پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰

تأثیر جو روانی بر بازار سهام

چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۵۲
کد مطلب: 391977
کامران صدیقیان با اشاره به اینکه اکنون کلیت بازار در انتظار نتیجه مذاکرات هسته‌ای نشسته است، گفت: افزایش عرضه در بازار امری طبیعی و پس از گذشت چند روز از روند صعودی پیاپی قابل پیش‌بینی بود، اما در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات جو روانی در بازار کاملا مثبت خواهد شد.
به گزارش جهان به نقاز فارس، یک کارشناس بازار سهام با اشاره به اینکه عمده صنایع بورسی حتی در صورت عدم برداشته شدن تحریم‌ها به پیش‌بینی‌ سودشان می‌رسند، گفت: صنایع خودرو، بیمه پس از تحریم‌ از رونق افتادند و برداشتن تحریم می‌تواند بر این صنایع تأثیر خوبی داشته باشد.

روند صعودی بازار سهام در روزهای گذشته متوقف شده و حتی عرضه‌ها نسبت به تقاضا پیشی گرفتند. عمده دلایل روند مثبت بازار طی هفته‌های اخیر بحث مذاکرات و خوشبینی‌ ایجاد شده نسبت به برداشته شدن تحریم‌ها عنوان شده بود، اما برخی کارشناسان معتقدند که کاهش ارزش ذاتی قیمت سهام در بازار موجب ورود نقدینگی‌های جدید شده است.

علاوه بر این رکود در بازارهای سکه، طلا ، ارز و مسکن و احتمال افزایش بازدهی در بورس اوراق با توجه به ریزش‌های پیاپی از جمله دیگر عوامل رونق بازار سهام عنوان می‌شود.

در این زمینه کامران صدیقیان با اشاره به اینکه اکنون کلیت بازار در انتظار نتیجه مذاکرات هسته‌ای نشسته است، گفت: افزایش عرضه در بازار امری طبیعی و پس از گذشت چند روز از روند صعودی پیاپی قابل پیش‌بینی بود، اما در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات جو روانی در بازار کاملا مثبت خواهد شد.

وی در پاسخ به این سؤال که عدم اقبال به گروه پتروشیمی در بازار سهام به چه عواملی گره خورده است، گفت: یکی از ریسک‌های بزرگ گروه پتروشیمی کاهش قیمت نفت است و ممکن است محصولات این گروه با توجه به قیمت‌های جهانی با کاهش مواجه شود. این کارشناس بازار سهام با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی با نگاه به مذاکرات می‌تواند روند احتمالا منفی در پیش بگیرد، گفت: نوسان نرخ ارز یکی از عوامل پرمزیت در این صنعت بود که در صورت توافق در مذاکرات و کاهش نرخ ارز این مزیت هم در این صنعت از بین خواهد رفت.

وی با اشاره به اینکه باید به تحولات صنایع بورسی به صورت واقع‌بینانه نگاه شود، تأکید کرد: کلیت مذاکرات تأثیر مثبت بر بورس اوراق بهادار خواهد داشت، اما در صورت عدم توافق عمده صنایع بورسی به پیش‌بینی‌های خود طبق صورت‌های مالی خواهند رسید. صدیقیان با اشاره به اینکه صنعت خودرو با توجه به افزایش تولید و تعدیل‌های پیاپی مورد اقبال سهامداران قرار گرفتند، گفت: این صنعت پس از تحریم‌ها بزرگترین ضربه را خورده است و طبیعی است که پس از لغو تحریم‌ها رونق بیشتری خواهد داشت.

وی با بیان اینکه به لحاظ بنیادی کلیت بازار خوب است، تصریح کرد: مذاکرات هسته‌ای که به دنبال آن لغو تحریم‌ها پیگیری می‌شود در صورت اتفاق عملی مؤثر در بازار و صنایع اثرات مثبت خواهد داشت.

تأثیر عرضه‌های اولیه در بازار

این تحلیلگر بازار در پاسخ به این سؤال که آیا عرضه‌های اولیه که اخیرا به صورت سریالی انجام شد می‌تواند روند صعودی بازار را متوقف کند، گفت: قطعا در کوتاه‌مدت عرضه‌های اولیه تواقفی برای شاخص خواهد بود. وی افزود: در ۳ عرضه اولیه بهمن، قاسم و سیدکو حدود ۸۰ میلیارد تومان نقدینگی برای سهامداران عمده از بازار خارج شده و طبیعی است که در کوتاه مدت روند صعودی شاخص متوقف شود. صدیقیان تأکید کرد: عرضه‌های اولیه در بلندمدت برای بازار مثبت و منجر به ورود سهامداران جدید به بازار خواهخد شد.

وی یکی از عوامل ایجاد رونق در بازار را کاهش کارمزد معاملاتی کارگزاران عنوان کرد و گفت: با کاهش کارمزد معاملاتی اگرچه جذابیت سرمایه‌گذاری بالا می‌رود، اما با زیان کارگزاران همراه خواهد بود، چرا که طی یک سال گذشته رکودی شدیدی در بازار حاکم خواهد بود و به دنبال کاهش ارزش معاملات درآمد کارگزاران کاهش پیدا کرده است.

صدیقیان در عین حال تصریح کرد: یکی از رایح‌ترین اقدامات تخفیف در کارمزد معاملاتی معامله‌گران بزرگ است که بر جذابیت این بازار خواهد افزود.

علاوه بر این زمانی می‌توان از کاهش کارمزد معاملاتی صحبت کرد که حداقل ارزش معاملات در بازار سهام به طور روزانه بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *