پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰

شیوه‌ای موثر در بهبود مبتلایان به آلزایمر

پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۴
کد مطلب: 435959
محققان در یک بررسی جدید نشان داده اند که ورزش منظم و مداوم بهترین درمان برای افراد مبتلا به آلزایمر است و با این کار می توان تا حدود زیادی خلق و خو، حافظه و توانایی های فکر کردن در این افراد را بهبود بخشید.
به گزارش جهان به نقل از مهر، این مطالعه نشان داده است که انجام ورزش های هوازی شدید می تواند میزان جریان خون مغز را افزایش داده و رسوب پروتئین های خاصی که از علائم مهم بیماری آلزایمر هستند را کاهش دهد.

محققان می گویند حتی در کسانی که بیماری الزایمر در آنها شروع شده است انجام منظم ورزش های هوازی می تواند کیفیت و کارکرد قوای عقلانی را بهتر کند.

مطالعات قبل نشان داده است که ورزش می تواند توانایی تفکر در افراد سالم را بهتر کند. پس محققان به این فکر افتادند که ورزش ممکن است بتواند همین تاثیر را در افراد مبتلا به آلزایمر هم داشته باشد. آنها ۶۵ فرد در رده سنی۸۹-۵۵ سال که قبلا ورزش نمی کردند و به علت بالا بودن قند خون در ریسک بروز آلزایمر قرار داشتن را مورد مطالعه قرار دادند. آنها را به دو گروه تقسیم کردند. به مدت شش ماه در نیمی از آنها نرمش های کششی را انجام دادند و در نیم دیگر هفته ای چهار روز و هر روز ۴۵ دقیقه ورزش شدید هوازی که ضربان قلب را بالا می برد.

بررسی با کمک تصویربرداری MRA در این افراد نشان داد که در آنهایی که ورزش های هوازی را انجام داده بودند میزان جریان خون در مراکز مربوط به حافظه و تحلیل مغز افزایش یافته و توانایی برنامه ریزی، نظم و قابلیت توجه به موضوعات هم در آنها بیشتر شده بود. همچنین بررسی مایع مغزی نخاعی در این افراد مشخص کرد که پروتئین هایی که در بیماران مبتلا به الزایمر در مغز افزایش می یابد در این افراد کاهش پیدا می کند.

بررسی همچنین نشان داد که در افراد مبتلا به آلزایمر که ورزش می کنند میزان اضطراب، تحریک پذیری و افسردگی کمتر است. محققان می گویند برای اینکار ورزش خاصی در نظر نیست و تنها باید با هر ورزش ممکنی تعداد ضربان قلب را افزایش داد و به نفس نفس زدن افتاده و شروع به تعریق کرد. با این حال هر فردی بخصوص افراد مسن قبل از شروع ورزش باید با پزشک خود مشورت کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *