سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
 
۵
۲۲
مسعود میرکاظمی تاکید کرد:

هزینه جاری و درآمد نفتی دولت به‌اندازه دولت سابق است/ دولت ریال کافی دارد؛ تحریم را بهانه نکند

چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۲۴
کد مطلب: 428399
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه «نمی‌شود تحریم را بهانه کرد، چون ریال به‌اندازه کافی در اختیار داشتید» گفت: سؤال ما این است که دولت این پول را که معادل هزینه جاری هشت سال دولت سابق است، کجا خرج کرده است؟
هزینه جاری و درآمد نفتی دولت به‌اندازه دولت سابق است/ دولت ریال کافی دارد؛ تحریم را بهانه نکند
به گزارش جهان، سیدمسعود میرکاظمی نماینده مردم تهران در مجلس در واکنش به سخنان روز دوشنبه معاون اول رئیس‌جمهور در گفت و گو با سایت نماینده اظهار داشت: آقای جهانگیری صحبت‌هایی داشته است مبنی بر اینکه نفت الآن ۵۰ دلار شده و نتیجه گرفته‌اند که بی‌انصافی است با وزیر آموزش‌وپرورش این‌طور رفتار شود.

دولت یازدهم از سال ۹۲ تا ۹۴ به‌اندازه هشت سال دولت قبل هزینه جاری داشته

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: کل هزینه‌های (فقط) جاری دولت قبل، از سال ۸۴ تا ۹۱، ـ بدون هزینه‌های عمرانی ـ ۴۶۴ هزار میلیارد تومان بوده است؛ اما جمع سه سال اول دولت یازدهم ـ با احتساب تحقق بودجه مصوب امسال ـ جمعاً ۴۴۰ هزار میلیارد تومان می‌شود؛ یعنی می‌توانیم بگوییم که سه سال این دولت تقریباً به‌اندازه هشت سال دولت سابق هزینه جاری داشته است و این نشان می‌دهد که دولت یازدهم به‌اندازه کافی پول در اختیارش قرار داشته.

وی با ذکر این نکته که «نمی‌شود تحریم را بهانه کرد، چون ریال به‌اندازه کافی در اختیار داشتید» افزود: سؤال ما این است که دولت این پول را که معادل هزینه جاری هشت سال دولت سابق است، کجا خرج نموده؟

گره زدن تحریم‌ها با آب خوردن مردم به دور از انصاف است

وزیر اسبق نفت در ادامه با اشاره به درآمدهای نفتی دولت‌های نهم تا یازدهم گفت: سال‌های ۸۴ تا ۹۱ مجموع درآمد ریالی نفتی کشور ۲۴۰ هزار میلیارد تومان بوده که به حساب خزانه واریز شده است. درعین‌حال طی سال‌های ۹۲ تا ۹۴ که تصدی امور به دست دولت یازدهم است، ـ با احتساب تبصره امسال ـ بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به‌صورت ریالی از فروش نفت برداشت شده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خطاب به دولتی‌ها گفت: شما در بودجه جاری و برداشت از نفت، خوب خرج کردید. دولت حتی مشکل آب را به تحریم پیوند می‌زند، درصورتی‌که در کنار همه پول‌های بودجه جاری و درآمد ریالی نفتی، یک مجوز خاص هم برای برداشت از صندوق توسعه ملی از مقام معظم رهبری در خصوص حل مشکل آب گرفته‌اند. در نتیجه گره زدن تحریم‌ها با بعضی موارد مانند آب خوردن مردم واقعاً به دور از انصاف است. وقتی به این وضوح ضعف مدیریتی نمایان است، چرا تحریم را عَلَم می‌کنید؟

«برداشت از صندوق توسعه ملی» و «بودجه جاری» و «درآمد ریالی نفتی» دولت یازدهم را که با هم جمع کنیم،حتی از مجموع برداشت ریالی نفت در ۸ سال دولت قبل بیشتر می‌شود

نماینده مجلس نهم گفت: نکته قابل‌توجه دیگر این است که دولت برداشت‌هایی هم از صندوق توسعه ملی و صندوق ذخیره ارزی انجام داده است. در یک نوبت ۱.۷ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی برداشتند و به بخش خصوصی دادند که البته قرار بوده این مبلغ را برگردانند ولی هنوز برنگشته است. یک نوبت هم ۴.۱ میلیارد از صندوق توسعه برداشت شده بود و بعداً آن را به نام ذخایر بانک مرکزی تغییر سند دادند. بعد هم گفتند که فقط ۱.۲ میلیارد اتفاق افتاده است. ۸ میلیارد هم که مجوز خاص برای معضل آب است. اگر این‌ها را هم اضافه کنیم که بیش از ۸ سال دولت سابق برداشت ریالی از نفت بوده است.

نگاه دولت اصلاً برگرفته از اقتصاد مقاومتی نیست/ الآن تقریباً همه پروژه‌های نفتی را تعطیل کرده‌اند، منتظرند با ۱+۵ به نتیجه برسند

میرکاظمی در ادامه به موضوع افزایش نقدینگی اشاره کرد و گفت: طبق گزارش بانک مرکزی افزایش نقدینگی در پایان سال ۹۳ به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، درصورتی‌که در ۸ سال دولت سابق این عدد معادل ۴۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است. سؤال این است که این نقدینگی کجا رفته است؟

نماینده تهران خاطرنشان کرد: از این بودجه‌ها یک بخش را به حمایت از تولید می‌دادند، بخش دیگری را هم می‌توانستند به پروژه‌های عمرانی اختصاص بدهند.

عضو کمیسیون انرژی با اعتراض به سیاست در پیش گرفته شده توسط دولت تأکید کرد: الآن همه پروژه‌های نفت خوابیده است و تقریباً نفت را تعطیل کرده‌اند. منتظر هستند ۱+۵ به نتیجه برسد تا اروپایی‌ها بیایند سرمایه‌گذاری کنند، حتی چینی‌ها را هم بیرون کردند. متوجه نمی‌شویم که این چه کاری است!

وی گفت: چند درصد از این نقدینگی و هزینه جاری که بالا برده را توانستند برای پروژه‌های عمرانی جذب کنند؟ حداقل ۱۰ درصد را هم برای حل مشکل آب می‌بردند، چرا همه این مبلغ را صرف بودجه جاری کردند؟ این سیاست نشان می‌دهد که نگاه دولت اصلاً برگرفته از اقتصاد مقاومتی نیست.

پس از دو سال فرصت‌سوزی امروز ادبیات دولت تغییر کرده است

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: یک نگاه خوش‌بینانه وجود داشت و از ابتدا نیز افرادی دلسوزانه به دولت تذکر دادند که منتظر ۱+۵ نباشید و مسائل داخلی را در با استفاده از توان داخلی حل کنید.

وی گفت: دولت به اینکه ۸۰ درصد مشکلات ما داخلی است توجه نکرده است و امروز می‌بینیم که بعد از فرصت‌سوزی‌هایی که انجام شده ادبیاتش تغییر کرده است. اگر در آرشیو خبرها سخنان سخنگوی دولت، معاونین و خود رئیس‌جمهور در شورای کار را ببینید، ابتدا می‌گویند ۳ ماه دیگر تحریم‌ها حل می‌شود، سپس می‌گویند ۴ ماه دیگر حل می‌شود، نهایتاً قول می‌دهند ۶ ماه دیگر حل می‌شود. دولت از ابتدا اصلاً این بحث را که عمده مشکلات کشور، داخلی است مطرح نمی‌کرد.

میرکاظمی افزود: امروز ادبیات دولت عوض شده است و می‌گویند: «نه!‌ ما منتظر نیستیم.» اما واقعیت این است که ما فرصت را از دست دادیم.

وی گفت: من این را با اطمینان می‌گویم که امروز واقعاً نفت و گاز تعطیل شده است. آن چیزی را هم که مطرح می‌کنند از باقی‌مانده‌های دولت قبل است. فاز ۱۲ پارس جنوبی با ۹۲ درصد پیشرفت تحویل دولت یازدهم شد، حتی در دولت قبل تعدادی تِرَین (Train) گازی آن نیز وصل شده بود. آقایانِ این دولت، افتتاح را هر بار عقب انداختند و بعد از ۲۰ ماه افتتاح کردند تا بگویند این کار در این دولت انجام شده است.

دولت باید به نمایندگان پاسخ دهد که چرا واقعیت‌ها را به مردم نمی‌گوید!

میرکاظمی در پایان گفت: این‌ها نکاتی است که نمایندگان مجلس به آن واقف هستند و دنبال خواهند کرد. دولت می‌بایست به این سؤالات پاسخ دهد: هزینه‌های جاری را کجا خرج کرده است؟ مبالغ برداشته شده از صندوق توسعه ملی و صندوق ذخیره بانک مرکزی که تبدیل به ریال شد کجا هزینه شده است؟ درآمدهای نفتی را که به ریال تبدیل کرده، کجا هزینه کرده است؟ همه این‌ها را که جمع ببندیم از ۸ سال دولت قبل بیشتر منابع در اختیار داشتند، بایستی توضیح بدهند که چکار کردند؟ دولت باید پاسخ دهد که چرا واقعیت‌ها را به مردم نمی‌گوید؟
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
در زمان تحريم و نبود ارز که نان مردم رو به تحريم گره زده ايم چرا اين همه خودروي لوکس که در کشورهاي توليد کننده خريدار ندارد وارد کشور قحطي زده ( از تحريم که توسط دولت اعلام مي شود )ايران مي شود
احمد
سلام من به داشتن چنین نماینده فهیم ومطلعی افتخار میکنم ..
ارش علوی
Iran, Islamic Republic of
.. همین دولت تورم 45 درصدی دوره شما را رسونده به حدود 20 درصد ...
آره می بینیم از افزایش نان و میوه و ...و تو رکود رفتن بازار خودرو و مسکن و افزایش تعرفه قبوض اول اسفند 93 و ایضا بعد 3 ماه و اندی خراد 94 کمتر از 4 ماه
مهار تورم توسط دولت مثه اینه که برای شما یک ماه 100هزار تومان قبض برق بیاد بعد شما به همه بگید ببینید ماه بعد چقدر صرفه جویی می کنم. بعد کنتور برق را به مدت یک ماه قطع کنید و آخر ماه هم مسلما با قبض 1هزار تومانی مواجه می‌شوید و بعد به همه می گویید دیدید مصرف را کنترل کردم!!!!
دولت هم نه کار عمرانی (مثه مسکن مهر) در دست داره و نه از بورس حمایت میکنه نه از تولید داخلی خب مسلما نقدینگی کم میشه و تورم خودبخود مهار...

پس تعطیلی اقتصاد باعث مهار تورم شده نه تدبیر و حسن مدیریت دولت اعتدال...
سلمان
یک سوال:
در علم اقتصاد داریم که افزایش نقدینگی یکی از علل تورم است
این در حالی است که در این 3 سال به اندازه 75 درصد کل 8 سال دولت قبلی افزایش نقدینگی داشتیم ولی با کمال تعجب می شنویم که نرخ تورم از 45 به 20 درصد رسید (حالا من کاری به کاهش وزن محصول به جای افزایش وزن و کاهش کیفیت محصولات ندارم) و .....
نکته دوم اینکه آثار بسیار سو این سیاست های اقتصادی چند سال دیگر نمایان خواهد شد و من منتظرم چه نظری اون روز خواهید داشت


به قول اقای ظریفی (نکته سنج)، شماها فقط ادای عاقل بودن رو در می آرید
Iran, Islamic Republic of
شمابه مردم، واقعیتهارابگویید...
Ireland
آقای میر کاظمی
هنوز شاهکار های شما در وزارت نفت از یادمون نرفته !!!
ناشناس
تو کار رو تشخیص نمیدی جناب!!!من موندم شاهکار رو جه جوری تشخیص میدی!!!!!عجبا!!!!!!!!!!!!!!!
یه نمونه که یادته بگو ببینم؟
فقط لجن پراکنی نکن ....
Iran, Islamic Republic of
فکر کردند مردم نمیدانند که گفتن از تحریم فقط بهانه ای برای کار نکردن و واردات بیشتر و پر شدن بیشتر جیب آقایون است
دولت برای مردم پول ندارد برای خودشان که نباید یک ذره کم بیاورند
کاش حساب میکردند که هزینه اینهمه سفر و اقامت برای مذاکرات چقدر است بعلاوه رکود کل وزارتخانه ها به امید گوشه چشم کدخدا
Iran, Islamic Republic of
کاظمی جون 2.7 میلیون با نرخ 120درلار برابر است با 1میلیون 60دلار ...
نه عزیز جون اون زمان انقدر هزینه از جیب مردم نبود ارزش افزوده 92 که 93 دو درصد اضافه شد هزینه قبوض که اضافه شد و اول اسفند اضافه شد یه بار دیگه و اونم کم بود اوائل خرداد بازم اضافه شد حالا بماند که دوره قبوض هم از چند وقت پیش از پارسال بجای دو ماه یکبار یکماه و بیست و چند روز شده که همون روزهای کسر شده در مقیاس یک کشور با احتساب ارزش افزوده و آبونمان کلی میشه کرایه عوارضیها هم که در این دولت خیلی بالا رفت نه یکبار در سال بعضی جاها دو بار یا حتی بیشتر همه اینا چقدر میشه دولت قبل این پولا رو از جیب نفت میداد به علاوه هزینه های عمرانی تازه دولت فعلی از صنندوق توسعه هم میلیاردی برداشت کرده جیب مبارکش پر شدن نداره
ناسناس
شما بجه بفال هستی اینطوری حساب میکنی!!!!! این حرف خودت نیست به تو یاد داده اند!!!!!!!!!!
یک نفتی
Iran, Islamic Republic of
در دولت قبل گروهبان ها کار می کردند و لی در دولت ژنرال ها که همه ادعا دارند از کار خبری نیست ...
ناسناس
اینا به باور خودشان زنرال اند!!!!!! اینا سرباز صفر هم نیستند!!!!!به کار ها و حرفاشون نگاه کنید!!!!!!!!!
ایران به رییس جمهوری مثل پورکاظمی نیاز داره کسی که جانباز جنگ و مدیریت درستی داره کسی که باشنیدن زمزمه تحریم فروش بنزین دستور تولید بنزین در داخل رو داد و همون حمایتها بود که موفقیت تولید بنزین یورو 4 در پالایشگاه اراک رو رقم زد
احسان
کاظمی جان هنوز اهکار مدیریتی زمان شما یادمون هست...
آقای میرکاظمی همین ساده اندیشی شما در دوران صدراتتان بر وزارت بازرگانی باعثرشد افرادی در مسند امور قرار بگیرند که یا در زندان هستند و یا اخراج شده اند!جالب است که کلی به شما تذکر هم دادیم!حالا دایه مهربانتر از مادر شده اید؟به نظر بازنگری از دوران مدیریتی خود داشته باشید و ببینید چه بر سر وزارت بازدگانی با سو مدیریت شما آمد!خواستید در همین جا اعلام کنید که رفرنس بدم تدمتتان.
Germany
نیروهای مخالف پا به پای هم اظهار نظر می کنند. وضعیت اقتصادی بد بود و بد هم مانده است.