سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۵
۷
عضو شورای عالی نظام پرستاری:

نگاه پزشک سالارانه، منجر به عقبگرد در حوزه پرستاری شده است

مهاجرت سالانه هزار پرستار ایرانی
جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۳
کد مطلب: 393533
عضو شورای عالی نظام پرستاری با انتقاد به عقبگرد وزارت بهداشت در حوزه پرستاری کشور، تاکید کرد: علت کمبود پرستار در کشور، نگاه پزشک سالارانه حاکم بر وزارت بهداشت است.
نگاه پزشک سالارانه، منجر به عقبگرد در حوزه پرستاری شده است
به گزارش جهان، محمد شریفی مقدم در گفتگو با مهر اظهارداشت: با توجه به توسعه علم پزشکی و ظهور بیماریهای نوپدید و همچنین ورود تکنولوژیهای جدید پزشکی به همراه ارتقای دانش سلامت مردم، باعث شده تا پرستاری در دنیا نیز به سمت تخصصی و فوق تخصصی پیش برود.

وی، علت تخصصی شدن پرستاری را، ارائه خدمات کیفی تر به مردم و بیماران عنوان کرد و گفت: متاسفانه بر عکس دنیا، در کشور ما، شاهد یک عقبگرد ۳۳ ساله در حوزه پرستاری هستیم و این موضوع نشات گرفته از نگاه پزشک سالارانه حاکم بر وزارت بهداشت است.

دبیرکل خانه پرستار به ماجرای احیای کاردانی پرستاری و تربیت پرستار یک ساله اشاره کرد و ادامه داد: معاون آموزشی وزارت بهداشت به کمبود ۸۰ هزار پرستار اشاره کرده و گفته است که برای تامین پرستار مورد نیاز مراکز درمانی کشور، می خواهیم کاردانی پرستاری و پرستاری یک ساله را احیا کنیم. در حالی که موضوع کاردانی پرستاری مربوط به سال ۱۳۶۱ بود که آن زمان تنها ۲۵ دانشکده پرستاری در کشور داشتیم.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر ۱۸۰ دانشکده پرستاری در کشور وجود دارد، تاکید کرد: مسئولان وزارت بهداشت فکر می کنند که علت کمبود پرستار، کمی است. در حالیکه مشکل کمبود پرستار، نشات گرفته از سیاست های نادرست و اشتباه وزارت بهداشت است و تفکرات پزشک سالارانه ای که در نگه داشت و جذب پرستار مشکل دارد.

عضو شورای عالی نظام پرستاری اظهارداشت: وضعیت پرستاری به قدری آشفته و به هم ریخته است که پرستار با ۱۴ سال سابقه کار، ترک شغل می کند و دیگر نمی خواهد کار پرستاری انجام دهد.

شریفی مقدم با اعلام اینکه در سال بیش از ۱۰۰۰ پرستار ایرانی به کشورهای ترکیه، حاشیه خلیج فارس، کانادا و... مهاجرت می کنند، افزود: چون جذابیت های پرستاری در آن سوی آبها بیشتر است، شاهد ترک وطن هستیم.

دبیرکل خانه پرستارهمچنین به تغییر شغل پرستاری و ترک پرستاری و خانه نشینی اشاره کرد و گفت: آن تعداد هم که کار پرستاری می کنند، انگیزه کافی برای ادامه کار ندارند.

وی با بیان این مطب که کمبود پرستار ناشی از نبود افزایش جذابیت های پرستاری است، ادامه داد: پرستاری در دنیا رتبه سوم مشاغل درآمدزا را دارد. در حالیکه ما تازه به فکر احیای کاردانی پرستاری و همچنین پرستار یک ساله و ۶ ماهه هستیم.

شریفی مقدم، سیاست های نادرست در حوزه پرستاری را موجب تضعیف پرستاری دانست و افزود: دود این قبیل تصمیمات به چشم مردم می رود.

وی تاکید کرد: وزارت بهداشت می خواهد با جذب پرستاران کم سواد، از موقعیت پاسخگویی به مطالبات آنها فرار کند.

شریفی مقدم با اشاره به سکوت مسئولان نظام پرستاری در مقابل این قبیل تصمیمات وزارت بهداشت، گفت: جامعه پرستاری هرگز اجازه نخواهد داد که چنین برخوردهایی با آنها صورت بگیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


یک پرستار
کل بار بخش درمان رو دوش پرستاران است ولی پول و پرکیس به پزشکان میرسه پرستاران گاهی یک ۲۴ ساعت بخاطر کمبود نیرو باید شیفت بایستند چون نیرو نیست و پزشکی که فقط برای ویزیت میاد پرکیس صدمیلیونی میگیره ولی پرستار سیصد تومن
زهرا
باين أقدام فقط مسله را باك مي كنند وكمكي به حل مشكل نمى كنند وهمجنين منجر به تخريب وجهه فرهنكي اجتماعي برستاران ميكردند،بايد كفت در جنين زمينه هايي هميشه نظام برستاري خواب مي أفتد وافلام مناسبي انجام نميدهد.
محمد
تا وقتی این وضع پرستاری باشه مطمئن باشین هیچوقت نیروی پرستاری تا مین نمیشه و همیشه کمبود نیرو وجود خاهد داشت مگر اینکه یه فکری به حال جامعه پرستاری بشه،وگرنه که پرستارا اونایی که میتونن میزارن میرن یا بی خیال این کار طاقت فرسا و سخت میشن! وهمیشه با کمبود نیرو مواجهن
علوم آزمایشگاهی
با این حال هم اوضاع پرستاران از بقیه پیرا پزشکان خیلی بهتره. پیراپزشکا خیلی مظلوم هستن و با وجود کار سنگینشون حقوقشون نصف پرستاراست!
Iran, Islamic Republic of
خواهشا سری به مطب ها و بیمارستانهای خصوصی بزنید تا متوجه فشاری که طرح تحول به مردم وارد کرده بشید.
برای دندانپزشکی بچه 3 ساله حدود 3.5 میلیون تومان هزینه می خواهند(البته در دولتی هم همین است چون اصولا دندانپزشکی با بیمه نیست)
مسعود فتاحی
بار سیستم سلامت بر دوش پرستاران و بهیاران و سودش به جیب پزشکان است. مقامات محترم وزارت بهداشت که کتاب کالیفرنیا را وحی منزل می دانند نگاهی هم به تعرفه های پرستاری و اختلاف درآمد پزشکان و پرستاران بیاندازند. در آمریکا در آمد پزشک و پرستار تفاوت کمی دارد.
سمیرا
Iran, Islamic Republic of
نگاه پزشک سالارانه، منجر به عقبگرد در حوزه پرستاری شده است؟فقط همین؟توسایر حوزه ها هم بهمین روال هست.فقط پزشکان این وسط سود هنگفت می برند.سایر پرسنل روز به روز ضعیف تر.این مشکلات باعث شده کیفیت خدمات بسیار پایین بیاید.که البته طبیعی است.تمام بار وزاارت بهداشت ودرمان به دوش پرسنل هست ولی پزشکان همه کاره هستند وحقوق های آنچنانی میگیرند.پس فریاددر برابرکسانی که ظلم میکنند بی فایده است.