شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۷
۴

درخواست پیمان پولی پوتین از ایران

سه شنبه ۳ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۹
کد مطلب: 457495
پوتین رئیس جمهور روسیه خواستار امضای پیمان پولی دوجانبه با ایران شد، حال باید منتظر ماند آیا بانک مرکزی ایران دراین باره مقاومت می‌کند یا به این خواسته پاسخ می‌دهد.
به گزارش جهان، فارس به نقل از اسپوتنیک نیوز خبر داد، پوتین رئیس جمهور روسیه پس از برگزاری اجلاس کشورهای صادرکننده گاز در تهران در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: «روسیه در حال برنامه ریزی برای گسترش حجم تجارت با تهران و استفاده از پولهای ملی در پرداختهای دوجانبه است».

کشور روسیه در استفاده از پولهای ملی بجای دلار در تجارت یا پیمان پولی دوجانبه در سالهای اخیر پیشتاز بوده است. این کشور تاکنون با کشورهای متعددی از جمله ترکیه، هند، چین، مالزی، اندونزی، ویتنام، آرژانتین، آذرباییجان و کشورهای CIS چنین مراوداتی را آغاز کرده است.

علیرغم تحریمهای شدید بین المللی در سالهای اخیر، بانک مرکزی ایران، هیچگاه اراده ای نداشت که مسیر سنتی خود را تغییر دهد و مانند بانک مرکزی روسیه برخورد فعالانه با تحریمهای بانکی داشته باشد. نظر بانک مرکزی ایران همواره این بود که دیگر کشورها با ما وارد چنین تبادلاتی نمی شوند و ما قادر نیستیم با هیچ کشوری پیمان پولی دوجانبه امضاء کنیم.

حال باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا این درخواست آقای پوتین، قفل مقاومت آهنین بانک مرکزی ایران در برابر استفاده از پیمانهای پولی بجای دلار را خواهد گشود؟ آیا ریال ایران هم در مراوات بانکی در منطقه، سهمی خواهد داشت یا همچنان بهانه دیگری مطرح می شود؟
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حسین
Netherlands
این همان برنامه محمود استکه پوتین به اینجا رسانده؟
یا حق
میثم
راحت ترین راه نابودی آمریکا همینه
اگه مسوولین ما ..... نبودن
United Kingdom
شکل گیری قراردادها و پیمانهای پولی دو و چندجانبه(موافقت نامه مبادله ارزی) در سطح تجارت بین الملل به عنوان یک ابزار مالی نوین، دلار را به عنوان یک واحد مبادله و پرداخت تحت الشعاع قرار داده است. براساس آمار ، 48 کشور دنیا در چارچوب قراردادها و پیمانهای دو و چند جانبه، مبادلات تجاری خود با دیگر کشورها را بر مبنای واحد پول ملی مبادله می‌کنند.32 مورد از این قراردادها از سوی چین با سایر کشورها منعقد شده است. بنظر چنین می آید که ارز ملی چین تلاش دارد تا به یکی از ارزهای کلیدی جهانی بدل شود. تلاش های دیگری نیز از سوی دیگر کشورها برای بهره بردن از این ابزار نوین مالی در جریان است که با تداوم این روند نقش دلار در معاملات جهانی بتدریج کمرنگ تر خواهد شد.
اما مافیای دلار کشور نمی گذارد چون منافع شان با این کار تهدید می شود.
بهانه دیگری مطرح می شود