پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۰

از کجا بفهمیم کودکمان دیابت دارد؟

دوشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۷
کد مطلب: 441816
اگر در زمان ناشتا بودن قند خون کودک ۱۲۶ و بالاتر از آن بود و در طول روز هم ۲۰۰ به بالا بود می‌توان گفت کودک دچار دیابت شده است.
به گزارش جهان، محمدرضا اعلایی در گفت‌وگو با فارس عامل دیابت را می‌توان مجموعه‌ای از فاکتورهای سابقه خانوادگی و ژن، ویروس‌ها، کم‌تحرکی و تغذیه نامناسب دانست و گفت: متأسفانه به خاطر سبک زندگی نامناسب، عدم تحریک‌پذیری و برنامه غذایی که فست فودها نقش پررنگی در آن دارند آمار مبتلایان به دیابت هر روز بیشتر می‌شود.

فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان گفت: در تقسیم‌بندی دیابت به نوع یک و دو، کودکان و افراد زیر ۳۰ سال را در نوع یک قرار می‌دهیم که هیچ نوع داروی خوراکی برای آن‌ها تجویز نمی‌شود و فرد حتماً باید انسولین تزریق کند.

وی افزود: اگر کودکی به علائمی همچون تشنگی زیاد، تکرر ادرار و بیدار شدن از خواب برای رفتن به دستشویی و آب خوردن در شب که قبلاً سابقه آن‌ها را نداشته دچار و همچنین با وجود تغذیه مناسب دچار کاهش شدید وزن شود؛ باید قند خون آن را در دو حالت ناشتا و طول روز چک کرد. اگر در زمان ناشتا بودن قند خون کودک ۱۲۶ و بالاتر از آن بود و در طول روز هم ۲۰۰ به بالابود می‌توان گفت کودک دچار دیابت شده است.

وی گفت: در کنار تزریق انسولین باید حتماً یک رژیم غذایی مناسب برای کودک تجویز شود. در رژیم غذایی کودک حتماً باید خوراکی‌های دارای فیبر بالا، مصرف زیاد سبزی‌ها و سالاد و حذف غذاهای چرب و پر نمک در نظر گرفته شود و به‌طور کل یک دستور غذایی که میزان کالری آن تنظیم‌شده باشد به صورتی که کودک به چاقی و لاغری مفرط دچار نشود.

اعلایی یادآور شد: از آنجایی‌که حفظ سلامتی جسم و روح کودک هر دو در کنار هم از اهمیت بالایی برخوردار است به همین دلیل نباید کودک را به‌طور کامل از خوردن شیرینی‌ها و مواد قندی منع کرد. اگر تزریق انسولین کودک به‌صورت کنترل‌شده و منظم باشد خوردن مواد قندی با رعایت تعادل و داشتن یک فعالیت بدنی خوب که توصیه مابین ۶ تا ۹ ساعت است، ایرادی ندارد.

وی افزود: در ۲ دوره احتمال شیوع دیابت افزایش می‌یابد. یکی در بین بچه‌های ۶ تا ۷ ساله که تازه وارد مدرسه می‌شوند زیرا در جمعی که عفونت‌های ویروسی شایع‌تر است، واردشده‌اند و دوم زمانی که فرد به سن بلوغ می‌رسد به دلیل اختلال بعضی هورمون‌ها در صورت داشتن زمینه بیماری به دیابت دچار می‌شود.

این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان در پایان گفت: در حال حاضر در ایران تحقیق در زمینه پیوند سلول‌های بنیادی در حال انجام است که در صورت موفقیت‌آمیز بودن نتیجه تحقیقات، کودک هرگز به تزریق انسولین نیاز نخواهد داشت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *