جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱۵
۱۶
استاد ایرانی دانشگاه‌های آمریکا هشدار داد؛

فاجعه‌ای بزرگ در انتظار ایران ۱۰ سال آینده

چهارشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۰
کد مطلب: 379519
استاد ایرانی دانشگاه‌ها و مراکز درمانی آمریکا نسبت به یک فاجعه انسانی که می‌تواند بر اثر بی‌توجه ای مسئولان حوزه سلامت به یک بحران در ایران ۱۰ سال آینده تبدیل شود، هشدار داد.
فاجعه‌ای بزرگ در انتظار ایران ۱۰ سال آینده
به گزارش جهان،‌ پروفسور مریم بنی‌کاظمی استاد ایرانی دانشگاه‌ها و مراکز درمانی آمریکا در گفت‌وگو با تسنیم، درباره جدیدترین بررسی‌های خود از روند اقدامات وزارت بهداشت در مقوله بیماری‌های ژنتیک اظهار داشت: بنده پس از آمدن به ایران که در طول سال چند بار برای معاینه و ویزیت بیماران به کشور می‌آییم، متوجه شدم که تغییر و تحول خاصی در اداره بیماری‌های ژنتیک وزارت بهداشت رخ داده است به طوریکه با آمدن مدیرکل جدید مرکز بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، توجه به بیماری‌های ژنتیک کاهش یافته است و عنوان کرده‌اند که ژنتیک یک مقوله لوکس است.

پروفسور بنی کاظمی که به گفته مدیرعامل بیماری نادر ایران از جمله ۱۰ متخصص ژنتیک برتر جهان است با انتقاد از کم توجهی به بیماری‌های ژنتیک در وزارت بهداشت عنوان کرد: با توجه به سیاست‌‌های افزایش جمعیت در ایران باید به مقوله بیماری‌های ژنتیک بیشتر پرداخته شود، چون در ایران ازدواج‌های فامیلی بالا است و سن مادران نیز برای فرزند‌آوری در حال افزایش است. بنابراین بیماری‌های ژنتیک به هیچ عنوان لوکس نیست.

این استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیا آمریکا و فوق تخصص بیماریهای ژنتیک و متابولیک ادامه داد: به جرات می‌توان گفت با توجه به حجم گسترده بیماری‌های ژنتیک تا ۱۰ سال آینده این بیماری به عنوان یکی از مشکلات عدیده بیماری‌ها در کشورمان بروز خواهد کرد و حتی می‌توان از کلمه فاجعه استفاده کرد. به هر حال شاید برخی‌ها عنوان کنند که بیماری‌های ژنتیک از نظر نوع محدود هستند، ولی اگر کل بیماریهای ژنتیک را در نظر بگیریم آمار تعداد بیماریهای ژنتیک بسیار بالا می‌رود. بنابراین به این بی‌برنامه‌ریزی و بی توجهی در حوزه ژنتیک باید ابراز تاسف کنم.

پروفسور بنی‌کاظمی در ادامه به عملکرد مدیران اداره بیماری‌های ژنتیک وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: بنده فعالیت‌های وزارت بهداشت در بحث ژنتیک را همیشه دنبال می‌کنم، وزارت بهداشت در بحث پیشگیری و با یک روند دولتی کارهای خود را دنبال می‌کند که مسلماً اقدامات به کندی پیش رفته است، ولی به هیچ عنوان شایسته نیست این ساختار در حوزه بیماری‌های ژنتیک در وزارت بهداشت که در طول سال‌‌های گذشته با زحمات بسیاری ثمر بخشیده است به آن بی‌توجهی شود.

این استاد ایرانی مقیم آمریکا تصریح کرد: بنده در زمان حضورم در ایران شنیدم که مدیر کل جدید اداره بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، یک پزشک است ولی تخصص خاصی در حوزه ژنتیک ندارد. بنابراین تصورم این است که لوکس نامیدن بیماری‌های ژنتیک به دلیل همین ضعف اطلاعات است و آنها نباید بیماری ژنتیک را در فضای تخیلی به آن بنگرند.

پروفسور بنی‌کاظمی ادامه داد: تمرکز مدیریت جدید اداره بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت بر مسئله کاهش معضل سیگار و تقویت مشاوره‌ها شده است در حالی که شنیده‌ام همانطور که به بیماری ژنتیک کم توجه شده است، بیماری سرطان را نیز مورد توجه لازم قرار نمی‌دهند چون در برخی مواقع اینگونه مطرح می‌شود که بیمار مبتلا به سرطان در نهایت فوت می‌کند.

وی درباره اینکه چه کشورهایی نسبت به بیماری ژنتیک کم‌توجهی کرده‌اند و دچار چه آسیب‌های شده‌اند، بیان داشت: بنده با توجه به حضورم در اکثر کشورهای جهان برای حضور در کنفرانس‌های بین المللی بیماری‌های ژنتیک و متابولیک، به هیچ عنوان نمی‌توانم کشوری را عنوان کنم که به مسئله ژنتیک بی‌توجه باشد. مثلاً در همین منطقه خاورمیانه؛ مشاهده می‌کنیم کشور ترکیه جمعیتی بیشتر از ایران دارد ولی بیماری‌های ژنتیک آن کمتر است، چرا؟ چون در ترکیه به اندازه ایران ازدواج فامیلی وجود ندارد زیرا به طور مثال ازدواج دخترخاله و پسرخاله را در ترکیه ناخوشایند می‌دانند.

این استاد ایرانی دانشگاه‌ها و مراکز درمانی آمریکا در ادامه خاطرنشان کرد: حتی اگر کشورهای عربی را نیز به دلیل ازدیاد ازدواج‌های فامیلی در نظر بگیریم مشاهده می‌کنیم جمعیت زیادی ندارند، مثلاً قطر و امارات حدود یک میلیون جمعیت دارند و به هیچ عنوان با جمعیت ایران نمی‌توان مقایسه کرد؛ از آن طرف نیز باید به این مسئله توجه داشته باشیم که براساس سیاست‌های جمعیتی؛ ایران می‌خواهد جمعیت ۷۰ میلیونی خود را به بیش از یکصد میلیون نفر افزایش دهد، بنابر این اگر به بیماری‌های ژنتیک توجه نکنیم دچار معضلات بسیاری می‌شویم و امروز نیز شاهد آن هستیم که با تمام وجود پیشگیری‌ها بیش از ۶ هزار بیمار مبتلا به تالاسمی داریم که هرینه درمان هر کدام از آنها بسیار کمرشکن است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
خانم دکتر خیلی چیز ها لوکس شده شما خبر نداری مثلا اگر انحراف دندان داشته باشی بیمه پولی نمی ده چون لوکسه انحراف بینی رو نمی ده چون لوکسه اما اگر فرزند مدیر باشی هیچ کدومش لوکس نیست....
United States
از آناني كه نيتشان خيرو صلاح مردم و كشور عزيزمان ايران است در هركجا كه هستند آرزوي موفقيت مي كنم . از جناب آقاي دكتر هاشمي تقاضا داريم كه توجه ويژه به اين مقوله داشته باشند .
Iran, Islamic Republic of
یادش بخیر زمان دکتر احمدی نژاد همش درباره حل این مشکلات فکر می کرد و برنامه داشت.
New Zealand
متاسفم برات...
همایون
برای تو بیشتر تاسف می خورم.
علی
فکر می کردند اما دریغ از یک قدم در آن دوره احمدی نژاد حرف خوب میزدند اما عمل هرگز
Iran, Islamic Republic of
کی احمدی نژاد؟؟؟!!؟ برنامه؟؟؟!!!؟
محمدs
دکتر احمدی نژاد؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
خانم پروفسور واقعا" حرف حساب زده حالا چرا كم توجهي مي شود بايد دايل آن را جستجو كرد .
اين مقوله هم مثل ساير مقوله ها و معضلات كه به آنها توجه لازم نمي شود مثل مصرف بي رويه آب و برق و دارو و قند و شكر و روغن و تمركز جمعيت در شهر هاي بزرگ و خالي شدن روستاها و .... همه كار كشور شده مسائل سياسي و نگراني براي ساير كشور ها و از خود و مردم خود غافل شده ايم !!!!
تالاسمی که مثال زده اند همیشه جزو تستهای ازدواج هست . ازمایشات غربالگری هم که در یکسال اخیر انجام میشود واقعا گران است و حتی اگر منجر به بررسی امنیوسنتز شود اولا اکثر قریب به اتفاقشان پاسخ نرمال است و ثانیا احیانا اگر موردی مختل باشد انقدر پاسخها طول میکشد که عملا از زمان مجاز سقط میگذرد و در نتیجه بررسیها نتیجه ای نخواهد داشت
Iran, Islamic Republic of
ممنون كه يك نظر برخواسته از تجربه فردي رو كه در راستاي سليقه شما نبود منتشر نكرديد!! همون كامنتهاي از سر جهل كه همراستا با شماست، به دردتون مي خوره!
مریم
خانم دکتر عزیز شما به این مسئله اشاره کردید سپاگذاریم ولی فقط سخنان شما شنیدن هیچکسی به این سخنان گوش نخواهد داد. و همچنان دولت پافشاری بر زاد و ولد دارد.
مردم از پول فراوان و خوشی زیاد زده زیر دلشون دیگه بچه نمیخوان
زهره
با سلام خدمت خانم دکتر
از شما ممنون هستم که به فکر مردم هستید.کاش مسئولین نیز این دغدغه را داشتند که درخصوص این موارد بسیار مهم که به سلامت و جان مردم مربوط است بیشتر اهمیت می دادند.کاش اهمیت این مسئله را از زبان متخصصین آن می شنیدند و عمل می کردند. خانم دکتر محترم با سپاس فراوان از شما...
فقط مانده بود به روزی بیافتیم افرادی که از استکبار جهانی حقوق دریافت می کنند هم دل به حالمان بسوزانند و نگرانمان شوند.روحانی متشکریم
ناشناس
مزد کار ش را می گیره شما بودید نمی گرفتید؟
رهگذر
Iran, Islamic Republic of
از دقت نظر شما ممنونیم