پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۴
۲۰
تلاش برای انداختن مردم در چاه جدید؛

درباره کوچ جهانی از واتس اپ/ مسئولین ایرانی در خط مقدم هستند یا تماشاگر؟/ ماجرای پلتفرم‌های ایرانی به کجا رسید؟

دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۵۸
کد مطلب: 751868
در یک روند قابل تأمل و مشکوک، اپلیکیشنی که این روزها به عنوان جانشین واتس اپ، از سوی برخی رسانه‌ها به مردم القاء می شود، اپلیکیشنی است که در سال ۲۰۱۴ توسط یکی از بنیان‌گذاران واتس اپ تاسیس شده است!
درباره کوچ جهانی از واتس اپ/ مسئولین ایرانی در خط مقدم هستند یا تماشاگر؟/ ماجرای پلتفرم‌های ایرانی به کجا رسید؟
گروه سیاسی جهان نيوز، رضا صفری: یکی از خبرهای داغ فضای مجازی در روزهای گذشته این بوده که اخیراً واتس‌اپ اعلام کرده است  که کاربران باید با اشتراک‌گذاری اطلاعاتشان با فیس‌بوک موافقت کنند و در اعتراض به این موضوع، موج کوچ جهانی به سایر پیام‌رسان‌ها آغاز شده است. البته این شرکت آمریکایی زیرمجموعه فیس‌بوک، به تازگی گفته است که به‌روزرسانی سیاست حریم خصوصی این پیام رسان قرار است به افراد در مدیریت حساب‌های تجاری خود کمک کرده و قرار نیست دست واتساپ را در به اشتراک‌گذاری اطلاعات شخصی با فیس‌بوک باز کند.

اما چند نکته کوتاه در این باره گفتنی است:
 
یک.
تقریباً هفت سال قبل بود که فیسبوک، واتس اپ را خریداری کرد. رقمی که در آن زمان برای خرید این پیامرسان ذکر شد، عدد 19 میلیارد دلار بود! چه واتس اپ اطلاعات خود را با فیسبوک به اشتراک بگذارد و چه نگذارد، مدت هاست که این پیامرسان، زیر نظر شرکت فیسبوک فعالیت می کند. بنابراین به نظر می رسد شاهد یک بازی بی معنا از سوی رسانه ها هستیم.

ضمن اینکه همه پیامرسان های آمریکایی، باید مطیع محض قوانین و سازمان ها و نهادهای آمریکایی باشند. علاوه بر اینکه در حالت عادی، ما آنها را مانند تارهای عنکبوت می دانیم که در همه جای جهان جا خوش کرده و ایالات متحده نیز از آنها در جهت اهداف خود بهره برداری می کند.

دو. جالب است بدانیم که در یک روند قابل تأمل و مشکوک، اپلیکیشنی که این روزها به عنوان جانشین واتس اپ، از سوی برخی رسانه ها به مردم القاء می شود، اپلیکیشنی است که در سال ۲۰۱۴ میلادی توسط یکی از بنیان‌گذاران پیام‌رسان واتس اپ تاسیس شده است!

سه. به موازات جوی که به واسطه رسانه ها و شبکه های اجتماعی در بوق و کرنا می شود، متأسفانه عده ای از رسانه های فریب خورده در داخل نیز به موازات آنها مشغول انداختن مردم به چاه دیگری بوده و به جای حمایت از پلتفرم های ایرانی و مطالبه گری از مسئولان فضای مجازی برای پایان دادن به بازی های گذشته، برای جا بازکردن یک پیامرسان آمریکایی در کشور رپرتاژ رفته و  پی در پی خبر از کوچ جهانی مردم می دهند!

چهار. امروز که به هر دلیلی مردم در حال خارج شدن از واتس اپ هستند، این هنر باید در مسئولین و جریان رسانه ای باشد که مردم را به حمایت از جوانان نخبه ایرانی تشویق کنند و برای این کوچ برنامه ریزی کرده و میدان را به دست دیگران ندهند.

بیشتر بخوانید:
اطلاعات کاربران چگونه به پول تبدیل می‌شود؟
به نام «شاد» به کام «واتس‌اپ» و «تلگرام»


پنج. اگر مسئول فضای مجازی ما، همانقدر که برای کیفیت اینستاگرام و یا شکستن رکورد لایو اینستاگرام در فینال لیگ قهرمانان آسیا نگران بود، برای آینده فناوری ایران و رشد پیامرسان های ایرانی تلاش می کرد و دل می سوزاند، قطعاً فضای مجازی کشور شاهد وضعیت امروز نبود.

شش. ظاهراً عده ای در داخل کشور دوست دارند که دوباره همان دور و تسلسل تکراری رخ دهد و مردم را به سمت یک پیامرسان خارجی دیگر سرازیر کنند. این موضوع هم به نفع دولت خواهد بود و می تواند از مسئولیت های ذاتی خود یعنی رشد عرصه های مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور مثل تولید و یا حمایت از پلتفرم های داخلی شانه خالی کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
به نظرتون اگر بهترین پیام رسان رو هم درست کنید، مردم حاضرن ازش استفاده کنن؟
Iran, Islamic Republic of
همین الان پیامرسان های بدی نداریم
اگر سیاسی بازی اقایون بزاره
درآمد دولت از پیامرسانهای خارجی
Iran, Islamic Republic of
اگر سرورها و امکاناتی که وزارت ارتباطات به پیامرسانهای خارجی می دهد را به ایرانی ها هم می داد الان خارجی ها این طور ولان نمی دادند. .
Iran, Islamic Republic of
این دولت که تا 5 ماه دیگه میره. ببینم بعدش چی میگید.
کشاورزالبرزی خادم سردارسلیمانی
Iran, Islamic Republic of
به اسم سردار سلیمانی قسم تلگرامم رو پاک کردم آسمون به زمین نیفتاد، از اینیستاگرام برای بار چهارم بخاطر عکس سردارسلیمانی پاک شدم هیچ اتفاقی نیفتاد ایتا سروش گپ بله ...همه رو دارم
خرمشهر
Iran, Islamic Republic of
خیر... کلا
Iran, Islamic Republic of
بله. من مرتب از ایتا استفاده میکنم و خیلی هم راضی ام. و میدانم اگه نهادهای امنیتی ما به ایتا دسترسی داشته باشن، حتما به واتسآپ هم دسترسی دارن؛ پ
محمد
Iran, Islamic Republic of
درست بشه اونی که بخواد استفاده می کند.
محمد
Iran, Islamic Republic of
.......
علی
Iran, Islamic Republic of
اگر همین سوال را از وزیر جوان و سیاستمدار ما بپرسید فورا جواب می دهد فیلتر دست من نیست، جناب وزیر اینترنت رایگان دانش اموزان چی شد.
United Kingdom
به نظر من کشور نیاز دارد به تاسیس «قرارگاه یا فرماندهی فضای مجازی» که باید مورد مطالبه رسانه ها و جوانان مومن انقلابی و نخبه گان قرارگیرد
Iran, Islamic Republic of
مشکل اینه که نخبه از ایران میره.
Iran, Islamic Republic of
چرا نخبه از ایران میره ؟
چون ما میدون نمیدیم ، درکش نمی کنیم
بهش اعتماد نداریم
چهار دست و پا ش رو می بندیم و میگیم شما نخبه ای ، شنا کن !!!
Iran, Islamic Republic of
به نظر می رسد مسئولین ایرانی از خط مقدم مسائل مختلف جامعه را تماشا می کنند... !!!!؟
Iran, Islamic Republic of
حدود دو سال است از ایتا استفاده می کنم. هم نسخه اندروید و هم دسکتاپ. بدون حتی یک بار مشکل. بهترین پیام رسان داخلی و حتی بهتر از واتس آپ هست. بعد تلگرام ایتا بهترین هست
saghi
Iran, Islamic Republic of
سلام. پیام‌رسان «گپ» خیلی شیک و روان و پرسرعت و با امکانات خوب هستش. با خارجی‌ها رقابت می‌کنه.
مهدي
Iran, Islamic Republic of
ما گروههاي ادارمون رو برديم گپ
هيچ مشكلي هم نداريم
سرعت دانلودش از واتس اپ بيشتره
حمید
Iran, Islamic Republic of
مشکل اینه که برخی مسئولان ....
Iran, Islamic Republic of
من از ایتا دارم استفاده می کنم و کارم هم راه میفته.
Iran, Islamic Republic of
از پیام رسان بله استفاده می کنم .در بله کانال آموزشی دارم و سرعتش از واتساپ هم بیشتر است.
تازه برخی تبادلات مالی را از اپلیکشن های مالی دیگر نیز بهتر انجام می دهد.