پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۸
۱۶

زنگنه وزیر برتر؟!

محسن جندقی
يکشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۰
کد مطلب: 377784
وزارت نفت در یک سال گذشته با انتقادات زیادی مواجه شد و عملکردی بسیار معمولی داشت. مثلا در سرمای زمستان گذشته گاز برخی تولیدکنندگان قطع شد و حتی مناطق شمالی کشور در ایامی که به یاری دولت نیاز داشتند با افت فشار گاز مواجه شدند و مردم روزهای سختی را سپری کردند.
جهان نيوز - محسن جندقی: بیژن نامدارزنگنه، وزیر نفت به همراه وزیر امور خارجه و وزیر بهداشت و درمان به علت اینکه نسبت به سایر وزرا برتر بودند و عملکرد بهتری داشتند مورد تقدیر رئیس‌جمهور قرار گرفتند. تقدیر از وزیر بهداشت و درمان اصلا شگفت‌آور نبود چراکه قاضی‌زاده‌هاشمی با پیگیری بسیار توانست قانون سلامت را اجرایی کند و تا حدودی زمینه تغییر و تحول در بخش سلامت و درمان کشور را فراهم آورد. به عبارت بهتر دولت برای انتخاب وزیر برتر چاره‌ای جز در نظر گرفتن خدمات وزیر بهداشت و درمان نداشت.

از طرفی برتر شدن ظریف نیز تعجب‌برانگیز نبود چراکه روحانی و سایر مسؤولان بارها و بارها از دستاوردهای سیاست خارجی گفته و به دفاع تمام‌عیار از توافق ژنو پرداخته‌اند. اتفاقا همین موضوع یکی از موارد مورد بحث بین منتقدان و دولتی‌هاست چراکه برخلاف ادعای دولتی‌ها توافق ژنو بیش از اینکه برای کشور دستاورد داشته باشد برای غرب دستاورد داشته و کشورهای مورد مذاکره حتی به همان توافق نیز پایبند نبوده‌اند و تحریم‌های اخیر نیز شاهد این مدعاست. با وجود انتقادهای بسیار، از همان ماه‌های نخستین فعالیت دولت یازدهم می‌شد فهمید که وزارت امور خارجه، وزارتخانه‌ای ویژه برای دولتمردان محسوب می‌شود تا جایی که روحانی در اظهاراتی قابل تامل گفت: دولت در حوزه سیاست خارجی در مدت 50 روز به اندازه 500 روز کار کرده است.

با این حساب انتخاب وزیر امور خارجه به عنوان وزیر برتر در روزهایی که آمریکایی‌ها مکررا توافق ژنو را نقض می‌کنند اصلا جای تعجب نداشت چرا که انتخابی سیاسی است؛ اما شگفت‌آورترین نام برای برتر بودن، بیژن نامدارزنگنه بود. روحانی در مراسم معرفی برترین‌ها از کاهش آلودگی هوا سخن گفت و به صورت تلویحی اعلام کرد موضوع واردات بنزین و هوای پاک یکی از مواردی بود که زنگنه را وزیر برتر کرد اما واقعیت این است که زنگنه به علل دیگر به عنوان وزیر برتر انتخاب شد. وزارت نفت در یک سال گذشته با انتقادات زیادی مواجه شد و عملکردی بسیار معمولی داشت. مثلا در سرمای زمستان گذشته گاز برخی تولیدکنندگان قطع شد و حتی مناطق شمالی کشور در ایامی که به یاری دولت نیاز داشتند با افت فشار گاز مواجه شدند و مردم روزهای سختی را سپری کردند. همچنین وزارت نفت که طی یک سال گذشته همواره از سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در ایران سخن می‌گفت، قراردادهای نفتی با چند شرکت چینی را معلق کرد. از طرفی میزان برداشت از میادین مشترک نفتی افزایش چشمگیری پیدا نکرد و وزارت نفت در حوزه دور زدن تحریم‌ها و فروش نفت توفیق چندانی به دست نیاورد. حتی نقش بخش خصوصی در حوزه نفت بیش از گذشته کمرنگ شد. اینها در حالی است که زنگنه مانند بسیاری از مسؤولان دولت یازدهم، در ارزیابی عملکرد دولت سابق سنگ تمام گذاشت و با لحنی شدید دوره گذشته را دوره‌ای سیاه برای حوزه نفت دانست و به عملکرد مسؤولان سابق نفتی اعتراض کرد. با وجود انتقادهای فراوان از عملکرد دولت سابق، زنگنه به وزیر سابق نفت حکم مشاور داد و رستم قاسمی نیز پاسخ همه انتقادهای زنگنه را داد.  همچنین در موضوع آلودگی هوا، زنگنه به جای حمایت از زیرمجموعه‌های خود ناگهان به عنوان یک مدعی ظاهر شد و از بنزین ساخت داخل انتقاد کرد و مدافع واردات بنزین شد. با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نفت بنزین نیز وارد شد این در حالی بود که با فرا رسیدن بهار هوا پاک شد و مسؤولان همین موضوع را به عنوان یک دستاورد مطرح کردند و گفتند بنزین باکیفیت موجب پاک شدن هوا شده است. اینها در حالی است که مدتی بعد آنالیز بنزین‌های وارداتی نشان داد اصلا بنزین‌های وارداتی بی‌کیفیت بوده و چیزی فراتر از بنزین ساخت داخل نیست!

 این موضوع می‌توانست یک رسوایی برای وزارت نفت باشد اما مسؤولان در این باره سکوت و اعلام کردند از تیرماه فقط بنزین یورو 4 اجازه ورود به کشور را دارد. هنوز هم معلوم نیست که آن هوای پاک بهار 93 چه ربطی به بنزین‌های آلوده وارداتی داشته است که مسؤولان از آن به عنوان دستاورد نام می‌برند.

اصلا اگر همه موارد بالا را نادیده بگیریم نمی‌توانیم موضوع کرسنت و حکم دادگاه بین‌المللی لاهه علیه ایران را نادیده بگیریم. در زمان انعقاد قرارداد کرسنت زنگنه وزیر نفت بوده است و بسیاری از قراردادهای دارای اشکال نیز در زمان وزارت وی منعقد شده که یکی از متهمان در موضوع آن قراردادها نیز هم‌اکنون در حال محاکمه است. احکام دادگاه بین‌المللی لاهه تا زمانی که زنگنه از بدنه دولت دور بوده به نفع ایران بوده است اما گفته می‌شود نتیجه وزیر شدن مجدد زنگنه، رای دادگاه لاهه علیه ایران است و طرف اماراتی با همین استناد نیز توانسته قضات دادگاه کرسنت را مجاب کند علیه ایران رای صادر شود. به عبارت بهتر زنگنه به عنوان یکی از مسؤولان وقت، در انعقاد قرارداد کرسنت نقش پررنگی داشته و هیچ‌کس نمی‌تواند این نقش را منکر شود.

اما دولت برای اینکه منتق دان در این مورد اظهارنظر نکنند به سیاست انسداد اطلاعات در مورد این دادگاه روی آورده است. تناقض در سخنان مسؤولان نیز از همین جا نشأت می‌گیرد و یکی می‌گوید ایران محکوم شده و دیگری اعلام می‌کند ایران در دادگاه لاهه محکوم نشده است. در ایامی که منابع رسمی داخلی از انتشار اخبار دادگاه کرسنت خودداری می‌کنند، منابع خبری خارجی اعلام کرده‌اند که ایران در دادگاه محکوم شده و باید هزینه‌ای گزاف بپردازد. با این وجود دولت اصرار به حمایت و پشتیبانی از زنگنه دارد و عملکرد مسؤولان نشان می‌دهد این حمایت نه به خاطر وزیر نفت بلکه برای خدشه‌دار نشدن چهره دولت است.  به عبارت بهتر دولت برای اینکه به چهره خود خدشه‌ای وارد نشود با هزینه‌ای گزاف، از زنگنه حمایت می‌کند! اما این حمایت در مراسم روز گذشته کمی عجیب بود چراکه در روزهایی که انتقادات بجا و دلسوزانه در مورد پرونده کرسنت وجود دارد، روحانی از زنگنه به عنوان یکی از مسؤولان درگیر این پرونده تقدیر می‌کند و وی را در کنار 2 وزیر برتر دیگر قرار می‌دهد. این رفتار دولت نشان می‌دهد برخی مسؤولان در مواجهه با انتقادهای بجا که پاسخی برای آن یافت نمی‌کنند، لجاجت می‌کنند.

عملکرد وزیر نفت دولت روحانی نه در یک سال اخیر بلکه در سال‌های گذشته نیز آن قدر قابل دفاع نیست که رئیس‌جمهور را مجبور کند منافع ملی را نادیده بگیرد و حتی برای ثابت کردن پاک بودن دولت، وزیری که موجب محکومیت ایران در دادگاه بین‌المللی شده را وزیر برتر دولت خود اعلام کند.
منبع:وطن امروز
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


فرار به جلو
اتفاقا وقتی مجلس فقط سکوت میکنه پرواضح و بدیهی میباشد جناب ایشان وزیر برتر باشد. ایشان دقیقا مانند وزیر محترم علوم اسبق که بورسیه ها را گرو گرفته بود تا از نظارت مجلس دلسوز در امان باشد پرونده بابک ز را گرو گرفته تا از نظارت مجلس محترم در امان باشد
دلایل استیضاح به قید سه فوریت:
1- مصاحبه ایشان در زمان فتنه که در برنامه دکتر سلام هم امد
2- تهی کردن وزارت نفت از مدیران استراتژیک این یعنی اینکه وزارت نفت تا اقای زنگنه باشند دارای مدیریت و بعد از ان فاقد مدیریت میباشد
3- قراردادهای ترکمنچای نفتی-گازی(کرسنت و استات اویل و..)
4- ایجاد تنش در فضای ارام جامعه با اعلام نتایج دستکاری شده ازمون استخدامی نفت که به بروز تحصن 4 روزه در مقابل وزارت انجامید
5-نصف شدن صادرات نفت ایران
6- در جلسه رای اعتماد ایشان قسم جلاله دروغ خورد(هنوز صحبت های مرد ارام و متینی مثل دکتر توکلی را در خاطر دارم که با چه تعجبی این مسئله را بیان کرد!!!)
7- اداره سیاسی وزارتخانه کاملا تخصصی
از مجلس محترم و شخص دکتر زاکانی عزیز تلاش و پیگیری بیشتری را خواستارم
و من الله توفیق
واقعا باعث شرمندگی است مثل دانش آموزی می ماند که نه تنها درسش را نخوانده بلکه بازیگوشی هم کرده ولی ازطرف اولیاء اش جایزه گرفته
Iran, Islamic Republic of
لااقل فرق بین تن و بشکه را در واحد اندازه گیری تولید نفت میداند.
قبلیها که در همین زمینه هم سوتی دادند.
سلام.
زیادی سخت میگیرید!!!!!!!! جایزه دادن به آقای زنگنه فقط جوکی برای ایجاد شادابی و خندیدن مردم بود.چرا با شادی مردم مخالفت میکنید؟!!!!!!!!
س
جا داره از زنگنه به عنوان مهمان برنامه "خندوانه" دعوت کنند.
حسین
خدایی ما که شکه شدیم وزیری با این همه حاشیه و پروند های بی جواب شایسته تقدیر!!
سید
شرم آوره
حقگو
کم کم معنی اعتدال روشن میشود!وزیری که اینقدر در پرونده کرسنت زحمت کشیده, در واردات بنزین زحمت کشیده ,در برکناری نیروهای انقلابی دروزارت زحمت کشیده ,در انتصاب بخور بخورها زحمت کشیده,در ستاد فتنه گران بسیار زحمت کشیده,در دوران خود اختیار فروش نفت ایران را به آقازاده معروف داده(البته ایشان با بلیط وبعنوان کارشناس وارد وسوار شدن),در پرونده کرسنت خیلی تلاش کرده که در لاهه محکوم نشویم! و جلوی ضرر چندین میلیارد دلاری راگرفته!و...
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
گویند شخصی به دهی وارد شد و دید که فردی بسیار بدنام را آنجا امام جماعت کرده اند و همه پشت سرش نماز می خوانند علت را جویا شد؟
گفتند برادر برای اینکه ایشان کفشهایمان را نرباید پیش نمازش کرده ایم تا همگی مواظبش باشیم
جوک ساااااااااااااااااااال
حسن
حالا خدا را شکر چطور شده وزیر دانشمند معزول وزارت علومش را فراموش کرده
رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
روحانی در اظهاراتی قابل تامل گفت: دولت در حوزه سیاست خارجی در مدت 50 روز به اندازه 500 روز کار کرده است.
از اين حيث كه سفر هاي متعدد به خارج از كشور بخصوص كشور هاي اروپايي داشته اند و حق ماموريت هاي 250 يورويي گرفته اند به اندازه 500 روز بلكه بيشتر هم كار كرده اند !!!!؟
منطغد
امید واریم قوه قضاییه با رسیدگی عادلانه به پرونده کرسنت افرادی مانند زنگنه به مکافات عملشان برسند.
عبداللهی
Iran, Islamic Republic of
iمن هنوز باورم نمی شود
آقایانی که می گفتید ما طرفدار آزادی بیانیم پس چرا درباره کرسنت حرف نمی زنید؟
امان از تحزب ؛ امان از قبیله گرایی