پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۲
۱۴

جوانان سرمست غرور پولداری +عکس

دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۱
کد مطلب: 419679
در همین ابتدا باید اعتراف کنیم که با پولدار بودن کسی مشکلی نداریم که هیچ که دوست داریم کلیه آحاد ملت از نعمت پول بهرمند شود؛ اما آیا پول باید به ارزش تبدیل شود؟ آیا عده ای باید با پول روی اعصاب ملت راه بروند؟
به گزارش جهان به نقل از فرهنگ نیوز، همه ماجرای دختر پورشه سوار را کمابیش شنیده اید و حتی از سیل کامنت هایی که روانه پیج این خدابیامرز شد، چیزهایی به گوشتان رسیده است. نگاهی کنجاکاوانه به کامنت ها در صفحه اینستاگرام بیندازیم، ورای فحاشی هایی سخیف و زشت عده ای روان پریش منحرف، به کامنت هایی نیز برمی خوریم که حسرت پول بر دل آنها مانده است و به عقده گشایی از این بعد می پردازند.

سالانه هزاران پراید و پژو و پیکان... در جاده های کشور له و لورده می شوند و به همان نسبت هزاران انسان کشته این تصادفات هستند اما واکنش جامعه به این وقایع تنها شکایت از کیفیت بد تولیدات داخلی، جاده های ناامن و فرهنگ بد رانندگی عده ای است اما در یک اتفاق تنها کافی است تا پورشه ای، بی ام وا ای، بنزی در اتوبان ها و جاده های کشور دچار سانحه ای شود به سرعت نور اخبار آن در رسانه ها و فضای مجازی پوشش داده می شود و برخی حتی از این واقعه خوشحال هم می شوند. اینکه برخی از مرگ انسانی در کشور خوشحال شوند نشانه بسیار وحشتناکی از به خطر افتادن سلامت روانی جامعه ای است که مفتخر به داشتن فرهنگ غنی و تمدن هزاران ساله است.


دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار فرماندهان ناجا، در بخشی از بیانات خود به نکته ای اشاره کردند که نشان داد تا چه میزان امنیت روانی جامعه در حال به خطر افتادن است. ایشان با اشاره قرار دادن لزوم توجه به امنیت روانی جامعه، یکی از ابعاد برهم زننده نظم و امنیت روانی را جولان جوان های سرمستِ غرورِ ثروت(۱) با خودروهای گران قیمت در خیابان ها دانستند.

حال می خواهیم بدانیم جوانان سرمست ثروت چه کسانی هستند؟ آیا این پدیده اجتماعی تازه بروز کرده است؟ حاصل چه فرایندی بوده و چرا کار باید به جایی برسد که مقام معظم رهبری نیز به انتقاد از این پدیده اجتماعی بپردازند؟

در کنار خیابان ایستاده اید و درحال کلنجار رفتن با ذهن خود درباره بدهی و قسط و مشکلات مالی هستید که ناگهان مشاهده می کنید یک مازاراتی تولید سال ۲۰۱۵ با صدای بلند موزیک و با سرعت بالا از جلوی شما عبور می کند!! و عده ای جوانِ بیست و چند ساله را در آن مشاهده می کنید. در حالیکه ممکن است اگر یک پراید با چنین سیستمی از کنار شما عبور کند، با گفتن خَزو خیل آن را سرزنش نیز کنید. اما زمانی که اتومبیل مدل بالا می شود، در ابتدا ممکن است خود را سرزنش کنید و حسرتی در دل شما به وجود آید که چرا من نه؟

بهتر از قبل از ادامه دادن موضوع به این نکات نیز اشاره کنیم که تنها جوانان سرمست ثروت برهم زننده امنیت روانی جامعه نیستند. پرسه گداهای خیابانی در درون سطل های آشغال، استعمال مواد مخدر در کنار خیابان ها و پارک ها، چپاول های سه هزار میلیاردی از پول بیت المال و برخی از تصمیمات جنجالی دولت مانند ماجرای پول های کثیف، عواملی از این دست هستند. همگی این موارد در جای خود قابل بررسی هستند. اما موضوعی که در این یادداشت بررسی می شود مختص جوانان است چرا که ایران یکی از کشورهایست که بیشترین آمار جمعیت جوان را در خود جای داده است که هر روزه با مشکلات عدیده ای در زمینه تحصیل، ازدواج، مسکن و شغل در حال دسته پنجه نرم کردن با زمانه هستند.

نگاهی به آمار جرم ها و جنایت ها می شود، ما را به عمق فاجعه نزدیکتر می سازد. کافی است صفحات حوادث را رقم بزنید تا ببینید اکثر کسانی که دستگیر می شوند جوان هستند و حتی نوجوان. در برخی از حوادث نیز می بینیم که بخاطر مبلغ اندکی پول، یک نفر کشته شده و درگیری های فاجعه باری اتفاق افتاده است. جوانانی که ره صد ساله را می خواهند یک شبه طی کنند و برای رسیدن به کعبه آمال خود، میانبر سرقت، جنایت و قاچاق و اخاذی را در پیش گرفته اند. به این آمار کافی است آمار معتادن را نیز اضافه کنید که بیشتر مرتکبین آن جوان هستند.


اما عده ای جوان هستند نه مشکل مالی دارند، نه در خانواده فقیری رشد کرده اند و نه مجرم، جانی و معتاد هستند بلکه با امکاناتی که در اختیار دارند در حال برهم زدن امنیت روانی قشر بزرکی از جامعه اند. نظم و امنیت تنها با جولان جوان شیشه ای مسلح به چاقو (۲) در خیابان ها مختل نمی شود بلکه همان ماشین مدل بالای میلیاردی نیز در ابعادی حتی وسیع تر سلامت روانی جامعه را به خطر می اندازد. اینکه عده ای از این با عبارتی مانند " مشکل ما نیست، مشکل از خودشان است" قصد توجیه رفتارهای خود را داشته باشند، پاک کردن صورت مساله است. تنها کافی است جوانان سرمست ثروت خود را لحظه ای جای جوان نگون بختی بگذارند که به هزاران مشکل دست و پنجه نرم می کند. در فرهنگ اجتماعی ایران، سخن از جوانمردی و پهلوانی و مرام و معرفت زیاد زده شده است اما رفتارهای سخیف در حال حاضر تبدیل به ارزش هایی شده است که عده ای برای رسیدن به آن، در حال مسابقه دادن با هم هستند. آری هستند ثروتمندانی در جامعه که در کنار داشتن ثروت، فرهنگ پولدار بودن را نیز دارند که علاوه بر ثروت اندوزی دستی نیز به خیر دارند و درد جامعه را نیز درک می کنند. در این میان لیکن با قشری طرف می شویم که پول را به ارزش اول در زندگی بدل کرده اند و آن را به هر طریقی که شده باید به دیگران اثبات کنند و با پول خود بر سر دیگران بکوبند و انتظار دارند سند شهر را شش دانگ به نام آنها بزنند و دیگران لیاقت زندگی ندارند.

حال سوال اینجاست چرا تعداد جوانان سرمست نسبت به گذشته تا این میزان زیاد شده است، چرا در سال های قبل تعداد کسانی که به مقام پولداری می رسیدند، فرهنگ آن را نیز داشتند. آنچه مشخص است این است که ثروت های بادآورده عده زیادی را به جایگاهی رساند که لیاقت آن را ندارند. پاسخ مشخص است وقتی کسی ظرفیت جایگاهی را ندارد، باعث از بین رفتن آن جایگاه می شود و آن را به ضد ارزش تبدیل می کند.


ضد ارزش هایی که در مدل بالای اتومبیل، لوازم آرایش گران قیمت، کاخ ها، مسافرت ها و مراسم های آنچنانی تبلور پیدا می کند. شاید بتوان از کنار این موارد عبور کرد اما زمانی که از مسیر خود منحرف می شود و در سطح جامعه نیز نمود پیدا می کند، مصداق همان ناهنجاری اجتماعی شود. به همین دلیل است که بسیاری از جوانانی که به ثروتی رسیده اند برای ابراز وجود، از مسیر عرف و ارزش های جامعه خارج می شوند و به طرق مختلف پول خود را به رخ دیگران می کشند.

در پایان نیز باید دوباره اذعان کنیم که با پول و پولدار بودن کسی مشکلی وجود ندارد، بلکه تقاضا می شود تا خانواده ها فرهنگ پولدار بودن را نیز به جوانان خود بیاموزند و درک و شعور اجتماعی را نیز بالا ببرند. حال عده ای شاید نخواهند و به عمد مسیر غلط را ادامه دهند، اینجا است که باید ارگانی که مسئول حفظ امنیت و نظم در جامعه است مداخله کند و راه چنین هنجارشکنی های آشکاری را ببندد.

پانوشت:

۱- رهبر انقلاب: جولان خودروهای گران‌قیمت در خیابان‌ها از مظاهر ایجاد ناامنی روانی است
۲- جزئیات حمله مرد شیشه ای به ۱۲ شهروند/ درخواست مردم از پلیس و قوه قضائیه
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


"ایران یکی از کشورهایست که بیشترین آمار جمعیت جوان را در خود جای داده است که هر روزه با مشکلات عدیده ای در زمینه تحصیل، ازدواج، مسکن و شغل در حال دسته پنجه نرم کردن با زمانه هستند"
حالا با این وضعیت می خوان جمعیت رو زیاد هم بکنن...
فکر کردین این جوونا فرزندای کیا هستن خوب معلومه همه از بچه های اقازاده ها و مقامات کشور هستن
محمد
ثروت بدون فساد رویایی بیش نیست ...
اکثر این جوانان همان ...
Iran, Islamic Republic of
یهمشت عقده ای تازه به دوران رسیده
United States
بلوار اندرزگو تهران جولانگاه این افراد تازه به دوران رسیده است
مهدی
با سلام
به نظرم دلیل اصلی این اشفتگی روانی در جامعه این هست که اختلاف طبقاتی به علت سیستم مریض اقتصادی و تصمیمات نابخردانه بعضی مسئولین در جامعه بیداد میکنه.
یه زمانی فقیر و پولدار خیلی راحت تر کنارهم زندگی می کردند.
اما امروزه همه فقط پول رو می شناسن.
صورت مساله رو پاک نکنید اونها دارن نرمال زندگی میکنند .مردم بدبختانه زندگی میکنن که تفاوت بوجود میاد
م
من هم از قشر ضعیف جامعه هستم اما هیچ گاه همچین احساسی در مواجه با شخص پولدارنداشتم
سوال
سوار شدن خودرو گران قیمت گناه است یا حسادت؟؟؟؟

حسادت در هر شکل و هر وجهی گناه است بهتر است به جای توقف واردات خودرو لوکس و یا جلوگیری از عبور و مرور انها شناخت جوانان را بالا ببرید و راهی را فراهم کنید تا جوانان با تلاش بتوانند به ارزو هاشون برسن
سلام
بولوار شهيد دادمان به تازگى محل كورس ماشين هاى مدل بالا با شعور پايين شده و در دو طرف بولوار يكى درجهت خلاف در اخر شب شروع ميشود.
پولدار باشی یا فقیر،آخرش میری زیر خاک.چه بهتر که اگه پولی داریم اونو به نیازمندا بدیم
نام نیکو گر بماند ز آدمی
به کزو ماند سرای زرنگار
شادی
«و هرگز به تکبر و آزار مردم دست مزن و با غرور در زمین راه مرو که خدا هرگز مردم متکبر خودستا را دوست نمی دارد».(سوره لقمان،ایه 18)
reza
بوده تا بوده دنیا همین بوده ، برای حفظ نظام اجتماع باید یک سری ثروتمند باشن و یک سری فقیر و گروهی متوسط ، حالا هر کی بیشتر تلاش کنه میره جزء ثروتمندان
میثم
Germany
باور کنید دوستان که هر آدمی با تلاش وپشتکار در هر مرحله ای و جای که باشه پیشرفت میکنه واين پیروزی و خوشبختی حقيقيه چه زیباست، اين جمله که می گوید، حسادت هیچ چیز را از بین نمی برد مگر قلب فرد را. برای سلامتی قلبمان هم که شده تمرین کنیم، تلاش کنیم، با رشد خود، با پیشرفت خود به مواردی اين چنين حساس نشویم.حالا پورشه نباشه سمند باشه چی ميشه واقعا اصلا ماشين نباشه چی ميشه، والبته که تقاضای همهی مردم ما برخورد با هر نوع خلاف وجرمی از جمله: رعایت نکردن قوانین رانندگی، رشوه بگیر ها، رشوه ده ها، بد استفاده کنندگان هست و خواهد بود