای کارای دیگه خالیه!
Estonia
خزانه برای مردم خالیه ولی برای دوستان وارد کننده پره
سحر
Estonia
وقتی دولت به مردم درس تدبیر!!!!!! میدهد
طاها علوی
تحریمیم! می فهمی؟!!
بوسجین
چرا مگر رهبری همین امروز به تولید داخل تاکید نکردند و به حق و به جا و کارشناسی و علمی بر اساس دیدگاه ایدئولوزیکی ان را مطرح کردند و تاکید هم کردند با به کار گیری جوانان نخبه این اب و خاک اگر تولیدی اشکال دارد نواقص ان بر طرف شود در ضمن کشور مانند عربستان با توسعه پالایشگاه بنزین صادر می کند اگر صرف نداشت که این کار را انجام نمی داد این داخلی های ما چرا اصرار به واردات دارند با توجه به گفته خودشان برای ان یارانه در داخل هم پرداخت می کنند که بیشتر به نفع ثروتمندان است یارانه راضی هستند به انان داده شود اما اگر برای مردم محروم داده شود سرو صدای خیلی ها در می اید باور بفرمائید هنوز توان عملیاتی کردن ایدئولوزی اسلامی و ارمان های نظام را خیلی ندارند با اینکه مسئولیت هایی را اشغال کرده اند تنها در این زمینه مردم با رهبری در این امر موفق بوده اند روشنفکران مذهبیون واعظین متعهدین کشور را بابت این پلشتی ها در یابید به فکر فقط مقام و موقعیت خود نباشید این همه واردات این همه بی وفایی به تولید این همه رانت این همه گرفتاری به روز مرگی بدون استراتزی این همه الویت منافع شخصی بر منافع ملی و اجتماعی این همه بیعدالتی در توزیع درامد و دریافتی ها و تضاد طبقاتیاین همه دلال محوری که همه انان را سوار گرده تولید کننده اندک و بینوا کرده ایم و نهایت تمام این پلشتی ها باید از جیب مردم پرداخت شود و شده ایا این کارشناسان رنگارنگ در در قوای مختلف هستند نمی توانند برای درمان انها راه کار ارائه دهند اگر اینان نمی توانند جوانان نخبه اینمملکت می توانند اگر اینان جایی برای انان در تصمیم گیرهای بدهند
بله. چه تحلیل منطقی ای! برای اینکه مثلا به ازای هر 60 لیتر مردم از 18 هزار تومان سوبسید استفاده کنن باید 42 هزار تومان هزبنه,کنن. پس بهتره که برن تو خیابونا بچرخن و سوختشون مصرف بشه که بتونن از اون سوبسید استفاده کنن.!!!