جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۲
۶

عقلانی‌ترین رشته علوم انسانی حذف شد!

دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۸
کد مطلب: 372678
دبیر کارگروه فلسفه شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی تاکید کرد: دانشجوی مقطع کارشناسی رشته فلسفه بعد از اتمام چهار سال تحصیل نه می تواند معلم معارف شود و نه می تواند شغل مناسبی پیدا کند به همین خاطر پیشنهاد کردیم اگر رشته ای کارایی لازم را ندارد تغییر کند و در فلسفه این کار انجام خواهد شد.
به گزارش جهان به نقل از مهر؛ حجت الاسلام احمد احمدی دبیر کارگروه فلسفه شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، در این باره، گفت: در حال حاضر ۳۴ رشته در حوزه علوم انسانی داریم، از زبان‌های خارجی گرفته تا رشته هایی چون حقوق، جامعه شناسی و تعلیم و تربیت که همگی جزء این گروه محسوب می شوند. برخی برنامه ها در حال حاضر مورد نیاز نیست که باید برداشته شوند و برخی نیاز است که اضافه شوند.

وی درباره ارزیابی از اقدامات صورت گرفته در شورای تحول، اظهار داشت: اقداماتی در مسیر تحول علوم انسانی صورت پذیرفته است، نمی توانیم بگوییم که این تلاش ها اقدامی در راستای اسلامی سازی علوم انسانی و تحول این علوم نیست و نمی توان گفت در طول این سال ها هیچ قدمی برداشته نشده، اما حقیقت آن است که این تلاش ها کافی نبوده است.

رئیس انتشارات علوم انسانی(سمت) درباره کارگروه فلسفه در شورای تحول به برخی موارد اشاره کرد و گفت: تشکیل کارگروه ها و بررسی رشته ها از جمله اقدامات مفید و لازم بوده است. البته ما پیشنهاد کردیم که در همین شورا کارگروه ها به صورت مستمر به بررسی رشته ها بپردازند اینکه آیا مثلاً این مطلب جدیدی که مطرح شده برای دانشجو مفید است، آیا اساتید آن را به درستی منتقل می کنند و نظر آن ها چیست.

به گفته احمدی، راه دیگر شورای تحول تربیت استاد و تالیف کتابهاست؛ اگر هم در رشته ای نیاز به تغییرات احساس می شود شورا پیگیری می کند به عنوان مثال در خصوص رشته فلسفه سعی بر این است که ورودی به این رشته از مقطع کارشناسی ارشد به بالا صورت گیرد.

وی در این باره، تاکید کرد: دانشجوی مقطع کارشناسی رشته فلسفه بعد از اتمام چهار سال تحصیل نه می تواند معلم معارف شود و نه چیز دیگری، یعنی با مدرک کارشناسی رشته فلسفه دانشجو تنها دچار سردرگمی می شود و نمی تواند شغل مناسبی پیدا کند به همین خاطر ما پیشنهاد کردیم که اگر رشته ای حتی کارایی لازم را ندارد تغییر کند همان طور که در فلسفه این کار انجام خواهد شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


!!!!!!!
اين نهايت .... است ! فلسفه رشته اى پايه اى است و كسى كه فلسفه مى خواند بايد مانند ساير علوم پايه اين را بداند كه با مدرك كارشناسى در رشته خود نمى تواند كار پيدا كند ، و اين هيچ ربطى ندارد ، تازه ايشان اصلا با وزارت آموزش پرورش هماهنگ نيستند كه دارند روى فلسفه براى كودكان كار مى كنند كه بالقوه شغلى است براى كارشناسان فلسفه !!!
آه خدا همه كار ما همين است يكى مى سازد پشتش يكى خراب مى كند ، اينجا كه جاى اين كار است رشته را تعطيل مى كنند آن وقت براى معلم ابتدايى كلاش ضمن خدمت مى گذارند !!!! به كجا مى رويم ؟!!!!!!!!
خروجی رشته فلسفه تاکنون چيزی مطلوب نبوده و جز اين که به بيان ناقص و يا تقليد گونه نظرات فلاسفه منحرف غرب پرداخته کار ديگری نکرده است. چه بهتر که اين مهم را به حوزه های علميه بسپارند که هم بر مبانی فلسفه غربی احاطه دارند و هم فلسفه اسلامی.
حامد
اصلا آموزش و پرورش هیچ معلمی از بیرون نمی گیره ! فرق نمی کنه ریاضی باشه یا فیزیک یا زیست و ... قراره همه رشته ها توی دانشگاه خود آموزش و پرورش وجود داشته باشه و همه معلمان رو از خودش بگیره. پس دانشجویان دیگر دانشگاه ها دنبال آموزش و پرورش نباشن.
در مورد رشته فلسفه و خیلی از رشته های دیگه بهتره پذیرش دانشجو کاهش پیدا کنه . این طوری خیلی از جوان ها نجات پیدا می کنن.
حمید رضا
در پاسخ به شما فقط باید گفت احسنت
Iran, Islamic Republic of
حالا مثلا با فوق و دکترا چه گلی میتونه به سر خودش بزنه؟؟؟برین وضع اشتغال و درست کنین بجای نابودکردن علم
یک روحانی
حذف رشته فلسفه باعت تاسف شدید است. فلسفه مادر علوم است. موضوع فلسفه، وجود است و به همین سبب تمام علوم در اثبات موضوعشان به فلسفه محتاجند و عجبا مسئولین امر به اهمیت فلسفه پی نبرده اند و فقط به مسائل اقتصادی نظر دارند. مسئولین اگر هم و غمشان پول است دانشگاه ها را تعطیل کرده مجتمع توریستی تاسیس کنند. واقعا متاسفم...