پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
 
۱
۳۴
امید واهی اصلاح طلبان به سراب بایدن؛

جو بایدن از سیاست‌های خود در قبال ایران پرده برداشت/ تکرار شروط پامپئو و تیر خلاص به برجامیان/ رقیب ترامپ در یادداشت جدید خود چه نوشته است؟

سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۳۴
کد مطلب: 739719
با متحدان خود همکاری می‌کنیم تا مفاد توافق هسته‌ای را تقویت و تمدید کنیم، همزمان دیگر مسائل مورد نظر را نیز برطرف کنیم.
جو بایدن از سیاست‌های خود در قبال ایران پرده برداشت/ تکرار شروط پامپئو و تیر خلاص به برجامیان/ رقیب ترامپ در یادداشت جدید خود چه نوشته است؟
گروه بین الملل جهان نيوز: جو بایدن در یادداشتی که دیروز درباره سیاست دولت ترامپ در قبال ایران نوشته، برنامه سه مرحله‌اى خود در مورد ایران را برشمرده و گفته که راه‌های هوشمندانه‌تری نیز براى سختگیرى علیه ایران وجود دارد.

به گزارش جوان، او نوشته که سیاست «فشار حداکثری» ترامپ در قبال ایران برای سیاست خارجی امریکا یک شکست و برای ایران «یک موهبت» بود. او نوشته است: «ماه گذشته نشان داد که سیاست ترامپ در قبال ایران، یک شکست خطرناک است. در سازمان ملل ترامپ حتی نتوانست یکی از نزدیک‌ترین متحدان امریکا را برای تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران، با خود همراه کند. بعد از آن، ترامپ تلاش کرد یکجانبه تحریم‌های سازمان ملل را بر ایران احیا کند، که فقط باعث شد تمام اعضای شورای امنیت در جلسه مجازی این قمار [ترامپ]را رد کنند.» بایدن نوشته که «ترامپ بار‌ها تنش‌ها را افزایش داد و در نزدیک کردن ما به جنگی دیگر در خاورمیانه، بدون داشتن یک استراتژی واقع‌گرایانه یا راه پایان، خطر کرد.»

نامزد دموکرات‌ها مدعی است که ایران امروز بیشتر از زمانی که ترامپ زمام امور را در دست گرفت، به بمب اتمی نزدیک است و تأکید می‌کند: «ترامپ هم هیچ پاسخی برای این ندارد. پنج سال حتی روسیه و چین هم به همراه اروپایی‌ها پشت رویکرد امریکا علیه برنام هسته‌ای ایران ایستادند.» او نتیجه این سیاست ترامپ را این می‌داند که «اکنون امریکا تنها مانده است» و توضیح می‌دهد: «سیاست‌های ترامپ، چین و روسیه را به سمت ایران نزدیک‌تر کرد، همزمان روابط فراآتلانتیک را به نازل‌ترین سطح خود در دهه‌های گذشته رساند. به دلیل اینکه ترامپ توافقی را که خود امریکا مذاکره کرده بود، نقض نموده و سپس بی‌پروایانه عمل کرد، دیگر قدرت‌های جهانی اکنون انرژی خود را برای مقابله با سیاست‌های امریکا اختصاص داده‌اند، به‌جای اینکه در کنار ما برای مقابله با تهران همکاری کنند.»

بایدن بعد از نقد سیاست ترامپ، توضیح داده در صورتی که رئیس‌جمهور شود، چه مسیری در قبال ایران در پیش خواهد گرفت: «خبر خوب، اما این است که راه بهتری هم وجود دارد. اگر من رئیس‌جمهور شوم، ابتدا تعهد تزلزل‌ناپذیری برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی می‌دهم. دوم اینکه به تهران راهی معتبر برای بازگشت به دیپلماسی پیشنهاد می‌کنم.»‌ در حالی که بایدن پیش از این هم بار‌ها گفته که در صورت ورود به کاخ سفید، بار دیگر به برجام برخواهد گشت، او در مقاله خود یک بار دیگر این موضوع را تکرار کرد، ولی بازگشت به برجام را زمینه‌ای برای فشار بر ایران برای مذاکرات در موضوعات غیر هسته‌ای می‌خواند: «اگر ایران به پایبندی محض به توافق هسته‌ای بازگردد، ایالات متحده هم دوباره به توافق می‌پیوندد تا نقطه شروعی برای مذاکرات متعاقب آن باشد.» او توضیح می‌دهد: «با متحدان خود همکاری می‌کنیم تا مفاد توافق هسته‌ای را تقویت و تمدید کنیم، همزمان دیگر مسائل مورد نظر را نیز برطرف کنیم. این شامل همکاری مجدانه برای آزادی امریکایی‌هایی که غیرعادلانه [در ایران]بازداشت شدند، می‌شود. همچنین با شرکای خود کار می‌کنیم تا تنش‌ها را کاهش داده و به مناقشات منطقه‌ای پایان دهیم که شامل جنگ در یمن نیز می‌شود.» او نوشته که «به عقب راندن فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران، که دوستان و شرکای ما در منطقه را تهدید می‌کند، شرط و شروط بایدن برای برگشتن به توافق هسته‌ای در حالی است که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای امیدوار است که پیروزی دموکرات‌ها باعث بازگشت امریکا به برجام شود. مجید تخت روانچی مذاکره کننده برجام و نماینده ایران در سازمان ملل گفته است: «برجام تعهد امریکا است؛ ممکن است رئیس‌جمهور دیگری بیاید و این تعهد انجام شود.»

تکرار شروط پمپئو
در همین باره فرهیختگان نوشت: یادداشت جو بایدن در پایگاه خبری سی‌ان‌ان آب پاکی را روی دست عده‌ای ریخت که گمان می‌کردند با آمدن بایدن و پیروزی او در انتخابات، همه‌چیز به سال 2015 بازخواهد گشت و آمریکایی‌ها به‌سرعت مجری تعهداتی خواهند شد که دونالد ترامپ در ابتدای مارس 2018 آنها را تعلیق کرد.

هرچند پیش از این او و همکارانش در کمپین دموکرات‌ها بارها گفته بودند بنا ندارند بی‌قیدوشرط به برجام بازگردند و حتی بارها از حفظ فشارها به تهران گفته بودند، اما این‌بار جو بایدن به صریح‌ترین وجه ممکن نقشه راه خود در مواجهه با ایران را توضیح داد و گفت که چه ایده‌ای درخصوص برجام در سر دارد.

نکته مهمی که او در این یادداشت مدنظر قرار داده و البته برخی در داخل به اشتباه آن را پالس مثبت به ایران می‌دانند این است که بایدن نقطه‌عطف نامه خود را مخدوش کردن سیاست‌های دونالد ترامپ در همه شئون قرار داده و تلاش کرده بگوید که ترامپ نتوانسته با سیاست‌های خود منافع ملی ایالات‌متحده را تضمین کند، و اینکه او در این یادداشت که به‌واقع می‌تواند تاحدودی مشخص‌کننده مانیفست نهایی دموکرات‌ها دربرابر ایران باشد، چگونگی تلاش برای مهار ایران را بازنمایی کرده است.

بایدن در بخشی از یادداشت خود و پس از آنکه نتایج ناموفق سیاست‌های ترامپ درمقابل ایران را برمی‌شمارد، توضیح می‌دهد که «هیچ تردیدی درباره چالش‌ها و مشکلاتی که ایران بر منافع امنیتی آمریکا، دوستان و شرکای آمریکا تحمیل کرده، ندارد» و بلافاصله بدون اینکه هدف ترامپ را مخدوش کند یا تاکید کند که او و تیمش درصورت پیروزی در انتخابات به‌دنبال آن‌چیزی که ترامپ رفته، نخواهند رفت، صراحتا می‌گوید: «راه هوشمندانه و حساب‌شده دیگری نیز برای سختگیری علیه ایران هست.» تاکیدی که گویای اشتراک در هدف میان او و ترامپ است و نشان می‌دهد آنها صرفا در مسیر و روش‌ها با یکدیگر مشکل دارند.

اجازه دهید در اینجا به‌عنوان یک نکته مهم از میان یادداشت بایدن به عبارتی اشاره کنیم که توضیح‌دهنده بخش‌های ارزشمند برجام و نقش آنها در تعیین دستور کار و برنامه‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است؛ آنجایی که او از بخشی از استراتژی آمریکا در برجام نام می‌برد و همزمان این پیام را ارسال می‌کند که بخش حیاتی برجام ازنظر آمریکایی‌ها چیست. بایدن در ادامه به نظارت‌های فراپادمانی مندرج در برجام اشاره می‌کند؛ جایی‌که نشان می‌دهد این نظارت‌های شدید بر برنامه هسته‌ای ایران که تاکنون مشابهی در جهان نداشته، چقدر برای آمریکایی‌ها مهم است و روی آن حساب کرده‌اند. او این نظارت‌ها را این‌گونه توصیف می‌کند: «ترامپ به‌تنهایی از توافقی که چشم و گوش را در درون برنامه هسته‌ای ایران قرار می‌داد، خارج شد.» بخش‌های دیگر متن درباره نزدیک شدن ایران به ساخت بمب هسته‌ای است و با توضیحاتی، مقدمه برای ارائه برنامه بایدن پس از حضور در کاخ‌سفید فراهم می‌آید.

او در بخشی که می‌خواهد برنامه خود را مرور کند، اول از همه دوباره از تلاش خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای سخن می‌گوید و بعد از آن بازگشت آمریکا به برجام را نه مسیری برای جبران خسارات گذشته و نه حتی امکانی برای نشان دادن پایبندی به یک تعهد، که نقطه آغازی برای کلید زدن دیگر مذاکرات عنوان می‌کند، با ذکر یک شرط که آن هم بازگشت ایران به تعهدات برجامی خواهد بود (انگار نه انگار که اولا آمریکا پیش‌دستی کرد و از برجام خارج شد و ثانیا در این مدت خسارت‌های قابل‌توجهی از ناحیه ایالات‌متحده به ایران وارد شده است) و می‌گوید: «آمریکا نیز به توافق به‌عنوان نقطه شروعی برای دنبال کردن مذاکرات بعدی بازخواهد گشت.» او البته به همین‌جا بسنده نمی‌کند و بلافاصله می‌گوید که به‌دنبال خواسته‌های بیشتری در برجام است و اضافه می‌کند: «ما با متحدان‌مان برای تقویت و گسترش مفاد توافق هسته‌ای کار خواهیم کرد و همزمان به دیگر نگرانی‌ها نیز توجه خواهیم داشت.»

در همین بخش بایدن توضیح می‌دهد که همزمان با آغاز مذاکرات برای توسعه برجام چه نیاتی در ذهن دارد. او از لزوم آزادی جاسوسان آمریکایی در ایران و همچنین لزوم پایان محکومیت مجرمان ایرانی سخن می‌گوید و تاکید می‌کند که بر موضوعات و مسائل منطقه‌ای تمرکز خواهد کرد. او در ادامه همین بحث و در گام سوم اقدامات خود می‌نویسد: «به تلاش‌ها برای عقب راندن ایران از فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده که دوستان و شرکای ما را در منطقه تهدید می‌کند، ادامه خواهیم داد.»

بایدن در این میان که به‌نظر می‌رسد علاوه‌بر تهدید دوباره ایران مسیری برای نشان دادن پایبندی خود به خواسته‌های صهیونیست‌هاست، به ناگهان ‌سراغ موضوع رژیم‌صهیونیستی هم می‌رود و از تعهدش به رژیم‌صهیونیستی و تقویت شدن این رژیم اشغالگر در منطقه می‌نویسد و تاکید می‌کند: «همچنین با استفاده از توافق کمک‌های امنیتی آمریکا و اسرائیل که در زمان معاونت ریاست‌جمهوری من امضا شد، آمریکا از نزدیک با اسرائیل همکاری خواهد داشت تا اطمینان حاصل کند که تل‌آویو می‌تواند از خودش دربرابر ایران و بازیگران نیابتی آن دفاع کند.»

در قسمت دوم گام سوم هم او مجددا از ضروری بودن افزایش تحریم‌های ایران می‌نویسد و با پیش کشیدن موضوع حقوق بشر و همچنین برنامه دفاع موشکی ایران می‌نویسد: «ما همچنین به استفاده از تحریم‌های هدفمند علیه نقض حقوق بشر در ایران، حمایت این کشور از تروریسم و برنامه موشک‌‌های بالستیک ادامه خواهیم داد.»

این یادداشت هرچند کوتاه است، اما به‌خودی خود توضیح‌دهنده تلاش بایدن برای اجرای هوشمندانه و دقیق برنامه‌های ترامپ است، به‌گونه‌ای که دشمنی‌ها و فشارها علیه ایران حفظ شود، ولی به‌گونه‌ای رفتار نشود که کشورهای اروپایی و حتی چین و روسیه از آمریکا فاصله بگیرند و اجماع‌سازی بین‌المللی یعنی همان چیزی که ترامپ اعتقادی به آن ندارد، از بین برود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
هم ترامپ و هم بایدن و همه کشورها فقط به منافع کشور خودشون هستند این شمایید که مغایر با منافع کشور اقدام میکنید و این همه مشکلات را برای مردم خریداری میکنید
Iran, Islamic Republic of
منافع ملی برده بودن و گوش به فرمان بودن آمریکا نیست شما جوری سخن می گویید کانه باید طوق بردگی آمریکا و اروپا را داشته باشیم تا منافع ملی حفظ شود .
Iran, Islamic Republic of
چشم دلواپسان روشن
مهدی
Iran, Islamic Republic of
همه میدانند که عمده مشکلات کشور نتیجه سوء مدیریت دولته و به تحریم ها و عوامل خارجی مربوط نیست.
درس عبرت برجام
Iran, Islamic Republic of
برجام نافرجام نشان داد که منافع ملی ما با مذاکره و تسلیم شدن در مقابل دشمن تامین نمی شود و نتیجه مذاکره و اعتماد به امریکا و اروپا خسارت محض است.
عامل اصلی مشکلات مردم،رفتار وابستگان به غرب است وگرنه حرکت انقلابی حلال مشکلات بوده و هست
Iran, Islamic Republic of
نه عزیز جان . این شمایید که با رایتون در انتخابات افرادی رو انتخاب کردید که این بلا رو سرتون بیارن
سید
Iran, Islamic Republic of
سگ برادر شغال هستش بابا اینا همشون مثل همدیگر هستند و دنبال چپاول کشورهای دیگر.
Iran, Islamic Republic of
سگ زرد برادر شغاله
Iran, Islamic Republic of
چین و روسیه مثل آمریکا هستند..
Iran, Islamic Republic of
تحلیلگر شبکه تلویزیونی آمریکا:
از آتش زدن پرچم به شعار "مرگ بر آمریکا" رسیده‌ایم/ این شعار مربوط به آیت‌الله خمینی است
من فکر می‌کنم شعارشان این بود «جان سیاه‌پوستان ارزش دارد!» درسته؟ خب تغییر همه این شعار به «مرگ بر آمریکا» ماهیت این جنبش را تغییر می‌دهد، درسته؟ خب حالا می‌دانیم که آنها می‌خواهند آمریکا بمیرد، آنها می‌خواهند آمریکا نابود شود.
Iran, Islamic Republic of
دربرابر مقابل جنایت ها و تجاوزهای آمریکا بهترین گزینه ساخت سلاح هسته ای است..
ابوذر
Iran, Islamic Republic of
لطفا جلوتر از رهبر انقلاب حرکت نکنید. رهبر معظم انقلاب ساخت بمب هسته ای را حرام اعلام کردند.
Iran, Islamic Republic of
نقش آلمان در دستیابی عراق به سلاح‌های شیمیایی
اروپا از گزارش ضدایرانی آژانس قدردانی کرد
دیگه امروز چی خوندی تو کتاب تاریخ؟
اونم کامنت کن جیگر
Iran, Islamic Republic of
نماینده عراقی فاش کرد:
تأمین سلاح داعش از صهیونیستها با حمایت 3 کشور
Iran, Islamic Republic of
وقتی که ما در رسانه ها اعلام می کنیم اروپایی ها جنایتکار شماره یک و آلمانی ها جنایتکار شماره یک مانند صهیونیست ها جنایتکار شماره یک بویی از انسانیت نبرده اند....
Iran, Islamic Republic of
اگر سازمان های بین المللی قدرت و توانایی جلوگیری از جنایت آفرینی های آمریکا و اسرائیل وعربستان ومزدورانشان را ندارند بهتر است برای همیشه تعطیل بشوند.
United States
چشم.
Iran, Islamic Republic of
دلارهای باد آورده نفتی عربستان سعودی درمدت 20 سال است درخدمت تروریست ها وحامیانشان!.
Iran, Islamic Republic of
اسرائیل باید از بین برود
مردم مظلوم یمن امروز در حال قتل عام هستند و تحت بدترین شرایط زندگی میکنند..
Iran, Islamic Republic of
خودت رو زدی به خواب ؟!
Iran, Islamic Republic of
./..
ایمان
Iran, Islamic Republic of
آرامش بدون صلح برقرار نمیشود و انرژی هسته ای هم تا به حال از کشور دردی را دوا نکرده است ..
آرامش زمانی برقرار میشود که عاملان جنگ را نابود کنیم ذلت مقابل زورگو جنگها را بیشتر و جنایتها را عمیق تر میکند.
Iran, Islamic Republic of
این شعار داعشی هاست .
United States
با كي مي خواي بجنگي ؟
خسارت محض
Iran, Islamic Republic of
اکنون سوال بیشتر مردم این است که هزینه و فایده برجام چی بود؟!
United States
مشكل از برجام نيست مشكل از موشك پراكني و تهديد هست ! بحرين و امارات و اسرائيل هم شد همسايه جديد!
Iran, Islamic Republic of
یک روز برجام
نشد فردا ترامپ
نشد کدخدا که هست!
بازم نشد بایدن!!
اخرش هم اگه بازم نشد تقصیر منتقدین!!
والسلام!!
United States
بایدن روی انتخاب مجدد مردم ایران .. حساب کرده تا پیمان مشابه برجام در زمینه موشکی و منطقه ای ببندد. ...
Iran, Islamic Republic of
مجددا ترامپ رای میاره.
Iran, Islamic Republic of
منم مانند آقا زاده ها می خواهم بروم آمریکا درس و حال. اکنون کی را باید دید؟؟
رضا
Iran, Islamic Republic of
مگه قرار نبود برجام رو بندازيد تو منقل ؟!