پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۳
۱۱

نرخ سود سپرده‌های بانکی افزایش یافت +جدول نرخ‌ها

يکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۸
کد مطلب: 397421
طبق تصمیم جدید بانکداران، تنها نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت ۶ تا ۹ ماه با دو درصد افزایش از ۱۶ به ۱۸ درصد و سود سپرده های کوتاه مدت ۹ ماه تا یک سال با دو درصد افزایش از ۱۸ به ۲۰ درصد تغییر کرده است.
نرخ سود سپرده‌های بانکی افزایش یافت +جدول نرخ‌ها
به گزارش جهان به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، در نشست یادشده مدیران عامل بانک‌های حاضر در جلسه با ابراز نارضایتی از عدم رعایت نرخ سود سپرده‌های بانکی از سوی برخی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیر‌بانکی و اشاره به تبعات منفی ناشی از این امر، بر لزوم رعایت دقیق ضوابط مربوط تأکید و پیشنهاداتی چند در مورد نرخ سود سپرده‌های مختلف مطرح کردند.

این گزارش می‌افزاید: کارکرد مؤثر نرخ سود سپرده‌های بانکی، نقش مؤثری در چرخه وجوه و بالندگی حیات اقتصادی کشور دارد و تنظیم سیاست‌های پولی و اعتباری نظام بانکی در تعاملی سازنده و پویا با بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کشور، همواره مورد تأکید بانک مرکزی بوده است.

در این راستا و پس از گذشت چند ماه از ابلاغ سیاست‌های پولی و اعتباری نظام بانکی طی بخشنامه شماره ۹۶۵۹۳/۹۳ مورخ ۱۳۹۳.۰۴.۱۱ این بانک، برخی بانک‌ها درخواست خود مبنی بر برگزاری نشستی مشورتی با بانک مرکزی را مطرح کردند تا با بهره‌گیری از تجارب حاصله در اجرای چند ماه گذشته سیاست‌های یادشده و آسیب‌شناسی اجرای این سیاست‌ها، توافقات و پیشنهادات خود در زمینه اجرای مؤثر سیاست‌های مذکور را به اطلاع بانک مرکزی برسانند.

گفتنی است پس از انجام مباحثات و گفت‌وگوهای فراوان در خصوص پیشنهادات مطروحه، در نهایت روی نرخ‌های زیر توافق حاصل شد:

۱ ــ نرخ سود سپرده‌های بانکی به‌ترتیب زیر تعیین می‌شود:
 نرخ سود سپرده‌های سرمایه گذاری مدت‌دار یک‌ساله ۲۲ درصد
 نرخ سود سپرده‌های سرمایه گذاری مدت‌دار ۹ ماه تا یک سال ۲۰ درصد
 نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار ۶ ماه تا نه ماه ۱۸ درصد
 نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار سه ماه تا شش ماه ۱۴ درصد
 نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی ۱۰ درصد

• حداقل مدت برای تعلق سود به سپرده‌های فوق یک‌ ماه است و پرداخت سود به سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی بر مبنای حداقل مانده طی ماه و در پایان ماه صورت می‌پذیرد.

۲ ــ در صورت کاهش یا برداشت پیش از موعد سپرده‌ها، نیم درصد از نرخ متناظر دوره مربوط کاسته می‌شود.

۳ ــ در اجرای اثر‌بخش این مقررات،‌ بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی باید نرخ مؤثر هرگونه محصول سپرده‌ای خود را در چارچوب ضوابط فوق تنظیم نمایند و هر گونه ابتکار و ارائه محصولات جدید مستلزم کسب مجوز قبلی از بانک مرکزی است.

۴ ــ سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌داری که قبل از اول دی‌ماه سال‌جاری گشایش شده (به‌جز سپرده‌های‌ سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی) تا تاریخ انقضای مدت سپرده با همان شرایط توافق شده با سپرده‌گذار ادامه یافته و در تاریخ انقضا بلافاصله با ضوابط حاکم در آن تاریخ تطبیق داده می‌شود. بدیهی است در این موارد لازم است مستندات و مدارک لازم در شعبه وجود داشته باشد تا در حین مراجعه بازرسان در اختیار آنان قرار گیرد.

۵ ــ سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی و کلیه سپرده‌هایی که تحت هر عنوان به‌صورت روزشمار مشمول دریافت سود می‌شوند بلافاصله با نرخ‌های مذکور در این بخشنامه تطبیق داده می‌شوند.

۶ ــ تاریخ اجرای ضوابط فوق از صبح روز دوشنبه اول دی ماه سال‌جاری است.

۷ ــ مقرر شد با آن گروه از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی که نرخ‌های مذکور را رعایت نکنند، با شدت و قاطعیت برخورد شود.

بانک مرکزی نیز با استقبال از پیشنهادات مطروحه و مورد توافق اعضای جلسه و به‌منظور پیشبرد دقیق و مؤثر سیاست‌های پولی و اعتباری نظام بانکی کشور که در گروی رعایت دقیق ضوابط مقرر و انضباط مالی مستمر و جدی در این زمینه است، از کلیه ظرفیت‌های قانونی خود در این خصوص بهره برده با بانک‌ها و مؤسسات اعتباری که ضوابط فوق را رعایت نکنند، به‌شدت برخورد خواهد کرد.

* ۷ برخورد بانک مرکزی با بانک‌های متخلف


برخورد با بانک‌ها و مؤسسات متخلف حسب مورد شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

۱ ــ تذکر کتبی به مدیران یا متصدیان متخلف؛
۲ ــ محکومیت متخلفین به پرداخت جریمه؛
۳ــ ممنوع ساختن نهاد متخلف از انجام بعضی امور بانکی به‌طور موقت یا دائم؛
۴ ــ عدم صدور هرگونه مجوز برای نهاد متخلف؛
۵ ــ قطع برخی سامانه‌ها و خدمات نهاد متخلف؛
۶ ــ سلب صلاحیت حرفه‌ای اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل نهاد متخلف به‌طور موقت یا دائم؛
۷ ــ ممنوع ساختن پرداخت سود سهام یا تقسیم اندوخته‌ها؛

افزون بر موارد فوق، اسامی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری متخلف که با عدم رعایت ضوابط فوق، زمینه اخلال در نظام پولی و بانکی کشور را فراهم می‌کنند، از طریق رسانه‌های عمومی اعلام شده و متخلفین حسب مورد به هیئت انتظامی بانک‌ها معرفی می‌شوند.

نظر به لزوم رعایت جدی سیاست‌های متخذه،‌ خواهشمند است دستور فرمایند مقررات مذکور به کلیه واحدهای ذی‌ربط در آن بانک/ مؤسسه ابلاغ شده بر حسن اجرای آن نظارت جدی و دقیق به عمل آید. شایان ذکر است بازرسان بانک مرکزی از تاریخ لازم الاجرا شدن ضوابط و مقررات این بخشنامه؛ به‌طور مستمر و دقیق، بر حسن اجرای ضوابط ابلاغی نظارت خواهند کرد.

این بخشنامه جهت اطلاع مدیران عامل کلیه بانک‌های دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک و مؤسسات اعتباری توسعه، کوثر مرکزی و عسکریه ارسال گردیده است.

در خاتمه،‌ خاطرنشان می‌سازد ارائه هرگونه خدمات بانکی به مؤسسات غیرمجاز (شامل مؤسسات اعتباری، تعاونی‌های اعتبار، شرکت‌های لیزینگ، صرافی‌ها و سایر مؤسسات مشابه که بدون مجوز معتبر بانک مرکزی در بازار پولی و بانکی کشور فعالیت می‌کنند) توسط شبکه بانکی کشور ممنوع است.

* نرخ سود بانکی‌ چه تغییری کرد؟


طبق تصمیم جدید بانکداران، تنها نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت ۶ تا ۹ ماه با دو درصد افزایش از ۱۶ به ۱۸ درصد و سود سپرده های کوتاه مدت ۹ تا یک سال با دو درصد افزایش از ۱۸ به ۲۰ درصد تغییر کرده است.

به گزارش تسنیم، افزایش نرخ سود سپرده های بانکی طی ماه های اخیر توسط بانک های خصوصی و دولتی علاوه بر اینکه توانست حجم عظیمی از نقدینگی را به سمت سیستم بانکی هدایت کند موجب اثرات منفی در بازار سرمایه شد.

همین امر موجب شد تا وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی برای جلوگیری از نوسان نزولی بازار سهام وارد عمل شوند و ترمز افزایش بی سابقه نرخ سود سپرده های بانکی را بکشند.

در همین ارتباط سیف طی ماه های اخیر جلسه ای با بانکداران خصوصی ودولتی برگزار کردو از آنها خواست با توافق یکدیگر نرخ سود سپرده ها را کاهش دهند و همین هم شد و بانکداران تصمیم گرفتند نرخ سود سپرده های بانکی را به ۱۰ الی ۲۲ درصد کاهش دهند.

در پی تصمیم بانک‌داران دولتی و خصوصی برای کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی بنا شد بانک‌داران از شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه نرخ‌های جدید را در شعب خود اعمال کنند.

بر اساس تصمیم مذکور، بانک‌های دولتی و خصوصی، نرخ سود سپرده‌های روزشمار و کمتر از سه ماه ۱۰ درصد، سه تا شش ماه ۱۴ درصد، شش تا ۹ ماه ۱۶ درصد، بیش از ۹ ماه تا کمتر از یک سال ۱۸ درصد و سپرده‌های یک سال ۲۲ درصد تعیین شده است.

این تفاهم بانک‌داران دولتی و خصوصی پس از آنکه به تأیید بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار رسید و توسط عبدالناصر همتی رئیس شورای هماهنگی بانک‌های دولتی به‌منظور اجرا از روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه به مدیران بانک‌های دولتی ابلاغ شد.

اما با وجود تایید بانک مرکزی و تاکید بر اجرای نرخ های توافقی در بانک های دولتی و خصوصی گزارش‌هایی از تخلف تعدادی از بانک‌ها در این حوزه دریافت شد که نشان دهنده عدم رعایت نرخ های توافقی در نظام بانکی بود.

برهمین اساس و بعد از گلایه فراوان بانکی ها جلسه ای ویژه در برج میرداماد بانک مرکزی به منظور سر و سامان دادن به وضعیت نا به سامان نرخ های سود بانکی تشکیل شد و مدیران عامل بانک‌های حاضر در جلسه با ابراز نارضایتی از عدم رعایت نرخ سود سپرده‌های بانکی از سوی برخی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیر‌بانکی و اشاره به تبعات منفی ناشی از این امر، بر لزوم رعایت دقیق ضوابط مربوط تأکید نموده، پیشنهاداتی چند در مورد نرخ سود سپرده‌های مختلف مطرح کردند.

گفتنی است بعد از مشورت فراوان بانکداران با سیاست گذاران پولی و بانکی به این توافق رسیده اند که از صبح روز دوشنبه اول دی ماه سال‌جاری نرخ سود سپرده‌های بانکی به ترتیب زیر تعیین شوند:
عنوان نرخ سود قبلی (مصوب اردیبهشت) نرخ سود جدید (از اول دی)
نرخ سود سپرده‌های سرمایه گذاری مدت دار یک ساله 22 22
نرخ سود سپرده‌های سرمایه گذاری مدت دار 9 ماه تا یک سال 18 20
نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار 6 ماه تا نه ماه 16 18
نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار سه ماه تا شش ماه 14 14
نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی 10 10

 

نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
قیمت نفت پایین آمده و دولت نمیتواند پاسخگوی هجوم احتمالی مردم برای خرید دلار باشد . بنابراین بانک مرکزی فعلا چاره ای ندارد جز اینکه نرخ سود بانکی را در حدی نگه دارد....
جالبه اون زمانی که عزت و شرفمون رو حفظ کرده بودیم و دشمن هم با انواع روشها باعث آسیبهای اقتصادی شده بود..

حالا هم که حضرات عزت و....
میثم
اي كساني كه ايمان آورده ايد از خدا پروا كنيد و اگر مؤمن هستيد آن چه از ربا باقي مانـده است وا گذاريـد . –
و اگر [ چنين] نكرديد بدانيد به جنگ با خدا و فرستاده ي وي برخاسته ايد و اگر توبه كنيد سرمايه هاي شما از خودتان است . نه ستم مي كنيد و نه ستم مي بينيد . 278 و 279 بقره
Iran, Islamic Republic of
برادر عزیر وقتی تورم با اعلام خود بانک بیش از 18 درصد است پرداخت سود 18 درصدی فقط ثابت نگه داشتن ارزش پول سپرده گذاری شده است.
سود بانکها به سپرده های مردم ، با توجه به نرخ تورم ربا محسوب نمیشود حتی نرخ واقعی سود سپرده ها و قدرت برابری آنها با ارزهای معتبر بین المللی منفی است و سپرده گذاران در حال حاضر ضرر می کنند ./
دقیقا سپرده گذاران در حال ضرر هستن رو که نیست سنگ پاست روی اوناییکه میگن سود سپرده های بانکی از نرخ تورم بیشتر تورم الان بالای 30 درصد اونوقت بالاترین نرخ سود 22 درصد وقتی بازار بورس اونقدر ریزش داشت مردم مجبورن سپرده گذاری کنن در بانکها (منظورم مردم عادی مثل خودم)مثلا برای خرید خونه با این پولها که نمیشه خونه خرید هی باید خرد خرد جمع کنیم تا بتونیم خونه بخریم اونیکه میگه رباست خواهشا در مورد پرداخت وام هم نطق بفرماد چطور وقتی وام میگیریم سودی که میدیم به بانک ربا نیست ولی وقتی میگیریم اونم از سر ناچاری میشه ربا
Iran, Islamic Republic of
ربا ربطي به سود دهي ندارد. ربا سود گرفتن ثابت از پول است بدون لحاظ قواعد اسلامي
محسن 2
Iran, Islamic Republic of
.... و کلام آخر اینکه از ماست که بر ماست !
علی
شاید سانسور بشه ولی میگم...
اوج فاجعه رو اون جایی که فهمیدم که توی صف نونوایی یه افغانی داشت میگفت:...اینجا دیگه جای موندن نیست....
ایران دیگر جای زیندگانی نیست
علي
Latvia
چيزي كه مشخص است، دولت زورش به بانكها نميرسد!! و در واقع بانكها بصورت خودمختار عمل ميكنند و هركاري كه به سودشان باشد انجام ميدهند نه هركاري كه صحيح و به نفع كشور باشد!