جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۲
۱۸

سد لار و لتیان فقط برای چند روز تهران آب دارد/ مردم باور کنند

شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۲۱
کد مطلب: 381191
معاون اول رئیس‌جمهور با اعلام اینکه"آب لتیان و لار چند روز دیگر تمام می‌شود و مردم باور کنند که مشکل داریم" گفت: میزان صرفه‌جویی آب در حدی نیست که بتوانیم پاییز را به‌خوبی سپری کنیم.
سد لار و لتیان فقط برای چند روز تهران آب دارد/ مردم باور کنند
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، اسحاق جهانگیری در جریان بازدید از تصفیه‌خانه ۳ و ۴ تهران اظهار داشت: امروزه دغدغه آب برای شهر تهران به‌دلیل خشکسالی به وجود آمده و جزو نگرانی‌های اصلی ما است که پایتخت ۱۰ میلیونی تهران در تاأمین آب با محدودیت مواجه شده که باید راهکاری برای رفع این دغدغه پیدا کنیم.

وی افزود: از مدیران آبفا و منطقه‌ای تشکر می‌کنم که توانستند با مدیریت و صرفه‌جویی تابستان را به‌خوبی پشت سر بگذاریم که امیدواریم پاییز را نیز به‌خوبی سپری کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وضع سد لار و سد لتیان نگران کننده است گفت: سد لار و لتیان برای چند روز تهران بیشتر آب ندارند و این اجحاف است در حق مردمی که خوب مصرف می‌کنند که عده‌ای آب را هدر می‌دهند و با آب ماشین می‌شویند یا فضای سبز داخل خانه را با آب شرب آبیاری می‌کنند که درخواست جدی ما از مردم این است که صرفه‌جویی کنند تا از پاییز به‌خوبی عبور کنیم.

جهانگیری افزود: میزان صرفه‌جویی در حدی نیست که پاییز را به‌خوبی سپری کنیم که در این زمینه اگر مردم به‌صورت جدی به صرفه‌جویی روی نیاورند ابتدا قطع مقطعی آب را مد نظر قرار می‌دهیم و سپس وارد فاز جریمه می‌شویم.

وی تصریح کرد: از وزارت نیرو انتظارمان این است که نظارت جدی‌تری اعمال کند که در پاییز مردم تهران به مشکل نیفتند، انتقال آب از سد ماملو به تهران که چند ماه دیگر قرار بود انجام شود با توجه به اولویت‌ها، به‌گونه‌ای مدیریت شد که زودتر این اتفاق بیفتد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: طرح‌های بلندمدت‌تری نیز در تهران در حال انجام است که یکی از آنها اتصال رینگ شرق به غرب تهران است تا در مواقعی که در شرق تهران کمبود آب داشتیم با انتقال آب از غرب تهران مشکل را برطرف کنیم و همچنین طرح‌های بیشتری برای جمعیت چند میلیونی تهران مورد نیاز است که باید با زمان‌بندی مشخص اجرا شود.

جهانگیری با اشاره به اینکه با افزایش جمعیت و افزایش ترافیک و با فعالیت کارخانه‌ها در اطراف پایتخت محیط زیست تهران نیز دچار مشکل شده، گفت: باید راه‌حلی پیدا کرد که بار جمعیتی جدیدی به تهران تحمیل نشود و شورای عالی معماری و شهرسازی نباید اجازه دهد به‌سادگی زمین‌های اطراف شهر تهران تغییر کاربری داده مسکونی شوند.

وی افزود: سدهای زیادی زده می‌شود که آب‌های مازندران، قزوین و ... به تهران منتقل شود که باید تمامی پارامترهای زیست محیطی در اجرای این پروژه‌ها لحاظ شود و باید ظرفیت جمعیتی تهران را در حد ثابت نگه داریم و نگذاریم که بیش از این افزایش پیدا کند.

معاون اول رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: محوری‌ترین راهکار صرفه‌جویی مردم است که باید مردم در مصرف آب توجه داشته باشند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


یعنی اقایون مدیر تنها پز مدیریتشون اینه که قسم و ایه بیارن سدهای تهران اب ندارن؟!
خب برای رفع بحران اب یه مدیریت اساسی کنن نه اینکه قسم و ایه بیارن مردم اب نداریم!
مردم تهران هم اگر یک کم صرفه جویی کنند بد نیست
تهرانی ها 2برابر میانگین مصرف ایرانی ها (که خودشون پرمصرفند) آب مصرف میکنند.
درسته که باید مدیریت شه اما راه اصلی توبه ی گنهکاران و نزول رحمت خداونده
خوب قطع کنید. جیره بندی کنید تا مردم باورشون بشه.
محسن
شما آب اون استخری که هفت میلیارد تومن پول بیت المال را خرجش کرده اید را قطع کردید یا نه؟!
چرا برنامه ریزی نمیکنند می دانید شستشوی ظروف خانواده ها چقدر اب مصرف میکند و می دانید در اروپا برای مقابله با کم ابی استفاده از ماشین های ظرفشویی را تبلیغ می کنند و حتی وام و بدون مالیات به مردم واگذار می شود زیرا هفده برابر کمتر از شستشوی با دست کمتر اب مصرف میکند خصوصا ایرانیها که برای شستن یک لیوان چند لیتر اب مصرف میکنند پس اگر کمی عاقلانه به موضوع نگاه کنیم خواهیم دید مسئولین هیچ اقدامی در جهت فرهنگ سازی نکرده اند و مصرف اب سرانه هر فرد ایرانی چند برابر دیگر کشورهاست که جای تاسف دارد.
چه کارهای بلند مدت جالبی! مشکل با انتقال اب حل نمیشه ،مردم باید یاد بگیرین درست مصرف کنن. انتقال اب راه چاره نیست.
چرا جیره بندی نمیکنین؟
چرا باید اب سد قزوین و مازندران و.... به تهران منتقل بشه؟ اینه مدیرت شما؟
مدیرکل ... با توجه به خشکسالی های اخیر از رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور اقامه نماز باران را درخواست و ابراز امیدواری کرد که این قبیل اقدامات با عنایت به عقبه دینی و مذهبی مردم و توجه آنها به احادیث و روایات مربوطه در کاهش مصرف بی رویه آب اثربخش باشد....

وقتی مسئولین به جای قبول مسئولیت خود رو به دعا بیارن، وضعیت بهتر از این نمی شه...
احمدی نژاد مقصر هست!!
Germany
اشكالى ندارد . يك همتى بكنيد و جمعيت را 5، 6 برابر كنيد تا اين مشكل حل شود و مشت محكمى با دهان آمريكا زده شود.
تهرانی قدیم
Latvia
استخرهای تهران را تعطیل کنید . استخرهای خانگی را ازما بهتران موقتا نادیده بگیرند مشکل آب تهران حل میشود . نمیشود هم خر را خواست هم خرما را .
محبی
Latvia
قسم حضرت عباس را باید باور کرد یا دم خروس را !!! در بسیاری از میادین ، پارکها ، هتلها ، ویلاهای شمال تهران ، مراکز ورزشی و...... آب همینطور داره مصرف میشه و البته هدر میره و هیچ نظارتی هم بر آن نیست .
بهروز
Latvia
وضعیت فعلی آب در کشور انشاءالله که عذاب الهی و نتیجه اسراف ، و فسق و فجور مشهود در جامعه نیست !!!!!!!! منتظر روزهای بدتر از این باید باشیم .
حالا اگر درزمان احمدی نژاد بود همین ها میگفتند نتیجه سوء مدیریت است!
یعنی چی اول قطع بعدا جریمه؟ باید اول جریمه باشه که افرادی که درست مصرف نمی کنن رفتارشون درست بشه.
محسن
Iran, Islamic Republic of
1- براساس اطلاعات بخش آب سازمان مل
- جمعیت جهان سالانه حدود ۶٤ میلیارد مترمکعب افزایش مصرف دارد.
- قسمت اعظم تقاضا برای منابع آب مربوط به غذای حیوانات است آبِ مورد نیاز بخش دامداری(تولید گوشت) ۸ تا ١٠ بار بیشتر از تولید غلات است.
- آب مصرفی تا سال ٢٠٢۵ برای کشورهای در حال توسعه تا ۵٠% و کشورهای توسعه یافته تا ١۸% افزایش یابد.
- بیش از ٤/١ میلیارد نفر در حوزه و اطراف رودخانه ها به گونه ای زندگی می کنند که میزان مصرف آنها بیش از تغذیه شدن رودخانه ها از آب است و قطعاً این باعث خشک شدن رودخانه ها و کاهش میزان آبهای زیرزمینی می گردد.
- آبهای زیرزمینی ۶٠% شهرهای با بیش از ١٠٠٠٠٠ نفر جمعیت بسیار سریع تر از اینکه بتوانند مجدد پر آب گردند در حال مصرف شدن هستند.
2- سازمان ملل متحد برای مدیریت چنین بحرانی فزاینده ای نسبت به ایجاد بخش آب در این سازمان اقدام کرد. بسیاری از کارشناسان سیاسی نیز حداقل طی ده گذشته جنگهای آینده را جنگ آب اعلام می کنند. لذا دولت و رسانه ها با درک ابعاد پیچیده بحران جهانی آب نباید مدیریت ملی این بحران را به الگوی مصرف عمومی آب منحصر نمایند.
3- آقای جهانگیری با تکیه بر تجربیات مدیریتی که داشتید با توجه به موارد ذیل دولتی را می شناسید که بحران آب کشور را جدی تلقی کرده باشد؟
- بخش کشاورزی کشور اعم زراعت ، باغی و دام و طیور بالغ بر 70% از آب کشور را در اختیار دارند. اتلاف اب در این بخش حدود 30% برآورد می شود و اتلاف ناشی از انتخاب غلط محصول را نیز حدود 20 الی 25% اعلام می کنند یعنی حدود 45% الی 55% از آب بخش کشاورزی عملا اتلاف منابع آبی محسوب می گردد.
- صنایع بزرگ بالغ بر 20% آب کشور را مصرف می کنند که با اصلاح سیستم می تواند به حدود 10% الی 12% کاهش یابد.
- نیروگاههای تولید برق کشورمان بالغ بر 40% بیشتر از نیروگاههای مشابه غربی مصرف آب دارند که با تدبیر درون خانه ای وزارت نیرو می تواند به 25% الی 25% کاهش داشته باشد.
- آب مصرفی شهری(بهداشتی و شرب) هرگز با تأکید بر سهم مصرفی خانوار و بخش عمومی(دولتی ، شهرداریها ، مراکز عمومی و غیره) تعریف نشده است لذا صرفه جویی با تأکید بر تغییر الگوی مصرف هرگز طی سالهای گذشته کاربردی و کارآمد نبوده است.
4- دولت طی تمامی سالهای گذشته تمام فشار روانی موضوع بحران آب را متوجه آب بهداشتی و شرب خانوار کرده است در حالی که براساس آمار دولتی تمامی سالهای گذشته سهم مصرف خانوار(75 میلیون جمعیت امروز) حدود 7% الی 9% آب مصرفی کشور می باشد بدون اینکه به اهمیت و تغییرات ضروری که باید در بخش سهم مصرفی 93% آب توجه جدی و مستمری صرف شود. بخش 93% که مستقیما توسط دولت یا بخشهای مرتبط با سیاستگذاری و برنامه ریزی دولت بشکلی ناکارآمد و مسرفانه مصرف می گردند.
5- ضروری است دولت مقابله با بحران آب را از اصلاح سیستم نیروگاهی و سیستم انتقال آب آغاز کند تا با صرفه جویی حداقل 30% حاصل گردد صرفه جویی که می تواند تأمین کننده جمعیت 5 برابری کشور باشد.