جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۰

بدترین و بهترین کشورها برای سالمندان

چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۵
کد مطلب: 383525
صفحه جهانی نخست بخش «سلامت افراد مسن» در گزارش سالانه خود اعلام کرد: افغانستان بدترین و نروژ به عنوان بهترین کشور برای زندگی افراد بالای ۶۰ سال انتخاب شدند.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، گزارش منتشر شده در صفحه اینترنتی «Global Age Watch» افزود: کشورهای آسیایی به لحاظ تأمین سلامت و محیط سالم برای افراد مسن، برای دومین سال متوالی در ردیف بدترین کشورهای جهان قرار گرفتند.

گزارش منتشر شده در صفحه اینترنتی «Global Age Watch» افزود: کشورهای آسیایی به لحاظ تأمین سلامت و محیط سالم برای افراد مسن، برای دومین سال متوالی در ردیف بدترین کشورهای جهان قرار گرفتند.

در میان این کشورها پس از نروژ، سوئد، سوئیس، کانادا و آلمان در ردیف دوم تا پنجم بهترین محل‌های زندگی برای افراد مسن قرار گرفتند.

برخلاف عملکرد کشورهای آسیایی، ژاپن در رده نهم این رده‌بندی قرار گرفت اما عملکرد کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و استرالیا در مقایسه با دیگر قاره‌های جهان در این زمینه بهتر بوده است.


این گزارش که بیشتر بر حقوق بازنشستگی تأکید دارد، هشدار داده که با توجه به افزایش امید به زندگی در جهان، بیش از نیمی از جمعیت دنیا با آینده تاریکی دست و پنجه نرم خواهد کرد.

به گزارش سازمان ملل، تعداد افراد بالای ۶۰ سال تا سال ۲۰۵۰ میلادی به بیش از ۲ میلیارد نفر خواهد رسید که حدود ۲۱ درصد جمعیت کل جهان را تشکیل خواهد داد.

«توبی پورتر» مدیر اجرایی موسسه بین‌المللی مردم نهاد «Help Age»، گفت: دولت‌های جهان باید سیاست‌های ویژه‌ای برای پاسخگویی به این «تغییر جمعیتی سریع» در دستور کار خود قرار دهند.

پورتر افزود: اگر دولت‌ها هم‌اکنون اقدام کنند، در آینده قادر خواهند بود که پاسخگوی نیازهای شهروندان مسن خود باشد و پویایی اقتصاد کشورشان را حفظ کنند.

انفجار بازنشستگی اجتماعی

صفحه اینترنتی «Global Age Watch» نوشت: تأمین مالی از طریق مالیات و حقوق بازنشستگی اجتماعی غیر موثر در بیش از ۱۰۰ کشور به مرز انفجار رسیده در حالی که ظرفیت ایجاد یک حقوق ثابت برای افراد مسن در این کشورها وجود دارد.

کشورهای آمریکای لاتین به خصوص مکزیک به سمت در نظر گرفتن حقوق بازنشستگی اجتماعی برای افراد مسن در کشورشان در حال حرکت هستند.

برنامه حقوق بازنشستگی موثر در سال ۱۹۴۳ میلادی در مکزیک مطرح شد اما فقط شامل یک چهارم جمعیت این کشور شد. در دهه اخیر سرعت رشد اجرای این طرح به گونه‌ای بوده که در حال حاضر از هر ۱۰ مسن در مکزیک، ۹ نفر شامل این طرح شده‌اند.

پورتر گفت: حقوق بازنشستگی اجتماعی برای پیشرفت کشورهایی که افراد کمی به صورت رسمی با حقوق بازنشستگی استخدام می‌شوند، بسیار مؤثر است.

در سال ۲۰۰۹ میلادی، چین طرح حقوق بازنشستگی روستایی را معرفی نمود که با ۱.۸ درصد تولید ناخالص داخلی، حدود ۱۳۳ میلیون نفر را تحت پوشش قرار داد.

«کریس رول» مدیر موسسه بین‌المللی مردم نهاد «Age»، گفت: تأمین حقوق بازنشستگی اجتماعی از طریق بالا بردن مالیات خانواده‌ها می‌تواند فقر را در اجتماع از بین ببرد زیرا این ظرفیت ایجاد می‌شود که میلیون‌ها فرد مسن از حقوق برخوردار شوند.

این گزارش براساس مطالعه بر روی افراد مسن بالای ۶۰ سال در ۹۶ کشور جهان انجام شد که از ۴ بخش امنیت درآمد، سلامتی، قابلیت‌های شخصی و توانمندسازی محیطی تشکیل شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *