سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۲۱
۳۱

کدام گفتمان پیروز انتخابات بود؟/ نامزدهای اصولگرا توجیه نکنند

شنبه ۱ تير ۱۳۹۲ ساعت ۰۷:۱۰
کد مطلب: 294153
به آسانی می‌توان نتیجه گرفت که در انتخابات پرشور و حماسی اخیر؛ گفتمان اصولگرایی پیروز شده است. واقعیتی که برای دشمنان بیرونی، اصحاب فتنه و برخی از مدعیان اصلاحات تلخ و ناگوار بود تا آنجا که هیچیک از آنها نتوانستند ناخشنودی آمیخته به عصبانیت خود را از مواضع دکتر‌روحانی پنهان کنند.
کدام گفتمان پیروز انتخابات بود؟/ نامزدهای اصولگرا توجیه نکنند
به گزارش جهان، مدیرمسئول کیهان در سرمقاله امروز این روزنامه با عنوان "از پلاک شروع‌کن!" نوشت:
می‌گویند؛ شخصی مشغول شستن ماشین خود بود ولی برخلاف معمول، شستشوی ماشین را از پلاک آن شروع کرده بود. پرسیدند این چه کاری است؟ خب! مثل بقیه مردم و به روال عادی از بدنه آغاز کن، پلاک و شماره ماشین هم به‌موقع خود شسته می‌شود. طرف در پاسخ گفت؛ دفعه قبل ماشینم را به همین روال که شما می‌فرمایید شستم ولی، وقتی به شماره آن رسیدم، متوجه شدم که ماشین خودم نبوده!
در نگاه اول، شاید تصور شود که برداشت این یادداشت از نتیجه انتخابات اخیر، با واقعیت فاصله دارد ولی شواهدی که بیرون از قیل و قال برخی از جریانات سیاسی به آن اشاره خواهیم کرد، نشان می‌دهد هر سه نتیجه‌ای که یادداشت پیش‌روی از انتخابات پرشور و حماسی ۲۴ خرداد ارائه می‌دهد، بی‌کم و کاست صحت داشته و با واقعیات همخوانی غیرقابل انکاری دارد. بخوانید؛
مواضع آقای دکتر روحانی بعد از انتخاب ایشان به ریاست جمهوری اسلامی ایران و مخصوصاً آنچه در کنفرانس خبری روز دوشنبه هفته گذشته در پاسخ به پرسش خبرنگاران داخلی و خارجی مطرح شد، نه فقط با مواضع و نظرات مدعیان اصلاحات و اصحاب فتنه متفاوت بود، بلکه این تفاوت در برخی از موارد به مرز یکصد و هشتاد درجه‌ای نیز می‌رسید. روحانی در این کنفرانس خبری و پس از آن در جمع اعضای ستاد انتخاباتی خود، همانگونه ظاهر شد که اکثریت قریب به اتفاق رأی دهندگان و شرکت‌کنندگان در انتخابات حماسی ۲۴ خرداد انتظار داشتند و نه آنگونه که گروه‌ها و احزاب چند ده نفره آرزو
این بی‌توجهی دکتر روحانی به جبهه اصلاحات تا آنجا بود که بعد از کنفرانس خبری، یکی از مدعیان اصلاحات در حالی که نمی‌توانست عصبانیت خود را پنهان کند، با صدایی که برای اطرافیان به وضوح قابل شنیدن بود گفت «این شیخ دارد کلیدش را برعکس می‌چرخاند»!
می‌کردند. رئیس جمهور منتخب با بیانی قاطع و صریح بر سیاست‌های کلان و رسماً اعلام شده نظام نظیر مذاکره و رابطه با آمریکا، چالش هسته‌ای، تحریم‌ها، مسائل منطقه‌ای، بحران سوریه، حضور ایران در آمریکای لاتین و... تأکید ورزید.

مواضع دکتر روحانی در کنفرانس خبری روز دوشنبه از یکسو با ناامیدی آمیخته به عصبانیت دشمنان بیرونی روبرو شد که نظرات ایشان را با آنچه به توهم در شیپورهای فریب خود دمیده بودند، متفاوت می‌دیدند و از سوی دیگر ناخشنودی مدعیان اصلاحات را در پی داشت که با آراء حداکثر ۷ تا ۱۲ درصدی خود انتظار داشتند دکتر روحانی از آنها به عنوان شریک انتخاباتی خود یاد کند! اما رئیس‌جمهور منتخب که از ترکیب سبد رأی خود باخبر بود اجازه نداد در رأی مردم که به امانت نزد ایشان است، خیانت شود.

دکتر روحانی در جریان کنفرانس خبری روز دوشنبه خود تلاش هماهنگ روزنامه‌های زنجیره‌ای که با پرسش‌های از قبل طراحی شده سعی داشتند جبهه اصلاحات را در پیروزی ایشان مؤثر قلمداد کنند، به گونه‌ای هوشمندانه ناکام گذاشت. به عنوان مثال، در پاسخ به خبرنگار روزنامه زنجیره‌ای شرق که پرسیده بود «پی‌گیری مطالبات اصلاح‌طلبان در دولت شما چگونه خواهد بود»؟ گفت «از همه آنهایی که حمایت کردند صمیمانه تشکر می‌کنم. یادمان باشد من از امروز رئیس جمهور همه مردم ایران هستم» و یا در جواب به سؤال مشابه خبرنگار یکی دیگر از روزنامه‌های زنجیره‌ای اعلام کرد «دولت من یک دولت فراجناحی خواهد بود».

در همین زمینه، تقلای روزنامه آفتاب یزد هم ناکام ماند. خبرنگار این روزنامه زنجیره‌ای اصرار داشت که آقای روحانی از آقای عارف به عنوان معاون اول خود استفاده کند و ادعا می‌کرد، بسیاری از مردم در تماس با روزنامه آفتاب یزد این درخواست را مطرح کرده‌اند! دکتر روحانی که به عنوان یک سیاستمدار باسابقه، منظور اصلی او را دریافته بود و از جایگاه کم اهمیت این روزنامه در فضای رسانه‌ای کشور نیز باخبر بود؛ برای اینکه به اصلاح‌طلبان بفهماند ساده‌لوح نیست، ابتدا از وی پرسید؛ یعنی همه آنها با روزنامه آفتاب یزد تماس گرفته و این
به آسانی می‌توان نتیجه گرفت که در انتخابات پرشور و حماسی اخیر؛ گفتمان اصولگرایی پیروز شده است. واقعیتی که برای دشمنان بیرونی، اصحاب فتنه و برخی از مدعیان اصلاحات تلخ و ناگوار بود تا آنجا که هیچیک از آنها نتوانستند ناخشنودی آمیخته به عصبانیت خود را از مواضع دکتر‌روحانی پنهان کنند.
درخواست را داشته‌اند؟! و سپس تأکید کرد؛ از همه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و نفرات و برنامه‌های آنها استفاده خواهم کرد. این بی‌توجهی دکتر روحانی به جبهه اصلاحات تا آنجا بود که بعد از کنفرانس خبری، یکی از مدعیان اصلاحات در حالی که نمی‌توانست عصبانیت خود را پنهان کند، با صدایی که برای اطرافیان به وضوح قابل شنیدن بود گفت «این شیخ دارد کلیدش را برعکس می‌چرخاند»!

در هیچ یک از مواضع و پاسخ‌های دکتر روحانی کمترین نشانه‌ای از مواضع افراطیون مدعی اصلاحات- بخوانید افراطی متمایل به آمریکا- دیده نمی‌شد، بنابراین رئیس جمهور منتخب همانگونه که خود اعلام کرده است نامزد جبهه اصلاحات نیست و از سوی دیگر، ‌مواضع ایشان تاکنون- که انشاءالله در ادامه نیز چنین باشد- با سیاست‌های کلان و رسماً اعلام شده نظام که مورد تأکید اصولگرایان بوده و هست نیز با اندک تفاوتی- در سلیقه- انطباق دارد. آیا، این واقعیت با توجه به شواهد و دلایلی که به آن اشاره شد قابل تردید است؟ اگر قابل تردید نیست- که نیست- به آسانی می‌توان نتیجه گرفت که در انتخابات پرشور و حماسی اخیر؛

اول: آن که؛ گفتمان اصولگرایی پیروز شده است. واقعیتی که برای دشمنان بیرونی، اصحاب فتنه و برخی از مدعیان اصلاحات تلخ و ناگوار بود تا آنجا که هیچیک از آنها نتوانستند ناخشنودی آمیخته به عصبانیت خود را از مواضع دکتر‌روحانی پنهان کنند.

گفتنی است چند ساعت بعد از کنفرانس خبری رئیس جمهور منتخب، خبرنگار یکی از رسانه‌های زنجیره‌ای برای مصاحبه با نگارنده تماس گرفت. اوج کار روزنامه بود و فرصتی برای مصاحبه نبود ولی ایشان اصرار داشت که می‌خواهد درباره علت شکست اصولگرایان سؤال کند! پرسیدم؛ شما کنفرانس خبری آقای روحانی را دیده‌اید؟ گفت؛ از ابتدا تا انتها. پرسیدم؛ کدامیک از مواضع ایشان با مواضع اصلاح‌طلبان همخوانی داشت؟ چند ثانیه‌ای سکوت کرد و گفت؛ راستش را بخواهید، هیچکدام! پرسیدم؛ کدامیک از نظرات وی با دیدگاه اصولگرایان در تناقض بود؟! جوابی نداد ولی پرسید؛ یعنی نامزدهای اصولگرا شکست نخورده‌اند؟! گفتم؛ نامزدها شکست خورده‌اند اما، اصولگرایی نه.

دوم: این که؛ مدعیان اصلاحات شکست سختی را متحمل شده‌اند. اصلاح‌طلبان این شکست
مدعیان اصلاحات شکست سختی را متحمل شده‌اند. اصلاح‌طلبان این شکست را از قبل پیش‌بینی می‌کردند و به همین علت نامزد اختصاصی خود را برای پیشگیری از وزن‌کشی در انتخابات، مجبور به کناره‌گیری کردند.
را از قبل پیش‌بینی می‌کردند و به همین علت نامزد اختصاصی خود را برای پیشگیری از وزن‌کشی در انتخابات، مجبور به کناره‌گیری کردند. روحانی تاکید کرده بود که نمی‌خواهد وامدار هیچ گروهی باشد و در صورت پیروزی، از کسانی که اعلام حمایت کرده‌اند بدون ذکر وابستگی گروهی و حزبی آنها تشکر خواهد کرد که کرد! و کاش از عوامل فتنه آمریکایی- اسرائیلی تشکر نمی‌کرد. مدعیان اصلاحات از پاسخ های آقای روحانی در کنفرانس خبری، که علی‌رغم اصرار خبرنگاران زنجیره‌ای حاضر نشده بود جبهه اصلاحات را در آرای خود سهیم کند، به شدت عصبانی هستند. سران این جبهه نتیجه گرفته‌اند که با حضور در انتخابات به دروغ بودن ادعای تقلب در انتخابات ۸۸ و خیانتی که مرتکب شده بودند اعتراف کرده‌اند ولی در مقابل این هزینه کلان، هیچ دستاوردی نداشته‌اند. این جبهه و دشمنان بیرونی با مشاهده پلاک دریافته‌اند، ماشینی که شسته بودند متعلق به آنها نبوده است!

سوم: آن که؛ شکست نامزدهای اصولگرا یکی دیگر از نتایج انتخابات پرشور و حماسی اخیر بود. این شکست- به مفهوم رایج سیاسی و نه در بستر آموزه‌های دینی- در حالی است که گفتمان اصولگرایی پیروز انتخابات بوده است. شرح این ماجرای عبرت ‌انگیز به فرصت بیشتری نیاز دارد و در این مختصر به دو نکته بسنده می‌کنیم.

الف: با وجود اصرار فراوان اصولگرایان، هیچ یک از نامزدهای اصولگرا حاضر نشدند به نفع یکی از میان خود، انصراف بدهند. نه اینکه با ائتلاف مخالف باشند، بلکه هر یک از آنها انتظار داشت دیگران به نفع او کنار بکشد! و اکنون در توجیه این اقدام غیرقابل توجیه گفته می‌شود، بر فرض ائتلاف، از آنجا که مجموعه آرا آنان کمتر از آرای آقای روحانی بود، ائتلاف آنها باز هم بی‌نتیجه بود که باید گفت؛ اولاً؛ شما که از نتیجه خبر نداشتید و هر کدامتان خود را پیروز نهایی می‌دانستید، بنابراین خودداری شما از ائتلاف کماکان یک اقدام غیرقابل توجیه است و ثانیاً؛ فقط در ریاضیات حاصلضرب دو ضربدر دو ۴ است و این قضیه ریاضی در بسیاری از موارد
وقتی مردم می‌بینند که هیچ یک از نامزدهای اصولگرا حاضر نیست به نفع دیگری کناره‌گیری کند، به طور طبیعی نتیجه می‌گیرند که این ناهمدلی و ناهمراهی در صورت پیروزی می‌تواند تنش‌آفرین باشد و یا خدای نخواسته خود محوری در دولت آینده را به دنبال داشته باشد.
با مسائل اجتماعی قابل انطباق نیست. مثلاً وقتی مردم می‌بینند که هیچ یک از نامزدهای اصولگرا حاضر نیست به نفع دیگری کناره‌گیری کند، به طور طبیعی نتیجه می‌گیرند که این ناهمدلی و ناهمراهی در صورت پیروزی می‌تواند تنش‌آفرین باشد و یا خدای نخواسته خود محوری در دولت آینده را به دنبال داشته باشد.


ب: متأسفانه تمامی نامزدها -از جمله نامزدهای اصولگرا- در تبلیغات انتخاباتی و مخصوصاً مناظره‌های تلویزیونی، علیه شرایط موجود و دولت کنونی دست به سیاه‌نمایی زدند و حال آن که به قول حکیمانه حضرت آقا که برخاسته از آموزه‌های صریح اسلامی و اخلاقی است، از ویژگی‌های «نقد منصفانه» آن است که در کنار نقاط منفی، به نقاط مثبت نیز اشاره شود. آیا نامزدهای محترم اصولگرا در عملکرد دولت کنونی هیچ نقطه مثبتی نمی‌دیدند؟! دولت دکتر احمدی‌نژاد، اگرچه طی دو سال اخیر، اقدامات غیرقابل توجیهی داشته است ولی در مجموع خدمات فراوان و کم‌نظیر و در مواردی بی‌نظیر به مردم و نظام ارائه کرده است که حتی تهیه فهرست این خدمات ارزنده نیز به درازا می‌کشد. شکستن حلقه تقریباً موروثی! مسئولیت‌ها، به کارگیری نیروهای متعهد و تازه‌نفس،‌توزیع ثروت‌ عمومی و خدمات به همه نقاط کشور،‌ حمایت از محرومان و مستضعفان، ایستادگی مثال‌زدنی در برابر زورگویی قدرت‌های استکباری، تلاش خستگی‌ناپذیر شبانه‌روزی و... اما، به عنوان نمونه- و فقط یک نمونه- وقتی در مناظره تلویزیونی،‌تصویری از ساختمان‌های مسکن مهر ارائه شد و مجری برنامه، نظر نامزدها را درباره آن جویا شد تمامی نامزدها- بدون استثناء- علیه آن موضع گرفتند و هیچکدامشان حاضر نشدند از این اقدام برجسته دولت که در تمامی دولت‌های صدساله اخیر و مخصوصاً دولت‌های بعد از انقلاب بی‌نظیر بوده است تقدیر کنند.

وقتی نامزدهای اصولگرا نیز علیه شرایط موجود سیاه‌نمایی می‌کنند و خدمات برجسته و کم‌نظیر دولت کنونی را نادیده می‌گیرند، نتیجه به طور طبیعی و بدیهی، آن خواهد بود که مردم در عدل و انصاف آنها- با عرض پوزش- تردید کنند و...

آیا تردید در انصاف به اضافه، احتمال خودمحوری نمی‌تواند در آرای مردم اثر داشته باشد؟!
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
خوشم میاد که آقای شریعتمداری فکر می کنند که اکثریت مردم مثل ایشون فکر می کنند.
شماها هم فکر می کنید همه مردم مثل شماهان!
کلا خود ملت پنداری یکی از خصیصه های مردم ایرانه اصلاح طلب و اصولگرا هم نداره
همه ما اکثریت مردم مثل اقای شریعتمداری فکر می کنیم
من همسرم مادرم پدرم برادرم خواهرم عموهایم و... دقیقا مانند حاج حسین فکر می کنیم
توجیه شکستشان است
Iran, Islamic Republic of
جالبه :-) ! از جناب شريعتمداري انتظار نمي‌رفت انقدر ساده لوحانه تحليل كنند.
شب دراز است و قلندر بيدار
نمی دونم چرا مخالفان اقای شریعتمداری از منطق و استدلال چیزی نمیدونن و وقتی حرفی ایشون می زنه فقط با تخریب و توهین به ایشون سعی در هوچی گری و انحراف افکار از مسائلی که ایشون مطرح می کنن دارن؟؟؟؟
دلیل شما بر ساده لوحانه بودن این تحلیل چیه؟
به نظر میاد خودتون می خواید ساده لوحانه این تحلیلو ضعیف جلوه بدید و سرتونو زیر برف ساده لوحانگی بکنید!
Iran, Islamic Republic of
خوش به حال حسین شریعتمداری و اصولگرایان! احتمالا جمعیت میلیونی که در سراسر کشور جشن گرفته بودند و حرکات موزون می کردند همان ده تا دوازده درصد اصلاح طلبها بودند ویا این حرکات گفتمان جدید و تازه اصولگرایی است!!!
اون جماعت اولا میلیونی نیستن. فکر کنم سوادتون نم کشیده. یا شایدم فرق میلیون و چند ده نفر رو بلد نیستید. البته حق دارید با توهمات خود اکثر پنداری ای که در فتنه 88 ازتون دیدیم این لحن مضحک حرف زدن ازتون بعید نیست.
اما اون عده زود ذوق کردن به زودی می فهمن که تو این قبری که بالاش قر و فر ریختن میتی نیست.
مهدی
اولا فقط در تهران بود چند شهر بزرگ
یادت باشد در تهران درصد مشارکت خیلی پایین بوده از 50 در صد هم کمتر بر خلاف دوره قبل که حدود 80 در صد بود یعنی احتمال اینکه این رقاصان و هتاکان که عکس مجرم بزرگ و فتنه گر بزرگ میرحسین را در دست داشتند اصلا رای نداده باشند خیلی زیاد است خیلی
Iran, Islamic Republic of
آقای شریعتمداری
شما یکبار احمدی نژاد و برای ما تحلیل کردی بس بود. به همان کار روزنامه نگاری خودت برس آقا جان.
اگه شما چشم و گوش بسته به حرفهای حاج حسین گوش دادی حقت همین پشیمونیه اگرم با تحلیل گوش دادی که قوه تحلیل خودتو اصلاح کن و الا عیب از فرستنده نیست. ایشون وظیفه روزنامه نگاریش ایجاب می کنه حرفشو بزنه حالا تو تحلیل بهتری داری جوابشو بده و الا با خاله زنک بازی و تیکه پرونی کاری پیش نمیره
...
چه ربطی داره؟ معمولا شریعتمداری آدمها رو درست تحلیل میکنه حالا اگه آدمها (احمدی نژاد) عوض شدند که دلیل بر اشتباه امثال شریعتمداری نیست که ، اون فقط داره طبق حال الان افراد تحلیل میکنه که به نظرم اکثر مطالبی که عنوان کرد درسته
Iran, Islamic Republic of
بیشترین و بدترین سیاه نمایی را جنابعالی(شریعتمداری) به دولت داشته اید و یک از متهمان ردیف اول شکست اصولگرایان شمایید، خودتان که بیشتر دارید توجیه میکنید
اگه منظورتون انتقاد از رفتارهای غلط دولت بود بله ایشون بدون تعارف انتقاد می کرد اما اگر منظورتون بد جلوه دادن خدمات دولت بود که باید بگم این تهمتی است که شما به ایشون زدید
رضا
Iran, Islamic Republic of
من مي خواستم به يكي از اصولگرايان رأي بدهم ومنتظر انصراف ديگراصولگران بودم درمقابل تكبر آنها به اعتدال وتدبير واميد رأي دادم
حمید
Iran, Islamic Republic of
آنچه مسلم است در اولین ساعات رای گیری مردم فکر کردند عدم کناره گیری نامزدهای اصولگرا به نفع دیگران یک واقعیت را برای مردم روشن ساخت و آن اینکه وقتی آقایان به قول و قرار درون گروهی خود پایبند نبودند و به دوستان خود اعتماد نداشنتد یا به نوعی به همدیگر کلک زدند چه دلیلی وجود داشت که در برابر ملت شریف ایران به قول و قرار هائی که داده بودند پایبند باشند بنا برا این ترجیح دادند به گزینه دیگری رای بدهند . به نظر میرسد این یک واقعیت است
ما دیگه عادت کرده ایم که هر اتفاق به دردبخوری بیفتد اصلاح طلبان فوری بخواهند برای خودشان مصادره اش کنند.
حتی وقتی عارف هنوز در گود رقابت بود نصفشان می گفتند رای نمی دهیم. وقتی کنار کشید یک عده از آن نصفه ای که می خواستند رای بدهند بیخیال شدندو خود روحانی هم قبل از رای گیری هم بعد از رای گیری بارها اعلام کرد که اصلاح طلب نیست ولی ضمنا از همه تشکر کرد هم اصلاح طلبان هم اصولگراها هم کسانی که جزو هیچیک از این دو دسته نیستند.
اصلاح طلبان تا زمانی که نتیجه شمارش آرا اعلام شد یکصدا می گفتند که روحانی اصلاح طلب نیست. هنوز هم خیلیهایشان این را می گویند.
کلا رو نیست که سنگ پای قزوینه!
نماینده اصلاح طلبا عارف بود که به دلیل اوت شدن در نظر سنجی ها کلا از دور خارج شد و سردمداراشون رفتن زیر پرچم اعتدال بلکه به یه نون و نوایی برسن چون چاره ای نداشتن رای آوردن یه اعتدال گرا براشون بهتر از رای آوردن یه اصول گرا بود! پس خودشونو نچسبونن لطفا! روحانی نه اصلاح طلبه نه اصول گرا ایشون تابع ولایت فقیه هستند و این تبعیت برخلاف شعار اصلاح طلب هاست فتنه ی 88 رو یادمون نرفته هنوز
رشيد
Iran, Islamic Republic of
سلام، نيمه شعبان مبارك،
تحليل آقاي شريعتمدار منصفانه بود مخالف وموافق بايد معتدل ومنطقي با انتخابات مواجه شوند كمترين كاري كه احمدي نژاد كرد تقدس زدايي از افراد درنظام نمود شريعتمداري هم به همين نكته اشاره كرد قداست آدم هاي اصول گراها را زير سوال برد اما جريان اصولي به مثابه خود انقلاب ثابت وپابرجاست فردي متعادل با لباس پيامبر(ص) وباشعارهاي منطقي ومعتدل رييس جمهور شد خداوكيلي بازي را كنار بذاريم وكمكش كنيم .والسلام
تحلیل کاملا درستیه اینکه ما خوشمون نمیاد فرق میکنه.
خاتمی باید جوابگوی اصلاحاتی باشه که اون رو با افتخار جلوی پای هاشمی قربانی کرد.
از اول به دوستان گفتم که خاتمی دانسته یا ندانسته داره جنبش و اصلاحات رو ملعبه میکنه کسی گوش نکرد ...
حالا وقت زیاده دوستان برای حرص خوردن
عباس
Iran, Islamic Republic of
بنده دائم نتيجه نظر سنجي ها را رصد ميكردم تا24ساعت قبل از انتخابات اصول گرايان در صدر قرارداشتند ولي متاسفانه بر خلاف قولي كه اصول گرايان داده بودند با يكديگر ائتلاف نكردند وآخرين نظر سنجي كفه به نفع آقاي روحاني بالا رفت خود بنده هم كه اين عدم پايبندي به ائتلاف اصول گرايان را ديدم به ديگري راي دادم وفكر ميكنم درصد بالايي از مردم هم اينطور عمل كردند به نظر حرفهاي آقاي شريعتمداري به دور از واقعيات نيست ضمن اينكه مردم از شرايط موجود نا راضي بودند وبه كانديدايي روي آوردند كه بيشترين انتقاد را داشت البته يك روال معمول وبرخي موارد خارج از انصاف است كه همه كانديداهابراي جلب اعتماد مردم در همه دوره ها فقط دست رو ضعفهاي دولتهاي پيشين ميگذارند .
ابوالفضل
صد درصد شکست اصولگرایان از ائتلاف نکردن بود، من در دوره قبل ریاست جمهوری تبلیغات زیادی برای احمدی نژاد کردم و به بیش از 100 نفر از آشنایان گفتم که به احمدی نژاد رأی بدن، اما این دوره تا روز انتخابات خودم تردید داشتم به کی رأی بدم چطور میتونستم به کسی پیشنهاد بدم به فلانی مثلا رأی بده.
امید
سلام،

من امیدوارم که نهایت امر هم مطابق آنطور که آقای شریعتمداری میگویند باشد. هرچند که مواضع آقای روحانی در اولین کنفرانس خبری با آنچه آقای شریعتمداری میگویند تطابق خوبی دارد، اما به قول معروف جوجه رو آخر پاییز میشمارند. در قدم بعد باید دید که چه وزرایی به مجلس معرفی خواهند شد.
آقاي روحاني انشاالله شعاراعتدالتان يقه افراطيهاي هردوگروه رابگيرد نه فقط اصولگرايان
حسین
Iran, Islamic Republic of
باسلام انصافا حق همین است که آقای شریعتمداری فرمودند. کاندیداهای اصول گرا مغرور شدند فکر کردند که خود رای مردم را جمع کرده دیگری هیچ است .مردم هم فهمیدند که شاید دراینده دولت به چالش جبران نا پذیری کشیده شو د. .تصمیم گرفتند به اصلح وبدون چالش رای خودرا بدهند واین چنین هم شد.
علی
انصافا برچسب سیاه نمایی رو به افرادی مثل آقای جلیلی و یا حداد نمی شه زد. آقای جلیلی حد بسیار بالایی از عمق فکری منطبق با اندیشه اسلامی و اخلاق رو به نمایش گذاشتند ولی تخریب ها و شایعات و سیاه نمایی ها فراوان بودند، هم علیه ایشون و هم علیه خدمات دولت ...
Netherlands
من جان خودم را فدای حاج حسین شریعتمداری می کنم
من قبول ندارم که همه سیاه نمایی کردند
دکتر جلیلی سیاه نمایی نکرد
حتی در مورد همین مسکن مهر، دکتر جلیلی خوبیش رو گفت، نقدشم کرد
محمد
Latvia
میشه از کیهان مطلب نزارید...هرکس بخواد کیهان بخونه میره میخره
جواد
Iran, Islamic Republic of
ای والله به این تحلیل خدا قوت پیش تاز تحلیل های سالم