کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اعتماد به نفس در اوج!

کدامیک از مردان دولت روحانی خیز انتخاباتی برداشته‌اند؟

24 شهريور 1399 ساعت 15:46

سوال اساسی از دولتمردانی که چه قرار است برای کاندیداتوری ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ ثبت نام کنند این است که اقداماتی در حوزه مدیریتی خود انجام دادند که خود را شایسته مقامی بالاتر می دانند.


گروه سیاسی جهان نیوز: در آستانه پایان دوران ریاست جمهوری حسن روحانی که در دو دولت یازدهم و دوازدهم سکان هدایت قوه مجریه را بر عهده داشت، گمانه زنی های مختلفی درباره حضور شخصیت های سیاسی به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری سال 1400 مطرح می شود. 

از کاندیداهای دو جناح سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا که بگذریم، زمزمه های حضور برخی از شخصیت های دولتی در کارزار انتخابات 1400 شنیده می شود. رسانه ها اسامی مختلفی از دولتمردان را ذکر کرده اند که ممکن است در انتخابات آتی ریاست جمهوری نامزد شوند. اگر در این حوزه بشماریم تعداد کاندیداهای دولتی که احتمال حضورشان در این انتخابات مطرح می شود از انگشتان یک دست فراتر می رود.

در همین رابطه نام «اسحاق جهانگیری» بارها در رسانه های بخصوص جراید اصلاح طلب به عنوان گزینه مطرح و احتمالی این جریان سیاسی برای کاندیداتوری در انتخابات آینده ریاست جمهوری مطرح شده است. وی که در دو دولت روحانی به عنوان معاون اول فعالیت کرد حاشیه های مختلفی داشت. از ماجرای پاسخ به منتقدان در 5 دقیقه و ارز 4200 تومانی که به ارز جهانگیری معروف شد گرفته تا سخنان اقای معاون اول که گفت حتی توان تغییر منشی خود را ندارد در این حوزه بسیار جنجالی شد. وی در انتخابات گذشته نیز به عنوان کاندیدای پوششی روحانی ظاهر شد و حتی در مقطعی رسانه های اصلاح طلب عنوان کردند وی می تواند جای روحانی را بگیرد که این موضوع انجام نشد. از این رو وی از همه اعضای کابینه روحانی بیشتر در شکل گیری دولت دوازدهم تاثیرگذار بوده است.

«محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه کشورمان اگرچه بارها مطرح کرده است که قصد کاندیداتوری ندارد اما رسانه های اصلاح طلب کماکان از وی به عنوان گزینه مطرح یاد می کنند.اخیرا روزنامه شرق مطرح کرده که اگر بایدن پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود آقای دیپلمات گزینه ایده آلی برای نامزدی این جریان سیاسی است. 

«محمد جواد آذری جهرمی» وزیر جوان ارتباطات نیز در این عرصه با توجه به گمانه زنی های رسانه ای یکی از گزینه ها محسوب می شود. اخیرا وی به موضوع قانون سنی کاندیدهای ریاست جمهوری انتقاد کرده است. وی از جمله پرحاشیه ترین وزرای دولت روحانی بوده است.

برخی معتقدند «رضا اردکانیان» نامزد محبوب دولت برای انتخابات ۱۴۰۰ است. وی هم وزیر بی حاشیه ای نبوده است. ماجرای انتقاد وزیر نیرو از مردم و اینکه جامعه ایران را جامعه مصرفی خوانده و بیان کرده بود که چینی ها یک وعده غذا می خورند حاشیه های زیادی بوجود آورد. جالب است که اقدامات مثبتی در وزارت نیرو در حال انجام است که برخی این اقدامات را انتخاباتی عنوان می کنند. 

«سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری نیز از جمله دولتمردانی است که کم و بیش نامش در رسانه ها به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری سال 1400 مطرح می شود. وی یکی از مدیران کم حاشیه و جوان دولتی است. حتی اصولگرایان باور دارند که وی یک از گزینه های مطرح در این حوزه است و « احمد امیرآبادی فراهانی» نماینده مجلس یازدهم از وی به عنوان گزینه مطرح اصلاح طلب یاد می کند.

«محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه و سخنگوی سابق دولت نیز از جمله پاستورنشینانی است که نام او نیز به عنوان یک گزینه مطرح شده است. نوبخت هم دارای حواشی زیادی بوده است. این شایعات تا جایی بود که خود نوبخت به آنها واکنش نشان داده است. رئیس سازمان برنامه و بودجه، در حساب شخصی توئیترش در واکنش به شایعاتی مبنی بر حضور وی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نوشت: «عده‌ای سفرهای استانی‌ام را مبنای گمانه‌زنی درباره حضورم در انتخابات۱۴۰۰ قرارداده‌اند. ضمن رد آن، یادآور می‌شوم در ٧سال گذشته مستمراً سفر استانی داشته‌ام پس انگیزه انتخاباتی بی‌اساس است. انس و الفت با مردم که همواره مورد تاکید امام و رهبری بوده با این گمانه‌های بی‌مبنا کم‌اثر نمی‌شود.»

«عباس آخوندی» وزیر راه وشهرسازی دولت یازدهم نیز یکی از کاندیداهای بالقوه است که در دولت دوازدهم هم بر این سمت ماند تا اینکه جای خود را با یک استعفای اجباری به «محمد اسلامی» داد. وزیری که مخالف درجه یک مسکن مهر بود و آنرا مزخرف خواند و دست آخر به مسکوت ماندن این پروژه افتخار کرد. این روزها نمایندگان مجلس به عنوان « ترک فعل» قصد شکایت از آخوندی را دارند. روزنامه شرق درباره کاندیداتوری اخوندی نوشت: «هرچند حدود یک ماه پیش یکی از نزدیکان عباس آخوندی به «انصاف‌نیوز» گفته بود که او برای انتخابات ۱۴۰۰ نخواهد آمد و نه چیزی شنیده‌ایم و نه برنامه برای حضور در انتخابات دارد. اما آخوندی در گفت‌وگویی که 22 مرداد با خبرآنلاین انجام داده، تلویحا اعلام کرده که خود را برای نامزدی آماده می‌کند. »

به هر حال اینکه چه تعداد از دولتمردان به عنوان کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری اینده ثبت نام کنند تا فرا رسیدن روز موعود بیشتر یک گمانه زنی است. گمانه زنی هایی که با اظهارات خاص این افراد سنجیده می شود اما رسانه ها یاد گرفته اند که تا روز آخر نمی توانند بر اساس این گفته ها چندان با حرف و سخن از احتمالات ممکن صرف نظر کنند.

هرچند سوال اساسی از دولتمردانی که قرار است برای کاندیداتوری ریاست جمهوری سال 1400 ثبت نام کنند این است که چه اقداماتی در حوزه مدیریتی خود انجام دادند که خود را شایسته مقامی بالاتر می دانند. جالب اینکه رویکرد دولت روحانی وضعیت موجود را رقم زده است. وضعیتی که اقتصاد کشور دوران آشفتگی خود را طی می کند و هنوز دولتمردان چه حسن روحانی و چه دیگر اعضای کابینه راهبردی که تا به اینجا نتایج مثبتی نداشته را پیگیری می کنند. سئوال اساسی دیگر این است که این دولتمردان با همین رویکرد و راهبرد که وضعیت موجود را رقم زده است به کارزار انتخاباتی آینده می آیند؟ 


کد مطلب: 739615

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/report/739615/کدامیک-مردان-دولت-روحانی-خیز-انتخاباتی-برداشته-اند

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com