پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۲
۳

"اردبیل" انتخاب اول گردشگران فصل تابستان

چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۹
کد مطلب: 376179
در میان مناطق خوش آب و هوای کشور استان خوش منظر اردبیل علاوه بر داشتن آب و هوای مطبوع تابستانی، با داشتن مناظر فوق العاده و منحصربفرد طبیعی به ایده آل ترین مقصد سفرهای تابستانی کشور تبدیل شده و...
"اردبیل" انتخاب اول گردشگران فصل تابستان
به گزارش جهان به نقل از سایت "ایران هتل"، فصل تابستان و هُرم سوزان هوا در اکثر شهرهای ایران یادآور سفرهای پرشور و خاطره انگیز است و معمولا مناطق کوهستانی و خوش آب و هوا مقصد عمده گردشگران فصل تابستان می شود.
 
در میان مناطق خوش آب و هوای کشور نیز استان خوش منظر اردبیل علاوه بر داشتن آب و هوای مطبوع تابستانی، با داشتن مناظر فوق العاده و منحصربفرد طبیعی به ایده آل ترین مقصد سفرهای تابستانی کشور تبدیل شده و مسافران این دیار در کنار تجربه خنکای بی نظیر هوا در دل تابستان در این استان ضمن بهره بردن از موهبت های بی شمار الهی؛ پس از آشنا شدن با صفای باطن و مهمان نوازی مردم استان اردبیل که مهمان نوازی از خصلت های دیرینه اردبیلی هاست و زبانزد خاص و عام، لذت سفری متفاوت را تجربه کرده و با کوله باری از خاطرات شیرین به شهر و دیار خود بازمی گردند.
 
ویلا دره که به خاطر چشم انداز بکر طبیعی و آب معدنی گازدار و پرخاصیتش شهرت یافته؛ روستایی آرمیده در دامن پرمهر سبلان استان اردبیل، یکی از میان صدها بهشت پنهان مانده در گوشه و کنار این استان زرخیز است که علیرغم قرار گرفتن زیر سایه شهرت جهانی سرعین و آبگرم هایش و نیز اطلاع رسانی ضعیف در خصوص این منطقه، سالانه پذیرای صدها هزار عاشق و شیقته طبیعت از اقصی نقاط کشور است.
 
روستای گردشگری ویلا دره سرعین اردبیل
 
هرچند شرح و توصیف قدرت نمایی خالق یکتا در طبیعت بی مثال استان اردبیل امری دشوار و تا حدودی غیرممکن به نظر می رسد اما در این مجال کوتاه اشاره به صحبت های پدر خانواده ای که از دزفول خوزستان میهمان مردم خونگرم استان اردبیل در ویلا دره سرعین بودند خالی از لطف نیست که وی در گفت و گو با وبلاگ "اخبار اردبیل" اظهار داشت: برای هر ایرانی که یک بار طعم سفر به استان اردبیل را در فصل بهار و تابستان چشیده باشد، تقریبا محال است که سال های بعد دوباره به این استان سفر نکند.


تصویر هوایی از شهر اردبیل

این شهروند دنیا دیده خوزستانی با اذعان به اینکه به اقتضای شغلم با همه نقاط کشور و حتی بسیاری از کشورهای خارجی ارتباط و آشنایی دارم؛ افزود: با اطمینان کامل عرض می کنم که همین ویژگی های خاص آب و هوایی و طبیعی اردبیل موجب شده تا این استان انتخاب اول گردشگران فصل تابستان باشد به گونه ای که هیچ استان و منطقه مشابه دیگری در کشور نمی تواند در این زمینه از اردبیل سبقت گرفته و جایگزینی مناسب تر از اردبیل برای سفرهای تابستانی باشد.
 
قلعه بوینی یوغون شهرستان نیر استان اردبیل
 
قلعه و منطقه باستانی "بوینی یوغون" در روستای کورعباسلو (۱۲ کیلومتری شهر نیر و ۴۰ کیلومتری مرکز استان اردبیل) واقع شده است. این قلعه که قطعاً یکی از مهم ترین دژهای منطقه آذربایجان در دوران تاریخی و صدر اسلام و حتی بعد از آن بوده است در حال حاضر یکی از مهم ترین سایت های باستانی ایران محسوب می شود و نشانه هایی از تمدن از چهار هزار و پانصد سال پیش از دوران مفرغ تا عصر اشکانی و دوران اسلامی در آن یافت شده است. البته اینها محصول اکتشافات در زمین های پای قلعه است. قلعه بوینی یوغون(گردن ستبر) روی قطعات عظیم سنگ واقع شده و دیواره های سنگی ای که ارتفاعی حدود ۳۰۰ متر دارند قلعه را از دو جناح غیرقابل نفوذ کرده اند. جناح های قابل نفوذ نیز با دیوارهایی از سنگ و ساروج به شکل غیرقابل نفوذ درآمده بوده اند که بدليل حوادث طبيعي و انساني ، جنگ و ... اکنون از آن دیوارها جز نشانه هایی، چیزی باقی نمانده است. عمده مصالح به کار رفته در این دژ سنگ و ساروج است. ملاط ساروج به خوبی قابلیت خود را در طول تاریخ به عنوان چسباننده سنگها نشان داده است. البته برای فضاهای داخل قلعه از مصالحی چون آجر و خشت نيزاستفاده شده است.
 
حوضچه های باستانی قلعه بوینی یوغون با کاربرد ذخیره آب باران و چشم انداز روستای کورعباسلو
 
براي بالا رفتن از كوه پله‌هايي نيز وجود دارد كه حاصل تراش سنگ‌ها به وسيله انسان بوده و براحتي مي‌توان از كوه مانند پله‌هاي امروزي منازل بالا رفت و البته در برخي قسمت‌هاي كوه نيز بسختي مي‌شود عبور كرد و نيازمند مهارتهاي صخره نوردي است.


بالای تپه عظیم سنگی نیز شش حوضچه (استخر) دست ساز وجود دارد. این حوضچه ها محصول دست بشر هستند و با دقتی تمام از کف قله تراش خورده اند و نشان از توانايي و هنر انسان در تراش و كندن كوه دارند و آب باران و برف در آنها ذخيره شده و مورد استفاده ساكنان قلعه قرار مي‌گرفته است. وجود این حوضچه ها گویای این واقعیت است که این ذخایر عظیم برای گروهي بزرگ و جهت پاسخگویی به نیازهای آنان در مواقع عادی و به ویژه محاصره های طولانی مدت پیش بینی شده بود. در ميان مردم محلي روستاي كورعباسلو مشهور است كه اين استخرها عمقش بسيار زياد است و انتها ندارد.
 
راه پله های دست ساز در دل صخره در قلعه باستانی بوینی یوغون
 
با اندک دقتی وجود یک سری جویهای کوچک در قسمت های مشخص از سطوح صخره های اطراف این استخرها قابل مشاهده است که وظیفه هدایت آب برف و باران جهت ذخیره سازی را بر عهده دارند. از ديگر آثار واقع در اين منطقه مي‌توان به آسياب سنگي اشاره كرد كه در دل تخته سنگ‌هاي عظيم بويني يوغون قرار دارد. بقایای این بنای سنگی در جبهه جنوب غربی قلعه پیداست وضعیت ظاهري آن بيانگراين است که این بنا جزئی از تاسیسات دفاعی و ارتباطی قلعه بوده و احتمالاً کنترل ورود و خروج قلعه از این مکان صورت می گرفته است.
 
شگفتی های قلعه تاریخی بوینی یوغون
 
این قلعه از نظر موقعیت و ساخت نسبت به قلعه های مشابه دارای اهمیت بیشتری است. بوینی یوغون محصول سختی طبیعت و سازندگی بشر است. دژي محكم،‌ تسخيرناپذير و غيرقابل نفوذ که در سال‌هاي متمادي از دسترس دشمنان دور و محفوظ مانده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


همونه ....رفته تعطیلات تابستانی !!
Iran, Islamic Republic of
رئیس جمهور تابستان سفرهای گردشگری راه انداخته. حتما زمستان میره کیش و قشم و چابهار
رامین
چراازجاذبه هی مشگین شهرکه نگین ایران است صحبتی نکردید