پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰
چیت چیان تشریح کرد:

شکاف درآمدی عامل بدهی‌های صنعت برق

پنجشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۴
کد مطلب: 409660
چیت چیان گفت: در بخش برق بدون احتساب هزینه سوخت ۸۰ تومان برای هر کیلووات ساعت برق هزینه می‌شود، اما در مقابل ۴۹ تومان دریافت می‌کنیم و این فاصله بین هزینه‌ها و درآمدها فشار مضاعفی را بر صنعت برق کشور وارد می کند. با توجه به تجربه جهانی دریافتیم باید واحدهای کوچک تولید پراکنده نیز در مناطق مختلف برای پایداری و اطمینان شبکه داشته باشیم.
به گزارش جهان به نقل از برق نیوز، وزیر نیرو در سخنرانی خود، به نقش حساس برق در چرخه اقتصاد کشور اشاره کرد گفت: در سال گذشته در بحران برف گیلان و مازندران به‌دلیل قطعی برق و از کار افتادن ایستگاه‌های پمپاژ با کمبود آب مواجه شدیم و یا برای نمونه در صورت قطعی برق امکان تولید کشاورزی از بین می‌رود، ۵۵ درصد آب مورد نیاز کشاورزی از چاه تامین می شود و همین چاه‌ها نیز از برق کار می کنند که در خلا این دو خدمت، چالش بزرگی در این بخش خواهیم داشت.

چیت‌چیان افزود: هم‌اکنون تمامی جنبه های زندگی مردم وابسته به برق شده و در صورت قطع این خدمت زندگی روزمره مردم دچار اخلال ‌می شود؛ بنابراین این خدمات در طول سال باید به صورت متداوم به مردم ارائه شود.

بدهی انباشته شرکت‌ها به‌ویژه در بخش برق

وی با اشاره به بدهی انباشته شرکت‌ها به‌ویژه در بخش برق کشور با توجه به این شکاف درآمد و هزینه ادامه داد: در بخش برق بدون احتساب هزینه سوخت ۸۰ تومان برای هر کیلووات ساعت برق هزینه می‌شود، اما در مقابل ۴۹ تومان دریافت می‌کنیم و این فاصله بین هزینه‌ها و درآمدها فشار مضاعفی را بر صنعت برق کشور وارد می کند.

در بخش برق از منابع عمومی دولت هیچ مبلغی سرمایه گذاری نمی‌شود

چیت‌چیان ادامه داد: در طرح های عمرانی بخش آب منابعی از محل اعتبارهای دولتی، فروش اوراق مشارکت و یا قرارداد با بخش خصوصی دریافت می‌شود، اما در بخش برق از منابع عمومی دولت هیچ مبلغی سرمایه گذاری نمی‌شود، با توجه به هزینه‌‌های زیاد این بخش، همین امر در طول زمان به صورت بدهی‌های انباشته خود را نشان می‌دهد.

چیت‌چیان تصریح کرد: مساله مدیریت بحران و پدافند غیرعامل باید در تمام فعالیت‌ها از طراحی، اجرا، سیاست گذاری و بهره‌برداری جزو وظایف مدیران ماست و باید در تمام شرایط توجه داشته باشند.

وی با تاکید بر پیش‌بینی و تشخیص مخاطراتی که صنعت آب و برق با آن مواجه است، ادامه داد: بخشی از سوانح، حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله و طوفان است که برای نمونه در چند روز گذشته بر اثر طوفان برق میرجاوه قطع شد، بخشی از مخاطرات نیز تهدیدهای خصمانه است که در بخش بهره‌برداری و یا شبکه اطلاعاتی و پایش شرکت‌ها با آنها روبه‌رو بوده‌ایم که در همیشه معرض خطر تهدید دشمن است.

استفاده از واحدهای کوچک تولید پراکنده برای پایداری و اطمینان شبکه

وی گفت: برای نمونه در مورد اخیر ایلام که از دره شهر تا آبدانان بر اثر فرونشست ریزگردها روی مقره‌ها و وجود رطوبت دکل های برق بر اثر اتصال کوتاه دچار آتش سوزی شد و پدیده بسیار نادری است، در این حادثه حدود ۱۰۰ کیلومتر تمامی مقره های دکل‌ها تعویض شد تا مشکل برطرف شود.

وزیر نیرو گام دیگر را برنامه‌ریزی برای بحران عنوان کرد و افزود: بخشی از برنامه‌ریزی ها در سیاست‌گذاری خود را نشان می دهد؛ تا چند سال پیش، سیاست کلی در بخش برق احداث نیروگاه های بزرگ و انتقال برق به مراکز مصرف بود؛ اما با توجه به تجربه جهانی دریافتیم باید واحدهای کوچک تولید پراکنده نیز در مناطق مختلف برای پایداری و اطمینان شبکه داشته باشیم که در صورت هرگونه مشکل برای انتقال، امکان تامین محلی برق وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: این موضوع از نظر اقتصادی نیز بسیار اهمیت دارد، چرا که در استان هایی مانند کرمان و سیستان و بلوچستان فاصله روستاها از هم بیشتر از ۵۰ کیلومتر است و اگر امکان تولید پراکنده ایجاد شود، تلفات شبکه برق به حداقل می رسد.

وزیر نیرو ادامه داد: مورد دیگر آمادگی برای پیشگیری و مقابله است که در این موضوع آموزش بسیار مهم است، در این مورد تمامی پرسنل و مدیران باید آموزش لازم را داشته باشند و روز شود؛ به طور دائم دانش مدیران و کارشناسان ما برای بحران به‌روز شود، در غیر این صورت ریسک ما بالا خواهد رفت.

وی مساله دیگر را تجهیز شرکت به تجهیزات مورد نیاز در مواقع بحران عناون کرد و افزود: تمامی شرکت‌ها باید در مواقع اضطرار تجهیزات مورد نیاز بحران همچون سیستم‌های پمپاژ، تصفیه و بسته بندی آب را در اختیار داشته باشند، یا در بخش برق دیزل ژنراتورها همیشه در دسترس باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *