جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۶
۲۴
روزهای ناخوش تلویزیون؛

چرا راهبرد صدا وسیما در جذب مخاطب اشتباه است؟/ وقتی تلویزیون دست به دامن شاخ‌های مجازی می‌شود!

سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۳۱
کد مطلب: 735700
ترس از عقب ماندگی از فضای مجازی و برنامه‌های اینترنتی باعث شد که مدیران صداوسیما در برابر این چالش تازه پیش آمده دچار یک پریشانی در تولیدات خود شوند و برای حل این مشکل به فکر راه حلی باشند تا دوباره مخاطب را با تلویزیون همراه کنند.
چرا راهبرد صداوسیما در جذب مخاطب اشتباه است؟
گروه فرهنگی جهان نيوز، حسام‌ زبیراوی: تلویزیون یكی از سرگرمی‌های همیشگی خانواده‌ها بوده و است به همین خاطر عملكرد مدیران صداوسیما در ساخت برنامه‌های پربیننده نقش زیادی در جذب مخاطبان دارد.

در چند سال اخیر به دلایل مختلف، تماشای شبكه‌های نمایش خانگی و فضای مجازی هم به بخشی از برنامه مخاطبان تلویزیونی اضافه شده است.

به همین علت ترس از عقب ماندگی از فضای مجازی و برنامه‌های اینترنتی باعث شد که مدیران صداوسیما در برابر این چالش تازه پیش آمده دچار یک پریشانی در تولیدات خود شوند و برای حل این مشکل به فکر راه حلی باشند تا دوباره مخاطب را با تلویزیون همراه کنند.

مدیران و تهیه کنندگان تلویزیونی برای حل این چالش پیش رو راهکاری اشتباه را در تولیدات خود پیش گرفتند.
 

تولید سریال‌های به ظاهر جذاب اما در باطن بی محتوا
مدیران و تهیه کنندگان تلویزیون برای جبران این عقب ماندگی از فضای مجازی و برنامه های اینترنتی ساخت سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی پر زرق و برق و به ظاهر جذاب را از اهدف اصلی خود در تلویزیون قرار دادند اما این سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی که بیشتر با هدف جذب مخاطب تولید و پخش می‌شدند در قالب محتوا به آثاری بی ارزش و به دور از رویکرد و قالب اصلی تلویزیون تبدیل شدند که هیج یک از آن ها نتوانستد در جذب مخاطب به تلویزیون کمک کنند.
 
 

حضور سلبریتی‌ها و شاخ های مجازی به قاب تلویزیون
ناکامی و شکست مدیران و تهیه کنندگان در تهیه سریال،تله فیلم و برنامه های تلویزیونی بی محتوا و بی سر و ته باعث این شد که برای دیده شدن بیشتر تولیدات خود دست به دامن سلبریتی ها و شاخ های مجازی که هیچ تجربه ای از اجرا و بازیگری ندارند و صرفاً فقط برای اینکه در شبکه های اجتماعی طرفدارانی دارند شوند تا با حضور آنها بتوانند مخاطب را با خود همراه کنند اما تلویزیون قواعد خاص خود را دارد و افراد بی تجربه که یک شب به شهرتی رسیده‌اند نمی‌توانند در دل مخاطبانی که اصول و قوانین قاب تلویزیون را در این سال‌ها قبول کرده‌اند به راحتی جا باز کنند.

ورود سلبریتی ها و شاخ‌های مجازی نه تنها کمکی به تولیدات تلویزیونی نکرد بلکه باعث اُفت این آثار شده است در سریال های اخیر تلویزیون به روشنی شاهد این موضوع بودیم و یا ساخت مسابقات تلویزیونی با اجرای سلبریتی ها که در کار اجرا کم تجربه بودند هم نتوانست زیاد موفقیت آمیز باشد اما در مقابل شاهد این هستیم که برنامه «عصر جدید» با اجرای «احسان علیخانی» مجری و برنامه ساز با تجربه صدا و سیما در جذب مخاطب موفق عمل کرده است.
 

مدیران پریشان نگاهی به کارنامه درخشان صداوسیما کنند
بیشتر مخاطبان و کاربران فضای مجازی، افرادی هستند که علایق و سلایقی متفاوت با برنامه‌سازان و سریال‌سازان سیما دارند و به همین دلیل است که اینگونه افراد این فضا را به قاب تلویزیون ترجیح می‌دهند اما مدیران و برنامه سازان تلویزیون که این قاب جادویی را مدیریت می‌کنند می‌توانند با راهکاری درست در تولیدات خود اینگونه افراد را به سمت برنامه های خود سوق دهند.

رسانه ملی در کارنامه خود آثار خوب و قابل قبول کم ندارد از سریال های فاخر و ارزشمند گرفته تا برنامه و مسابقات تلویزیونی، درست است که رسانه ملی به دلایل مختلف از تولید آثار فاخر و پر هزینه رنج می‌برد اما این دلیل نمی‌شود که این رسانه از رویکرد های اصلی و کارنامه فاخر خود در ساخت برنامه های تلویزیونی فاصله بگیرد و به تولید آثاری بی محتوا روی بیاورد.

مدیران و برنامه سازان اگر توانایی تولید آثار ارزشمند که بتواند در فرهنگ مردم تاثیرگذاشته و منشاء اتفاقات مثبتی برای آنها باشد را ندارند همان بهتر که از تولید چنین آثار بی محتوا و فاقد ارزش صرفا فقط برای جذب مخاطب پرهیز کنند و این آشفتگی و پریشانی آن‌ها باعث نشود که تولیدات تلویزیون با اُفت شدیدی در برابر کارنامه درخشان صدا وسیما تبدیل شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
صدا و سیما باید بیشتر از این ها تلاش کند.
Iran, Islamic Republic of
می گم شبکه افق چند نفر مخاطب دارد؟
Iran, Islamic Republic of
اشتباه نکن همانطور که نباید آقای فردوسی پور و ... از صدا و سیما رانده میشد شبکه افق یک شبکه لازم برای صدا و سیما ست و باید وجود داشته باشد
از تولید آثار فاخر رنج میبرد؟؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
درست است که رسانه ملی به دلایل مختلف از تولید آثار فاخر و پر هزینه رنج می‌برد
Iran, Islamic Republic of
نگاه قطبي و سياست زده صدا و سيما به جامعه باعث اصلي از دست رفتن مخاطب است. صدا و سيما بلد نيست حرف حق را به شيوه درست و متين بزند.
مراد
Iran, Islamic Republic of
1-چون برنامه منسجم فرهنگی ندارد
2- همین اندک دستوراتی هم که میرسد،کسی نظارت بر حسن اجرای آن نمیکند.
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
مدیریت ضعیف در شبکه ها و توهین به خواست مردم از دلایل عقب ماندگی صدا وسیما است..
Iran, Islamic Republic of
مدیریت شترگاوپلنگی صداوسیما هیچ گروهی را راضی نمی‌کند.
Iran, Islamic Republic of
سیما با این فیلم های تکراریش شورشو رو دراورده خسته کرده
علی
Iran, Islamic Republic of
بهترین کار صدا و سیما در حال حاضر دل زدگی و سوق دادن بینندگان بسمت شبکه های فیلیمو و .... میباشد . (البته در خوش بینانه ترین حالت )
United States
فقط داستانهای نفس گیر با سوژه های جذاب .
Iran, Islamic Republic of
چرا ما در ایران سریالهای جذاب با فیلمنامه های پیچیده در سطح جهانی نداریم ؟! یک پیشنهاد : میتوان از تمامی استعدادهای درجه یک عصر جدید بعنوان حرکات جذاب نمایشی و سیاه لشکرهای پر هیجان و بسیار قوی در سریالهایی فاخر همراه با خلاقیت‌های هنری در فیلمنامه های تودرتو و خلق فضاهای بصری بسیار زیبا با بیانی روان و زیبا ... استفاده کرد ...
Iran, Islamic Republic of
چرا استعدادهای حقیقی و بسیار خلاق به حاشیه رانده میشوند ؟!
رضا
Iran, Islamic Republic of
بهترین سریال دیده شده از تلویزیون دراین ۱۰سال همان جومونگ کره ایی است واین یعنی صداوسیما درتولبد سرگرمی فاخر یک هدر دهنده کامل است.
Iran, Islamic Republic of
زیاد سخت نگیرین اینا بچه های همین مملکتن که استعداد بازیگریشون خوبه پس چه بهتر که ازشون استفاده بهینه بشه.مشکل نداشتن قصه و متن خوبه.
Iran, Islamic Republic of
بودجه و ما ادراک مالبودجه!
حبیب
Iran, Islamic Republic of
زمان تماشای فیلم ابراهیم خلیل الله درست در اوج حساسیت فیام یکمرتبه آگهی پخش شد . اینطوری بیننده هم از فیلم زده میشه هم از جنس تبلیغ شده
Iran, Islamic Republic of
...
.
Iran, Islamic Republic of
.......
Iran, Islamic Republic of
صدا و سیما و سینما دست گروه خاصی هست
قدرتی که نمیخواهد برنامه های ارزشی درخور ملت مسلمان ساخته شود
سوق دادن جوانان به سمت روابط آزاد ،زندگی غربی
بازیگران و کارگردانانی که فیلم ارزشی می سازند رو بایکوت میکنند
مثل کارگردان فیلم قلاده های طلا ،..........
Iran, Islamic Republic of
خود صدا و سیما که می گوید 90 درصد بیننده دارد. چرا سیاه نمایی می نمایید؟؟؟؟؟ با این درصد بیننده الحمدالله دیگر هیچ مشکلی با رسانه های بیگانه وجود ندارد
حسین
Iran, Islamic Republic of
صدا و سیما اعتماد بنفس خودش را از دست داده. نقشه راه هم ندارد در تولیدات. بیشتر واکنش میده. به خاطر همین من دو ساله تلویزیون را خاموش کردم و گزیده بعضی از برنامه هاهای را از تلوبیون میبینم.
Iran, Islamic Republic of
انتقاد بنده به شخص جناب آقای علی عسگری است. این ناکارآمدی از ایشان سرچشمه میگیرد!
محمد
Iran, Islamic Republic of
تا کی باید شاهد تولید این همه برنامه بدون محتوا باشیم. .